3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Axon
    Már a finisben vannak a srácok. Nemsokára készen lesz.
    A magyaritasportálon és a weboldalán fent van egy letölthető verzió az eddig lefordított anyaggal.
  • Szabi84
    A magyarításról tudtok valamit? Elkészül valaha?
  • ollie
    Minden képességét megkapod, de azokat már nem fejlesztheted.
  • kHares
    Ha valaki játszik(remélem ez így van/lesz még sokáig) ezzel a klasszikussal, lenne egy kérdésem. Kedvet kaptam egy játékhoz és kipróbálnám a dual-class finomságait. Tételezzük föl, hogy egy tolvajt szeretnék duálozni mondjuk harcosnak vagy varázslónak. pl.: swashbuckler ugye 2 weapon style-ra kaphat 3 pontot. Később átképzem harcosnak, ekkor miután a szintem nagyobb lett mint a tolvajé megkapom a 3 proficiencie-t vagy csak a tolvaj egyéb képességeit?
  • ollie
    Akkor ezek szerint nem az SP2 miatt van, ami jó hír.
  • Ersiman
    Köszönöm a választ. Próbáltam, de az nem segített, végül egy Nvidia driver downgrade lett a megoldás. a 61.77-sel működik, eddig gond nélkül.
  • ollie
    Kompatibilitási módot próbáltad?
  • Ersiman
    Üdv mindenkinek!
    Ezen a fórumon is megkérdezem, remélem nem zavarok vele senkit:
    Újra felraktam a BG2-t, de ha új játékot indítok a karaktergenerálás után egyszerűen lefagy, az első helyszin betöltésénél. ToB-lal is ugyanez a helyzet. A BG1 elindul gond nélkül. Win XP/SP2, a játék természetesen eredeti. Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Valami ötlet?
    Előre is kösz a segítséget.
    Ersiman
  • KH
    na azzal kacérkodok, hogy egy végigjátszás kedvéért megint nekikezdek
  • ollie
    hmmm, lehet, hogy nekikezdek egy ismertető/végigjátszásnak...

én most nyomom, és lenyűgöz a játék.
    egyébként minden idők legjobb crpg-je a planescape:torment, csak ajánlani tudom mindenkinek!
  • KH
    hát, ha valaki megcsinálja :-)
    én nem ismerem (megvan, de még nem játszottam vele)
  • Seeker666
    Ja az alap Baldur's Gate-hez és az alap Baldur's Gate 2-höz kellene.
  • Seeker666
    Sziasztok!
    Valaki tudna küldeni nekem 1 serialt a progihoz a [email protected] -ra? A netem keresgéltem, de olyan régen lett kiadva a progi, hogy már nem leltem semere hozzá :(
  • ollie
    vááá király!
    nem akarsz egy wizardry 8 aloldalt indítani?
  • jihad
    Ehh, már azt hittem valami Baldurs Gate 3 megjelenési dátum lesz, de nem. :)
  • KH
    nos, mivel néhányan jelezték, hogy érdekli őket, kitettem a végigjátszásaimat ide
  • ollie
    Nekem küldheted. :)
  • KH
    skacok, ha kell valakinek végigjátszás, akkor nekem van egy, a BG2 olyan 240 oldalas (200 szöveg + táblázatok), meg ToB is, cirka 150 oldal (100 szöveg + többi extra)
    azt nem mondom, hogy a BG2 teljes, mert emlékeim szerint abbahagytam az írását, mikor pap karakterrel nyomtam, de max. az osztály/NPC/jellemspéci dolgok hiányoznak belőle
  • Lyan Kyj
    Értem, köszi
  • ollie
    Nem, nem kell új karival kezdened, de érdemes felpakolni már az elején a kieget, mert némi pluszt ad. Pl.: több alkaszt közül választhatsz.
  • Lyan Kyj
    Ha felrakom az alap játékot, kezdek egy karit és utána rakom fel a kieget, akkor nem kell majd új karit kezdenem, h a kieg storyját is játszhassam, ugye?
  • Ersiman
    Még nincs kész a fordítás, de már 90%-nál járnak.
  • ollie
    Ugyanaz az engine, mint a Baldur-é (Bioware), egy kicsit átdolgozva, de asszem az Interplay-es fickók csinálták magát a játékot. A Baldur 1 és 2 között jelent meg, kb az Icewind Dale 1-el egyidőben. Ott nagyobbak a sprite-ok, kb másfélszer, de sajna nem lehet átállítani a felbontást (fix 640x480). A Baldur's Gate egyik készítője a Bioware-től mondta, hogy a Planescape: Torment a legjobb számítógépes szerepjáték (persze nem hivatalosan, hanem egy fórumon).
    És ami még extra, a Planescape nem a Forgotten Realms világában játszódik (mint a BG1-2, IWD1-2, NWN), hanem - mint a nevéből adódik - a Planescape világban, így ebben hézköznapiak a démonok, meg angyalok. És nem feltétlen ellenségként... De többet nem mondok, tényleg olyan, hogy nem lehet abbahagyni.

