Baldur\'s Gate II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Halihó, kéne egy helping: A palotában vagyok, a sok nemessel es Saverok társasábával. Amint megkezdödik a harc, a fõkarim mindig, meghal valamitõl, cak ugy bum, elesik és anyi, vagy egy lángcsóva csapódik belé és akkor is kapmec...
MIt tegyek? mert igy nem tudok tovább meni, ey talán bug?
Elõre is thx...csááá <-------ide is eírom , mert látom a sima BG-hez be sem lestek...
Petyus_
Aquili: hmmm, a kis piroskát, Firkraagot többféle módon le lehet ölni, de "rendesen" elég nehéz, nekem pl. egy kis lower resistance adagolás után a Feeblemind varázylat bejött, onnantól csak arra vigyáztam, hogy spóroljak a nyílvesszõvel, és csak közelharci fegyverekkel ütöttem. 😊

A maszk arra használható, hogy az utolsó, láthatatlan dzsinnt észrevedd, de enélkül is megoldható. 😊

Talos Temploma gondolom a Temple Districtben van.... 😊

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Aquli
Hello! Most a Chapter 3-ban vagyok . na a Windspear (remelem jol irtam) Hills dungeonjaba talalkoztam egy sarkannyal (ngy piros) de nem igazan tudtam sebezni, meg itt osszegyujtottem egy burial maskot tobb darabbol, ezt mire tudom majd hasznalni? ja es hol van a Temple of Talos?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Petyus_
Amúgy félork sorcerer/wizard/paladin simán lehet asszem! 😄 😄 😄

Jockey
😄DDDDDDD
ez már kellett ebbe az unalmas melóba..😄D
hozzáfûzném, hogy a halfing hátán a varázskönyv -kúgyis ez folyik a csapbol is- tomb raider-es hátizsáként jelentkezik, csak hogy ne zavarja mozgásba..😊))
a thief-ünk meg szerintem akár hatásos is lehet, ki az isten kötözködne egy jólmegtermett félorkkal ha épp a zsebedben nyulkál?😊

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Jockey
😄DDDDDDD
ahogy így belegondoltam, vígjátéknak beillõ...😊))

Petyus_
Mester: nyitottam is neki topicot 😊

Petyus_
Jaaaa... 😊)

A Paladin tényleg fura lesz, de végülis szerintem OK, hogy minden fajnak lehet paladinja, minden fajnak van erkölcse/istene...

Petyus_
Faj lehet gnóm? Ezt nem értem...a gnóm az egy faj...

Petyus_
WiLDoR: hmmm, asszem pl. Gnóm Paladin/Wizard is lehetsnék 😊)

Petyus_
WiLDor, drágám, D&D 3rd edition.. olvasd el a FAQ-ot a honlapunkon, amit én írtam! 😊

Petyus_
Aquil: ha még nem haladtál nagyon elõre a játékban, szerintem a legkönyebb/legélvezetesebb dolgod a paladinnal lesz. OK: sok jó cucc van neki, jó harcos, magas charisma, ami sokat segít vásárlásoknál, beszélgetéseknél, románcoknál. 😊

Vigyázz, spoiler!:

A sztori természetébõl adódóan pedig különösen ajánlom figyelmedbe az Undead Hunter kitet... 😊

Petyus_
Wildor: hmmm, egy nagyon jó kérdést vetettél fel bennem akaratlanul! Megyek is mindjárt a Black Isle fórumra! 😊

Szóval, NAGYON offtopic, NWN-ban hogy fog menni ez a zsebmetszés vajon? Mert a játékosok közti harcot ugye le lehet tiltani... de, akkor ha az aljas XP-cheeser tolvajod (*lol*) ellopná a +5 csodákat a félelf (inkább félISTEN) fighter/sorcerem-tõl, akkor én nem tudnám, megtorolni?? 😊))

A gépedet meg upgrade-eld, mert majd meg akarom torolni! 😊))

WiLDoR: nehogy aszhidd velem konyen elbansz:-))))
...nem fog mukodni ez a Pick Pocket....ÐÐÐ..igaz meg egy kicsit tréningelnem kell majd😊)))
Aquli
Egyik haverom csinalt félork harcos/papot na mivel? láncos buzogánnyal... persze Skandar Graun utan. olvastam szinte mindn Skandar Graunos konyvet (kiveve a Tok Kaoszt, es a Kaosz Sarkanyait).

