182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
??? 
-
Schumacher szerint gyenge az új Ferrari!
2006. március 3. 13:22
Bő egy héttel az idénynyitó Bahreini Nagydíj előtt már az utolsó simításokat végzik a Forma-1-es csapatok. A teszteredmények alapján a címvédő Renault és a McLaren csatázhat jó eséllyel a világbajnoki címért a száguldó cirkusz idei sorozatában, a Ferrari egyelőre képtelen ütőképes versenyautót összeszerelni.
Talán még sohasem várta ennyire borúlátóan az idénykezdetet Michael Schumacher. A Ferrari hétszeres világbajnok német pilótája a hatalmas kudarcnak számító tavalyi szezon után ismét visszatérne a csúcsra, a tőle megszokott magabiztos vezetéssel utasítaná maga mögé a címvédő Fernando Alonsót és riválisát, Kimi Räikkönent. A mugellói tesztelések azonban Schumachert is megdöbbentették, a Ferrari új motorral felszerelt, Rossa 248 F1 nevű versenyautójának teljesítménye minden előzetes várakozást alulmúlt.
- Bár nem lehet más a célom, mint újra világbajnokságot nyerni, ezzel az autóval a dobogó közelébe sem kerülhetek - nyilatkozta a német versenyző, aki őszintén reméli, hogy a mérnökök és a szerelők csodát tesznek a Ferrarival a bahreini futam előtt. - Hosszú és kemény idény vár ránk, kis szerencsével és folyamatos fejlesztésekkel legyőzhetjük a riválisokat.
forrás: hirado.hu
Érdekes cikk nem? De mindenesetre reálisabb, mint sok másik.. -
Schumacher és Massa bíznak a 248 F1-ben
Én meg csak reménykedni tudok! -
Lécci, sorold! -
"csak annyi a probléma, hogy mindig ők nyertek. De mi lett volna etikátlan? Inkább az az ellenszenves, hogy a többi csapat csak sírt, ahelyett, hogy jól dolgoztak volna..."
Nem a nyeréssel volt a gond, hanem a sok botránnyal.... légterelő szabálytalanság, 40 pontos előnnynél Barichello a cél elött lassítva elengedte Schumachert, szabálytalan visszatolás 2003-ban (amiért 4 pontot kapott Schumacher és ami Kimi vb címébe került).... tovább nem is sorolom -
Ezzel én sem igazán értettem egyet akár mit is írjon a szabály! Csak az az érdekes hogy Schumacher-el történt de ha Kimi-t vagy Alonso-t tolták volna vissza nem tudom ki hogy vélekedett volna! Az az elengedős szitu tényleg nem volt sportszerű RB-val szemben ki hívhatták volna a bokszba vagy elengetdhette volna pár körrel előtte! -
jobbat mondok, ferrárisok szerint igen a többiek szerint nem:) -
könyv szerint igen, a többi csapat szerint nem -
Nade most szabályos volt, hogy visszatolták, vagy nem? -
hát nemhiszem, hogy nyugodt maradt volna, de ezt mással nem csinálták még meg, pedig volt rá alkalom. -
Néhány hónappal ezelőtt egy olyan hír látott napvilágot, amely szerint Kimi Räikkönen veszi át Michael Schumacher helyét a Ferrari alakulatánál. Egyes finn, spanyol és német lapok már aláírt szerződésekről beszélnek, ám hivatalosan még nem került megerősítésre a hír.
Egy olasz lapnak adott interjúban Räikkönen cáfolta, hogy már aláírta volna a szerződést. "Nem vagyok a Ferrari versenyzője – még nem." – jelentette ki Kimi, aki leszögezte, hogy nem Michael Schumachertől fogja függővé tenni, hogy hol folytatja a pályafutását.
"Nem befolyásolja a döntésemet az, hogy Schumacher mit csinál." - jegyezte meg a McLaren-Mercedes versenyzője. -
ha spanyolországban csúszik ki tuti visszatolják. -
Alonsoval ugyan az történt anno mint sumákkal és nem tóták vissza ennyi. -
erről beszéltem, kimagyarázás.
