182273
  • dav1d
    :DDDD
  • dav1d
    Jól van na szar volt a hátsó gumija ezt tényleg nem kelett volna de látszott rajta hogy mennyire ideges amiért ilyen hűlye hiba miatt veszíti el dobogós helyezését.De azt azért hozzá teszem hogy ha jó lett volna a kocsija , Nicknek és Webbernek semmi esélye sem lett volna ahoz hogy megelőze.+ Még így is sikerült neki feltartania őket 10-15 körön keresztűl szinte irányíthatattlan autóval!
    Csak hát a forma1 ben a "milett volna ha" ismeretlen fogalom...
  • petesilver

- És még meg is halhattam volna fütyörészés közben vazzzee!!! Ez meleg volt!! Hé Jean, szerinted illik ez?? Mit gondol ez magáról, hogy hétszeres világbajnok vazzee?
    - Nyugi Rubinho, take it easy, ad 1: ez verseny volt, és ha nem is illik, viszont kell, a pontok miatt. Ad 2: nem gondolja, hanem tudja, hogy hétszeres világbajnok, mint ahogy mindenki más. Ad3: mennyivel lett volna jobb, ha szólunk rádión, hogy meg leszel előzve, mert lassú vagy mint a tetű, és képtelen vagy megelőzni Ralfot?? Ad4: ne pattogj, mert lecserélünk a Zsótira from Hungary, értve vagyok?

- Ja ha így, akkor bocs hogy későn fékeztem Jean!!!!!
  • DJ Bee18
    tavaly meg Bari előzte Trullit az utolsó kanyarban, nem tudom mi a baja
  • b-type
    Szvsz az utolsó kör is a versenyhez tartozik..nem csak visszatekerjuk a fordulatot 14ezerre, osz begurulunk, Rubinho most meg höbörög :DDDDDD
    tiraram-tiraram.. Monaco-ban nem lehet előzni, meg már ugyis utcsó kör, nem kockáztat senki, tiraram-tiraram [kis fütyörészés is]
    HÉÉ..jaj..mi a veresseggűördög bázze megelőztek..

• petesilver
    Ha ez a malőr a kis brazil önbizalmát megtépázta, és visszaveti az amúgy is szar teljesítményében, akkor azt is megérjük, hogy a Minardi nem csak a Jordant, de még az egyik Ferrarit is lepipálja!!! :))
  • petesilver
    Méghogy MS nem motivált, nem tud előzni, meg már öreg mindenhez:) : /F1 Hírek/

A világbajnoki cím tartója, Michael Schumacher komoly kritikákat kapott versenyzőtársaitól, testvérétől Ralf Schumachertől, illetve márkatársától Rubens Barrichellotól, akik mögött autózott a tegnapi Monacói Nagydíjon.

Sem a Toyota versenyzője, sem pedig Barrichello nem kímélte Michaelt, és komolyan támadták a német versenyzőt azok után, hogy Schumacher az utolsó körben az alagút utáni sikánban megelőzte csapattársát, majd a célegyenesben megkísérelt elmenni testvére, Ralf mellett is.

Ralf Schumacher a hatodik helyen fejezte be a Monte Carlo-i Nagydíjat, mindössze 46 ezreddel a Ferrari versenyzője, Michael előtt, akit további három tizedmásodperccel csapattársa Rubens követett.

„Michael őrült.” – a láthatóan mérges Ralf így szólt a riporterekhez. „Szerintem teljesen kikapcsolta az agyát, mielőtt belement abba a manőverbe. Egy milliméter, és egyikünk akár meg is halhatott volna. Néha Michaelnek elborul az agya.”

Barrichello is hasonlóan vélekedett csapattársa akciójáról, és elmondta – bár nem akarja bontani a csapat rendjét – beszélt már a dologról Jean Todttal is.

„Egy olyan helyen előzött meg, ahol nem kellett volna.” – mondta a brazil. „Túl sokat kockáztatott egy extra pontért. Azonban ha nem állok el az útjából, összeütközhettünk volna, és az összes pontunkat eldobtuk volna.”