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Azon az oldalon már jártam, csak nem mindent nétem meg. Aztán elfelejtettem a címet 😊 Most sem tudom, de itt le van írva, majd berakom a kedvencekhez. Körülnéztem minden felé. Egy észrevétel: Drizzt tényleg nagyon szerencsés 😊 Azért nem semmi, hogy egy elf duálkasztol... he-he. Én is örülnék neki, mert embert nem akarok indítani 😊
jah, én meg jól megszivtam azzal hogy pár évvel ezelöt DVD-s BG1-et vettem, most nem megy vele a BG1 kiegészítõ, így vehetek CD-s BG-t:-(((((
Wildor: Majd ha kezedbe lesz a staff of magi akkor ájulsz el ettõl a karitól. Egy ilyen karakterrel (F/T/M) simán végig lehet nyomni egyedül is a játékot.
Viszont a BG-1ben nagyon gyér mert nagyon lassan fejlõdik, ami igy is lenne természetes a BG2-ben is de itt rakásra hullik az XP.
aszem:-)))))
Aquli
igaz hogy eddig inkabb diablo fele hack&slash-t nyomtam, de jatszottam fallout1,2-vel is peldaul, ami szinten szerepjatek (mondjuk a harcrendszere az teljesen mas, mer korokre osztott). Ja es megegy hujeseg, ami talan a legnagyob tudatlansagom, hogy mit jelent a fegyver sebzese? pl 1d6+2 meg ilyenek. aszem az ad&d-be kockaval dobnak, ugy szamitjak ki, most ez hogy 1d6+2 azt jelenti egy 6oldalu kockaval dobjak, adjam hozza a 2-t es annyi a sebzes? vagyis nem en dobjak, hanem a program igy szamitja ki? tehat 1-6+2, tehat 3-8?

Aquli: csak par kasztos karit lehet multiclasba rakni, de amelyiket lehet annak ottvan oldalt hogy mutliclass, vagyis aktivvá válik és megcsinélhatod......nyah, de hülyén magyarázok, ebbõl semit nem fogsz érteni:-))))
WiLDoR: Vadászni foglak a Neverwinter Nights-ban....:-)))))
Aquli
Na jo, azert nem kell hujenek nezni engem, meg hogy nem ilyen jatek valo nekem, most jatszottam vele eloszor, ez meg csak a demoja volt (csak Irenicus börtöne volt benne), es nagyon gyenge volt a kezdokarakterem (ranger/archer), meg ugye pancelt (borvertet) raktam Imoenre, azert nem tudott varazsolni, de most kezdtem egy ujat, fighter/berserk karakterrel, 3 skill a ketfegyveres harcon, 3 skill a hoszukardon, meg gyakran mentettem nagyon konnyen vegigcsinaltam a demot, a bg1 az meg csak kolcsonbe volt nalam 2 napra, nem sokaig jutottam el vele. na most fogtok teljesen hujenek nezni 😊)! Hogy kell multiclass karaktereket csinalni? peldaul mage/thief/fighter? bocs hogy ilyen hujesegekkel untatlak, de hat ez van...
Aquli

Wildor, hozzászólásodból kitûnik, hogy inkább a diabló-szerû játékokat preferálod.

Egy biztos, ha találkozunk a Neverwinter Nights világában, biztosra veheted, hogy halálnak halálával holsz te spekuláns tolvaj. 😊

Jockey
jajj sorry kipéta, elszúrtam a választ..😊
aqulibulinka ment volna..😄

Hehe... most vettem észre, szóval lehet, hogy nem játszott az ELSÕ résszel 😊. Mármint Aquli.
Drága Jock 😊 Ezt miért nekem mondod? Ezzel én is tisztában vagyok, és ez az egyik legfõbb oka, hogy ezzel a játékkal játszom.
Jól van na! Lehet, hogy nem játszott az lesõ résszel. A dolog egyébként a következõ: tetszik => tovább, de azért menteni nem árt, köv. saroknál harc: nem tetszik => töltés, így sem megy => töltés, új taktika, a fene, így sem megy => menjünk más felé, szerezzünk fegyvert, XP-t aztán majd visszajövünk 😊
A dolog hátterével kapcsolatban pedig: keresgéltem de nem találtam semmi hasznosat a neten. Tehát hol lehet megtudni a világ történelmérõl, egyebekrõl dolgokat, amik nem, vagy csak közvetve kapcsolatosak a játékkal? Merthogy nincs a közelben olyan bolt, ami komolyan foglalkozna a szerepjátékokkal.
Én még nem ezzel a résszel játszom, de azt elmondhatom, hogy Imoen azért húzott el, mert nem halhat meg, mert késõbb szerepelnie kell majd. Azt nem tudom, hogy így találkozhatsz-e vele azelõtt.
Aquli
na szal kicsit felreertheto lett az elozo iras. amikor mar imoennek fogyott majdnem el a hp-ja akkor imoen kezdett kiabalni. es nem bal oldali menu, hanem jobb.

Aquli
Szal most sikerult hozzajutnom a bgII-hoz. Milyen legyen a kezdokarakterem? ja es az elso palyan velem van imoen minsc meg jaheira (na meg termeszetesen boo) akkor eljutok egy olyan reszhez, hogy egy szobaba van egy ellenseg beburkolva ilyen kék gombbe. ha a gepet hasznalom ketszer akkor kiszabadul, es megtamad. elkezdtem harcolni vele, de imoennek kezdett elfogyni a hp-ja (es varazslatokat se tudott hasznalni ) es amikor mar nagyon keves life-ja volt, akkor elkezdett óbegatni hogy nem akarok itt meghalni, es elszaladt. es meg mindig nem talaltam meg. el is tunt az arca a bal oldali menubol. Mit Csinaljak?

