182273
  • Roolcsy
    Motorikusan is a McLaren volt a jobb csak a megbízhatósággal kellett volna valamit kezdeni! Mondjuk Ron Dennisnek nem hülyeségeket pofázni! Hanem hajtani a brigádot!
  • Snecie Smicie
    Így van.
  • Istencsászár
    a motor miatt:D ami nemfügg össze olyan értelemben a karosszériával amiben a mclraen volt a legjobb idén
  • desigo
    jah akkor mért állt meg annyit?
  • Istencsászár
    emlékezzünk csak mitett a jordennel :D annyi anyagi kárt 1 versenyző pályafutása alatt nemhozott össze mint ő akkor, és még 1 annál szarabb kocsiba ültetik most :D
  • Snecie Smicie
    Pff..ja.. :ð

Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy egy ilyen kamucsapat érkezett az F1be..
    Egy csomó dolog tisztázatlan körülöttük. Szép lesz majd, hogy szinte nulla teszteléssel fognak elindulni Bahreinben, mert szerintem az A23 átalakításával éppenhogy készenlesznek márciusra.
    De Satot mindenképpen az F1-ben akarja látni néhány dilettáns.
  • Istencsászár
    pizzonia kelett volna mellé, deszép páros lett volna :D:D:D:D:D
  • Snecie Smicie
    Remélem csakhamar kiütik egymást a versenyből még azelőtt, milelőtt a mezőnyre lennének veszélyesek lekörözéskor:ÐÐÐÐÐÐÐÐÐ
  • Istencsászár
    Revenge of Sato :D:D:D:D:D
  • Snecie Smicie
    Megvannak a Super Aguri pilótái?
  • Istencsászár
    + meki minden futamon pontot szerzett kiv. usa... nade rönónak hány +10 rajtos büntije volt? fisconak volt 1? ebben rejlik a meki megbizhatalansága..
  • Punker
    motor cserék?
  • Snecie Smicie
    Nem tudom. Ha a megbízhatósgot nézzük, akkor abban sem volt rosszabb a Mclaren mint a Renault, hisz GF-nek volt vagy 7 befejezetlen futama.
    Tehát a Renault nem volt megbízhatóbb igazából, csal lassabb.
  • Istencsászár
    remélem az érintettek is mondanak majd erre valamit vagy az ujságírók forgatták ki a szavait...
  • Punker
    még is hogy? mikor feszt elromlott.....
  • Snecie Smicie
    szar kocsival?
    Ez vicc? Év konstrukciója lett az MP4/20..
  • Snecie Smicie
    néhány hét alatt már sokadszorra csinál segget a szájából Dennis..

Jobban jártok ha a Hondának vagy a Williamsnek szurkoltok:> :@
  • desigo
    lol
    hülye ez a rod
    hogy érezheti most magát szegény kimi?
    egész évben egy szar kocsival versenyzett és akkor még ő a hibás?
    lol
  • Punker
    mindig montam hogy 1 patkány de nem hittél nekem :)
  • G_ArchAngel #29258
    RON DENNISNEK ELBORULT AZ AGYA - 99%, hogy többet nem szurkolok a McLaren-nek...

Ron Dennis szerint versenyzői is tehetnek az elvesztett VB-címről

Írta: Zuzmara [2005.12.29. 17:29]

Furcsa fordulat a csapatfőnök retorikájában: most Alonsót dicséri

Néhány héttel ezelőtt a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Ron Dennis még dicsérte saját versenyzőit, mindenekelőtt Kimi Räikkönent, sőt azt is kijelentette, hogy a finn jobban megérdemelné a világbajnoki címet, mint Fernando Alonso. Azóta a wokingi csapat leszerződtette Alonsót 2007-re és a hangnem is 180 fokos fordulatot vett.