Mellesleg szted ha Kiminek akadt volna el egyik kereke, nem tolatja vissza magát, hanem szép nyugodtan kiszáll az út szélén?? :DDDD -
azér nyertek meg x,y tizeddel vagy mpvel gyorsabb kocsijuk volt és majommá alázták a 3/4-ed mezőnyt... arra mentek hogy mennyi embert tudnak lekörözni, hány plussz kiállással tudnak megnyerni egy futamot és még ugyis maradt fél perc előnyőnyük... stb,stb... egy más kategóriában autókáztak
persze ehhez kellett 2 pilóta is akik nélkül ez nem lehetett volna, de nagyban kitünő a végletekig megbizható qurva gyors technikának köszeönhette a ferka a dominanciáját.. -
nem csak ők trükköztek a tankal csak ezt senki nem hirdeti mert volt kin elverni a port, a többi meg addig lapított -
de nem csak e két dolog miatt aláztak mindenkit. Ennyi erővel a Honda is szemét mocsok innentől kezdve, mert tavaly trükköztek a tankkal. De őket azért nem b*sztatja senki, mert nem nyertek semmit, és nincs mire irigykedni.... -
Én is régen a Ferkának drukkoltam 4-5éve, de aztán változott, mert egyszerűen az nem tetszett hogy általában trükköztek és nem a pályán akarták megnyerni a versenyt hanem a kiállásokkal. Jó csapat tud e nélkül is simán nyerni én úgy gondolom! -
G_ArchAngel #30902 a szemetek, nekik is visszakellett volna mindenkit tologatni a kavicságyból, sőt a rohadékoknak kötelezővé kellett volna tenni, hogy az elől lévő pilóta a cél előtt fékezzen le, hogy a hátrébb lévő csapattársa megtudja előzni, mert az lovagias...:DDD -
elhiheted hogy dolgoztak:) -
már megint?? csak annyi a probléma, hogy mindig ők nyertek. De mi lett volna etikátlan? Inkább az az ellenszenves, hogy a többi csapat csak sírt, ahelyett, hogy jól dolgoztak volna... -
k -
G_ArchAngel #30898 hányadszor kell leírni? Matrix készít egy animált bannert, csak várni kellett, míg végleges autókról lesznek képek...
addig meg ez jó, hogy tudják az emberek mikor kezdődik az idény...
(én jobban örülnék pitbabe-es bannernek, Bahrein-ben ezek voltak, gondolom, ha olasz csajok lennének akkor nem sírna senki...) -
hátööö neekem annyira nem jönnek be ezek a Bahrain-i csajok....banner csere? :-p -
G_ArchAngel #30896 végre Te is belátod...
:P -
Hatalmas szerencse, hogy az összes többi csapat sokkal etikusabban versenyzett. -
Remélem is:) -
Davidson körrekorddal zárta a téli tesztelést Honda uralom lesz itt keményen!!! -
sajnos kénytelen leszek... és Ferrari hívő leszek... ami még roszabb, mert amit a Ferrari művelt az utóbbi években, hát nem nevezném etikusnak -
3év múlva már 40 felett lesz... -
edeleny #30890 Hogy Sumi lesz e 10 VB? Nem hiszem,mar nincsenek meg azok az egyedülallo technikai feltetelek amik fennaltak az elmult evekben,tevedes ne essek Sumi jo pilota,de semmivel nem külömb,mint egy paran a mai,vagy a korabbi mezönyökben. -
10ről???
-
Nemond nekem hogy mondjuk Alonso Nem álmodozott még a 2006-os címvédéséről vagy Kimi az első világbajnokságáról,akkor Schummy miért ne......... -
Valencia (2006.03.02)
4. tesztnap
Hely Versenyző Csapat Gumi Időeredmény Kör
1. Davidson Honda (M) 1:08.540 70
2. Coulthard Red Bull -Ferrari (M) 1:10.371 72
3. R.Schumacher Toyota (B) 1:12.064 79
4. Trulli Toyota (B) 1:12.380 78 -
Schumacher 43 kört autózott -
szerintem nem -
Elhiszitek hogy titkon már megfordult a fejében. -
De szép lenne, ha ráhajtana a 10-re (1 versenyképes kocsival símán megtudná csinálni), mert akkor még 3 évig láthatnánk versenyezni és oktatni a fiatalokat! -
De látok:) kosz -
nem is lehet más cél, mint a nyolcadik bajnoki cím :)
Bár én a helyében tízig abba se hagynám :) (csakhogy kerek legyen)