The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Nem gyûlölöm a kártyáit - csak a céget.

Ráadásul erõlteti a technológiai vánszorgást, hogy az õ kénye-kedve szerint történjen minden...

Sosem volt, és sosem lesz nVidia kártya a gépemben. Ha kell, inkább legyen "lassabb" egy program, vagy ne lássak "annyi" csili-vili effektet, de ne rondítsa a drága EszterkE (a PC-m) lelkét egy zöld kártya... 😊))

Hát, hallgatok rátok srácok: a ME részemrõl felejtõs.
Jobban kedvelem a szabadabb játékokat.
Time Trial nekem pedig ugye kilõve, otthoni net hiány miatt.

MerlinW: köszönöm, de akkor én nem veszem le a polcról.
Majd talán egyszer, amikor 1790 Ft-ért adják, megveszem 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lord Myn
Hát nekem sem lett a kedvenc játékaim egyike, az egyik probléma, hogy nincs meg a szabadság-érzet, nagyon kötött a játékmenet, de a legnagyobb gond, hogy szerintem az ilyen akrobatikus játékhoz hülyeség az FP nézet (amúgy sem szeretem). Nagyobb szabadsággal, 3rd person nézettel sokkal jobb lehetett volna.

Imyke: te nagyon fújsz valamiért az nVidia-ra, valami régi elszámolnivalótok van? <#nyes> Hidd el, nem olyan sz*r, mint amilyennek állítják és mûködik a PhysX is rendesen, csak fel kell rakni a 9.xx-es drivert hozzá. Egyénként a topikban is sokan írják, hogy a PhysX egy átverés, mert megy ati-n is... Ez nem igaz, nem átverés, csak ati-n a CPU számolja, nV-n meg a GPU (nV-n is be lehet állítani, hogy a CPU számolja, csak ott driver-bõl kell). És azért van különbség, teszteltem a kompatibilis játékokban (Warmonger, Ghost Recon AW 2, BIA: HH), akár +20-30 fps különbség is volt.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

serito
ATi Vga-val a PhysX-et le kell tíltani, mert olyan részeknél ahol ez "jelentõsen" javítaná a grafikát ( részletesebbé tenné ) az ATI kártyák belassúlnak. Ezen kívül nálam simán fut a game. Bár a sok forgástól néha elszédülök. 😊

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

MerlinW
Engem a sztori mód nem kötött le,így abbahagytam. Most a time trial részével bohóckodom, de szerintem azzal sem sokáig.

Imyke: maradhat amíg nem kell másnak a hely.

[merlinw.org]

kirol
Na kipróbáltam én is.

1. nVidian nem kell kikapcsolni semmit, még véletlenül se mozdul el soha az FPS szám, játék alatt 60, mozi 30 FPS.

2. Kicsit frusztráló hogy nem tanultam meg a mozdulatokat és sec-pec kinyírnak ha elbambulok kicsit.

Szóval nem tudom még megállapítani, de nem egy Mafia fíling az biztos.

IMYke2.0.0.0
Sõt, ATI-val jobban megy - nVidia mellett le kell tiltani, hogy ne akadozzon a játék <állítólag>.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

davidka003
ATI-val is jól megy a Physx hidd el.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

kirol
De ez már normális? Mert nekem a tegnapi okosságfix-el is úgy fagyott, hogy még.

És tényleg igaz, hogy a PhysX nem is csinál semmit, mert ha ATI-d van és bekapcsolod akkor is ugyan úgy megy? Mert a topikjában még képet is beraktak, de én nem hiszek nekik. 😄

IMYke2.0.0.0
Tekintve a gigantikus méretét, fennmaradhat még jó ideig a polcon a ME?
Pendrive-ra mentegetéssel, és ha a szomszéd géppel nem töltenek, akkor a csúcs 50-60 kb/s-os sebességgel bizony nem lesz lenn estére... 😞

serito
Pont tegnap próbáltam ki a game-et. Nekem már az elsõ pálya után unlmassá vált de adok még neki lehetõséget ma este, aztán meglátom .....max uninstall lesz.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

IMYke2.0.0.0
Nyertél 😊

RaveAir
Ha visszarakom a passzív hûtéses Gef7600-omat, akkor nem hiszem. 😊

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

IMYke2.0.0.0
Isten hozott a klubban! Nekem is PONT ugyanilyen tápom van. Erõsen ajánlani tudom.
A VGA ventillátora elnyomja a ventije hangját... 😊

Lord Myn
Pedig hidd el ez a legolcsóbb a már jó tápok között, Zalman, Enermax, Corsair és társai jóval többe kerülnek.

