182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Háát! Lehet hogy jobban járna mindenki.... -
Paul Stoddart-ot a FIA élére!!
-
-
hát Ferrari szurkoló, és Ralf csak úgy leszólta a Ferrarit, és ő sem érti, miért. Sztem te úgy értelmezted a hsz-ét, hogy a Ferrari sz*r. -
miről beszélsz? -
Mosley 2009-ben leköszön az FIA éléről
Csak addigra porrázúz magakörül mindent!
-
Nekem az a pillanata tetszett amikor az égő BAR Hondából kiugrot és ugyan ezzel a lendülettel a kerítést is átugrotta! :))) -
ahol 1forma a kocsi és lám ott jön ki az aki másodperceket ver a másikra pedig mindeki kocsija ugyan olyan best...
Hát épp ezaz, hogy a gyorsabb autó kompenzálja ezt a tudást, ami egyforma autók esetén látszik -
hidd el ha a legjobb kocsiba beültetnek egy nem túl jó pilótát az fix hogy nemfog olyan magas sznten száguldozni vele... ilyenekre jó példa az olyan sorozatok ahol 1forma a kocsi és lám ott jön ki, ki az aki másodperceket ver a másikra pedig mindeki kocsija ugyan olyan best... -
jajj istenem, hát gúnynak szánta... 
-
én már számolom visszafelé a napokat....,,betontorpedo"
go sumi go... -
Nem egészen értem mi volt ezen a félreérthető: ÉN SZVSZ nem tartom jó pilótának, és nem is szimpatikus, sem mint versenyző, sem mint ember (ebben nyilván a sajtónak is szerepe van, hiszen nem ismerem személyesen). Attól, hogy én azt írom, hogy szerintem ő annak köszönhette akkor a vb-t, hogy egy szinte verhetetlen autót raktak alá, még nem jelenti azt, hogy szerintem mindenki más is csak és kizárólag az autónak köszönheti a hasonlóan jó eredményeit. Legalábbis én nem értem az összefüggést. És mint ahogy azt később is írtam nem tartom tehetségtelennek, hiszen mégiscsak ott van az F1-ben... -
csavar ittvan:) "nem tartom jó versenyzőnek" rossz versenyző nemlesz vb soha... ( bár szerintem ez a nemtartom jónak sok ember szemében a szörnyű BAR Hondás évek után kialakult kép, talán előtte nemis látta Vilit versenyezni amikor normális kocsit/hátteret kapott... ) -
igen de csak egyszeres bajnok (neki szurkoltam :D), 98-ban, Vill. 97-ben lett azt hiszem -
nem is tudom, ki volt a csapattársa, amikor világbajnok lett...mintha vmi többszörös világbajnok Damon Hill lett volna..vagy csak én emléxem rosszul ? -
Pedig nekem is hasonló jött le. -
Na ezt remélem te sem gondolod komolyan, hogy bármi ehhez hasonlót írtam volna :D Egyáltalán nem értem azt a logikai csavart ami téged ehhez a kijelentéshez vezetett :) -
Ez már párszor felvetődött.
Szerintem jókaszni + jó sofőr -> nincs kockázat! -
akkor az összes világbajnok azér lett az ami mert jó autót raktak a segge alá? -
Jó, akkor inkább azt mondom, hogy számomra nem szimpatikus pilóta, én nem tartom jó versenyzőnek, de biztosan van oka annak is, hogy egyáltalán bekerült az F1-be. Na én itt le is zártam azt ami még el sem kezdődött :) -
Ez további kérdéseket vet föl... -
Akkor úgylátszik neki csak akkor van kedve versenyezni mikor egy olyan autóban ül, amivel bárki képes lenne arra amire ő... -
"... Schumacher utáni éra ..."
Istenem! Ezek a cikkírók! MS még mindig száguldozik, ezek már Schumacher utáni éráról írogatnak.
