182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ott a pont -
ha 2006-ban Kimi győz szerintem marad, hogy megmutassa hogy azonos feltételekkel is megtudj averni 2007-ben Alonso-t, ha jövőre nem lesz VB szerintem 99% hogy lelép a mercitől. -
Mind a tíz Forma-1-es csapat beleegyezett a Super Aguri F1 indulására, így a japán gárda újra nevezhet az 2006-os világbajnokságra. A gárda azért szorult a többiek jóindulatára, mert az FIA első körben fizetési késedelem miatt visszadobta nevezését. egy jóhír :) +2 autó
-
Räikkönen még nem döntött
Először szólalt meg a finn pilóta az Alonso-ügy kapcsán
Fernando Alonso szerződtetésének bejelentése óta először szólalt meg Kimi Räikkönen, akit sokak szerint a leginkább érinthetnek a legújabb fejlemények. A finn pilóta egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy csak 2006-ban hoz döntést arról, hogy 2007-től melyik csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását.
„A csapat néhány nappal ezelőtt tájékoztatott Alonso szerződtetéséről. Az én saját helyzetem azonban ugyanaz, mint eddig: a jövőmről még nincs semmilyen döntés. A következő szezonra koncentrálok és csak jövőre fogom eldönteni, hogy utána hogyan tovább.” – áll a nyilatkozatban. -
Alonso megvezette mentorát, Briatorét? eztis érdemes elolvasni... -
Ezt szépen elmondta. -
Lauda a kevés frankó arc közé tartozik a régiek közül. -
G_ArchAngel #29150 "A McLaren mindent rosszul csinált, amit rosszul csinálhatott"
Írta: Zuzmara [2005.12.21. 09:18]
Lauda szerint katasztrofális volt az időzítés
Niki Lauda mindig is híres volt arról, hogy kimondta, ami a szívén van és nem burkolózott a politikailag korrekt nyilatkozatok homályába. A hét legnagyobb Forma-1-es eseményéről, Fernando Alonso McLaren-szerződéséről is megvan a maga véleménye. Az osztrák háromszoros világbajnok szerint a wokingiak jól választottak, ám minden mást rosszul csináltak:
„Ha lehetőség kínálkozik Alonso szerződtetésére, akkor azt ki kell használni. Ő a legjobb a fiatalok közül. Ennek ellenére csak csóválom a fejemet, mert a McLaren mindent rosszul csinált, amit csak rosszul csinálhatott. Ron Dennis – aki egyedül hozta össze ezt az üzletet – elfelejtette, hogy az embereknek érzelmei is vannak, nem gépek. A bejelentés időzítését ugyanis katasztrofálisnak tartom. Mit gondolnak, milyen érzés lehet Räikkönennek, hogy Alonso hirtelen beelőzte? Räikkönennek már így is tele volt a hócipője ezzel a szezonnal, most pedig ettől a témától teljesen kész lehet. Ezzel garantált, hogy nem fogja meghosszabbítani a szerződését a McLarennel.” – mondta egy interjúban Lauda.
Sokan álmodnak egy Alonso-Räikkönen párosításról a McLarennél az 1980-as évek Senna-Prostjának analógiájára. A wokingi csapat közleménye is úgy fogalmazott, hogy az a céljuk, hogy 2007-ben két világbajnok üljön az autóikban. Lauda azonban úgy véli: „Ebből semmi sem lesz. Két ilyen sztár egy csapatban csak keserűséget okoz. Ez már sokszor bebizonyosodott a Forma-1-ben. Amikor én és Prost együtt voltunk a McLarennél, az akkor is csak konfliktusok forrása volt.”
A fejlemények a legnagyobb csapást az osztrák szerint mégis a Renault-ra mérik: „Csak egy vesztes van: Alonso nem fog ráismerni a Renault-ra. Éppen a szerelők fognak rá neheztelni. És ő maga is egyre inkább csak az ezüstnyílra fog gondolni. Ezen kívül biztos vagyok abban, hogy Briatore jövőre otthagyja a Renault-t.”
De nemcsak Räikkönen és a Renault nem lehetett túl boldog a hírektől, de Juan Pablo Montoya sem: „Montoya nagyon érzelmes srác – és most ezt kapja az arcába! Azzal a tudattal kell versenyeznie, hogy ő csak a harmadik választás. Ez meg fog látszani a teljesítményén.”
Lauda szerint Kiminek azonban még mindig számos lehetősége van: „Eltekintve ettől az Alonso-mélyütéstől, Räikkönennek még mindig jó lapok vannak a kezében. Most majd szépen megvizsgálja a kínálkozó csapatokat: Ferrari, Toyota – minden lehetséges.”
És milyen kihatással lesz ez a hétszeres világbajnokra? „Michael Schumachernek mindegy. Ő a Ferrarinál marad. És ki tudja, talán éppen Schumacher lesz a legnagyobb haszonélvezője ennek a cirkusznak.”
