33675

• MerlinW
    nincs abban semmi extra:

patch -p1 valami.diff < fájlnév amit patch-elni szeretnél

vagy:

diff valami.diff filenév > filenév

vagy:

diff -u eredeti.fájl patch-elt.fájl > valami.diff

vagy

Windows-os TortoiseMerge nevü programmal.

rövid leírás példákkal
  • takysoft
    ja, ha valaki más tud segíteni, annak is nagyon örülnék, csak épp Merlinnel beszélgettünk ilyen linuxos dolgokról, azért jutott ő eszembe.
  • takysoft
    Merlin. kérnék tőled egy kis segítséget, ha esetleg értesz a dologhoz.

Duke Nukem fordításhoz kéne csinálnom exe-t. forráskódból újrafordítani. szerintem ezt még meg is oldanám, csak a forráskód beszerzésével vannak gondjaim.

innét tölthető az adott forráskód.
    nekem a legfrissebb 20090313-as build forráskódja kéne
    de itt csak egy ".diff" kiterjesztésűt találtam.

azt írja a google, hogy ez egy linuxos "patch" paranccsal ha ráeresztem a régi kódra, akkor újat csinál belőle.
    gondolom a 20090131-esre kéne rátolni, de ebben se vagyok biztos.
    találtam egy windows-os verzióját a "patch"-nek, meg aztán feltettem egy virtuális ubuntut is, de az istennek se sikerül összehozni a friss forráskódot.

ha értesz ehhez, akkor vess már rá egy pillantást, mert én már kezdem feladni a dolgot.

köszönöm szépen előre is.
  • takysoft
    jaj, 2 nagyon remek játékot eresztettetek egymásnak... nem ezt a sorsot érdemlik tőletek, asszem...

Syberia kicsit művészibb, álomszerűbb, elvontabb.
    Broken Sword kicsit élénkebb, viccesebb, emberközelibb.

Broken Sword-ben inkább a story és a karakterek személyisége, színessége adja meg a játék sava-borsát..

Míg a Syberiában inkább a grafika, annak stílusa, és a játék minden mozzanatának aprólékos kidolgozottsága varázsolja el a játékost.

A Broken Sword egy olyan játék, ami néha picit szomorú, de hihetetlen jókat lehet nevetni rajta.

Syberia olan, amin lehet nevetni(mert humoros), de lehet rajta sírva fakadni is.

Ha nevetni szeretnél, és jól érezni magad, akkor Broken Sword
    Ha szeretnéd, hogy a játék kirántson ebből a világból, és elvarázsoljon egy érdekes világba, ahol még sosem jártal, akkor Syberia.

de ha pontozni kéne, hogy melyik jobb.... akkor meg vagyok lőve... ennyi erővel a Longest Journey-hez, a Monkey Island-hez, vagy a Day of the Tentacle-höz is hasonlíthatnátok őket...
    túlontúl favoritok, hogy egyik is jobb legyen a többinél:D
  • IMYke2.0.0.0
    Na, verekedjünk :)
  • szotyimutyi
    Az biztos! Állítólag készül a 3. rész.
  • kirol
    Á Syberia az egyik legjobb!
  • MerlinW
    Én is azt vallom, hogy Sberia sehol sincs a BS első 3 részéhez képest.
  • Lord Myn
    Pont erről beszéltem, ha én is így gondolkodnék, már a point'n'click műfajjal sem játszottam volna, mert nekem a kalandjáték, még a begépelős parser-interface-t jelentette (nem beszélve arról, hogy angol tudásom kb. 60%-át ott szedtem össze).

Magaddal szúrtál ki, hogy nem játszottál a 3. résszel, mert az egyik legjobb 3D-s kalandjáték (Btw. a 4. rész is elég jó). Szerintem egy kalandban a legfontosabb a sztori és az, hogy ne legyen vontatott, hogy milyen megoldással valósítják meg az mindegy, csak élvezet legyen játszani. Például manapság hiába csinálnak egy rakás 2D-s p'n'c kalandjátékot, ha a legtöbb olyan vontatott, hogy 1-2 óra játék után otthagyom a fenébe... Akkor már inkább legyen 3D-s, jó sztorival, érdekes játékmenettel.
  • kirol
    Bakker nem kattintottam a térképen jobb gombbal. Köszi!
  • moonster
    Kirol,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha lefényképezted a táblákat, akkor utána nézd meg a fotót, meg újra a térképet a zsebedben. Ha ezután beszélsz a csákóval, akkor már indulhattok is.
  • Atomreaktor
    sajnos:( pedig mennyi jó 2d-s kaland lesz!! csak egy példa: Once Upon a Time in Japan
  • Atomreaktor
    pedig ettől függetlenül jól sikerült a 3 is, bár a vége kicsit elcsépelt lett... a 4.-et már én is kihagytam.
  • kirol
    Hát nem tudom, de megint gyanús nekem az ez utáni rész!