Az alaplap mögötti burkolattal nem túl sokat érsz, mivel ott maga az alaplap blokkolja a levegõ áramlását.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

RaveAir
Lehet, hogy le fogom kapni az alaplap mögötti burkolatot, mert onnan kevesebb az esély, hogy a gyerek belenyúlna.
Amúgy nézegettem ezt a tápot, és elég sokat tud. Csak ne kerülne ilyen sokba...

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Lord Myn
Pont ugyanilyenem van, úgyhogy csak ajánlani tudom: csendes, stabil és erõs. Egyetlen hátránya van, hogy nem moduláris (azaz nem lehet belõle kihúzni a nem használt kábeleket), de ha ez nem zavar, akkor jó vétel.

Ha nem is veszel most új házat, a szellõzést addig is meg kellene oldani valahogy.

Lord Myn
Felraktam egy kis kiegészítést a 142-höz: Mirrors.Edge 1.01 *Update*-RELOADED. Remélhetõleg ezzel már mûködik a játék rendesen.

RaveAir
Esetleg, ha veszek egy ilyent, akkor azzal rosszul járok?
A házon meg majd késõbb gondolkodom...

Lord Myn
Egy ilyen géphez már sajnos elengedhetetlen egy jól szellõzõ ház: legalább 1 kis venti elõre és 1 nagyobb venti hátra. A táp minõségérõl nem sok infót tudtam meg egy valamire való matricát találtam a neten, miszerint 12V-os ágon max. 18A-t tud leadni, ami elég gyengus, ha videókártyát cserélnél, akkor már muszáj lesz tápot is cserélned.

Én a helyedben, ha összegyûlik megint egy kis pénz upgrade-re, akkor egy jó minõségû ház+táp kombóra ruháznék be elõször, néha erre is kell áldozni.

RaveAir
Lehet kövezni:
Táp: Stability Power LPK12-30 450Watt

RaveAir
Én is tudom, hogy elég baj, hogy télen melegszik, és hülyeség lenne azzal elviccelnem, hogy legalább fûti a lakást. Ha lesz idõm, akkor hétvégén még jobban meg fogom nézni a problémát, és kap a gép majd egy alaposabb porszívózást is.

kirol
Ja bocs, a gázzal nem viccelõdünk. Mert már mindenhonnan az folyik, csak onnan nem ahonnan kellene!

De komolyan, ha télen ilyen probléma áll fenn, az elég baj.

RaveAir
Mondjuk nekem nem a "gáz" szó jutott elõször az eszembe... :/
Még azt sem néztem meg, hogy hová tudnám rögzíteni plusz vetit.

RaveAir
Alaplap: Gigabyte GA-M56S-S3
Proci: AMD Athlon64 X2 6000MHz AM2 (a dobozban kapott hûtõvel használom)
Memória: 3GB 800MHz Kingmax
Videókártya: Gigabyte 9600GT 512MB GV-NX96T512H
Vinyó: Samsung 500Gb

Ezen kívül még van DVD-íróm, meg egy SB Live!24-bitem, ami áramot zabál a házon belül. Valamint néha mobilrackbe néha teszek valami vinyót (olyan 2 hete raktam bele utoljára).

A házam egy nagy szimpla doboz, ami már olyan 7-8 éve ugyanaz, a tápot olyan 2 éve cseréltem ki egy 450-es, de a gyártóját csak este fogom tudni megmondani.
A proci korábban egy 3500Mhz-es volt.

kirol
Már jött fix. Kérdés, hogy jó lett e.

Lord Myn
Sajnos nV-seknek is ki kell kapcsolni a PhysX-et, mert különben random fagy a játék, a patch orvosolná ezt, de az okosság ugye az 1.0-hoz készült (oda is rosszul az általad vázolt trigger miatt). Nem baj, majd csak jön crackfix...

kirol
Számból vetted ki a szót, ezzel az elég gáz, ha télen túlmelegszik a gép kijelentéseddel. 😊

Jó áthúzást kell csinálni valami halk, 12 cm-es ventivel.

