182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Todt örül, hogy Kínában elhasalt a Ferrari. A Scuderiától búcsúzó brazil autójáról már féltávnál elfogytak a Bridgestone-ok!
-
A VB-t olyanok miatt vesztették el, mint pl. Montoyába belementek hátulról, többször, + bénázás a boxkihajtásnál, és ugye elfüstölt többször a motor. Ezt a VB-t - csapat - a Meki vesztette el, nem a Renault nyerte meg. Az egyénit Alonso nyerte meg, meg hiába volt jobb autóban nála (még talán jobb pilótaként) Kimi, Alonso alig esett ki, és mivel pontokat az első nyolc kap, így sok kicsi sokra ment. A recept ua volt, mint a Ferrarinál korábban, és ezzel élt a Renault. A Meki még az idén sem tanulta meg a receptet. Viszont, ha megtanulja, lesz a Ferrarival együtt kb. három megbízható csapat, lesz emellett két kb. idei McLaren-szintű (Toyota, Bar), és máris jó lesz a F1. -
Sajtószemle, főcímek (ritka nagy barmok a britek!):
NAGY-BRITANNIA
Daily Telegraph: "Michael Schumacher után Jenson Button volt az idény legnagyobb vesztese."
The Guardian: "Kétségkívül szokatlan, ahogy Michael Schumacher ezt az idényt befejezte."
The Times: "Michael Schumacher cáfolja, hogy vissza akarna vonulni, de a Kínai GP után talán elgondolkozik a folytatáson, hiszen a sanghaji futamon kiesett, s ez már tényleg az utolsó csepp volt a pohárban."
"A tudatos csapatmunkának tudta be a sikert Flavio Briatore csapatfőnök, aki a Benetton 1995-ös, Michael Schumacher segítségével elért duplája után ismételni tudott, és az F1 történetében példátlan módon két különböző csapat irányítójaként is eljutott a csúcsra. "A McLaren már hónapok óta a nyomunkban volt, tudatosan építette fel az idényhajráját. Ám a végén mi voltunk az eredményesebbek, amikor a legjobban kellett, nekünk mindent összejött" – mondta az olasz üzletember, aki annak ellenére, hogy alig ért a Formula–1 műszaki kérdéseihez, tökéletesen fel tudja építeni a csapatát. Tizenöt éve a ruhaiparból került a száguldó cirkuszba, és ma már itt is nagy tiszteletnek örvend.
Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke csalódott volt az elszalasztott lehetőség miatt, pilótái – elsősorban Kimi Räikkönen – az idén többször is dobogóra léphettek úgy, hogy a mezőny végéről rajtoltak (a finn Japánban a 17. helyről indulva nyert), ám ezúttal a harmadik és ötödik rajtpozíció is kevés volt a győzelemhez. A két ezüstnyíl a verseny első részében a harmadik, negyedik helyen száguldva még nagy veszélyt jelentett a Renault-ra, de miután Juan Pablo Montoya ráhajtott a hibás kerékvető kőre, Räikkönen magára maradt. "A kerékvető miatt úszott el a versenyünk. A világbajnoki cím ugyanakkor nem egy futamon múlik, az egészet az első négy viadalon szúrtuk el, mert túlságosan visszafogtuk magunkat. Tizenkilenc versenyen ugyanennyiszer álltunk a dobogón, tízszer nyertünk, mégsem mi vagyunk a bajnokok. Ez borzasztó" – állapította meg Dennis."
NS
:) -
G_ArchAngel #27910 Te nézted az utolsó versenyt?
tudod van olyan: hogy Safety Car mögött eltöltött körök, fogyasztás, x kiállásos boxtaktika - Alonso messze nem verte meg Kimit, hanem a Renault F1 Team verte meg a McLaren Mercedes-t - taktikában...
Tiszta versenyen kicsit máshogy alakult volna a befutó - ezt a Renault-nál is jól tudják, mert nem hülyék, csak nagyképüek.
Végeredmény szempontjából meg teljesen mindegy, mert ha McLaren Mercedes állt 2005-ben a rajtrácson, akkor a "tiszta versenyt" el lehetett felejteni... -
En sem rajongok alonsoert, igaz hogy sok szerencseje volt az evben, de nem rosszabb versenyzo Raikkonennel, itt az utso versenyen amikor tenyleg alaraktak a gyors autot ami volt olyan jo mint a McLaren akkor azert "elverte" Kimit.. bar szvsz Ferrari jovore osszerak egy jo autot a bridgestone meg remelem tesztelget es nem szarakodik a pihiben.. -
qper #27908 :DD -
10% szerencse :) -
A McLaren elérte célját, mondja Dennis -
qper #27905 ugye van az a mondás, hogy 30 %motor, 30% gumma, 30% sasszé
nem a motor a minden
tavaly sem a Ferkó volt a legerősebb, és mégis mindenkit hülyére vertek -
G_ArchAngel #27904 a lóerő messze nem számít, erre ott van a többi nagyobb csapat és a Red Bull viszonya...
a McLaren legnagyobb előnye az volt, hogy ezzel a motorral több üzemanyagot tudott cipelni, ugyanakkora sebesség mellett, mint a Renault, amikor meg kezdett kiürülni, akkor meg: huuusssss...:)))
Ráadásul kevesebbet is fogyasztott - persze ettől még megbízhatatlan volt, és ez nem a teljesítmény miatt jött ki, hanem a figyelmetlenség miatt.
Egy 899LE-s motor is szétesett volna, ha rossz a tömítés vagy beragad a tengely... -
Ne idegesítsétek fel magatokat, én már röhögök ezen az ürgén. Maradjon már veszteg, megnyert mindent. Mellesleg az Alonsoja nem fog ezen megsérődni, hogy megnyert Flavionak amit lehetett, és Schumi után sír? :D Tényleg nem értem ezt az ürgét. Már rosszabb mint Murinho :DDDD -
Nem értelek téged és a hozzád hasonlókat...Ahogy igy megnézed a motor lóeröket láthatod, hogy nem a renault van az élen, és igy is meg tudta szoritani Kimit és sokszor jobb is volt nála.De atttól miért köcsög..
.
-
Lord David #27901 Kminek hol elszált a kereke hol leállt a motor !!
-
Ha untatott, akkor miért foglalkoztál vele? Ha engem untat valami, akkor abbahagyom és pl. olvasok. Nem fröcsögök. -
Lord David #27899 Bocsi csak untam már hogy állandoan szerencséje volt! -
Lord David #27898 Hát ha eltalálja a kerék akkor annyi neki az biztos!! -
Figy, ő is elismerte, hogy sokszor volt szerencséje. Nem értem mit pattogsz meg trágárkodsz itt? -
szerintem próbáljuk ki. te megálsz az út szélén, én meg 224 Km/h elmegyek melletted és "rádejtek" egy bal elsőt. utánna megbeszéljük a dolgot és kiértékeljük az eredményt, jó??
de ez már erős flém, úgyhogy hagyjuk abba:)))) -
Lord David #27896 Alonso egy mázlista köcsög!!
Majdnem mindig ugy nyert hogy Kimi kiesett előle vagy elszel a kereke Kimi-nek!!Hát én mondom ez nem mázlista??
-
Persze, utcán nekigurul a lábadnak egy trabi kereke nem sok bajod lesz, de itt f1-ről van szó, ahol ha egy repülő kerék eltalál valakit... -
Ez igaz,de nem 100%-ban! -
qper #27893 találhatja az a kerék lábon is nem? 
na jó télleg erős volt, negligálom előző hsz-em első felét :) -
Ibron #27892 Csak olyan 60-70%-ban
....
-
Lord David #27891 
-
Én is úgy elmékszek,hogy azért halt meg,de a kerékkel való találkozás emlegetése nemfeltétlenül jelenti azt,hogy a halálát kívánod,mert nemfeltétlenül halálos a dolog! -
korábban olyat is nyilatkozott, hogy világbajnoknak születni kell, nem lehet mindenkiből azt "építeni". most akkor hogy is van ez, Flavio?? Az kétségtelen, hogy mindig jó "szarba" tenyerel, de ez már elviszi az önteltség trófeáját... -
Ibron #27888 "miért nem találja már el egy leszakadt bal eslő kerék ezt a hülyét???"
Ez szerinted mi,ha nem az öreg kaszás emlegetése?
....Monzába is a pálya munkás egy leszakadt kerék miatt halt meg....remélem nem mondtam hülyeséget,csak már rég volt.
-
qper #27887 idézd pls. ahol azt írtam volna hogy haljon meg! -
Ibron #27886 Lehet,hogy tényleg nem volt meg az 1000....de nagyon azt pampogták...mindegy...most már dobhatják ki a kukába azt a motort
.
-
Ibron #27885 hmmmm...na ez nagyon LOL.....Briatore most megmutatta,hogy mekkora paraszt és beképzelt seggfej.....méghogy ő építette fel Michael Schumachert?? Ő legfeljebb a kerti házacskáját építgeti
....de Michael Schumacher magától lett ilyen jó pilóta.
-
pf. -
Halállal meg nem viccelünk
-
ez mekkora egy rakás szar -
Nyugodj meg, nem akar bántani senki. -
de komolyan hogy lehet vki ekkora rakás szánalom? :| -
qper #27879 miért nem találja már el egy leszakadt bal eslő kerék ezt a hülyét???
beképzelt, idióta majom... -
Azért tegyük hozzá, briatore bármit mondhatna... -
szánalmas idióta szar. utálom
-
EZ nem semmi
-
ShaiHulud #27875 rotfl ez a briatore egy fasz:D ad1 a ferrari nem nyert azonnal, felkellett epiteni egy kocsit is a sikerhez amihez kellett par ev. ad2 nehogy mar schumacher attol tehetseges hogy briatore "felepitette". ad3 ugylatszik ez tenyleg bisex vagy homo ha a szerelmet emlegeti ebben a sportban ahol ferfi resztvevok vannak:) (tudom epp hogy azt mondja hogy nincs, nah de akkro is furcsa :D )