182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
honann tudod ezt így előre? addig még lezajlik két jégkorszak :) -
És ugyebár a mienk a legjobb hely a naptárban még mindig. -
Egy biztos: Augusztus 4-5-6-án eső nem lesz, viszont lesz 37 fok árnyékban :) -
Hát idén már nincs!!!!!!!!!!!4 -
suminak akkor sincs esélye :)
-
én úgy állítanám össze hogy a lehető legvalószínűbb legyen az eső futam :) -
2006-os versenynaptár tervezete:
Bahreini Nagydíj - március 12.
Maláj Nagydíj - március 19.
Ausztrál Nagydíj - április 2.
San Marino-i Nagydíj- április 23.
Európa Nagydíj - május 7.
Spanyol Nagydíj - május 14.
Monaco Nagydíj - május 28.
Brit Nagydíj - június 11.
Kanadai Nagydíj - június 25.
Amerikai Nagydíj - július 2.
Francia Nagydíj - július 16.
Német Nagydíj - július 30.
Magyar Nagydíj - augusztus 6.
Török Nagydíj - augusztus 27.
Olasz Nagydíj - szeptember 10.
Belga Nagydíj - szeptember 17.
Japán Nagydíj - október 1.
Kínai Nagydíj - október 8.
Brazil Nagydíj* - október 22.
* a szerződés jóváhagyásától függően -
Az egyik ismerősömnek azt mondogattam durva szavakkal élve Még Hakkinen leköszönése után hogy a McLaren elfelejtette hogy kell jó autót építeni! Na persze tudtam hogy nem erről van szó. Egyszerűen így jött össze nekik! De a Ferrarinak még mindig nem értem ezt a nagy mértékű visszaesését! Még a Jordan is fokozatosan évröl évre csúszott vissza az erős középmezőnyböl a mezőny legvégére! -
Formula–1: Schumacher két keréken
2005-10-26 02:29 Utolsó módosítás: 2005-10-26 02:29
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher Mugellóban kipróbálta a Ducati GP5-ösét.
A MotoGP-ben használt kétkerekűn 2:10 perces eredményével húsz másodperccel maradt el az idei pole-időtő.
De nem volt csalódott, hiszen mint mondta, élete egyik legnagyszerűbb élményével gazdagodott, bár szó sincs róla, hogy Valentino Rossi módjára elgondolkozna a váltáson.
-
ez van, érdekes Pont Ralf mondja ezt, amikor pont a Japán nagydíjon ő is egy külső körülmény (eső!!) miatt indulhatott az élről :DDDDD. Ez van. A külső körülmény néha segít, néha hátráltat. -
A Nemzetközi Automobil Szövetség változtatni szeretne a biztonsági autóra vonatkozó előírásokon. Ralf Schumacher és David Coulthard a legutóbbi futamokat követően arra panaszkodtak, hogy hátrányos helyzetbe kerültek a biztonsági autó által.
Ralf Schumacher, Japán Nagydíj: "Ha nem jön be a biztonsági autó a második és az ötödik hely körül végezhettünk volna."
David Coulthard, Kínai Nagydíj: "Amikor kijött a boxból, rögvest elém hajtott. Emiatt a hatodik helyről a kilencedikre estem vissza. Pedig negyedik lehettem volna. Charlie Whiting néhány nap múlva felhívott és kikérte a véleményemet."
Az FIA a tél folyamán egy igazságosabb szabályozást kíván hozni. -
dav1d #28182 'Fuck the cat'???
