The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Múlt héten rádöbbentem, milyen egy veszélyes világban élünk.

1. Utazok buszon, persze tömeg van. Állóhely is csak éppenhogy volt. Egyszer csak rám szól egy idõs néni, hogy üljek le a mellette lévõ ablak melletti ülésbe, mert már nem foglalja. Erre én gyanútlanul leültem. Erre végig egész úton nyomta a sódert, én meg ugye már nem tudtam kimenekülni, mert belül ültem. Szóval király egy út volt. A legviccesebb az volt, amikor azt mondta, hogy "Egy vénasszony" szólt neki, hogy milyen már az, hogy foglalja a helyet. Közben meg õ is volt vagy 75 éves.

2. Este megyek haza a közvilágítás szürke homályában. Egyszer csak észreveszek egy fehér mozgó valamit. Hát egy kiscica volt, aki rám nézett, majd elkezdett felém szaladni, majd kb. 0,5 m-re megállt, rámnyávogott és a latyakban a hátán átfordult a szinte világító hófehér bundájával. Majd csak nézett. Ma reggel, meg pont a múltkori tetthellyel szemben álltam a buszmegállóban. Erre látom ott a cica szemben. Ott lapult, látta, hogy jön 2 ártatlan járókelõ. Miután elmentek elõtte, felugrott a lépcsõre, lapult egyet, majd a 2 járókelõ után szaladt, de valami haláli volt a mozgása. Majd amikor utolérte õket átfutott elõttünk. Majdnem ráléptek szegényre. Szóval visszaesõ járókelõ zaklató a cica! 😄

MerlinW
PCdome-ról tölthetõ a Mass Effect magyar kiegészítõje illetve javítása.

[merlinw.org]

kirol
Mondjuk most megnéztem, levettem LOW-ra a két beállítást 1280*1024-mellett és full olyan szarul fut, mintha High és Very High lenne a 2 db beállítás.

Ezt max. csak az hatja meg, ha az ezalatt lévõ csúszkákon lejjebb veszem a számokat, kisebb értéket adok meg.

kirol
Hát nekem is érdekesen fut, vagy hogy 50 FPS, de van hogy lemegy 22-23-ra. Ami nem jó.

Lord Myn
Pont az a baj, hogy a GTA4-t illetõen átlagos géppel rendelkezem, ugyanis ennek másodlagos a videókártya (na jó, igazad van a VRAM annyira nem), inkább a CPU számít neki.

Merlin: erõsebb procid/RAM-od van, kisebb felbontást használsz + az XP vs Vista64. Én abban találtam meg a kompromisszumot, hogy a látótávolságot levettem 25-re, a Vehicle Density-t 50-re, a többi max., illetve a Texture Quality-t levettem medium-ra, mert bár átlag fps-ben semmi különbség nincs high/medium között, így megszüntek az idegesítõ beröccenések (amikor néha egy tizedmásodpercre megakad a kép), grafikában meg olyan egetverõ különbséget nem láttam a kettõ között 22-es monitoron. Ennyi kompromisszum belefér, fõleg, hogy most nálam ez a játék a No.1.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
Pedig elvileg mennie kellene nálad rendesen. Nálam XP-n maximális beállítások mellett 1440x900-ban 25-40fps-el fut. (a procim 3,6-on megy)
Vista lepakol belõle 10-12fps-t azt néztem.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Vigyázz! Neked 1GB-os VGA-d van... Úgyhogy te erõsen nem az átlagos géppel rendelkezõk közé tartozol a GTA 4-et illetõen!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lord Myn
Azért egy kicsit kipróbáltam... Ha leszámítom a kezdeti nehézségeket (a telepítés volt vagy 30 perc, utána a másik fél óra, amíg sikerült belõni a beállításokat a natív felbontáshoz, hogy teljesen játszható legyen), akkor azt kell mondjam nagyon addiktív játék, alig bírtam abbahagyni, hihetetlen a fizika + az emberek animációja benne. Egyébként sajnos a procim valószínûleg egy kicsit kevés neki, ehhez tényleg valami 4 magos kellene vagy gyorsabb C2D, érdekes hogy a videókártya annyira nem számít ebben a játékban a GTX egyszer sem pörgött fel igazán. Mindegy az a lényeg, hogy sikerült egy jó beállítást kikisérletezni amivel átlag 40 fps megvan és elég szép is (legalábbis én nem sok különbséget látok a max. grafikához képest, pedig azzal elég darabos volt). Szóval, ha lesz idõm játszani megvan hozzá az alany... 😊

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
Ne emészd magad, tanulj csak😊 Úgyis érdemes megvárni a javítást, mert "kissé" trágya állapotban adták ki szerencsétlen játékot😊

[merlinw.org]

Lord Myn
Boldog Mikulást minden klubtagnak!

Nekem nagy meglepetést rakott bele a cipõmbe a "mikulás-néni":

Kár, hogy mostanság meló+vizsgák vannak... 😞

Axon
Huhhh.... beizgultam :-)

Axon
Akkor félreteszem nyugdíjas éveimre.

IMYke2.0.0.0
Hát, akkor március-április... 😞

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
"Still Life 2 on PC has an expected release date on Q1 2009."

Trailer:

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Still Life 2 mikor????