Néhány link:
    http://www.planetbaldursgate.com/pst/
    http://www.rpgclassics.com/shrines/pc/planescape/
    http://www.planescape-torment.org/
  • steweee
    pozitív.viszont óriási hátrány hogy még egy 19 es monitoron is aprók az emberek és kicsi a belátható terület, ezért jobb az egy vagy csak néhány karakteres játék kivitelezése, pontosabban élvezhetősége. bár az igazi az lenne egy falnyi méretű kivetítőn úrült nagy belátható területtel csapatban nyomunlni mint itt a baldurban . a palentscape mikor jelent meg? nem is hallottam róla, pedig eléggé naprakész vagyok, és szinte minden jobb játékot végigjátszok, de legalábbis kipróbálok
  • ollie
    Próbáld ki a Planescape: Torment-et. Az olyan szerepjáték, amit nem lehet abbahagyni, és az első D&D alapú volt, amiben változik a jellemed a cselekedeteidtől függően. Állat, hogy ugyanazt mondhatod kétféleképpen, igazat mondva, vagy hazudva (pl: Persze, segítek). De nem árt a jó angol tudás, bár már asszem befejezték hozzá a magyarosítást.
  • Bandew
    Ez most negatív vagy pozitív kritika volt? :-D
  • steweee
    hmmm. már lehet hogy nem aktuális. nem lenne rossz,de megfájdul a szemem az apró emberektől. és nem csak amiatt hogy egy nwn után rossznak találom a grafot. a régebbi szerepjátékokban sokkal inkább életszerűek a dolgok. az újakban alig lehet meghalni, itt meg ha meglepnek, csak úgy peregnek az emberek.és jobb a fejlődési rendszer is
  • ollie
    Ha a sima Shadows of Amn-t végignyomod, azzal fogod tudni tovább nyomni, és nem előlről kezdődik.
  • steweee
    végigjátszást találtam, bár nem volt olyan egyszerű mint máshoz. természetesen magyarra gondoltam.viszont hogy feltelepítettem a throne of baalt, egyrészt nem tudom elindítani, másrészt nem tudom hogy nem e érdemesebb újat kezdeni miatta. ha fennt van akkor is az elejéről indul a sztori csak vannak hozzá új területek? és ha a sima shadows of amnt végigviszem akkor tudom majd azzal a csapattal folytatni a baalt vagy újat kell hozzá kezdeni? bárgyú kérdések, de egyenlőre nem indul a baal(nem gyári)de dolgozom rajta.sajnos nincs hozzá nocd crack sehol. nincs véletlenül vkinek?
  • steweee
    végigjátszást tud vki hozzá? és véletlenül akadtam rá egyre a magyarítás keresése közben, de azonnal nem mentettem el és utána áramszünet volt. most meg nem találom az oldalt
  • jocika
    Stewee: A bonus cd igazániból két érdekeséggel egészíti ki a játékot, ha jól tudom két kereskedővel lesz több. Az igaz, hogy szuper cuccokkal.
    A kiegészítőt nyugodtan felrakhatod, sőt a hivatalos javítások után az itt található http://www.baldurdash.org/ nem hivatalos javítást is felteheted.
  • steweee
    vki meg tudná mondani hogy a bonus cd-t vagy a throne of baalt kell elsőnek telepíteni az alapjátékra? és ha rárakom, attól még végig lehet vinni az alapkampányt? mi változik?
  • Marcus_
    Respect!

Valahonnan letöölthető e esetleg?

Köcc
  • Ottto
    Igen, néztem én is, csak már nem emlékeztem hogy legutóbb hány százalékon voltak a dialógusok...
  • [Jakuza]
    Hogyne haladna.

A letölthető fordítás részletes statisztikája - 2004. december 23.

Dialógusok: 1775
    Hiányos, lefordítatlan dialógus: 765
    Teljesen(!) készen álló dialógus: 1010
    Elkészült: 56,9%

Egy-két mondat kivételével befejezett dialógus: 63

Használati tárgyak leírása: 736
    Készen álló tárgyleírások: 732
    Lefordítatlan tárgyleírás: 5
    Elkészült: 99%

Varázslatok:
    Készen álló varázslatok: cca. 371
    Elkészült: 99%

Interfész:
    Elkészült: kb 99%

Egyéb elemek:
    Nem mérhető (játékképernyőn megjelenő szövegek, olyan tárgyak, melyeknek stringjében nincs STATISTICS szöveg, különböző nevek)

Karakterszám: kb 7 150 000

Elerheto: http://www.magyaritasok.hu
  • Ottto
    Halad a magyarosítás? Valami hír?
  • Bandew
  • RaveAir
    :))
    Nem, Ranloth az Ranloth. Ő a felelőse a BG2 fordításáért, és más projekteket irányítok.
  • NeoMaN
    valószinűleg ranloth az ranloth....
  • MrStokes
    Bocsi, bycz-nek irtam -> #2156