Még mindig nem értem hogy kerülhetett ilyen magas posztra egy ilyen idióta?... -
Stuck: a gyártók sem örülnek a V8-as motoroknak -
kép? -
Meglepődnék, ha pl. az EU megengedné, hogy ne legyen verseny, vki monopol helyzetbe kerüljön. Ezt a FIA sem gondolja-gondolhatja komolyan. Buta egy érv ez. Nem sokáig tartott ez a egyfajta gumis szabály, és szvsz jót is tett a sportnak, hogy nem csak egy gyártó van. -
Sajnálom:(remélem nem lesz semmi komolyabb baja... -
Hallottátok mi volt szegény Frentzennel a DTM-ben? -
tök lényegtelen, mások is voltak hullámvölgybe és lesznek is a ferka is leszmég a rönó is stb.. ( lehet jövőre a williams trafál bele kitudja.. ) -
ShaiHulud #28175 nem mert epp az a baj hogy a mostani allapotban a forma1 es jarmuvek mogott kozvetlen utazok keves leszorito erot kapnak mert gyak vakuum keletkezik ott. ezert nem tudtak teljesen kozel menni es gyak szelarnyekbol elozni (jo azert volt erre pelda a nagy teljesimteny kulonbsegu kocsik eseteben de az most mas teszta) szoval most az uj szarnyak miatt az autok mogott nem lesz akkora vakuum hatas igy nem kell attol tartaniuk hogy ha tul kozel mennek akkor kicsusznak mert hirtelen eltunik a leszorito ero. -
Szerintem a Ferrari nem a szabály módosításoknak köszönhette ezévi gyengélkedését! Hanem annak hogy nagyon elbízta magát és lenézte az ellenfeleket!!! -
Szerintem ez már jó lesz, szinte ugyanaz a rendszer, ami régebben volt. Sokan vártuk már, hogy az időmérőn újra egyszerre sokan legyenek a pályán. :D Biztos izgalmasabb lesz. Csak az F1 legendája, meg hagyományai régen megszűntek már ezzel a baromsággal, hogy évente változtatgatnak a szabályokon. Ez azóta megy, mióta a Ferrarinak egyeduralma volt. Mindenki a szabályokat okolta, hogy unalmas az F1, pedig a gyenge csapatok okolhatóak ezért. Csak az a felháborító, hogy pont ezek a Ferrari által lealázott csapatok mondogatták egyfojtában, hogy ez az egész unalmas, meg a szabályok, szánalmas. -
így viszont a szélárnyékban autózónak (magyarul a hátul lévőnek) kisebb előnye lesz, nem??? Így ugyanott vagyunk szinte szvsz -
A bridge tényleg qa ferrarira optimalizált, mivel a másik két csapatnak mégcsak infrastruktúrája sem volt a teszteléshez. -
Pedig úgy lenne az igazi hogy össze vetnék a két gumit! -
Valszeg Bridgestone marad mer Michlein azt nyilatkozta eddig, hogy ők verseny miat vannak f1be és ha 1 gyártó lesz az nekik nem kihivás és inkább kiszállnak.. -
Szerintem Ha versengés alakulna ki a bennmaradásért! Akkor nem engedhetné meg magának egyik gumiszállító sem hogy ilyen hírbe hozzák hogy "én elsorban a Ferrarinak szállítok gumit és csak azután a többieknek! -
nem lehet előre tudni..csak a Michelinnek meg asszem vmi olyasmi nyilatkozata volt, hogy pl. ha ugyanolyan gumit kell gyártaniuk, mint a másiknak, akkor inkább kiszállnak, mert nincs verseny (gumik közt)..és ha 1 gumigyártó marad, akkor se lesz..ebből gondolom, bár könnyen meglehet, hogy tévedek..csak nekem vmi ilyesmik rémlenek... -
Honnan lehet azt tudni így előre hogy a BRIDGESTONE marad???
-
de többször elhangzott már annó (emlékeim szerint), hogy a Bridgestone a Ferrarinak gyártja a gumit főleg..vagy vmi ilyesmi megfogalmazással.. -
Nyiri #28164 Ne legyel mar ennyire negativ. Mondhatnam en is hogy iden csak a Renaultnak csinalt gumit a Micslen... De nem mondom mert nem igaz. Te se mondj hulyesegeket. -
"2007-től az 1998-ban bevezetett bordázott gumik helyett visszahozzák a sokak által kedvelt, sima slickeket, és az egyik gumiszállítót száműzik a sportból, hogy a Michelin és a Bridgestone közötti fegyverkezési verseny ne befolyásolja igazságtalanul az erőviszonyokat, és ne veszélyeztesse a biztonságot sem. "
hmmm..ez akkor lesz "tök jó", ha a Bridgestone marad és megint kifejezetten 1 kocsihoz gyártanak gumit (pl. a Ferrarinak, mint eddig), akkor aztán megint marha igazságos és sportszerű lesz a dolog...
-
a manual váltót én is visszaállítanám! -
Bár a legszebb F1es autó talán ez volt:
Vissza hozhatnák szvsz a manual váltót is. Sohasem felejtem el Senna egyik körét belső nézetből Monacoban ... -
Vagy ez!
-
A végén még visszajön ez is ... :)
Csak nehogy az élen haladók a mögöttük haladók pofájába fújják az összes port és piszkot, ami a pályán van! :) -
Első reakciók a CDG-szárnyak tervéről -
Neophyte #28157 CDG szárny (légáramlat) a régi és az új hátsószárnnyal:

-
dav1d #28156 lehet :) -
Azt csak Tora Takaginak találták ki:P -
lehet eltellik 4-5 év, és már az tűnik majd rondának, ha 1be lesz a terelő szárny:)