A csónakot megcsináltam indulásra kész, de amikor szólok a csávónak azt mondja, nem tudjuk hol vagyunk. Pedig lefényképeztem a jelzőtáblát, és mondja Nina, hogy még az útjelzőtáblákat is látja, de neki ez nem mond semmit.

És mégse indulnak el a csónakkal. Ez is bug, vagy kihagytam valamit?
  • moonster
    igen én végigtoltam
    Nagyon jó!
    Egy bug van a magyar verzióban.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A hajón nem lehet átadni a megtalált levelet a serült fickónak.

A bug utáni közvetlen mentés itt: töltsél le
  • kirol
    Jaja, az van ott, hogy C$, és nem a kis kéz. Akkor ez normális?

A Tunguska 2-t nyomja valaki okossággal. Nálam tele van buggal, és nem tudok továbbjutni. :(
  • moonster
    Szerintem az a megosztás arra való ($C), hogy a különböző felhasználók láthassák a C meghajtón levő fájlokat.
    A hálózaton nem látszik.
    Tegnap futottam én is éppen bele.
  • IMYke2.0.0.0
    A csili-vili és a merketing bizony már alapkövetelmény egy játék projekt készítésekor - a sztori/játszhatóság és élvezeti faktor szinte huszadrangú manapság...
  • takysoft
    hát 3D-re muszáj áttérni, vagy nem lesz eladható.
    azt meg szerintem éppen így lehet jól megcsinálni.
  • IMYke2.0.0.0
    Bele is halnék. Ezért nem is játszottam helyből a 3. résszel.
    Igaz, az elsővel sem [előbb lett meg a 2.]...
  • Atomreaktor
    Tetszik nekem is, csak a Syberia az mégis Syberia:) Nem tudnám elképzelni, hogy 3d-ben ládákat tologatok, mint a BS3-ban:)
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor az én könyvtárlétrámmal van a gond... érdekes, mert a szokásos magasságra van beállítva :)
  • MerlinW
    Pedig nem poros a polc... csillog-villog:)
  • IMYke2.0.0.0
    Fel akartam tenni a POLC-ra... de nem tudok kapcsolódni rá.
    Akit érdekel a Caprica sorozat Pilot részének felirata: Caprica topikban a link :)
  • IMYke2.0.0.0
    Elküldtem a Caprica feliratom letöltési linkjét - de ha nem kaptad meg, akkor a "Caprica" topikban is ott van.
    A Feliratok.hu-s (lány/fiú) még csak 82%-os nyersfordításnál tart 4 nap után... - én már pénteken végeztem vele :)
  • MerlinW
    Nemtom. XP nem csinál ilyet. Vista-t meg messze kerülöm ilyesfajta használat terén.
  • kirol
    Nálam akkor mi csinálhatja ezt a felügyeleti célos baromságot?
    Utóbbi az mi? Mert a meghajtón jobb klikk mondom újra bekapcsolja magát.
  • MerlinW
    alapból nincs kifele megosztva, max belső hálózaton. Azt pedig jobb klikk a meghajtón/megosztás menüben tudod kivenni.

Vagy véglegesen a Computer Managment/Shared Folder/Shared kulcsban a megfelelő érték/értékek törlésével.
  • Lord Myn
    Miért baj az, ha nem klasszikus kalandot kapunk? Nekem tetszett a BS3, a Dreamfall és a Fahrenheit is. Bár anno én is ilyen volt, emlékszem amikor a '90-es évek elején a Sierra áttért a VGA grafikás point'n'click-re, azt mondtam, hogy mi ez a vacak. Sokkal jobban tetszett, ha én gépelhettem be, hogy mit csináljon a főszereplő, miközben a nyilakkal irányítottam, még egér sem kellett (az első PC-mnél még utáltam az egeret). Ma meg már a p'n'c számít klasszikusnak...
  • kirol
    A c meghajtó megosztását hogyan tudom kikapcsolni?

Azt írja, felügyeleti célokat szolgál, és ha akarom nyugodtan kikapcsolhatom, de ő majd úgy is visszakapcsolja, ha újraindul a gép.
  • Atomreaktor
    hát erre kíváncsi leszek! rem tud még újat hozni és nem lesz erőltetett. a ps3-as verzió aggaszt csak, hogy nem klasszikus kalandot kapunk cserébe.
  • Evin
    Így is jó, kösz. :)
  • takysoft
    nincs kedvem újra leírni:D
  • Evin
    Ha jól láttam az valami trance. Az egyik olyan, amit kerülök. :)

Taky
    Köszi. Esetleg az előadót nem tudod. Gondolom franciák.
  • RaveAir
    Mivel augusztus 21 körül szülni fogunk ezért nem valószínű.
  • MerlinW
    Jössz te is Arminra?:)
  • takysoft
    mp3
  • RaveAir
    Én csak áttekertem, és csak a mozgóképet néztem, mert már csütörtök estétől csak ASOT 400 szól nálam.
  • Evin
    Baromi jó ez a zene. (Nem az induló/záró!)
  • takysoft
    na gyerekek, viduljunk, mert nem akartam én rontani mindenki kedvét

nézzetek videót: