182273
  • Istencsászár
    tudom nemneked ment félrenyomtam
  • Lteebee
    És mi van, ha tényleg safetyre mentek és Alonso vagy szót fogad, vagy jövőre nincs állása?
  • Lteebee
    Olvasd már el mit írtam!
  • Istencsászár
    Tilke: a csatornafedél nem volt megfelelően rögzítve
  • G_ArchAngel #27750
    Gyula és Gábor - ha nézted a mai futamot...
  • Punker
    hát ja, pedig szimpi csóka volt még a Jaguar-nál, meg anno első futamán mit ment a hulladék Minardi-val :)
  • Punker
    volt valami cikk a szponzorokról, akik úgy számoltak hogy hetente 2 hetente ott lesz a logójuk a képernyőn.....
  • dav1d
    7x vb embernek nem csökkenek az értékei de nézd meg pl webbert ki beszél most róla?
  • G_ArchAngel #27746
    ha Kimi értéke a szar csapat miatt csökken, akkor kérdem én: MS értéke mi lehet az idei év után?
  • Istencsászár
    Alesi megerősítette az új csapatról szóló híreket
  • Istencsászár
    "Alonso a Kínai Nagydíjon aratott győzelmével idén hét elsőséget szerzett, éppen annyit, mint legnagyobb riválisa, Kimi Raikkönen. Igen ám, de a spanyol titán úgy gondolja, ha szükség lett volna rá, akkor ennél is többször állhatott volna fel a dobogó legmagasabb fokára.

„Véleményem szerint az egész szezon fantasztikus volt számunkra. Az idény első versenyeit zsinórban megnyertük, majd az autón és a motoron is rengeteget javítottunk, ám soha nem vállaltunk felesleges kockázatot, hiszen elég nagy volt az előnyünk.”

„A mai nap megmutattuk, ha egy kicsit több kockázatot akarunk vállalni, és meg akarjuk verni a McLarent, akkor azt meg is tudjuk tenni. Egy kicsit bosszankodom, hogy csak hét versenyt nyertem, mert szerintem az autóban legalább 11 elsőség volt.” "

jah bocs, ha meg akarjuk verni akkor nyerünk akkor eddig azér nyert a meki egyfojtába mer ők ugyakarták hogy nyerjenek loller
  • Istencsászár
    mondhatsz bármit hiába megbizhatatlan ha gyors és 10 futamot nyertek ennyi.
  • Punker
    mondhatsz bármit hiába gyors ha megbízhatatlan, ezért sz@r a csapat.
  • Istencsászár
    szar csapat? előszerettel itt mondjtáok a jelzőket szar fos csapat a mclaren..
    mondjak szar csapatot? W.Bmw, Bar és fos csapatot? Ferrari ( idén ) na ezekre lehet mondani hogy azok. Akik ebben az évben 10 futamot nyertek azok nem szarok..
  • Lteebee
    Igenám, csak szar csapattól nem biztos, hogy megveszik majd.
    Ha teszem azt a Williamsnek bejön a V8, lehet, hogy Webber értékesebbé válik Kiminél.
    És ha mondjuk Alonso jövőre is ilyen megbízhatóan hozza a maximumot az autóból, ilyen keveset hibázva, ugyancsak többet érhet.

Mindenesetre ahogy a tőzsdések is javasolnák: azonnal várni!
  • G_ArchAngel #27739
    És ismét előkerült kedvenc témám - persze nem zörög a haraszt...

A McLaren nem ragaszkodik Räikkönenhez

"Aki menni akar, mehet..."

A McLaren-Mercedes nem akarja mindenáron megtartani finn versenyzőjét, Kimi Räikkönent. "Ha valaki a 2006-os esztendő végén menni akar, akkor ellenünk fog versenyezni. Ha valaki a pénzt előtérbe helyezi a versenyképességnél, akkor vállalnia kell a következményeit." – nyilatkozta a McLaren csapatvezetője, Ron Dennis Sanghajban.

A hírek szerint a Ferrari 50 milliós fizetéssel próbálja magához csalogatni Räikkönent, miközben a McLaren-Mercedes 70 milliót ajánl egy négy éves szerződéséért. A finn pilóta azonban leszögezte, hogy még egyik csapattal kötött semmiféle szerződést.

"Miért kellene ilyen korán döntenem? Majd meglátjuk hogyan alakulnak az események 2006-ban, ki lesz a leggyorsabb az új szabályok révén. Ha meghozom a döntésemet ki is tartok mellette. Lehet hogy soha nem megyek a Ferrarihoz, talán a McLarentől vonulok nyugdíjba." – fűzte hozzá a világbajnokság második helyezettje.
  • dav1d
    ezt úgy értem hogy ha nincs állandó Motor hiba a Mclarenél akkkor ők a vb-k.Szóval nincs itt semmmi féle balszerencse meg ilyesmi gyengébbek voltak a Renaultnál ebben az évben és kész...
  • Istencsászár
    mivel utolsó futamvolt és 2 pont kül. és akik nyertek azé igy ma volt a legnagyobb küzdelem nemekll szó szerint érteni hanem a súlyát kel látni.
  • Lteebee
    Pont a legnagyobb küzdelemben a vb-ért?
    Az összes futamon pont ekkora küzdelem kellett legyen.
    Másképp ez nem megy.
  • Lteebee
    Amikor gond volt a Renaultval, Alonso nem 10 vagy 8 pontot szerzett, de szerzett.
    Ha gond van egy Mercivel, nincs pont.

Nem mindegy.
  • DJ Bee18
    csak azt mondtam, hogy a megbízhatóság nem szerencse kérdése. Azt nem mondhatod, hogy az összes motorcsere, meg hiba a szerencse kérdése volt. Technikai sport, erre is kell figyelni. Kiminek az volt a balszerencséje, hogy a Mekinél versenyzett :D
  • Istencsászár
    Kimi ez év elején vesztette el ez tény akkor nemvoltak eléggé gyorsak pár futamon... de ottis bahrein defekt stb... azt utánna jöttek a motorgondok ami bennevan (másnál is voltak) lehet pont futamon és nem állandóan időmérő előtt ezér volt ennyire feltünő és hátráltató +10 hely... azt monty feltámadt a tenniszből és élen ment és kimi is és igy évvégén mindent megnyertek amit lehet csak közbejöttek Montyt sujtó dolgok amiről nemtehet és ittment el a csapatvb hiába kimi nyert ha csak ő hozta a pontokat a 2 rönó ellen. Az meg a másik hogy, ma pont egy mekis, pont monty, pont a legnagyobb küzdelembe a vbért, pontott szakadt ki az a szar és pontma volt annyi széfty ami a taktikokat felborította ezen már megse lepődik az ember szvsz ez az év a Rönó sikerét akarta és nem a Mclarenét..
  • G_ArchAngel #27732
    akkor pontosítsunk, és ezzel talán a rönósok is egyetértenek: a McLaren műszaki hibái és a külső körülmények miatt Kiminek volt egész évben balszerencséje...
  • DJ Bee18
    biztos arra gondol, ha a Mekinek nincs balszerencséje, akkor is nyernek. Mondjuk a műszaki hibák nem írhatóak a balszerencsére, mert szerintem a Meki a megbízhatóság róvására volt jópár futamon irtó gyors. Néha feleslegesen is szerintem, mert Kimi jópárszor nagyon nagy előnnyel ért célba, lehet ha ezt nem így csinálják, két-három motorcserét megúsztak volna.
  • Andora
    Akkor mi miatt?
  • DJ Bee18
    Mondjuk volt benne balszerencse is :DDD, pl. Raikkonen utolsó körös kieése, pl. ha neki van szerencséje, kibírta volna még azt a kört, de kell szerencse is, és nem von le semmit a Renault érdemeiből.
  • ShaiHulud
    nah szavaid akar az olaj:D
  • dav1d
    na ,na a vbt a Meki nem a balszerencse miatt vesztette el
  • DJ Bee18
    Hát erről fúj a szél, ha a Ferrari csinálja vicces, ha a Renault, akkor nem pffff. A piros szín élénkíti a humorérzéked, vagy mi? :DDDD
  • DJ Bee18
    Csak az igaz mellé próbálok állni. Régebben csak azért szidtam Alonsot, mert szerencséje volt, de úgy állította be magát, mintha ő lett volna a jobb. De miután már több interjúban elismerte a szerencséjét, ez így korrekt, már nincs vele bajom. Csak azért meg most nem fogom utálni, mert neki volt szerencséje, meg ő nyert, meg a hülye poló. Nem látom értelmét, hát nem Alonso tehet a Meki szerencsétlenségéről, meg a Ferrari bugdácsolásáról. Fiscot szerintem jogosan büntették meg, Spaban épp hiányoltam, hogy Kimit vajon miért nem?
  • Nyiri
    Majd jovore viccesnek talalom ha a Ferrarisok tesznek ilyet. De mivel Ok soha nem csinalnak ilyet valszeg nem lesz.
  • Lteebee
    Hát pedig a Renault újra meghatározó lett.
    És ha visszanézel az útra amit bejártak azóta, hogy beszálltak a Benettonba és azóta, hogy gyári csapat lettek, nem mondhatod azt, hogy egyszercsak itt lettek, mert nincs itt senki más.

Év elején még az sem volt egyértelmű, hogy csak a Merci, meg a Renault szólhat bele a nag dolgokba.

A michelines csapatok közül mindenkinek azonos esélyei voltak az idei, megváltozott szabályokkal.
    Mégis a Renault nyert.

A Who póló pedig szerintem ott és akkor vicces volt.
  • DJ Bee18
    Nem azért, de montoya az első néhány futamon hol volt??? Vagy akkor is mások miatt esett ki?? Volt rá példa nem tagadom, de mindent erre a néhány esetre kenni...
  • Nyiri
    En nem erzem szegyennek egyaltalan. Csak az idegesit ahogy 1995 ota kussban levo britore Renault iden orrba szajba fikazta a Ferrarit. Jogtalanul Aztan a Who polo es foleg a neten uralkodo Ferrari fika evek ota, ami az idei sikertelenseg miatt most a tetofokra hagott. Nem az SG-re ertem hanem ugy altalaban.

Aztan picit furcsanak tartom hogy hirtelen mennyi drukkere lett a Renaultnak. Eddig ezek hol voltak?

A kepmutato sok arc most pampog es ez kurvara zavar, foleg hogy tenni sem tudok ellene :P
  • DJ Bee18
    Ritka rossz év?? Kinek a szempontjából?? Szerintem az egyik legizgalmasabb év volt. A McLaren szempontjából sem értem miért volt olyan szörnyű ez az év?? Hát 5 évig ennél jobb helyet nem értek el egyszer sem. :DDD A Ferrari szempontjából az volt (nekik drukkoltam ugye), de mégis elismerem, hogy az elmúlt évek egyik legjobb éve volt ez, és nem próbálom mások örömét elrontani ilyen beszólásokkal.
  • DJ Bee18
    De ne érezd már szégyennek, hogy idén nem volt sehol a Ferrari, mert ez így van. Nem egy két hónapig voltak esélytelenek, végig (1-2 futamon talán nem). Tökmindegy hogy a gumi, vagy más, az egész csomag egy nagy semmi volt a Renaulthoz és a Mekihez képest. De előtte 5 évig uralták a mezőnyt. És jövőre lehet, megint nagyot dobbantanak. De mindentől függetlenül a Renaultnak idén gratulálok.
  • Lteebee
    Vagy úgy is mondhatjuk, hogy a többiek gyengék voltak, de mivel ez viszonylagos fogalom, a Renault-hoz képest voltak gyengék.
  • DJ Bee18
    Én vérbeli Ferrari drukker vagyok, de ennyire elvakult nem. Hát a Renault volt idén a legjobb. Mi az hogy semmi?? Nekik van a legtöbb pontjuk. Ennyi erővel a Ferrari is semmi volt öt évig, mert az egész mezőny sokkal rosszabb volt. Tehet arról a Renault, hogy a többiek rosszabbak voltak? Azért voltak gyengébbek, mert nem úgy készültek fel az évre ---> tehát a Renault dolgozott a legjobban ---> ők a legjobbak idén.
  • Nyiri
    Azert ez nem igy van. 2000 ota komolyabb szabalyvaltoztatasok alig voltak. A gumicsere elore lathatoan szivas volt a Ferrari szamara, mivel a Bridgenek alig volt partenere es semmi tapasztalat a hosszutavu gumikkal.

5 evuk volt felzarkozni a Ferrarihoz a tobbi csapatnak. Most a Ferrarinak alig par honap lett volna, ami tenyleg eselytelen volt.
  • Lteebee
    Kínai gyártmány - olcsó másolat!