Baldur\'s Gate II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sub
Hogyhogy nincsen új kit???
Minden kaszthoz (kivétel monk barbár + az ilyenek újabb félék) van vagy 9 új kit!!!

Az ujdonsá ennyi ebben a módban:

A játékot a TeamBG (http://www.teambg.net/tdd/) csapata fejlesztette, miután a Bioware a rendelkezésükre bocsátotta a Baldur's Gate II engine-jét. Nézzük, mit is kapunk a lemezzel:

10 új, illetve a Baldur's Gate I-ből "visszatérő" karakter;
180 új fegyver, páncél, stb.;
több, mint 170 új varázslat;
39 új szörny;
75 (!) új választható karakter-alosztály;
40 új mellékküldetés;
5 új főküldetés;
1 új "Mega Quest", ami a sztori szempontjából sorsdöntő.

Mintegy 30 óra tiszta játékidővel dobja meg az eredeti Baldur's II-t!

\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead

na várjál, ez tényleg érdekes
ha indítasz, új karakter generálásnál, akkor KELL hogy legyenek új kitek, ha nincs akkor valami gáz van, úgy jártál el az installnál, ahogy kellett? (pure BG2 a legutolsó hivatalos patchel javítva, nincs ToB!)

az a csapat hobgoblin csak úgy néz ki, mint a hobgoblin, valami más nevük van, és több XP-t is adnak

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

hüm, fura mert én elidnítottam a DD-t és főkarinál egy darab új fajt, meg kasztot sem találtam, pl amiket Sub ír, semmit:-(((( és még avalami, a legeslegelején a börtönben, olyan hobgolbin csapat jött, hogy egyszerűen sehogy nem bírtam megölni őket, szval nekem érdekes működik a dolog...
Sub
Ja Anti Paladin, Priest of Tempus, Healer, Darklort stb...

hát, emlékeim szerint pedig a drow választható mint új faj (mármint a főkarinak, mert ilyen szempontból ez számít)

új kaszt? asszem azt nem is mondtam, új kitek vannak, de azok dögivel

BG1 multi: multiban nem játszottam, viszont elindítani elindítottam úgy, mintha multit játszanék (de csak egyedül, hogy több saját karaktert indítsak), nekem nem volt vele probléma

leírásom sajnos nincs, ill. angolul még lenne, ha az úgy jó...

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

CSá: valaki próbálta már BG1-et multiban? mert nekem vaélamiért lefagy már a create gaménél multiplayer részben, és másnak is...
KHKH: nincs valami jó kis komplett leírásod BG1-hez?....
Csá: feltettem ezt a Darkes Day-t. Hát én new single gaménál nem találtam új fajt, meg kasztot meg semmit, csak új varázslatot. Hát nem tudom, hogy bele illenek e ezek a varázslatok ebbe a világba ( mert hát ezeket csak kitalálták) na mindegy. Majd meglássuk...
Na ennyi , thx...csá
Ugyértem Mulitban. Király lenne. mert én most újra meg akarom cisnálni. Na?:-))
Amúgy lenne valakinek kedve BG1-el játszani? mert akkor kezdhetjük is😊)
Van új választahtó karakter, vagy faj?
Ahham ok, már csak arra vagyok kiváncsi, hogy ezeket a küldetéskeet, a játék játszása közben találom meg? ne már, én nem akarom megint végig vinni a BG2-öt. Na várjunk csak, és mivanakkor, ha már szinte végig vittem a BG2-öt és a végén rakom fel a DD-t ésugy is elérhetem a küldetéseket?
Sub
Ja és csómó mellékküldetés van 5 főküldetés és egy MEGA küldetés ami a sztori szempontjából sorsdöntő.

Sub
Pontosan!
Az Anti-Paladin elég jónak tűnik! Meg van egy Ranger kit ami immunis az Imprisonmentre!!!
Ja és a Throne of Bhaal mindenképpen szedd le előtte!

Throne of Bhaal letöltőhelyet tényleg nem tud senki? Már a Darkest Day is megvan csak ez hiányzik meg Irenicus kifingatása :-)

Hüm, szóval ha játszani akarok vele, akkor újra kell játszanom a sima BG2-őt és közben találom meg az új dolgokat amiket a DD nyujt? és az új helyszínek azok is megjelennek? és az azokhoz tartozó feladatokat kiktől kapom meg?
bocs, hogy ennyiszer irtam be, de kurvaszar most a netem valamiért😊))
ok, thx, és ha megvan ez mind, akkor lesz egy olyan hogy Darkest Day? mint pl hogy Throne of Bhaal nál, ahol azt ki lehet választani?
ok, thx, és ha megvan ez mind, akkor lesz egy olyan hogy Darkest Day? mint pl hogy Throne of Bhaal nál, ahol azt ki lehet választani?
Sub
Ha fenn van a Throne of Bhaal akkor uninstalláld az egészet! Installáld a SoA-t és hozzá a hivatalos pecset és ezután próbálkozz a Darkest Day-jel! Egyébként nagyon bugos progi de rengeteg újdonság van benne! A Throne of Bhaalt nem tudjátok honnan lehetne letölteni?

