182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #29117 nem az, hogy indul, hanem az, hogy hová és miért...
de még mindig ez a kisebb rossz... -
Nehéz elviselni, hogy Kimi indulóban van?:DDDDDDDd -
én azt mondom az eredmény számít, és szerintem a jelenlegi pontozás nagyon nincs eltalálva mert a győzelemért sokkal több pont járna mint 2. helyért. -
timondjátok hogy az eredmény számit, 2 pont se több se kevesebb ő tudott legközelebb kerülni és majdnem megverni Mst amikor ferka szekere ment -
a lényeg az hogy jelentős győzelem nélkül felsunnyogott a 2. helyre pontokban, ALonso ugyanezt csinálta csak év elején volt pár győzelme ennyi, szal kukába a tetves új pontrendszerrel :) -
HA.. -
G_ArchAngel #29111 hüle vagy, az a gyerek folyamatosan kilépte a McLaren belét, hogy felvegye a versenyt a Williams-szel és Ferrarival... -
ergó ha nincs az új (szerintem sz@r) pontozás akkor sehol se lett volna, szal gondolkozzatok miket beszéltek. -
azér az más hogy valaki ennél többet nemtud kihozni a gépből ( 2003 kimi) és idén meg állandóan mondogatta ( alonso ) hogy nemis erőlködik.. -
nemvolt gyors az mp4 17d de megbizható volt, a ferkával nemtudta felvenni a versenyt de mindig a maximumot hozta ki... -
2003-as is kamu év volt, hány futamot is nyert Kimi? érdekes akkor mikor ő játszott arra amire idén ALonso akkor ő nem volt rosszarc :) -
2003ban Kimi 2! pontal maradt alul nemvolt ellenfél? :D:D:D:D -
Nyiri #29105 Bliblibliblabla...
Sumi az 2004 ben nyert csak ugy VB-t hogy nem volt igazan ellenfele. A masik 6ert volt kuzdelem rendesen. Alonso megismetli a VB cimet akkor ajuldozok majd ok?
Tortenelemben volt nem egy VB cim van ami "jo, jo, megynyerte, de hat nem igazan ertem" kategoria. Ilyen az elet. -
ennyi erővel akkor MS is senki??? Ugyanis a Ferrarinak évekig nem volt ellenfele... Felejtsétek már el ezt az Alonso nem is jó pilóta dumákat, megnyerte a VB-t, biztos csak átlagos pilóta, mi?? -
anyád :DDDDD -
David Richards a Prodrive-val az F1-ben? -
lol -
hüle:D:D:D -
na elmész te a..... :) -
G_ArchAngel #29098 HIVATALOS: Kimi 2007-től Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál!
[bocs
]
-
Bírom ezeket az önjelölt cikkírókat. Roppant "objektívek" mindig ... -
Alonso + McLaren = Räikkönen + Ferrari? -
G_ArchAngel #29095 aha és a másik tesztpilóta pedig MS lesz, ha meg nem vállalja, akkor Button...:P -
Vannak azért más lehetőségek is:
- Lehet, hogy 2007-től 3 autót indíthatnak a csapatok.
- Lehet, hogy Dennis kiszáll (szóba került) és Flavio megy a helyére.
ill.
- Alonsot tesztpilótának szerződtették Kimi és JPM mellé ... :)
-
Honnan tudod, hogy nem hozott döntést? -
"Hogy Räikkönen vagy Alonso hozott-e jobb döntést, két év múlva elválik"
Raikkonen még nem hozott semmilyen döntést...hülye is lenne ha az instabil lábakon álló Ferrarihoz menne,,, és azt is elmondta, hogy 2006 végén dönti el hova szerződik!!! -
Filmvászonra kerül Alex Zanardi élete -
G_ArchAngel #29090 Alonso a McLarennél - mit jelent ez?
Szakmai körökben nem volt derült égből villámcsapás, amikor hétfőn kiderült, hogy Fernando Alonso 2007-től aláírt a McLarenhez, a lépés mégis számtalan érdekes kérdést vet fel. A legkézenfekvőbb következtetés az, hogy Kimi Räikkönen a korábbi híreszteléseknek megfelelően valóban leszerződött a Ferrarihoz (lásd az F1 Racing cikkét!), mert nehezen hihető, hogy Ron Dennis megállapodott volna Alonsóval, ha mindkét versenyzője - mármint Räikkönen és Juan-Pablo Montoya - maradni akar 2006 után. A McLaren közleményében Dennis azt mondta, még tárgyal velük, de ezzel valószínűleg csak a kötelező köröket futotta meg, ezért bátran készülhetünk rá, hogy hamarosan a Ferrari is nagy horderejű bejelentést tesz. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy akárcsak két évvel ezelőtt, Montoya esetében, a McLaren most is különös időpontban hozta nyilvánosságra Alonso szerződtetését, mert egy ilyen döntés ismerete 2006-ban mind őket, mind a Renault-t destabilizálhatja, amire egyik csapatnak sincs szüksége, ha harcba akar szállni a világbajnoki címért.