„Nem akarom bontani a csapat rendjét, de beszéltem Michaellel is, ahogy Jean Todttal is. Néhány évvel ezelőtt nem mondtam volna semmit, és nem hiszem, hogy ez megváltoztatná a dolgokat.”

Michael Schumacher nem tartja magát bűnösnek, és elhárította az őt kritizáló két versenyző kemény szavait.

„Nem hiszem, hogy olyan kockázatos lett volna az a bizonyos előzés.” – mondta. „Én egy harcias versenyző vagyok, éppen ezért vagyok itt. Talán azt gondolták, hogy egy vasárnapi autókázáson vagyunk?”
  • petesilver
    Tényleg az, de ezen vonatkozásban nem. Kimivel tényleg volt pár nagyon kemény adok-kapok küzdelem. A fair csak ide vonatkozik. Van egy ilyen összevágott videom, ahol csak a Montoya küzdelemek vannak montázsban. Amúgy egy Kolmubische betyár a javából valóban!!!
  • ÁjjLe BoBBi
    jaja én rosszul lettem...
  • Punkerwork
    amúgy tényleg nem volt szép Alonso-tól a tegnapi, mondom én aki azóta "drukkol" neki mióta megviccelte DC-t egy "picit".
  • Punkerwork
    Monty és a fair szó egyévben való említése kissé komikus :)
  • petesilver
    Megnéztem az alonso 2 videót B-type linkjéről, de nem kellett volna, mert felidegesítettem magam!! Elmegy ez a köcsög alonso a büdös picsába!!! Én kizárnám a futamról utólag az szent!!! Bakker ezt a pofátlanságot!! Ezzel szemben mennyi fair küzdelmet mutatott már test-test ellen Kimi, meg Montoya!!!!
  • petesilver
    Jah, meg sárga zászló is volt bőven!! ezek turbó motorok, kiváncsi lennék, hogy olyanok-e vajon mint Prost - Lauda korában az F1 turbók. Ugye akkor történt, hogy a célegyenes előtt fogyott el a benzin, és Prost kiszállt, és tolta az autót a célegyenes felé. Akkor az F1 turbó autóból szabályozható volt, potival állították a turbónyomást. ebben is nagy volt a professzor, mert szinte mindíg jól számolta ki fejben a fogyasztást, és hogy mennyit használhatja a turbót. Gyűlölték is Laudáéket, az előzés abból állt, hogy felcsűrték az egekbe a turbónyomást az előzéshez: egyenes-kanyar-kanyarvége, aztán mentek tovább lightba. :)
  • AnuluWork #20392
    A Red Bull oldalán érdemes megnézni a képeket. Nagyon baba volt a clone trooperes szervízrészleg. :)

• b-type
    nem gyenge volt miket csúszkáltak a pályán..néztem én is.
    nagyon szép csúszásokat fogtak.
  • petesilver
    Jajj, ne is mond!! Tegnap este néztem a champcar-t. Asszongya a riporter, hogy zsótikának ajánlatai voltak, mehetett volna oda versenyezni, de a család-management-zsóti combó úgy döntött, hogy maradnak inkább a Forma 1 -nél. Hát azt hittem leesek az ágyról vazze!!!
  • petesilver
    Ráadásul kedvenc márkám már elpártolt a Saubertől, és saját csapatot alapított, amitől még nehezebb az életem!!! Még szerencse hogy Talma esetében a versenyző, és a szponzor egy helyen van!!! :)
  • Punkerwork
    kár hogy a BAR kib@szott magával, Sato tavalyi rajtja qrvajó volt, ha nem nyírja ki a motort 3 kör alatt még nyerhetett is volna :)
  • Punkerwork
    zsófika drukkerei? :)
  • petesilver
    Ehh, semelyik drukker nincs olyan nehéz helyzetben mint én, aki Villeneuve drukker!!! Szóval asszem nyertem!!! :)
  • ÁjjLe BoBBi
    :D:D
  • dav1d
    ok rendben :\
    stoht én se kedvelem :P

na de itt már csak nem a kocsijából huzzák ki :D
    kép
  • G_ArchAngel #20383
    az elsőn is, és a másodikon is kihúzzák az autójából:DDD
    nem szeretem és kész, vannak olya sztereotíp életformák, hogy ránézel és nem kedveled, nekem ilyen Alonso... (vagy Stohl Buci):D
  • dav1d
    Nem tudom én már jó párszor észre vettem hogy mennyire tud őrülni a másiknak
    pl:trullinak is sokszor gratulált.Bár nagyon apró dolgok ezek lehet hogy ezért nem vetted észre...