fel kell telepíteni, és azután nekem a BI/BG2 mappán belül lett valami Unofficial MOD könyvtáram, és onnan indítottam el a BG2-t

CSá: tudja valaki, hogy a BG2-höz az ingyenes kiegészítőt (valami Dark day) hogyan lehet beüzemelni a játékon belül? (hogyan lehet elérni és játszani vele)
Hahó!

Most hogy lassan lecsorog a TDD, belevágok újból a BG2-be. Addig is lenne egy-két kérdésem:
A TDD-és Anti Paladin kit-tel kapcsolatban kinek vannak tapasztalatai? Leírás alapján elég szimpatikusnak tűnik.
Valami közelharcos, hentelős two weapon style + valami kardra specializálódott karihoz melyik kit passzolna leginkább? Lehetőleg olyan kellene, aminél lehet azért páncélt (ha nem is plate-et) is viselni. Ötletek?

Jockey
amúgy meg ha lentebb egy kicsit szétnézel akkor van iwd topic, oda beírsz segítünk, és a fórum eleve azért van hogy a terhes terhelje a terheletlent😊

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Tudja valaki, hogy az ezüst sárkányvérrel mit lehet csinálni? ( az emberbőrmellényes missionon kivül)
Aquli
Hiaba. Erre gondoltam. Negative plane protectionnal is megcsinalja a szintszivast. Nem tudom miert

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

yellowcab
az télleg ciki rész.elsőre nem jöttem rá miért halnak meeg olyan könnyen az enyéim.aztán mikor rájöttem már nem is volt kihívás.Negativ plane proction és annyi,bár látom ezt már worxland
is említette

Elöl megy a cápa, utána a rája a remény hal meg utoljára.

Aquli
nem en idezek meg nemi szornyet, hanem Gorion

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
ToB elejen. Elmegyek egy helyszinre valami templom, es ott megtamad Gorion szelleme(?). Na megidezek nemi szornyet, amik szintszivok. Hogy a #&@{#-ba nyirjam ki oket?

Jó, semmi, már megoldottam:-))
CSá. Underdarkban. a Hallények barlangjában, hogyan lehet feláldozni állatot? (pl halat) és mire jó?
CSáá: Me alatt már megy a BG2-ö szóval, enyi volt.csá
Még nincsenek tapasztalataim sorcererrel,egyelőre úgy jó a csapat ahogy van(PC-cavalier,Keldorn,Valygar,SIR Anomen,Jan és Nalia) Valygar nagyon ütős tud lenni a saját Katanajával és a Celestial Furyval+backstab. NAGYON hasznos a hold person tulajdonsága! Én sokáig a Daystarral nyomultam, élőhalottak ellen a legjobb fegyver(a Mace of Disruption mellett), most inkább a Carsomyrt erőltetem, néha az Equalizert.Jó ha erős a mágus, de Aerievel is el lehet élni. Főleg hogy a szörnyek nagy része magas mágiaellenállással bír, SZERINTEM egyszerűbb, ha a harcosokkal aprítom őket, közben a varázslók hátulról besegítenek(Chaos,Greater Malison,Breach,Remove Magic+tápoló varázslatok).
Persze van néhány igencsak kellemes, területre ható varázsige, ami jól, jön néhány durvább helyzetben.
Egyébként a mágusok a hajukra kenhetik a varázslataikat a Beholder-tunnelsben...
azt tudom, hogy a sorcerer a legkirályabb
próbaképp elkezdtem egyet (ToB-al), aztán csak néztem

Egy árva lélek sem beszél velem. és tényéleg nagy a gáz ha már a történetnek fontos főkarakterek sem beszélnek velem:-(( PL Solaufein...na mindegy. elkezdtem az Icewind Dale-t újra:-)) és ilyen karaktereket csinálktam ( Drizt(ranger) Bruenor(dwarf fighter) Cattie(paladin) Wulfgar(humanfighter) Regis(falfling thief-fighter) Robilard(human-nekromata) :-)))
úh, hát engem nem fogol meghívni, az már egyszer biztos 😞

ööö, de nem lehet hogy egyszerűen csak a történetet kellene követned, és beszélned kellene azzal, akihez irányítanak (vagy ilyen nincs is...hiába, régen volt)? vagy próbálkozz esetleg Solaufein-nel, ha ő sem beszél veled gáz van...