-
Mostmár a RedBull is csak 1 mp-re a v10-es rekordtól.. -
edeleny #30695 Vill. jo pilota,egy hibaja van,nagyon hangulat ember,ha jo kedvebe van kepes akar az Agurival is köt adni a mezönynek,viszont ha nincs kedve,akkor csak utazgat a mezönybe. -
media úgyis megakadályozza, úgy nehezebben tudnának fikázó címlapokat csinálni :) -
Nyiri #30693 Alonso es Raiko egy csapatban? Nemar :| -
Mega-ajánlatot kapott Raikkönen. A McLaren 72 millió dollárt kínál a finn kiválóságnak -
végülis nézzük... 97ben világbajnok lett, kocsi ide vagy oda ahhoz tehetség és gyorsaság kellett szvsz akkoriban ő volt a legjobb! , azt jöttek a Bar Hondás évek. Kb a Honda olyan mély ponton volt motorügyileg mint a merci, állandóan elfüstölt versenyeken... Csak 1 idézet Villnövtől 2003ból: "Ismét 1 verseny, ismét 1 motor, ismét 1 kiesés. Öt éve dolgozunk azon, hogy ilyen hiba ne fordulhasson elő, ám ugy látszik hiába. Nem tudunk 1ről a 2őre lépni. Természetesen nagyon csalódott vagyk...". Amikor Villnöv eljött a Hondátol akkor támadt fel és azt a majom Satot ültették be helyette aminek sok értelme nemvolt.. ( meglehet nézni mit hozott ki Button a jó kocsiból.. ). Majd visszatért Vili ismét csak elég ránézni a ponttáblázatra, hogy csak 2 pontal maradt le attól a massától akit a ferrari leszerződtetett... Vili alá jó kocsit raknak akko megy majd meglátod... -
G_ArchAngel #30690 Mégis lesz McLaren B-csapat?
[2006. február 23. 14:28]
Bár a McLaren B-csapatának tervéről jóideje nem lehetett hallani, az utóbbi napok néhány történése arra utal, hogy a közeljövőben talán megvalósulhat a wokingiak terve.
Misato Haga
© Direxiv Motorsport
A McLaren 2004-ben kezdett B-csapat indításával kacérkodni, amikor Team Dubai F1 néven, közel-keleti pénzből akartak Mercedes-motoros együttest verbuválni az idei évadra. Az első terv kudarcba fulladt, de a tavalyi év során újabb koncepció merült fel: a pletyka arról szólt, hogy Ron Dennis istállója 2007-re a GP2-ben érdekelt Direxiv nevű japán cég pénzén, Jean Alesi irányítása alatt, korábbi – a wokingi Albert Drive-on elhelyezkedő - főhadiszállására akarja összehozni a B-gárdát.
Noha az akkori híresztelések félig-meddig feledésbe merültek, az utóbbi néhány nap fejleményei alapján akár arra is lehet következtetni, hogy a terv nagyon is él, s a kiszivárgott koncepció lassan kezd megvalósulni.
Első lépésben a Direxiv megállapodást kötött a McLarennel, melynek keretein belül a felek a wokingi istálló alkalmazottai számára fitnessz- és egészségprogramot indítanak Aki Hintsa, a finn olimpiai csapat japán fizioterapeutájának irányítása alatt. A megállapodás értelmében a program pénzügyi hátterét biztosító Direxiv logói megjelennek a gárda versenygépein is.
Második lépésben a Direxiv pilótatámogató programot hívott életre, melynek első kedvezményezettje a McLarentől az évad elején a Williamshez szerződött tesztpilóta, Alex Wurz lett. Az osztrák sofőr mellett a japán cég a GP2-ben, a Formula 3-ban, a Formula Nipponban és a Super GT szériában versenyző ifjú tehetségeket kíván támogatni.
Harmadik lépésben a japán vállalat szenior ügyvezetővé nevezte ki Jean Alesit, aki a tavalyi pletykák szerint kulcsembere lehet a McLaren B-csapatának, hiszen a franciát a csapatfőnöki poszttal hozták hírbe. Az ex-F1-es jelenleg a Mercedes-Benz DTM-csapatát erősíti: a stuttgartiaknál betöltött versenyzői állásánál fogva jó kapcsolatokat ápol a csillagos márkával, s köztudottan jó üzleti összeköttetései vannak Japánban is.
A Direxiv legutóbbi, szerdai húzása az volt, hogy szerződést kötöttek a GP2-es David Price Racinggel, melynek névadó-alapítója rendkívül jó (és szoros) kapcsolatban áll a McLarennel és a Mercedes-Benzzel egyaránt: a szakember korábban a McLaren GT programjában és a Mercedes-Benz sportautóprogramjában is szerepet vállalt.
A japán cég szépségkirálynőből lett elnök-ügyvezetője, Misato Haga hivatalos közleményében nem titkolta, hogy a Direxiv fokozza jelenlétét a motorsportban, s további ambíciózus terveket dédelget.