• G_ArchAngel #20381
    Én, aki bevezette a "hernyószemöldökű" elnevezést vállalom, hogy nem szeretem a Renault-t:
    - Megane - apám
    - Megane - én
    - Scenic - após
    - Clio - barát
    - Clio - barát
    - Thalia - barát
    - Laguna - barát

a közeli társaságomban ennyi Renault-s van, egyönk sem szurkol nekik: McLaren, Williams és Ferrari szurkolók vagyunk, és nem divatból, hanem mert évek óta ugyanazt a csapatot kedveljük, vezesse bár Mika, Kimi vagy Ayrton, legyen benne Mercedes vagy Honda motor...
    Évekig úgy gondoltam, hogy MS-nél nincs rosszabb modorú ember, aki nem tud illendően viselkedni és normálisan nyilatkozni - Alonsonak sikerült alulmúlnia...
    A másik, hogy érdemes nézni a német RTL Forma1-es műsorait, ahol az interjú alatt Kimi és a kommentátor végig röhögött a futam előtt, vagy Kimi őszinte örömét a futam után - ezzel szemben Alonso senkinek nem gratulált a paddockba beállás után, az előző futamokon (se MS-nek, se Trullinak, senkinek...)
  • dav1d
    igazad van
  • Laffite
    én még a CART-ban nyújtott versenyei miatt változatlanul kedvelem és hiszek benne, az meg nem érdekel, hogy kinek milyen negatív érzései vannak iránta, az mindenkinek a magánügye
  • Lteebee
    Elmondom előre, mi egy anitiferrari drukker válasza erre, csak hogy ne fáradjanak:

"igen, de sumi nem tud előzni"

:))))
  • b-type
    Egyébként ha vki elemezgető Ferrari drukker, akkor a Michelin javaslatában könnyen felfedezheti a két legfontosabb dolgot..
    - "Csapatonként hat garnitúra abroncs minden egyes tesztnapra (a FIA és a csapatvezetők által is szorgalmazott F1-es szezon alatti tesztek nagymértékű csökkentésére tett javaslatoknak megfelelően).
    - Egy garnitúra abroncs legyen használható az edzésen és az egész versenyen "

Tökéletes gól a Ferrari-nak, aki egyedüli használható tesztelője a Bridgestone-nak..csoda hogy nem akarták aláírni a tesztkorlátozást?

A látványoság növelése érv, m@rhaság:
    "A keményebb abroncsok kevesebb abroncsdarabot hagynak az aszfalton, így a koszos pálya már a múlté, az előzések száma emelkedik és ez az, amit a F1 világában mindannyian szeretnénk."
    aha..
    A lassítás érve már nem annyira, ezzel is lett elsütve, de valójában ordító tény, hogy ez a Bridgestone-Ferrari párosrara nézve vérnagy hátrány.

• b-type
    Persze önjelőlt Hoover-ként látható, hogy a Ferrari hogy manipulálja az FIA-t. :(
    Ez már Paul Stoddart-szintű sárdobálás szvsz...
    pl. Stoddart szerint:
    "..A szerződés ugyan titkos, de az üzletember ennek ellenére nyíltan beszélt az eddig ismeretlen részletekről, sőt a legújabb Forma-1-es pletykára is kitért. Felmerült, hogy a 2005-ös szezon szabályváltoztatásait valójában nem is a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA), hanem a Ferrari munkatársai írták..."
    forrás
    Kicsit olvasgatva meg mit nem látunk?
    "..A Michelin több olyan javaslattal is előállt, amelyek a Forma-1-es autók sebességének csökkentésére irányulnak.