CSá: aki megválaszolja a kérdésem, meghívom valamira: miért írja ki ez a szar a drow városban amikor belépek, hogy Yuo can not initiate dialog. Drow appears busy?
lehet valamit tenni ez ellen? mert így nme tudom tovább vinni ezt a játékot
CSá: őő...hát..az ugy volt...hogy.
Egyszer volt, hol nem volt. Volt egy Bhaal, aki meghált egy szép, földi nőt. És sok Herkules utánzatok születtek. Abból szám szerint ... lett.😊)
Közéjük tartozol TE is. és hűdesupererősvagy. főleg slayerként. És össze vesszel a tesókkal és le kell csapni őket. Közben a papa meghallt. Na kb ennyi, de most csak elkapkodtam:-))
Hüm, ezt a kiegészítőt máshonnét nem lehet megszerezni, letölteni?
yellowcab
Sziasztok.
Hatalmas meglepetésemre találkoztam ma sportvásárlás közben az újságárúsnál a Gamestar című pc magazinnal,aminek 2. cd-én a legújabb BG2 kiegészítő található.Kicsit el is szégyeltem magam,mert még csak nem is hallottam róla.Tudtok irni valamit Bhaal gyerekeinek folytatásáról?

sajnálatos módon, mikor én PC-vel játszottam, akkor se voltam olyan jó mint Edwin, mivel neki mindenből több spellje lehetett

ezért sajnálatos módon meg is kellett ölni, nem volt benne semmi személyes persze, inkább a BioWare-re haragudtam miatta

Hát azért a Wail of the Banshee megfekszi még a mágusok gyomrát is. Irenicus rendszerint ezzel szívatott a végén, de aztán megidéztem néhány Pit Fiendet és más démont, hogy rájuk süsse el a varázslatait...
A legjobb varázsló természetesen a PC, de szerintem Nalia és Imoen jobb nála, a több HP miatt. Ízlések és pofonok persze...
Edwin a legerősebb mágus, nézd meg a spell leosztását, conjurer, 18 INT, és bonusz spelljei vannak.
Sok.
Így a legtöbb spellt ő tudja memorizálni, s az hogy gyenge mint a harmat, nem igazán számít, egy mágust nem sebeznek meg az ellefelek, ha normálisan játszol

szóval nem igazán hülyeség, főleg nem úgy, ahogy van...vagy ezt miért is mondtad? 😊

EqUiNoX
Aggyisten!

nem hiszem, legalábbis ugy emléxem, amikor felkér, hogy keressük meg a cimboráját, a másik idiotát, Montaront, akkor felajánlja, hogy elkisér ezen utunkon..(nem biztos, nem emléxem már tisztán)
Aerie nekem is a szivemhez nőtt, ugy néz ki, jöhet bármilyen powefull csodamágus, már vele küzdöm végig a környéket. Lehet hogy gyenge, de valahogy jobb az egész feelingje ha nekem is szimpatikusak a karaktereim, nem csak azért vannak, mert erősek, hatékonyak (nemárt persze néha, az is tény).
Közben azért mentem tovább. A kastély immár csak valami rom, esetleg turista látványosság, mert hogy élő ott nem maradt lakni, az is tuti. :] Nemsokkal rám, Windspear Hills környékén meg jol rászedtek. Leütöttem pár ogre-t talán, aztán kiderült, a Rend lovagjai voltak. Szerencsére van előtte save, mert itt áltam meg most a játékban. Nemtudom egyelőre, hogy muszály e leverni a lovagokat, vagy van békésebb megoldás is. Habár, ahogy elhallgattam utána az öreget, Garren Windspeart, lehet elnézik nekem, és ez is hozzátartozik a történethez. Szoval most itt járok, megyek éppen kiszabaditani a lányát. Csak még gőzöm sincs, hol is van :]] valami banditák lopták, izé rabolták el 😄 No, további jonapot mindenkinek.

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

bevetted Xzart?!
akkor te a TDD kiegészítővel játszol?
én mondjuk korgant lecserélném Keldornra (bár nem játszottam től sokat Korgannal, nem tudom milyen fighternek)

még találkozhatsz Edwinnel is, aki a legerősebb mágus a játékban
aztán ugye ott lesz később Imoen
és a kormányzati negyedben ott lesz Jan, illuzionista/thief (multi), aki a leghasználhatóbb karakterek egyike
Nalia, szintén thief/mage (duál), állítólag ő is jó mágus, bár én soha nem játszottam vele sokáig

LfoglaltJock
ha valaki kilép a csapatból uo. szinten marad, uo. képességekkel, mint ahol volt a csapatban, én azt nem tudom mi határozza meg, hogy néha elviszik a cuccot ami náluk van, néha meg visszaadnak mindent (a páncélt és a holmikat nem, csak ami az inventoryban)

EqUiNoX
Aggyisten!

