Baldur\'s Gate II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jockey
Vizilo: tudom, az elején elég kaotikusnak tünhet a rengeteg küldi, de haladj szép sorjába..
szerintem elõször érdemes az athlakaba lévõ questeket megcsinálni, D'Arnesse-ba szerintem késõbb menj, ott húzosabb csatik várnak rád, fejlõdkj egy kicsit hozzá...

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Jockey
Locust: igazából tök mind1 milyen magust indítasz..
egy megkötés van a specializálodott iskolával ellentétes iskolába tartozó varikat nem fogod tudni használni..
ezt neked kell eldönteni..
én pl egy idézõ mágust indítottam, csak azért, mert neki minden szinten van egy plusz varija..
ha nem akarsz megötéseket akkor indíts sima magust, így minden iskola varázslata elérhetõ lesz, tehát bármilyen varit tudsz memorizálni..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

I.C.ram
na VEGIG nyomtam a TOB-ot es nekem tetszett!

(rossz istenkent fejeztem be a jatekot 😊)
Helló. Ti magtaláltátok a Druid Grove-ot?
És hol lehet felvenni Cernd-t(a druidát)?
I.C.ram
IRC:

irc.utgames.com (vagy .net) szerveren vagyok ott keress ram a privatban
I.C.ram
IRC-m az van
I.C.ram
LEVAN TOROLVE 😞(
I.C.ram
hupsz levan torolve 😞(
I.C.ram
ok akkor most felmegyek
I.C.ram
ja es most jutott eszembe hogy elromlott a CD-irom de van 2 peldanyom ezt a kettot tudom odadni! sot most mar csak az egyiket mert arra mar reg volt jelentkezo es neki tettem felre!

OTLET: en valakinek odadom az meg lemasolja mindenkinek akinek kell! (ingyen, illetve ures CD elleneben) tehat nem akarom hogy az en faradozasaim miatt kazdagogyon meg valaki 😊) (letoltes nem volt keves ido 😊)
I.C.ram
bocsi 😞( csak atugrottam veletlenul a leveleiteken es nem vettem eszre csak most! 😞
nem tudtok olyan helyet ahol fenn van a játék?
Wenik
Szerezd meg azt a kovet ami ha nalad van nem tamad meg.

4. vagy 5. szintu papi varazslat--> csokkenti a magiaellenallasat.

Szokasos turbok a csapatra , gyorsitas, aldas stb.

Idez meg 1 lenyt melle es azzal egybol tamadd meg.
Ha mar piros korbe van, idezzmeg minnel tobb lenyt, hogy azokkal legyen elfoglalva

Insect Plague 5. szintu papi varazslatbol min 2 rea akkor nem tud varazsolni.

Nagyabol ennyi innen mar a szokasos magusok varazsolnak, harcosok tavolsagi fegyverekkel pumpaljak tele.

Wenik
A var foldszinjen (eszak felé) van egy magikus ullo oda kell levinni, es akinel vannak a fejek raklikkelni.

I.C.ram
hanem mi ? szeretnek segiteni a kicsi sziveden ! 😊)
Vedd alapnak a Baldur's Gate elsõ részét...

Félreértettél, de alaposan ám. Nem ez volt a szívfájdalmam...

I.C.ram
Hello mindenkinek!!

Crhis:

A bg2 valo RPG szimulator lenne akkor kb 1 even at jatszhatnal vele hogy elerd a 15-20-as szinteket!! Diablo es e kozott annyi a kulnbseg mint Hugy es Szar kozott (ez most pattant kia fejembol 😊)
wolwerin: bocs, de valamiért nem tudok neked üzenni, míg másnak simán megy...
Rossz az ICQ...

Õszintén bevallom, hogy ez az új "skillrendszer" engem sötét aggodalmakkal tölt el...
Így látatlanban kísértetiesen hasonlít a szánalmas Diablo 2-ben látottakhoz.
Mi lesz ez után? A határ a csilagos ég, eltörlõdnek a karakterosztályok közti határok, minden kaszt elveszti egyediségét?
Istenképzõ ez, vagy mi? Már az alap BG2-ben is savanyú szájízzel játszottam tovább miután rátaláltam egy +4, +5-ös varázstárgyra!
Ez már nem tûnik AD&D-nek, sokkal inkább hack&slash stílusú kaszabolós játéknak, amit vérpistikéknek szánnak...

