33675

• kirol
    Láttam én is. Jó kérdés.
  • szotyimutyi
    Az a Still life 2, ami most jött ki, az angol verzsön? Mert azzal ijesztegettek nemrég, hogy csak augusztusban várható.Tudja valaki?
  • MerlinW
    Még a múlt hét végén csináltam, amikor az Ububtu topityba is...:)
  • takysoft
  • balee4
    Én is pár napja figyeltem fel rá, más topikokban még nem is láttam.
  • kirol
    Dik' má! :D

Mióta van? Észre se vettem!
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy a Radeon HD Series-ben is van: megkülönböztet minket a reguláris látogatóktól. :)
  • RaveAir
    Ööö... mi ez a kis csillag?
    Vagy mire jó?
  • RaveAir
    A piros véletlenül nem narancssárga?
  • Axon
    A helikopter rotorja piros-fehér-zöldre van festve :-)
  • balee4
    brutálisan jó lesz ez, remélem PC-re is kijön...
  • Atomreaktor
    régi hoax
  • IMYke2.0.0.0
    Az index.hu le is tesztelte a rendszert: kamu.
  • MerlinW
    Nem hallottam ilyenről. Azonban, ha igaz lenne, küldtek volna róla értesítést, ahogy mindenről szoktak. Másik, hogy ehhez igen komoly átalakításokra lenne szükség a rendszerben. Tehát szerintem nem igaz.
  • kirol
    Túl szép! :D

Ez igaz szerintetek:
    "PIN KÓD FORDÍTVA (jó tudni)

Ha egy rabló arra kényszerítene, hogy ATM-ből pénzt vegyél ki,
    értesítheted a rendőrséget, ha a PIN kódodat fordítva adod meg.
    Pl. ha a PIN kódod 1234, írd azt, hogy 4321.
    Az ATM felismeri, hogy a PIN kódot fordítva adtad meg, mint ahogyan az
    a kártyádon van.
    A gép ugyan kiadja a kért összeget, de anélkül, hogy a rabló tudná, a
    rendőrség azonnal a segítségedre jön.

Sajnos, ezt ritkán használják az emberek, mert nem tudnak róla.

KÉRLEK, ADD TOVÁBB!"

Szerintem ez hülyeség, de ki tudja.
  • Tomsess
    Szerintem nemtom :) Annó az első résznek is olyan gyönyörű grafikája volt, hogy a bevezető vidi után én lestem a monitort és csak később vettem észre, hogy már lehet irányítani a karaktert. De itt semmi HUD nincs, akár sima videó is lehet
  • MerlinW
    Annak tűnik...

===============================================

ScummVM 0.13.1 "SAGA returns" goes gold

SAGA: Inherit the Earth is completable again;
    AGOS, Groovie, Sword2: fixed many sound-related issues;
    Parallaction: fixed a bug in one of the puzzles; squashed a number of bugs in the GUI.

Also iPhone, Symbian, WinCE ports are much improved and NDS and PS2 ports are back again since 0.11.0.
  • kirol
    Ez ingame felvétel?
  • MerlinW
  • takysoft
    neeeeeem
    1. először összepasszintod a videó elejénél a hangot( delay )
    betöltöd külön hangsávot, playerben illeszted a hangot, amíg jó nem lesz(ott megnézed mikor jó), és mkvtoolnixben úgy mixeled bele.

2. utána kilesel a videó vége fele egy jól azonosítható másodpercet.(pl egy ajtócsapódás). legyen ez például az 50. perc fele. (3000. másodperc)
    észreveszed, hogy 2,5 másodpercet csúszik a hang.(ezt is megnézheted pontosan a player csúsztatási beállításaival)

ilyenkor a Stretch by opcióhoz beírod, hogy 30025/30000 vagy 30000/30025 (attól függően, hogy növelni vagy csökkenteni akarod az audio hosszát) (persze 3,41 másodperces csúszás esetén 300341/300000 lenne a szám...)
    ez a másodpercekkel számolgatás picit fura lehet elsőre, de ha megérted, akkor nem bonyesz.

lényeg: stretch csak akkor, ha az eleje már passzol:D

SRT felirat meg szöveges. notepaddal darabold ketté, oszt ami jó, ahhoz ne nyúlj:D azt a workshopos dolgot nem ismerem:)
  • kirol
    Hát megcsináltam azt, hogy a magyar hangsávot olyan hosszúra nyújtottam, mint az angol videó, majd ráraktam úgy, hogy kezdő pontban jó a hang, de 1-2 perc és így is elcsúszik.

Hogy lehet azt megcsinálni, mint pl. subtitteworkshop-nál, hogy ameddig jó a felirat addig hagyom, ahol látom, hogy csúszik, onnantól tolom csak a feliratot. Ami megint jó egy darabig, majd amikor megint csúszni kezd, az onnan lévőket megint tolom.

Na ugyanezt hogy lehet hanggal megcsinálni?
  • davidka003
    link

A Still Life 2 demó óta tűkön ülő rajongókkal rossz hírt kell közölnünk. Az angol verzió csak a nyár végén érkezik.