Gondolkodtam én is, hogy Aerie-t kissé meg kellene erősiteni, mert szegény télleg kicsit gyengécske. Dehát, olyan szépen udvarol neki Minsc, nem akarok belegázolni a lelkivilágába azzal, hogy lecserélem, mint egy kocsit. :] Igaz, nem sok mágussal találkoztam eddig, habár Xzar vagy Montaron (nemtom már melyik) az előző partymban már rámköszönt eccer lenn, a dokkoknál. Ha jol emléxem, kissé idioták voltak már az első részben is, valahol a Fr.Arm Inn felé félúton..

EqUiNoX
Aggyisten!

Ujra nekikezdtem, mert az előző savegame-k egy winreinstall keretében megszűntek létezni.

Hol is kezdjem. Kiszabadultam a börtönből, mondhatni aránylag könnyen. Csodálkoztam eleinte, miért szorja az xp-t szinte mindenért, amit csinálok. Aztán rájöttem, hogy nem is olyan sok az, amennyinek elsőre tűnt..sőt. (varázslatok tanulása, csapdahatástalanitás, ezekre gondolok) Noszoval, lecsapkodtam mindenkit, a dzsinnek hoztam egy üveget (mondtam neki, hogy igyon sűrűbben, akkor lesz elég lakása :]), a három szerencsétlen tündérnek megigértem hogy azt az izét elviszem a királynnőjüknek..stb. Szoval kinnvoltam. Fellélegeztem, hogy na most kezdődik a túrázás. Ám hopp, Imoen huss, elrabolták. Aztán ha már ott voltam, felvettem megint a kis Aeri nevezetű elf magus kislányt, miután a gnome illuzionistát fejbevágtam. Aztán vettem pár cuccot, és elindultam a déli dokkok felé, de mostmár ovatosan. Ugyanis az előző játékban mire végig mentem egy-egy helyszinen, északrol délre, legalább 5 questet kaptam 😄 ami nem is lenne baj, de a végén már assa tudtam, ki kinek a mije. Sajna ebben a Journal talán egy picit jobb volt, az 1 részben. Igaz, itt meg jobban irja a questek lényegét, szal 1-1 :] No, egyelőre kész a csapatom, most tisztitottam meg ismét Nalia kastélyát az orkoktol. És itt megálltam kissé. Felmerült bennem pár kérdés, és addig nagyon nem akarok tovább menni, mig nem tisztázom.

1: az előző játékban cipeltem a huje "wand of ..... key"-eket a bortonbol végig..azota rájöttem, a csapdákhoz kellett még ott, szoval ez már nem gond.
2: van pár tárgy, amivel gőzöm sincs mit kell kezdeni. Pl itt van Nalia kastályának a teraszán pár édes kis kutyuli :]] sajna csunya véget értek, de maradt belőlük 3 v 4 db hús. Na az mire jo?
3: most kész a csapat. vagyunk 6an, aránylag jol el tudok harcolgatni velük, 3 közelharcos, Jaheira, Minsc és a főkaraterem, egy assasin kislány, hátula meg a tüzérség, Nalia, Aerie (mágusok többek között, és ha nem varázsolnak sling vagy bowokkal bohóckodnak) nomeg ott van a fejvadász Noshimo vagy ki, aki meg vagy bow, vagy ugrál shadowokba és üt nagyot..Szoval, megvan ez egyelőre, de gondolom, lassan Imoen megint csatlakozik. Igy azt akarom kérdezni, hogy megmaradt e az a dolog a 2ben is, hogy ha egy kocsmában kipakoltam a partibol az npc-t, akkor az ott eliszogat, csajozik addig, amig arra nem megyek megint?

na, ez igy hosszu lett, dehát nagyon szeretem ezt a hüje játékot, és vannak dolgok, amikre magamtol nem jövök rá. (leirásokat meg walktrough-ot nem akarok olvasni, ugy oda az egész történet varázsa) Na, további jonapot mindenkinek!

I.C.ram
csak zuzo fegvyerekkel lehet leolni! Tehat buzogany harickalapacs stb
Aquli
EqUiNoX: NAGYON jol teszed hogy elkezdted!!! Ha elakadnal nagyon: www.extra.hu/matyasi De egyebkent is erdemes megnezni mert alap tippek is vannak

EquiNoX: látom névrokonok vagyunk:-)))) Jol tetted , hogy jatszol a gamével, én végig nyomtam az egyet és most a 2-öt csinálom Commandos 2 mellett.

yellowcab
Van valaki aki jó áron megszámitva eladná nekem eredeti Bg2+TOB cd-it(vagy DVD)