MerlinW
Nemsokára jön a Still Life 2 türeleeem😊
Addig meg ott van a Vampyres Story

[merlinw.org]

MerlinW
egy régebbi témára egy no comment történet😊

" © szabroy tegnap 23:50 | privát | válasz erre | #123
A haverom 2 eves codeganyja villant kettot, es elvitte a videokarit + a winyot. az en 6 eves cieftec tapom akkorat durrant, hogy azt hittem lottek ram. ellenben csak magaval vegzett! bar ha van a gepre garancia, akkor rizikozhatsz. De csak ha valami uberbiztos ceg adja a garanciat, mert a sarki bolt holnap mar lehet hogy lehuzza a rolot, es futhatsz a gari utan, mint ahogy parezren megtettek elotted az utobbi evekben!"

[merlinw.org]

trmn
Na gyerekek... Végigjátszottam a Chronicles Of Mystery The Scorpio Ritual nevû játékot.
A tapasztalataim a következõk: a játék egy szar.
Gyenge mint a harmat. Egyetlen elõnyeként a grafikát említeném, ami néhol fölcsillant valamit. A hangok unalmasak, a játékmenet egyszerû mint a faék, kevés a helyszín, a zene unalmas áhhh.... sokkal jobbra számítottam a marketing alapján. Csak az játszon vele akinek marha sok ráérõ ideje van. Felejtõs az egész, hiába harangozták be úgy, hogy a Syberia grafikus motorjával készült. Sajna ez egy "parasztvakítás".

Tenkjú for it <#worship>

kirol
Meló + holnap vizsga és még egy büdös betût nem tanultam. 😞

MerlinW
Év végi hajtáspajtás..😊

[merlinw.org]

szotyimutyi
Besûrûsödtek a teendõk...😊

Axon
Úgy látom mindenki vadul készül a mikulásra és nem ér rá feleslegesen fecserészni :-)

moonster
full passziv gépet építeni szinte lehetetlen. Még a vízhûtéseknél is van hõcserélõ, ami általában 2 óriás ventillátor egy hûtóbordán.
nagykispeter
Ez függ a háztól is.
Nekem is passzív van ,de a házam elején és oldalán is van ventilátor és 50 egynéhány foknál nem melegedett jobban fel bármivel játszottam.
Elõnye viszont hogy félév múlva nem kezd el zakatolni.Azt viszont én sem tudom,de szerintem lehet a tetejére szerelni ventit ami még jobban hût.

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Mûködik! 😊)))))) Én voltam a béna! Ráadásul tettem a tetejére egy közepes ventit is. Így most 20 fokos szobában 38 fokos, mikor alapban megy.

Axon
Axon
Én óvtalak ezektõl a passzív hûtéses kártyáktól. Vidd vissza a boltba és vegyél egy olyat amin jó nagy ventilátor van.

Bakker! Az új kártyám lebutított állapotban hajlandó csak mûködni. Nem bírom a frekiket átállítani. A gyári órajelet meg sem közelíti.

MerlinW
Axon
Amúgy sem ajánlom a passzív hûtéses videokarikat. Nekem volt egy nem túl régen, méghozzá minõségi MSI. Állandóan 90 fok körül volt a hõmérséklete és rendszeresen fagyott. Nyáron pedig használhatatlan volt, szinte percenként kifagyott (túlmelegedett).

Szépjónapot Mindenkinek! Elsõ felindulásomba vettem egy Gigabyte 9600GT NX-es passzív hûtéses 512-es kártyát (34.700-). Félek, hogy cserélhetem be, mert nem gondoltam, hogy 2.0-ás pci-e csatoló nem lesz jóban a biosfrissítés ellenére sem az alaplapomon lévõ pci-e 1-eshez. 😞

trmn
Ezt írják egyik oldalon:
"Vadiúj kalandjáték az Art Of Murder alkotóitól.A Syberia továbbfejlesztett engine-jével." Akkor csak nem olyan rossz...

kirol
3000 HUF, nem is olyan sok.

Axon
Nem tudom hogy csinálták, de egyidõben az angol verzióval megjelent a magyar verzió is.

trmn
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

kirol
Azt vettem észre, hogy a HDD-men utána kevesebb szabad hely maradt. 😄

Nem próbáltam.

trmn
És mik a tapasztalatok?

trmn
142_Chronicles_Of_Mystery_The_Scorpio_Ritual a polcon van, akinek kell viheti.

kirol
Memento Mori -val nem tudom mi van, mert tök égen kijött németül, de semmi.

Nem mintha lenne idõ játszani - meló, suli (ZH, vizsga, deadandó feladatok), de az a tudat az jó, hogy bármikor játszhatnék vele. 😄

MerlinW
Ja hogy úgy😊 Német játék nem angol játék😊

[merlinw.org]

kirol
Na kiderítettem, már akkor megjelent, mert én anno rá is karcoltam a HDD-mre, csak ugye az német nyelvû volt.

MerlinW
Én mondtam, de akkor még nem jelent meg.

[merlinw.org]

kirol
Dehogy is, még itt mondta valaki, hogy ez City Interactive csúcsfejlesztõk terméke.

IMYke2.0.0.0
A képek alapján bejövõs a sztori.

trmn
Ez tök új. Ha minden igaz 27-én jelent meg. Szerintem kevered valamivel. Nézz utána, tényleg szépnek néz ki a grafika, és a demók alapján a játék sem lehet rossz.

kirol
Hát nem emlékszek igazán rá, mert nem gyakorolt rám nagy hatást, de én anno begyûjtöttem.

Csak akkor nem tudom mit. 😄

trmn
De errõl, de akkor még nem jelent meg.

kirol
Már megint megjelent?
Nem errõl beszéltünk nemrég? Bocs, ha nem! 😄

trmn
Már jön is lefele. Ha valaki nem lesz gyorsabb, holnap felrakom a polcra. A grafikája szépnek néz ki, hét végén kipróbálom a játékot magát, ha isten is úgy akarja. )))