Ez szívás.
  • takysoft
    nézd, nyújtani se túl bonyolult(stretch by)
    X/Y -t eírod
    X és Y azok a másodpercek, hol a hangnak lennie kéne, és ahol valójában van.(valamerre a film vége fele teszteld úgy, hogy az eleje jól be van igazítva)
    kit matematikai érzék kell hozzá, de nem túl bonyolult.

Persze ez inkább csak ilyen max 2-3 másodperces csúszásra érvényes, mert hosszabb csúszás főleg azért szokott lenni, ha van egy plusz jelenet az adott verzióban(mkvtoolnix-el persze ezt kivágni is lehet, filedarabolás és összerakással)

mkvtoolnix elég alapos cucc, és az esetleg 90%-ban elég egyotthoni usernek, hogy bevagdosson hangot filmbe.
  • Evin
    Ha az egyik 35, a másik 23fps, akkor az egyik rövidebb szokott lenni. Nagyon ritka az olyan ideális eset, hogy pont ugyanolyan hosszú. Régen és meg nyújtottam vagy zsugorítottam a hangok hosszát a videó alattihoz.
  • kirol
    Csak itt nem ilyen egyszerű a helyzet. Mert ha elején jó a hang, egy idő után elcsúszik.

Persze, hogy nincs FPS az audiónak, de valami alapja van, hogy egyezni kell a videóknak, amin a hang van, mert nem lesz jó. Ezt mondják.

Ráadásul a magyar film, rövidebb, mint az angol.
    Most amúgy a Pushing Daisies 2x01 -ről beszélek.
  • takysoft
    fps mit se számít(audionak olyan ugyanis nincs)

ha már HD, akkor illik belemuxolni is. ezerszer linkelt mkvtoolnix-al teheted meg, és a hangot illeszteni is azzal tudsz.

én sokszor DVD-k hangjait ripelem le AC3-ba, és teszem angol HD mellé. 2-3 seces elcsúszás szokott lenni, de általában jó. a 2-3 secet meg playerrel meglesed, hogyan jó(csúsztatógombok), és javítod mkv-ban.(delay)

ez persze akkor működik, ha ugyanaz a verzió a hang és a kép(director's cut-hot ugyanilyen hang kell pl)

• IMYke2.0.0.0
    BSPlayer-rel simán rá tudod tenni - azzal ugyanis gombkombinációval tudod változtatni a sebességét.
  • kirol
    Az angol HD az 23,75 FPS, míg a magyar az 25.

Ezt hogy lehet szinkronba hozni? Ha tudsz segíteni, nekem privátba is jó, hogy ne itt szerencsétlenkedjek. :)
  • Evin
    Ha megvan egy ugyanilyen fps-ű videó hangja, akkor egyszerűen rárakod, vagy mellé másolod ugyanazzal a névvel és MPC-vel választható lesz a hangsáv.
    Ha a hang VBR-es, akkor fog csúszni, ha CBR-es, akkor nem.
  • kirol
    Tud valaki abban segíteni, hogy egy angol 720p-s anyagra hogyan tudok rárakni egy magyar hangsávot, úgy hogy az időzítés is stimmeljen?

Nem találok sehol jó leírást, segítséget.
  • MerlinW
    Oh, ezt mindenki sejtette, tudta, várta. Nem lepődöm meg, nem szomorkodom, már túl vagyok rajta 5-10 éve:)

Take2 úgysem pocsékolja el a DN név sikerét, 100%, hogy jön DN. Nem is egy. Nem is rosszak, T2-nek igen jó csapatok dolgoznak, mint Rockstar (GTA), 2K(Sportjátékok), Bedestha(Oblivion), BioWare(Jade Empire), Human Head Studios(Prey), CroTeam(Serious Sam), Firaxis Games (Sid Meier játékok - Civilization), stb

Nem aggódom. Addig is BioShock 2-re várok:)
  • takysoft
    Tessék elolvasni!
    Mindenki. ez kötelező.
    commentet nem fűzök hozzá. ez van.
  • balee4
    én olvastam, a Btk.-s tréfát xD
  • takysoft
    nem sértődünk meg, megígérjük:)
  • IMYke2.0.0.0
    Jöhet :)
  • Axon
    Egy ízetlen tréfát akartam ezügyben elengedni, de meggondoltam magam :-)
  • Atomreaktor
    ez jól hangzik, grat!;)
  • takysoft
    mér több is van?
    aszittm egyedül dolgozik, mint superman, batman, meg a többi..
  • IMYke2.0.0.0
    Még szép, hogy nem ombu(d)sman voltam... :)
    Földmérő (középsuli), újságíró (amerikai), politológus, romológus - de elsősorban szociálpolitikus vagyok. Hiszen ez utóbbir van dimplomámra gravírozva :)
    Most közfoglalkoztatás szervezőként dolgozom.

A BTK pedig a bölcsészkar.
    A pécsi "A" épület aulája előtt 72-es betűmérettel, több helyen [ajtók oszlopk stb.] ki volt írva, hogy a bérletosztás az Aulában. Erre, az onnan érkező btk-s hallgató pedig megkérdezi kettőnktől: "Nem tudjátok, hol osztják a bérletet?"
    :))))

• kirol
    Dehogy is. Az ombucman az egy kamionmárka! :D