Nagyon úgy tûnik, hogy akkora szar lesz, mint az IWD kiegészítõje, amit fél napos játék után bevágtam a sarokba.
Bármelyik tapasztalt DM megmondja, hogy AD&D-ben egy +2-es varázskard óriási érték, míg ezekben a játékokban egyszerû invertory-nehezék, amit meg sem éri elvinni eladni...
Az Icewind Dale kiegészítõ non-plus-ultrája nálam az volt (a játék legelején!), amikor egy kislányt hazugságon értem, aki azt hazudta, hogy a testvére beleesett a kútba... Nos, a füllentés lefüleléséért cirka 15.000 Xp volt a jutalom...
(Bg2-ben ennyi jár kb. egy nagyobb démon lemészárlásáért)

Kis gondolatébresztõ emberek!
Bocs ha egy kicsit hosszú voltam. 😊

Üdv
Chris

I.C.ram
ja az uj skill rendszerrol annyit hogy 20-as szint folott minden szinten valaszhatsz egy skill-t ami vagy passive skill vagy aktiv passiv skill pl a tolvajnak hogy minden targyat-pancelt tud hordani! aktive skill pedig pl a fighternek napi egyszer(attol fugg hany pontot raksz ra) magic resistet ad
Szerintetek melyik kaszttal a legérdemesebb végignyomni a
BG 1 - 2 - TOB-ot?
I.C. ram: nem szeretek mailelni, ha esetleg van ICQ-d, akkor a számom 67444704. Keress meg légyszi.
Kösz!
Chris

I.C.ram
ja es csak multiban nyomom a tob-ot es ugy akarjuk vegignyomni
I.C.ram
IRJATOK e-mailt akinek kell!
I.C. ram, nekem is kéne egy Throne of Bhaal.
Az én forrásom, Dem barátunk, kicsit késve tudja csak, illetve még egyáltalán nem szólt, hogy kész van.
Szóval jó lenne megbeszélni egy találkát! 😊)

Pontosítanám az elõttem szólót! Nem csak tõrrel meg short sworddal, hanem bizony long sworddal is lehet backstabelni...
El kell rejtõzni, a háta mögé kell állni, és úgy kattolni.
Hasznos dolog ilyenkor egy Ring of invisibility, vagy egy Potion of invisibility, mert ilyenkor az orra elõtt újra láthatatlanná tudsz válni, és meg tudod ismételni a manõvert.

Bye
Chris

I.C.ram
pontositok az elottem szoloval! MERT A HATA MOGE IS KELL MENNED!! es SHort szvord-del is lehet csinalni
Ok, csak mikor?

I.C.ram
en nemsokara az expet is vegignyomom akinek gondja van szoljon nyugodtan
I.C.ram
na kinek kell akor a bg2 expansion??
Nem ugy ertettem... A karim nem vette meg fel a fighter/thief dual classt, hanem az erdekelne, hogy csak fighter/thief lehet, vagy fighter/mage is... Vagyis: alapbol (meg elso helyen, ahol kezdodik a game) latom a thief dual classt, de az erdekelne, hogy fog-e bovulni a lista?

Baráti pontosítás 😊 (nem haragszol remélem Jock barátom😊
Ha dual classoltál egy human fajú karektert, akkor a régi class-ának a tulajdonságait csak akkor tudod használni, ha az új class szintje eggyel magassabb lesz, mint a régi.

Fighter/thief class az egyik legjobb a játékban, ha vérpistike módon akarsz aprítani. Gondoljunk csak a rendkívül hasznos backstab (hátbadöfés) tulajdonságra, amivel egyetlen csapással egy közepes erõsségû ellen simán leteríthetõ. Mágusok ellen a leghasznosabb eljárás, nem kell félni, hogy bármilyen védõmágiát magára bocsát... 😊

Na üdv!

Chris

CSOCSO, megveszed PC Guru-t, abba az egyik CD most ennek a demoja...

CSOCSO
hm..küldjön már nekem egy emailt valaki és irja le már milyen gamez ez miket lehet benne csinálni stb..köszike....emailbe!
Emberek, szegeny harcosom kesobb is kap dual class-okat, vagy csak az alapbol megkapott thief-et hasznalhatja?

Na, örömmel látom, hogy ez a topic is szárnyra kapott. Ezekszerint nem volt hiábavaló anno az akkor még szélmalomharcnak hitt küzködésünk, hogy még több RPG-fant találjunk...

Már beszéltük a régi srácokkal, hogy mulitban nekiugrunk a játéknak, ha mindenkinek meglesz a kiegészítõ. Remélem friss hús is szívesen csatlakozna hozzánk.

Jólenne összehozni egy remek hatosfogatot.

