182273
  • Istencsászár
    ott a pont
  • Punker
    ha 2006-ban Kimi győz szerintem marad, hogy megmutassa hogy azonos feltételekkel is megtudj averni 2007-ben Alonso-t, ha jövőre nem lesz VB szerintem 99% hogy lelép a mercitől.
  • Istencsászár
    Mind a tíz Forma-1-es csapat beleegyezett a Super Aguri F1 indulására, így a japán gárda újra nevezhet az 2006-os világbajnokságra. A gárda azért szorult a többiek jóindulatára, mert az FIA első körben fizetési késedelem miatt visszadobta nevezését. egy jóhír :) +2 autó
  • Istencsászár
    Räikkönen még nem döntött

Először szólalt meg a finn pilóta az Alonso-ügy kapcsán

Fernando Alonso szerződtetésének bejelentése óta először szólalt meg Kimi Räikkönen, akit sokak szerint a leginkább érinthetnek a legújabb fejlemények. A finn pilóta egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy csak 2006-ban hoz döntést arról, hogy 2007-től melyik csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását.

„A csapat néhány nappal ezelőtt tájékoztatott Alonso szerződtetéséről. Az én saját helyzetem azonban ugyanaz, mint eddig: a jövőmről még nincs semmilyen döntés. A következő szezonra koncentrálok és csak jövőre fogom eldönteni, hogy utána hogyan tovább.” – áll a nyilatkozatban.
  • Istencsászár
    Alonso megvezette mentorát, Briatorét? eztis érdemes elolvasni...
  • Kit--Kat
    Ezt szépen elmondta.
  • Lteebee
    Lauda a kevés frankó arc közé tartozik a régiek közül.
  • G_ArchAngel #29150
    "A McLaren mindent rosszul csinált, amit rosszul csinálhatott"

Írta: Zuzmara [2005.12.21. 09:18]

Lauda szerint katasztrofális volt az időzítés

Niki Lauda mindig is híres volt arról, hogy kimondta, ami a szívén van és nem burkolózott a politikailag korrekt nyilatkozatok homályába. A hét legnagyobb Forma-1-es eseményéről, Fernando Alonso McLaren-szerződéséről is megvan a maga véleménye. Az osztrák háromszoros világbajnok szerint a wokingiak jól választottak, ám minden mást rosszul csináltak:

„Ha lehetőség kínálkozik Alonso szerződtetésére, akkor azt ki kell használni. Ő a legjobb a fiatalok közül. Ennek ellenére csak csóválom a fejemet, mert a McLaren mindent rosszul csinált, amit csak rosszul csinálhatott. Ron Dennis – aki egyedül hozta össze ezt az üzletet – elfelejtette, hogy az embereknek érzelmei is vannak, nem gépek. A bejelentés időzítését ugyanis katasztrofálisnak tartom. Mit gondolnak, milyen érzés lehet Räikkönennek, hogy Alonso hirtelen beelőzte? Räikkönennek már így is tele volt a hócipője ezzel a szezonnal, most pedig ettől a témától teljesen kész lehet. Ezzel garantált, hogy nem fogja meghosszabbítani a szerződését a McLarennel.” – mondta egy interjúban Lauda.

Sokan álmodnak egy Alonso-Räikkönen párosításról a McLarennél az 1980-as évek Senna-Prostjának analógiájára. A wokingi csapat közleménye is úgy fogalmazott, hogy az a céljuk, hogy 2007-ben két világbajnok üljön az autóikban. Lauda azonban úgy véli: „Ebből semmi sem lesz. Két ilyen sztár egy csapatban csak keserűséget okoz. Ez már sokszor bebizonyosodott a Forma-1-ben. Amikor én és Prost együtt voltunk a McLarennél, az akkor is csak konfliktusok forrása volt.”

A fejlemények a legnagyobb csapást az osztrák szerint mégis a Renault-ra mérik: „Csak egy vesztes van: Alonso nem fog ráismerni a Renault-ra. Éppen a szerelők fognak rá neheztelni. És ő maga is egyre inkább csak az ezüstnyílra fog gondolni. Ezen kívül biztos vagyok abban, hogy Briatore jövőre otthagyja a Renault-t.”

De nemcsak Räikkönen és a Renault nem lehetett túl boldog a hírektől, de Juan Pablo Montoya sem: „Montoya nagyon érzelmes srác – és most ezt kapja az arcába! Azzal a tudattal kell versenyeznie, hogy ő csak a harmadik választás. Ez meg fog látszani a teljesítményén.”

Lauda szerint Kiminek azonban még mindig számos lehetősége van: „Eltekintve ettől az Alonso-mélyütéstől, Räikkönennek még mindig jó lapok vannak a kezében. Most majd szépen megvizsgálja a kínálkozó csapatokat: Ferrari, Toyota – minden lehetséges.”

És milyen kihatással lesz ez a hétszeres világbajnokra? „Michael Schumachernek mindegy. Ő a Ferrarinál marad. És ki tudja, talán éppen Schumacher lesz a legnagyobb haszonélvezője ennek a cirkusznak.”