Hááát, a öregnek 101%-ig igaza van..., Dennis, ezt elb@sztad!
-
A korábbi Forma-1-es versenyző Martin Brundle szerint a McLaren azért hozta már most nyilvánosságra Fernando Alonso szerződtetését, hogy a következő szezonban ezzel is kibillentse a világbajnok Renault-t az egyensúlyából. -
kabbe :DDD
-
JA, csakmár az f1 nem erről szól hanem kinek van több pénza azt megveszi a szakembereket, tervezőket, irányitókat, fejlesztőket ennyi ez a mai f1... ettől hangos nem a tehetségektől.. -
Akkor volna csak nehéz eldönteni hogy ki az elsőszámú pilóta!
-
ennyi hülye pletykát... akkor én is mondok egy lehetőséget: ha 3 autóval indulhat egy csapat a Mclaren megszerzi Schumachert Raikkonen és Alonzo mellé... az lenne csak a Dream Team :D
De ennek kb annyi a realitása mint a Schumacker - Raikkonen párosításnak a Ferrarinál... -
Szerintem a formula1 kezd elég logikátlan lenni! Régebben lehetett valamennyire építeni a pletykákra! Én például olyat hallottam régebben hogy Alonsonak is voltak olyasmi gondolatai hogy a Ferrarihoz igazoljon! Vagy rosszul emlékszem? ......................és tessék megy a McLarenhez! -
G_ArchAngel #29143 ez azért - ha igaz! - a Renault jövő évi produkcióját hazavághatja... -
nem úgy tnik, mintha bármi ellenvetése lenne, merthát ő maga is azt mondta, hogy támogatja Alonsot a döntéseiben a pályafutása során.
A másik meg hogy lehet hogy a Renault f1 project is hamarosan véget ér.. -
Briatore nem vett részt a tárgyalásokban -
G_ArchAngel #29140 ez szép húzás, még spórolnak is, ha Kimi elmegy, neki évi 35 milliót ajánlottak... -
East European Cup Én csak arra vagyok kiváncsi, van 1általán versenypályája romániának?:o -
Alonso 2010-ig évi 20 millió euróért ment a McLarenhez? -
G_ArchAngel #29137 Én így látom a jövőt:
Ferrarihoz megy Kimi, Montoya és Alonso megy majd a McLaren-nel, míg Paffet és Hamilton a McLaren B csapatot képviseli...
Ha pedig gyengélkedik az első sor, akkor csere:) -
Ha, HA HA és HA, egy kicsit túl sok, nem? :DDD -
"még aza lejeén vagyunk"*
*elején
Figyelj a részletekre, direkt így kezdtem! -
húha ésha a ferka csak a motorra ment most teszten? csak azt csinálta és abból paszírozta ki a maxot? és pl a szar gyenege v8as meki a gumikra öszpontosított, igen ez aztjelenti hogy nem ad még reális képet az erőviszonyokról.. -
mert önelégült franciák -
Honnan a náthából tudjam, hogy miért mondták? -
nem ne, a többi V8as gyengébb a Ferrarihoz képest, ezt bizonytja:) Ember, 1 kis logikát próbálj már belevinni a gondolkodásodba:D -
mihezképest jól? mitbizonyit? ezek a tesztek még semmit... akkor a v10es ferrari motor volt szar? vagymi? mer eztmondod most.. -
akkor évvégén az utolsó futamon miért mondták hogy övék a legjobb kocsi, ja igen utolsó futamra építettek egy gyors kocsit? na persze kamu kamu hátán a rönónál.. -
Hát ennyi erővel, lehet a Merci meg visszaesik oda ahol volt tavaly előtt, még aza lejeén vagyunk, de eddig jól szerepel az új V8as az ótvarosan elszúrt kasztnival. -
G_ArchAngel #29127 hidd el, az... -
Most is kilépte, csak most nem bírta a talicska. -
neked csicska? no comment -
G_ArchAngel #29124 Mivel évek óta Kimire építik az Ezüst Nyílat, nem kérdés... -
Akárcsak az R25. -
ha a ferrari ugyan ott marad ahol idén a kimi hülye lenne odamenni szvsz hogy ő hovamegy azt mostmég nemtudjuk meg ha egyátalán megy -
Monty?? Há akkor ki lenne a csicskás:D -
G_ArchAngel #29120 nézd, Kiminek vmi elképzelhetetlen összeget ajánlottak a McLaren-nél 5 évre, ha nem írta alá, akkor tud valamit, amit mi nem...
ehhez lépest Alonso 9 millás fizetését nem lehetett nehéz túllicitálni, hogy otthagyja a rönót... -
helyedre? monty nincs a világon? lehet őmegy el... -
Hát én megértem, tegyük fel nincs semmilyen ferkás szerződése. És te hogy éreznéd magad, ha legnagyobb ellenfeled a helyedre igazolnának?? Bár szerintem ha Alonsot igazolta biztos tudhat valamit az öreg, hiszen ő vághatja a legjobban mit is tud Kimi.