- Egyre többen hangozatják a Forma-1-ben, hogy az autók túl gyorsak. A sebesség csökkentése érdekében a versenysorozat egyik gumiszállítója is javaslatokkal állt elő. A legfőbb cél a kanyarsebesség és a költségek csökkentése, valamint a verseny látványosságának növelése.

Négy javaslattal állt elő a Michelin, amelyek 2005-től akár bevezetésre is kerülhetnének:

* Egy garnitúra abroncs legyen használható az edzésen és az egész versenyen
    * Versenyhétvégenként kettő-négy garnitúra száraz abroncs minden pilótának, egy vagy két specifikációban
    * Ugyanolyan specifikációjú elsődleges és ugyanolyan specifikációjú választható abroncs minden csapatnak
    * Csapatonként hat garnitúra abroncs minden egyes tesztnapra (a FIA és a csapatvezetők által is szorgalmazott F1-es szezon alatti tesztek nagymértékű csökkentésére tett javaslatoknak megfelelően).

Pierre Dupasquier a Michelin Versenysport Igazgatója szerint a javaslatok mind alkalmasak az FIA törekvéseinek megvalósítására: "Először is, keményebb keveréket kell használnunk ahhoz, hogy az abroncsok tovább tartsanak, így kisebb lesz a tapadásuk, a sebesség pedig csökken. Ezen felül a költségek jelentős csökkenéséhez a tesztek számát is korlátozni kell. Ha kevesebb abroncsot szállítunk, a tesztek költsége is tovább csökken. A keményebb abroncsok kevesebb abroncsdarabot hagynak az aszfalton, így a koszos pálya már a múlté, az előzések száma emelkedik és ez az, amit a F1 világában mindannyian szeretnénk."
    forrás
    Nahát hogy szinte pontról-pontra bevezetésre kerültek...
    De biztos Ferrari mérnökök hozták a szabálymódosításokat, szeretik a kihívásokat.
    Villeneuve is ráhajtott a vonalra, körökkel hamarabb, csak valszeg az nem érdekes..
    De nem is ezért akartam írni, hanem:
    itt fent van az Alonso-Webber, Heidfeld-Alonso, meg pár esemény avi-ban
    (thxa Flashcash)
  • Lteebee
    Nem Bobbinak kéne ezeket írnod, hanem például a srácnak, aki csak akkor kerül elő és ugat, amikor a merci jó helyezést ér el.
  • oneal1
    megfogják büntetni majd szerintem..
    lóvé lesz
  • Felfedező
    Én nem csodálkozom azon, hogy Schumachert nem büntették meg a sárga vonal miatt..
    nem ez az első és nem is az utolsó, hogy őrá ugymond nem vonatkoznak a szabályok..
    2003-ban a bírók tolták vissza a pályára...ami ugyebár szabálytalan,,, mellesleg
    ez éppen Kimi 2003-as vb címébe került...
  • ÁjjLe BoBBi
  • Amse
    Ne kelljen már berakni 1 SPAM OFF advice-ot.;)
  • ÁjjLe BoBBi
    nem az én memóriámmal semmi gond...ellenben a te fejeddel sajnos van úgy látom.
    na mindegy
  • dav1d
    Ugy néz ki s hosszú távú memoriádal egy kis gáz van.De mind1 nem akarom hogy ismét moderálásra szoruljon dolog mint a multkor ,vagy ha már arra sem emlékszel...
    Egyébként bocsi nem pont neked szántam (pedig oda tettem a hszbe hogy néhányan)
  • ÁjjLe BoBBi
    elolvastam. szerintem nem szeded rendszeresen a gyógyszereket...vagy elkártyáztad??
    arra akarok kijukadni hogy pont te vagy az elvakult only rönós csak nem veszed észre...
    én nem vagyok semmilyen ellendrukker vagy amiket még ott írtál...
    sry nem én ingem volt, fel se vettem
  • dav1d
    Csak mindössze néhány mondatot akartam megértetni veled (és másokkal) a lentebb írott #20354 hszből. De te az olvasásban csak idáig jutottál "Én csak arra akarom ráébresztni az emberkéket hogy én pl a Renaultnak szurkolok"
    De mind1 feladom győztél..
  • ÁjjLe BoBBi
    [ő igen]