„A Direxiv az idei évre jelentős mértékben növelte jelenlétét a motorsportban, így a Formula 1-től a Formula Nipponig számos nemzetközi versenyszériában jelen vagyunk. Cégünk viszonylag fiatal, de komoly céljaink vannak a motorsportban. Felismertük azt, hogy a David Price Racing nemcsak ambíciózus, hanem rengeteg tapasztalattal is rendelkezik, ami mindenképpen kedvező lesz számunkra.” –fogalmazott Haga.
Amennyiben a tavalyi pletykáknak van alapja, úgy a Direxiv terjeszkedésére egy leendő F1-es istálló alapkövének letételeként is lehet tekinteni: adott egy tapasztalt versenyző, egy csapatfőnök-jelölt, aki kívülről-belülről ismeri a száguldó cirkuszt, egy remek technikai színvonalat képviselő anyaistálló, valamint egy olyan gárda is, amely képes lehet egy F1-es versenyautó megtervezésére és elkészítésére.
A további fejleményekre várni kell, viszont a jelek arra utalnak, hogy a Red Bull (Scuderia Toro Rosso) és a Honda (Super Aguri) után a McLaren-Mercedes lehet a harmadik olyan alakulat, amely fiókcsapattal is rendelkezik.
Mészáros Sándor
-
Forza Toro Rosso
Liuzzi elégedett a Toro Rosso új autójával
Faludi Zoltán, 2006. február 10. péntek [07:35]
A Red Bull juniorcsapata, a Scuderia Toro Rosso csütörtökön vitte először pályára saját tervezésű és építésű versenyautóját, az STR01-est, melynek volánja mögött Vitantonio Liuzzi ülhetett, aki meg volt elégedve a 2006-os modell első tesztnapjával.
A tegnapi nap a spanyolországi Jerezben mutatkozott be a Toro Rosso versenyistálló vadonatúj betontorpedója, melynek tesztelése azonnal meg is kezdődött. Az energiaital-gyárosok fiókcsapata eddig a Red Bull Racing tavalyi autójával körözött, ám csütörtökön pályára vitte a lefojtott V10-es motorral szerelt STR01-est.
„Végre pályára gördült az új bébi” – mondta Liuzzi a tesztet követően. „Most már úgy érzem, teljes mértékben ráálltunk a 2006-os idényre. Minden rendben ment és az új autó megbízhatónak bizonyult.”
„Természetesen egy új autónál még rengeteg munka van a helyes beállítások megtalálásával, és a motor is teljesen másnak tűnik. Igen furcsa a hangja, kisebb az ereje, míg a karakterisztikája is teljes mértékben különbözik attól, amihez hozzá voltam szokva.”
Az STR01-es mindössze egy alkalommal állt meg a pályán, egy elektronikai probléma miatt, amit a csapat szinte azonnal orvosolni tudott. A mai nap a gárda amerikai versenyzője, Scott Speed kap lehetőséget az új autóval való ismerkedésre.
A 2006-os masina egyébként szinte alig különbözik a Red Bull Racing tavalyi RB1-es kódszámot viselő autójától, bár a csapat elmondása szerint egy teljesen új tervezés.
Fotó: Red Bull Racing -
Szerintem Villeneuve koránsem akkora tehetség, mint amekkorának beállították, középszerü pilóta aki mindig csak a kifogásokat keresi, mindent ki tud magyarázni de a teljesítmémmyel adós marad... jószerivel csak a fizetésének az irreálisan magas összegével tudott kitünni az utóbbi pár évben... ok 1997-ben megnyerte a VB-t ami nagy dolog volt, bár az a Renault finoman szólva is világverő volt akkoriban... nekem sosem volt igazán szimpi... ennyi a véleményem róla -
Ja.
Nincsenek is egy pályán! -
edeleny #30686 Na megse annyira katasztrofa az az Aguri -
Miről beszélsz, amikor még nem volt rendes összehasonlítási alap sem??? -
A Ferka is......
-
jah:), ahogy néztem ma sem volt gond a Mekivel sok kört mentek, Rönó is hibátlan, ahogy a Honda is... ha hozzák a versenyeken is ezt a gyorsaságot akkor izgalmas idény elé nézünk. RedBull viszont eddig csalódás:( -
De az a lényeg hogy ő már tudja hogy a Ferrariból nem lesz semmi..... -
Ezek a Toyoták Ralfal az élen katasztrófa... csak miattuk többször volt piros mint az többiek miatt, Kimi kiment a végén hogy fusson egy jó kört erre Ralf drága az edzés vége előtt pár percel piros zászlót csinált.... -