Räikkönen és a Ferrari házassága emellett összefügg minden idők legsikeresebb versenyzőjének, Michael Schumachernek a sorsával is. Bár Räikkönen állítólag nemrég meggondolta magát, és kifejezetten kérte, hogy az etalonnak tartott Schumacher csapattársa lehessen, egy ilyen párosításra kicsi az esély, mert 1) Schumacher 38 évesen nem feltétlenül vállalná fel, és 2) két ekkora kaliberű pilóta szerződtetéséhez elképzelhetetlenül sok pénz kell, amiben a Ferrari a következő időszakban várhatóan nem fog dúskálni. A legvalószínűbb forgatókönyv tehát az, hogy Michael Schumachert jövőre láthatjuk utoljára a Forma-1 mezőnyében (habár egy kétes hihetőségű pletyka szerint 2007-ben a Red Bullnál versenyezne).
A másik érdekes kérdés, hogy Alonso - akit 2002-ben a Renault vásárolt be a Minardihoz, és velük nyerte meg első világbajnoki címét is - vajon miért akarja elhagyni jelenlegi csapatát. Erre feltehetően az a válasz, hogy a Renault 2007 után kiszállhat az F1-ből, mivel az új vezérigazgató, Carlos Ghosn köztudottan ellenzi a drága sportprogramot, Alonso jövője tehát bizonytalanná vált. Az egészben talán az a legfigyelemreméltóbb, hogy Alonsót a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore cége, az FFBB menedzseli, tehát nyilván neki is tudnia kellett a McLarennel folytatott tárgyalásokról, és őt ismerve biztosan alapos okkal engedte el a versenyzőjét (persze ez az alapos ok elvileg lehetett a pénz is). Alonso távozása megnyitja az utat a Renault-hoz Heikki Kovalainen előtt, de a szintén Briatore által menedzselt Mark Webber is képbe kerülhet az istállónál.
A hab a tortán pedig az, hogy 2007-re mindössze hat versenyzőnek van érvényes szerződése: Rubens Barrichellónak és Jenson Buttonnak (Honda), Ralf Schumachernek (Toyota), Nick Heidfeldnek (BMW), Nico Rosbergnek (Williams), és Alonsónak (McLaren) - jövőre tehát a szokásosnál is őrületesebb átigazolási hullám veheti kezdetét.
Hogy Räikkönen vagy Alonso hozott-e jobb döntést, két év múlva elválik
-
Na ja, szükség megoldás, sztem csúnyán leég, bár kitudja. Nekem nagyon unszimpatikus alapból a forma, annyi jó pilóta van aki megérdemelhette volna a Ferrarit, gondolok itt 1. az olaszokra, Fisicora és Trullira. -
G_ArchAngel #29088 szerinted mit csinál Massa a Ferrarinál?
olcsó töltelék szegény, időt húzni... -
De nem Ferrari szintű 1általán, 1 feltűnést keltő versenye volt még egész életében. Átlag pilóta. -
Massa tehetséges pilóta! -
Massa az 1 vicc, én máig nem értem mit keres ott az a pancser, Schumi megnyeri a VB-t és akkor jól lakott napközisként vonulhat vissza. -
G_ArchAngel #29084 magenta-Ferrari?
szép hányás lenne...:P
szerintem Kimi miatt a Finlandia:) -
Kimi megy a ferkához.. ok, a nagy Massával milesz?:) és Sumival? megy a redbullhoz? stb stb.. -
Biztos a T-Mobile.
-
Hiányzik még róla a Vodafone jel.
Kiváncsi vagyok Marlboro után ki lesz majd a Ferrari főtámogatója ezek után:/ -
jáj de ronda -.- -
-
Ja erről az 1évről meg is feledkeztem:DDD
Amúgy szerintem közel sem Schumi szintű pilóta, de ez a magán véleményem.