Üdv, Chris.

I.C.ram
en mar felirtam CD-re ha kell beszeljunk meg egy talalkozot es atirom neked
I.C.ram
ne az en e-mailemet irdd beeee 😊))) hasznalj cuteftp www.globalscape.com ott belehet irni a portot!
I.C.ram
hogy erted?
I.C.ram
tigris ftp!

tigris.eik.bme.hu user:dial_hun pass:"sajat e-mail cimed port:687 (asszem 😊)
I.C.ram
en es az unokatesom mar nyomjuk a TofB-ot es mar az elso chaptert vegig nyomtuk multplayerben most szenvedunk a masodikon azaz a 9.(!) chapterben es meg csak a felenel sem tartunk! majdnem olyan hosszu lehet mint sima BG2 na azert ez tulzas 😊) NAGYON JO KIS UJITASOK VANNAK BENN pl.:kapsz egy bionyos szinttol kulonlegees kepzettseget amit te valaszthatsz ki.

wolwerin: nekem a bg2 origban van meg es nem tudom lemasolni mert iras vedett A netesjatekrol meg csak annyit hogy gamesspy-jal lehet jatszani neten vagy mplayer-rel
I.C.ram
na en mar nagyban nyomom a jatekot marmint a kiegeszitot! es nagyon jo szerintem foleg a ZENE
I.C.ram
En most toltom le a BG2 : Thorne of Bhaal ISOjat!!

mar nagyon varom!!
Wenik
"Kérdezzük meg Quallot a tárgyakról, hátha tud valamit segíteni a sorrenddel kapcsolatban.
Kéz: Vallah keze, õ idézte meg az Egyet, ide a mélységbe, ezért az õ szenvedése elsõdleges. (Hmm, próbáljuk meg majd elsõként használni akkor).
Sámán bot: Megpecsételi az alkut, s bizonyíték arra, hogy jól teljesítettük a feladatot (hmm, akkor talán azt kell utoljára használni).
Vér: Semmit nem mond Quallo, csak mérhetetlen fájdalommal elfordul tõlünk.
Gyûrû: Csak annyit tudunk meg, hogy nem ez az elsõ, de nem is harmadik.

Tehát, ezek szerint elsõ a kéz, utolsó a bot, a gyûrû definíciója szerint a 2 vagy a 4. lehetne, mivel a 4. már a bot, ezért csak a második lehet, emiatt a barát vérét kell harmadszorra felhasználnunk, a sorrend: kéz, gyûrû, barát vére, bot. A szobában fentrõl lefelé haladva a következõ sorrend szerint vannak a ”zárak”: 1. gyûrû, 2. barát vére, 3. kéz, 4. bot. Ha az összes kulcs megvan, a sorrend a következõ: 3, 1, 2, 4. A rejtvény megfejtéséért jutalmul kapunk egy nagy kétkezes kardot, és minden csapattag 18.000 XP-t "

az idezet KH vegigjatszasabol van remelem nem sertodik meg erte.

Wenik
Udv

Megfelelo sorrendbe kell hozzaerinteni a csovekhez:
balrol-jobbra(vagy fentrol-le ahogy tetszik)
legegyszerubb ha egy karakternel vannak a cuccok akkor: 3,1,2,4

Üdv mindenkinek!
LfoglaltJock: Az alvás számit, 24 óra ébrenlét után 4 óránként 1 büntetõpontot kapsz minden tulajdonságodra.
Üdv Ersiman
Üdv mindenkinek!
LfoglaltJock: Igazad van jobban kellene érvényesülnie a papi mivoltuknak, de én ezt nem vettem észre. Mostanában vettem meg a játékot és mivel érdekeltek az új karakterek, próbaképpen elkezdtem generálgatni. Két monkot próbáltam ki az egyiknek 12 volt a wisdomja a másiknak 18, de az induló értékeknél nem láttam különbséget.
Üdv mindenkinek!
LfoglaltJock: Szerintem a monk (közel)harcos némi tolvaj képességekkel. Alapvetõen a STR, DEX, CON a fontosak, de a WIS sem lehet 9-nél kevesebb. Elvégre mégiscsak egy szerzetes! Fegyvereket azt használhat, amit a tolvajok, kivéve a kétkezeseket. Bár fegyver nélkül jobb lehet mint más karakter fegyverrel: 7. szinten ahol indul a pusztakezes sebzése 1-10. Páncélt nem hordhat (elvileg).
Üdv Ersiman
Ez már engem is érdekelne... Meg is nézem a Baldur homepagéjét... 😊