Hááát, a öregnek 101%-ig igaza van..., Dennis, ezt elb@sztad!
  • Istencsászár
    A korábbi Forma-1-es versenyző Martin Brundle szerint a McLaren azért hozta már most nyilvánosságra Fernando Alonso szerződtetését, hogy a következő szezonban ezzel is kibillentse a világbajnok Renault-t az egyensúlyából.
  • Bandee1987
    kabbe :DDD

• Istencsászár
    JA, csakmár az f1 nem erről szól hanem kinek van több pénza azt megveszi a szakembereket, tervezőket, irányitókat, fejlesztőket ennyi ez a mai f1... ettől hangos nem a tehetségektől..
  • Roolcsy
    Akkor volna csak nehéz eldönteni hogy ki az elsőszámú pilóta!
  • EvilDevil
    ennyi hülye pletykát... akkor én is mondok egy lehetőséget: ha 3 autóval indulhat egy csapat a Mclaren megszerzi Schumachert Raikkonen és Alonzo mellé... az lenne csak a Dream Team :D

De ennek kb annyi a realitása mint a Schumacker - Raikkonen párosításnak a Ferrarinál...
  • Roolcsy
    Szerintem a formula1 kezd elég logikátlan lenni! Régebben lehetett valamennyire építeni a pletykákra! Én például olyat hallottam régebben hogy Alonsonak is voltak olyasmi gondolatai hogy a Ferrarihoz igazoljon! Vagy rosszul emlékszem? ......................és tessék megy a McLarenhez!
  • G_ArchAngel #29143
    ez azért - ha igaz! - a Renault jövő évi produkcióját hazavághatja...
  • Snecie Smicie
    nem úgy tnik, mintha bármi ellenvetése lenne, merthát ő maga is azt mondta, hogy támogatja Alonsot a döntéseiben a pályafutása során.
    A másik meg hogy lehet hogy a Renault f1 project is hamarosan véget ér..
  • Istencsászár
    Briatore nem vett részt a tárgyalásokban
  • G_ArchAngel #29140
    ez szép húzás, még spórolnak is, ha Kimi elmegy, neki évi 35 milliót ajánlottak...
  • Kit--Kat
    East European Cup Én csak arra vagyok kiváncsi, van 1általán versenypályája romániának?:o
  • Istencsászár
    Alonso 2010-ig évi 20 millió euróért ment a McLarenhez?
  • G_ArchAngel #29137
    Én így látom a jövőt:
    Ferrarihoz megy Kimi, Montoya és Alonso megy majd a McLaren-nel, míg Paffet és Hamilton a McLaren B csapatot képviseli...
    Ha pedig gyengélkedik az első sor, akkor csere:)
  • DJ Bee18
    Ha, HA HA és HA, egy kicsit túl sok, nem? :DDD
  • Kit--Kat
    "még aza lejeén vagyunk"*
    *elején

Figyelj a részletekre, direkt így kezdtem!
  • Istencsászár
    húha ésha a ferka csak a motorra ment most teszten? csak azt csinálta és abból paszírozta ki a maxot? és pl a szar gyenege v8as meki a gumikra öszpontosított, igen ez aztjelenti hogy nem ad még reális képet az erőviszonyokról..
  • Kit--Kat
    mert önelégült franciák
  • Lteebee
    Honnan a náthából tudjam, hogy miért mondták?
  • Kit--Kat
    nem ne, a többi V8as gyengébb a Ferrarihoz képest, ezt bizonytja:) Ember, 1 kis logikát próbálj már belevinni a gondolkodásodba:D
  • Istencsászár
    mihezképest jól? mitbizonyit? ezek a tesztek még semmit... akkor a v10es ferrari motor volt szar? vagymi? mer eztmondod most..
  • Istencsászár
    akkor évvégén az utolsó futamon miért mondták hogy övék a legjobb kocsi, ja igen utolsó futamra építettek egy gyors kocsit? na persze kamu kamu hátán a rönónál..
  • Kit--Kat
    Hát ennyi erővel, lehet a Merci meg visszaesik oda ahol volt tavaly előtt, még aza lejeén vagyunk, de eddig jól szerepel az új V8as az ótvarosan elszúrt kasztnival.
  • G_ArchAngel #29127
    hidd el, az...
  • Lteebee
    Most is kilépte, csak most nem bírta a talicska.
  • Istencsászár
    neked csicska? no comment
  • G_ArchAngel #29124
    Mivel évek óta Kimire építik az Ezüst Nyílat, nem kérdés...
  • Lteebee
    Akárcsak az R25.
  • Istencsászár
    ha a ferrari ugyan ott marad ahol idén a kimi hülye lenne odamenni szvsz hogy ő hovamegy azt mostmég nemtudjuk meg ha egyátalán megy
  • Kit--Kat
    Monty?? Há akkor ki lenne a csicskás:D
  • G_ArchAngel #29120
    nézd, Kiminek vmi elképzelhetetlen összeget ajánlottak a McLaren-nél 5 évre, ha nem írta alá, akkor tud valamit, amit mi nem...

ehhez lépest Alonso 9 millás fizetését nem lehetett nehéz túllicitálni, hogy otthagyja a rönót...
  • Istencsászár
    helyedre? monty nincs a világon? lehet őmegy el...
  • Kit--Kat
    Hát én megértem, tegyük fel nincs semmilyen ferkás szerződése. És te hogy éreznéd magad, ha legnagyobb ellenfeled a helyedre igazolnának?? Bár szerintem ha Alonsot igazolta biztos tudhat valamit az öreg, hiszen ő vághatja a legjobban mit is tud Kimi.