Lord Myn
Szerintem elég gáz, ha ilyen téli hidegben is le kell szedni a ház oldalát, akkor mi lesz nyáron a 40 fokban?

Bõvebb információhoz jó lenne tudni, hogy pontosan most mibõl áll a géped, milyen a táp, milyen házad van (jól szellõzik-e?) stb.

RaveAir
Néhány hete volt egy proci és egy vinyó cserém. Semmi extra, csupán csak fejleszteni akartam. Néhány napra a beszerelés után észrevettem, hogy melegszenek a dolgok, és emiatt egy kicsit instabil a rendszer.
Arra gondoltam, hogy elég csak a vinyómhoz egy vinyóhûtõt venni, ami végül javított is valamit a helyzeten, mert így több, mint 5-8 fokot sikerült javítanom az átlagos hõmérsékletén, viszont azt vettem észre, hogy talán más is túlságosan meleg.
Az Everest szerint két dolog van, ami általában több, mint 50 fokos. Az egyik a videókártya, a másik pedig az alaplap. Valamiért azonban a táp is egy kicsit gyanús (ennek típusát fejbõl meg nem mondom, kb. 2 éves, 450 wattos, és korábban nem volt vele semmi gond)...
Szerintetek, ha veszek 1 vagy 2 belsõ hûtõventit azzal javíthatok a helyzeten, vagy inkább ne rakjam fel a házra a burkolatot?

MerlinW
Van hozzá patch (többek között gamestar-ról is letölthetõ), viszont az okosság nem funkcionál még teljesen jól, a játék negyede/harmada körül lesz egy rész ahol játszhatatlan lesz a játék (nem fut a karakterünk, csak sétál). Javítástól függetlenül.

Ati tulajok kapcsolják ki a PhysX-et. Max Serito próbálkozhat vele. (a processzor számít) Nálam az elsõ PhysX-et komolyabban használó résznél játszhatatlanul belassult. Nálam VSynch-re is szükség volt 1440x900@60hz esetében.

Egyébként érdekes játék, pörgõs, de én a 4. fejezet után meguntam...
Két problémám van vele:
- Nem lehet bóklászni/felfedezni, mert rohanni kell, meg nincs is mit.
- Nem lehet eltévedni mert rikító színekkel mutatja az utat, valamint Alt gombbal arra fordul amerre menni kell.
- A legrosszabb számomra: történik egy csomó minden - helikopterek üldöznek, emberek lõnek rád, de miután alapvetõen nincs fegyvered, közelharcban max 1:1-ben van esélyed, csak rohanni tudsz, visszanézni nem. Ezáltal nem látsz a játékból gyakorlatilag semmit.

Szóval valami hiányzik a játékból, dew nagyon. A hangulat az audio jóvoltából valamilyen szinten megvan, a rajzfilm betétek, karakterek szintén jók.

Szóval amolyan "egyszerjátszós" játék. Talán a time trial rész lekötheti az addiktokat, az amolyan Trackmania módon van megoldva.

[merlinw.org]

moonster
Hasonlo dolog van a videokarikkal, mint a processzorokkal.
Egyszer az egyik erosebb, utana a masik.
Anno az Athlon XP-k elvertek az Intelt csunyan, no meg a 6600GT is favorit volt a sajat koraban, most fordult a kocka.
Az okos felhasznalo, nem gyarto mellett dont, hanem az ar/teljesitmeny mellett.
Régen AMD fan voltam, de most Intelem van, viszont Nvidiaval, nem ATI-val. Anno ATI elrugta a bogyot a vacak drivereivel, amit mara orvosoltak talan.
szotyimutyi
Nagyon köszönjük!😊)

Lord Myn
Köszönjük! 😊

MerlinW
142_Mirrors_Edge-RELOADED

[merlinw.org]

Atomreaktor
laptopra tényleg vigyázz😉 pláne amíg mûtenek!😊

kirol
Hardver hiba tuti nincs, mert amióta az eszemet tudom ezt csinálja minden gépem. 😄

Persze az optikai meghajtók azok IDE -sek.

IMYke2.0.0.0
Mert azt hittem, hogy IDE-sek, és azoknál ugye az UDMA66 a varázsszer.
Így viszont csak driver vagy HDD-haldoklás.

kirol
Igen az. Miért?