Dennis egy a Guardian című brit lapnak adott interjújában dicsérte a spanyol versenyzőt, miközben élesen kritizálta saját pilótát, akik szerinte maguk is tehetnek arról, hogy a csapat nem nyerte meg a 2005-ös világbajnokságot: „Fernando és a Renault 2005-ben nagyszerű munkát végzett. Jó autót készítettek, amelyik az első futamoktól kezdve megbízható volt és jó munkát végeztek, miközben a mi versenyzőink az első futamok problémáit pszichésen túlreagálták és nem tudták elviselni a nyomást.” – hangzott a szigorú ítélet.

Mindenképpen észrevehető, hogy az utóbbi hetekben valami gyökeresen megváltozott Dennis és Räikkönen viszonyában. Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy a finn 2007-től– ahogy a pletykák is tartják – már valóban nem a wokingiak színeiben fog versenyezni.

• Taylor
    „Semmi hasznuk nincsen a későbbiekben a felettébb drága anyagoknak, hiszen azokat nem tudjuk alkalmazni az utcai autókban” – tette hozzá a Ferrari elnöke.
    És akkor eddig se volt hasznuk vagy mi? Lassan F1 alatt azt értjük hogy szériaautók körözgetnek, mivel azok fele akarnak ugyebár közeledni.

Ezekbe a dolgokba persze simán belemenne a Ferrari, de a tesztkorlátozást meg nem képes aláírni. Hirtelen de fontos lett a spórolás.
  • Snecie Smicie
    Én szerintem hiába lesz itt költségcsökkentés, ha egyrészt úgysem tudják lekövetni azt, hogy egy évben ki mennyiből gazdálkodik.
    A másik, hogy néhány csapatnak mindennél fontosabb az élre kerülés, és a Ferrari ilyen, hogy mást ne mondjak, de a hyper-szuper paragonnal a Mclarent sem valószinü, hogy bele lehetne késnyszeriteni abba, hogy 400 millió dollár helyett csak 150-ből legyenek..
  • Istencsászár
    nemtudom melyik nagyokokos 5lete volt hogy utacia kocsikohoz keljen hasoníltania a forma1nek ennél nagyobb idiótaságot még nemhalottam....
  • Istencsászár
    pfffffffffffff ezér kötök bele mer NE TÁMOGASSÁK ezeket az otvar elkorcsult szabályokat aki támogatja mind szánalmas a meki is rönó is a ferrari is stb....

ja és a pénzre fogják? amikor a ferkának kül laboratóriuma van minden futamon hogy gumikkal szórakozzanak? nane álszent szöveg f1 az f1 oda pénz kell ami van akinek nincs az mennyen máshova...
  • Punker
    hát szerintem meg az összes vén dilettánst ki kéne vágni aki az ilyen ötleteket támogatja :(
  • Nyiri
    Azert kot bele, mert a Ferrarihoz kapcsolodik. Ha a Mekihez, Renaulthoz vagy egyeb mashoz kotodne akkor az evszazad otlete lenne.

Ezt mar megszokhattuk.
  • Kit--Kat
    Ebbe most mér kötsz bele, tök korrekt szerintem, még az indoka is.
  • Istencsászár
    Na a Ferrari ott nyal az FIA nak most ahol tud hajrá... legyen olcsó, legyen lassú, nelegyen egyedi ezaz eztekll támogatni%!%%
  • Roolcsy
    A Nürburgring megszerezné a Német Nagydíjat
  • Istencsászár
    rambo is illik mer megy előre közbe nekimegy 1-2 kocsinak azt megy tovább mer neki semmi baja :D:D:D
  • MikX
    Nemannyira, Satora inkább a Kamikaze szó illek, bár utóbb már elég normálisan vezetett... :DSAS
  • Istencsászár
    A sport irányító testülete felszólítást kapott, hogy mihamarabb vezessen be további megszorításokat a motorok terén, mivel egyre többen aggódnak amiatt, hogy a következő idényben a Toro Rosso előnybe kerülhet a V10-esek használatával.
  • Istencsászár
    autó bemutatók:

Csapat Típus Dátum
    Toyota TF106 január 14.
    BMW C25 január 16.
    Honda RA106 január 25.
    Williams FW28 január 27.
    Renault R26 január 31.
    Midland M16 február 3.
    Red Bull RB02 március 9.
    Toro Rosso STR01 március 9.
    Ferrari F2006 Január 23
    McLaren MP4-21 ?
  • Magic Boy
    Nem adhatunk felmentést a dohányreklám-tilalom alól
    Az EU jogi lépésekkel fenyeget A5
    Büntetéssel fenyegeti az Európai Bizottság azokat az országokat - Magyarországot és Spanyolországot -, amelyek jogi kiskaput biztosítanának a közösségi dohányreklám-tiltás elől hazájuk Forma-1-es futamának.

Kemény fellépést ígér az Európai Bizottság azon országok ellen, akik saját jogszabályok útján biztosítanák, hogy országuk Forma-1-es futamain az Európai Unió (EU) tiltása ellenére lehessen dohánytermékeket reklámozni.

A spanyol kormány a közelmúltban jelentette be, hogy nemzeti hatáskörben felmentést ad az ország Forma-1-es és MotoGP versenyeinek a kötelező érvényű uniós direktíva alól, és az autosport.com információi szerint Magyarország is ugyanezt tervezi.

Hazánkban egy hasonló jogszabály az eddigi gyakorlat folytatását jelentené. Magyarországon 2001 óta tilos dohánytermékeket reklámozni, ám a gazdasági miniszter rendeletben rendre felmentést adott a Magyar Nagydíjnak a jogszabály betartása alól.

Az EU egészségügyi biztosa, Markos Kyprianou azonban egyértelművé tette: a tagállamok által elfogadott tiltás ellen nincs lehetőség hasonló kiskaput találni, és az ellenkező országok ellen a Bizottság eljárást indít az Európai Bíróságon.

Philip Tod, a Bizottság illetékes szóvivője közölte: "Bár a Bizottság nem kommentálhat folyamatban lévő vagy vizsgálat alatt álló nemzeti jogszabályokat, kijelenthetjük: a direktíva sem a Forma-1, sem más sportág számára nem tartalmaz felmentést."

Az autosport.com információ szerint a Bizottság 2006 elején fogja postázni az érintett tagállamok számára formális felszólítását a cigarettareklám-tilalom teljes érvényesítésére.

Miközben a csapatok a jelek szerint különösebb megrázkódtatás nélkül búcsúznak el füstös szponzoraiktól (mindössze a Ferrari mögött álló Phillip Morris kötelezte el magát 2006 utánra), a nagydíjakat rendező országok számára érzékeny veszteség lehet a futamok főtámogatóinak elvesztése.

Spanyolország és Magyarország F1-es nagydíjának Marlboro márkája révén szintén Phillip Morris a főszponzora, csakúgy, mint a jerezi, MotoGP-s Spanyol GP-nek. A MotoGP Katalán Nagydíját Barcelonában a Gauloises támogatja.
  • Istencsászár
    loal:D elég lüke aki ezt irja Rambo?:D:D keveri a szezont a fazonnal meg montyt a satoval D::D
  • Snecie Smicie
    Ezt egy külföldi fórumon találtam, lementettem, mert poén :>>>

• Roolcsy
    Nem adhatunk felmentést a dohányreklám-tilalom alól
  • Punker
    szerződéseket előre kötik.
  • EvilDevil
    Szerintem meg Kimi nyerje meg jövőre a VB-t és majd utána döntsön :)
  • Roolcsy
    Én személy szerint Michael-nek szurkolok de Látom Räikönnenben azt amit sok pilótában nem szerintem neki a meki megy a stílusához! Zárójelbe írom (szeretnék megint McLaren Ferrari párharcot látni)!