Már leírták valahol, hogy az az egyetlen, amit igen, mert ha nálad van, amikor átviszed, akkor benne lesz a ládában, ami ott van Irenicus dungeonjában. Elméletileg ezt az egy dolgot lehet áthozni. A kettõvel ezelõtti kérdésemrõl se feledkezzetek meg!
Azoktól kérdezném, akik ilyen szinten járatosak a dologban: Amikor Bhaal halandó formában volt kénytelen eltölteni hátralévõ idejét, akkor melyik faj egyik tagjának alakját vette fel?
Jockey
rince: nézz át a NWN topicba, bizti el kell ott is egy kis segítség...😊

Rincewind
Ehhe 😊)
De.
De a lényeg érthetõ !

8)=)
Nem inkább fan-site-ok? 😊
Rincewind

Beindulltak a 2002-ben megjelenõ online RPG-k magyar Fun-sitejai. Ha minden összejön, akkor az angolul nem nagyon tudók is nyomon követhetik e két játék fejlesztését:

Képzeljétek hogy jártam, nekem csak DVD-s BG1-em van, és ma megszereztem sima CD-n a kiegészítot BG1-hez, és döbbenten vetem észre hogy, nem megy a DVD-s verzióval a kiegészítõ. Nem tudtok valami megoldást?.....
Üdv.

Kangaxx-ot legegyszerûbb úgy kinyírni, hogy elmész elõtte az Adventurer's Mart-ba, veszel egy protection from magic scrollt, vagy kettõt, meg megveszed a Staff of Rynn-t. Ezekkel már pofonegyszerû lesz.

Könnyítheted a harcot egy-két Mordenkainen's Sworddal is, õk is meg tudják ütni.

Soxerencsét!

Bye
Chris

Petyus_
OY-YO: Ez erõsen szintfüggõ, szerintem 13. szint alatt ne nagyon próbálkozz... az illetõ Kangaxx, és a játék legkeményebb ellenfele szvsz. Szóval Irenicus is kismiska hozzá.

A lényeg: +4 alatti fegyverekkel nem lehet megsebezni. Milyen fegyverrel érdemes próbálkozni?: Crom Faeyr, Carsomyr, esetleg Staff of the Magi, Silver Sword (gondolom).

A varázslatai ellen két lehetõség: vagy Prot. from Magic scroll, amit Ribald árul (2 van a játékban), vagy esetleg a Spell Immunity mage spell, az Abjuration iskolára állítva (ide tartozik egyébként az Imprisonment). A többi csapattag természetesen így sem mehet a közelébe.

Egyébként rengeteg módon le lehet csapni (érdemes!!!), ha végigolvasod itt a fórumot, vagy az index fórumot, tele van tippekkel. Pl. csapdákkal is le lehet nyomni.

Én a legegyszerûbb módot választottam, a 15. szintû paladinom nekiment egyedül, Carsomyr, Prot. from Magic, és kinyúlt, vmi 40 HP-je van a deminek, semmit nem sebzet rajtam.

Petyus_
A másik probléma: a "Guarded Compound" nevû hely? Ott nincs semmi quest, viszont van egy szép nagy Celestial Fury... katana képzettséág mellett "elég jó"! 😊))

I.C.ram
Lavokot ugy kell megcsinalni hogy megszerzed neki a demon szivet ! elobb bekell kapcsolni egy teleportot es akkor a sphere atmegy egy masik helyre ahol a demon van na ot kell leolni es a szivet visszavinni lavoknak!
Na üdv mindenkinek, kicsit szétcsúszottan, fáradtan, de itt vagyok újra ám, és rohanok Noxon segítségére! 😊

Noxon: Ajantis a Friendly Arm Inn-tõl északra fekvõ farmoknál található, ahol ha emlékezetem nem csal valahol a kelet-nyugati úton áll.

Kwis: légy oly szíves és keress meg ICQ-n, a számom 67444704. Elõre is köszi.

Bye,
Chris

Egy ujabb kérdésem lenne hõsemberek😊)))
Ajantis nevû paladin NPC-t holl lehet megtalálni és felveni a csapatba a BG1-ben?
Jah, szeretném én is megköszöni a munkádat KHKH nagymester:-))))))
a béna angolosoknak nagy örömet jelent ez, pl nekem:-))))
Petyus_
Bejelenthetem: www.neverwinternights.ini.hu project elindult, Chris fõnöksége alatt. 😊

Petyus_
Szívesen, de elsõsorban Kwisatz-nak köszönd! 😊

Megjüttt!!!! ezeregy thx:-))))
Petyus_
Most jó?

okka