Lord Myn
Váááá... az tényleg kemény, remélem jó kezekbe kerülsz!
Nekem szerencsére 4 évesen kivették, bár nem volt zökkenõ mentes, mert felébredtem mûtét közben az altatásból és köptem pár liter vért... ez az emlék a mai napig megvan tisztán.

Egyébként bátor vagy, hogy viszed a kórházba a laptopod, én még egy márkásabb ruhát sem vinnék be, mert elég sok a korházi "szarka".

davidka003
"Khm...tanuljunk már meg egy kicsit értelmezni. Írtam olyat, hogy ati-val nem megy?"

És én írtam, hogy ezt írtad? 😄
Az a lényeg, hogy ATI-val is megy minden.

Nekem is 9600XT-m volt, de nem voltak ilyen anomáliák. Az meg, hogy 4 éve mi volt az nem jelent semmit. Mostanában már jobb drivereket írnak.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Axon
Na egy darabig elbúcsúzom tõletek. Holnap kiveszik a mandulámat. 30 fölött ez már nem séta galopp. Remélem azért valamikor jövõhéten hozzájutok a nethez. Mondjuk viszem a laptopom a kórházba filmekkel és scumm-os kalandokkal teletöltve és van benne wifi is. Ha lesz egy router a közelben, akkor megpróbálok csatlakozni.
A következõ találkozásig üdv mindenkinek.

Lord Myn
Khm...tanuljunk már meg egy kicsit értelmezni. Írtam olyat, hogy ati-val nem megy? Azt írtam, hogy nv-re van optimalizálva, ami azt jelenti, hogy hiában van az ati-nak technikailag fejlettebb hardvere, ha nV-n több fps-t kapsz és/vagy nincsenek grafikai anomáliák (én pl. legtöbbet ezzel szívtam az atival: amikor még 9600XT-m volt a Call of Duty elsõ részében, ha meghaltam a kép átment EGA-ba (elmosódás helyett) vagy a Splinter Cell 2-ben olyan szép "kockás" árnyékok voltak, mintha egy C64 rajzolta volna ki õket...).

De itt szeretném befejezni ezt a vitát, mindenki olyan kártyát vesz, amilyet szeretne+telik rá. Csak az "Okos ember nem dönt másként." szöveg nem tetszett, mert erre harapok... <#eplus2>

davidka003
És? ATI-val is minden maxon megy, ha jó kártyád van.
Olyan meg úgy sem lesz, hogy valami ATI-val nem indul el.

Lord Myn
Igen, fogalmazhatunk így is, hogy "szponzorálás", de attól még a lényeg a lényeg marad: több az nV-re optimalizált játék, mint az ati-ra.

IMYke2.0.0.0
"Halley's Comet last appeared in the inner Solar System in 1986, and will next appear in mid-2061." = A Halley-üstökös 1986-ban bukkant fel a Belsõ Naprendszerben, és legközelebb csak 2061 közepén teszi ugyanezt.

IMYke2.0.0.0
..."a játékok többsége az utóbbit favorizálja. "
Szerintem a szponzorálásra gondoltál. Mert egyébiránt, ha helyesen van megírva egy program (legyen az játék, vagy felhasználói), simán fut minden jelenkori CPU-n, VGA-n erõlködés nélkül.
Csak hát, a "helyesn meg van írva" manapság olyan ritka, mint a Halley-üstökös az égen...

Lord Myn
Fõleg, hogy tudtommal az is csak 3-at használ ki (csak ugye ilyet az intel nem gyárt, ezért ajánlanak 4 magost).

Egyébként grat a géphez, én is váltanék már i7-re, de az árakat elnézve ez nem mostanában lesz... <#sir>

Lord Myn
Na-na-na... Ne flémeljünk kérem szépen. Nekem volt kb. 15 nVidia kártyám és 4 ATi kártyám és mind a néggyel csak szívtam mégsem írom azt soha, hogy ne vegyél ati-t, mert sz*r, egyszerûen nekem nem volt velük szerencsém... Sõt, még azt is elismerem, hogy 4000-es sorozat felépítését tekintve jövõbe mutatóbb, mint a GT200-as, de mit érnek vele, ha a játékok többsége az utóbbit favorizálja. Szóval azért jók az nV kártyák is!

IMYke2.0.0.0
Lottóz sûrûn, kérlek! 😊

serito
A 4 magot csak 1 game használja ki manapság, a GTA4 de mégcsak meg sincs.