182273
  • BuzzFuzz
    Megbízható (valós) összegek, a csapatok költségvetése és a pilóták járandóságairól íme:

Csapatköltségvetések 2006-ban:

1. Toyota 360 millió euro
    2. Ferrari 310 millió euro
    3. Renault 280 millió euro
    4. McLaren-Mercedes 260 millió euro
    Honda Racing Team 260 millió euro
    6. BMW-Sauber 250 millió euro
    7. Williams 180 millió euro
    8. Red Bull Racing 140 millió euro
    9. MF1 Racing 120 millió euro
    Scuderia Toro Rosso 120 millió euro
    Super Aguri 120 millió euro

Pilóta fizetések a 2006-os idényben:

1. Michael Schumacher (Ferrari) 35 millió euro
    2. Kimi Raikkönen (Mclaren) 16
    3. Ralf Schumacher (Toyota) 14
    4. Felipe Massa (Ferrari) 11
    5. J.P. Montoya (McLaren) 8
    Rubens Barichello (Honda) 8
    7. Jacques Villeneuve (Sauber) 6
    Jarno Trulli (Toyota) 6
    9. David Coulthard (Red Bull) 5
    Mark Webber (Williams) 5
    11. Fernando Alonso (Renault) 4
    Giancarlo Fisichella (Reanult) 4
    Jenson Button (Honda) 4
    Nick Heidfeld (Sauber) 4
    15. Nico Rosberg (Williams) 1.5
    16. Christian Klien (Red Bull) 1
    Vitantonio Liuzzi (Toro Rosso) 1
    Scott Speed (Toro Rosso) 1
    Sato Takuma (Super Aguri) 1
    20. Tiago Monteiro (MF1 Racing) 500 ezer euró
    Christijan Alberts (MF1 Racing) 500

Ami talán említésre méltó, hogy Alonso világbajnokhoz képest elég keveset kap, Massa és Ralf Schumacher viszont szerintem érdemtelenül sokat...
  • G_ArchAngel #31000
    szerintem azért hagyja meg, mert...
    ...Kiszel Tünde rajongó
    ...olyan gyors tőle, mint Zsótika
    ...Brezsnyev az egyik őse és tiszteletből
    ...egyszerűen jó napellenző

(sorry)
  • oneal1
    szemöldöknyírás az Allonso-nak!:D
    Bocs!!:)
  • oneal1
    hajajjj:))
  • Punker
    mi lesz itt jövőhéten ilyenkor :)
  • oneal1
    ez így van!
  • DJ Bee18
    persze, mert kevesebb erő van benne, de sztem ez csak annyit jelent, hogy könnyebben vezethetőbb, ami jelenthet időben gyorsulást
  • DJ Bee18
    csak annyit hozzá, hogy én nem állítotam azt, Sumi minden autóban nyerne, hanem te állítottad azt, hogy az ő autójával bárki más is nyerne...
  • Roolcsy
    Tehát szerintem ez is jelenthet gyorsulást, hogy a motor nem veszít a fordulatából!
  • Snecie Smicie
    igen, ebben is van igazság, talán De La Rosa vagy Zonta volt, aki beszélt erről.
  • Roolcsy
    Nem tudom már hogy hol hallottam de mintha valaki úgy nyilatkozott volna hogy az is külömbség a V10 és a V8-as között hogy némej gyorsabb kanyarban a V10-esnél visszább kell venni a gázból ott a V8-assal teljes gázzal el lehet fordulni! (mondom ez csak mintha rémlene)
  • edeleny
    A kis leszoritoerö miatt a kanyarokban lesznek lassabbak,a kissebb loerö meg a kigyorsitast fogja vissza,viszont hiaba kissebb a teljesitmeny a vegsebesseg naggyabol ugyan az,tehat azokon a palyakon lesz a legkissebb a külömbseg,ahol sokat mennek padlogazon,es keves a kigyorsitas.A gumi valamit kompenzal majd a leszoritoerö miatti kanyarsebesegvesztesen,de majd meglatjuk. Azert epp Monzat irtam,mert ha jol szamolok,mindosszesen 5 kigyorsitas van az egesz kör alatt,es az egyik leghosszabb palya.
  • Snecie Smicie
    te sem gondolod komolyan, hogy pont Mozában lesznek ott mint tavaly, amikor köztudott, hogy a kanyarokban gyorsabbak..

Nagy elmaradás egyik pályán sem lesz, de talán Monza lesz az, ahol a legnagyobb, oda ugyanis nem igazán kell leszorítóerő, és a tapadás sem feltétel, tehát a cseregumikkal sem lesz előnyösebb ott a dolog.
  • mohuska
    hát ja....köcc:)
  • mohuska
    óó
  • Istencsászár
    7 Nap 2 Óra 10 Perc mulva kiderül...
  • mohuska
    A hétszeres világbajnok szerint az új autó egy szinten van a legjobbakkal

Most akkor mi van jó a kocsi vagy sem?
  • edeleny
    Ez most nyelvtanilagmegvót irva.
  • edeleny
    Red Bull Tetsziknekem ez a csapat!
  • edeleny
    Ja.
  • BuzzFuzz
    A Fenébe 1 hét van hátra, de már alig bírom kivárni az idei első futamot... , még sose vártam ennyire F1 idényt, persze ebbe a rengeteg változás is közbejátszik.

Gondolom ti is igy vagytok vele :)
  • edeleny
    LAuda ismet telibetalalt:Lauda:Sumacher nalam nem eselyes Az elmult harom evben egyetlen joslata se jött be,autot valahogy jobban vezetett.Szerintem ebben a helyzetben Massa igen is jo valasztas volt a Ferrari szamara,tesztelt mar nekik eleget,ismerik,van viszonyitasi alap.es nem egy karakan,elromlott a radiom,nem ertem ficko.
  • edeleny
    Noha Indiben van a leghosszabb celgörbület,de az kifelyezetten lassu ,vagy esetleg közepes palyanak szamit,a belsö resz lassusaga okan.
  • edeleny
    En azt nagyon jol udom,hogy ballanszsulyt kell alkalmazni,de epp ezert gyorsabbak,azzal ugyanis tökeletesen ki lehet egyensulyozni az autot,nem ugy mint egy fixen beépitett alkatresszel.Egy motornak mindig is magasabban lesz a sulypontja,mint egy feneklemezre rakott nehezeknek. A masik dolog,loeröt vesztettek a motorok,de ezt a mernökök ugy kompenzaljak,hogy kissebb leszoritoeröt alkalmaznak,a kanyarsebesseg valamelyest csökken,de a vegsebesseg lenyegeben marad,ugy hogy egy kanyargos palyan,ahol a motornak sokat kell gyorsitani,mont Monaco jocskan elmaradhat az idö,de egy olyan palyan,ahol majdnem vegig padlogazon mennek,Monza kb. ott lehet ahol tavaly.
  • Kit--Kat
    Azok ált. csipes lefolytások, főleg a bömösre meg a mercire jellemző.
  • Snecie Smicie
    a lassú, illetve közepesen lassú pályákon ott lesznek mint tavaly, viszont Monzában , Indianapolisban, Kanadában ki fog jönni a V8 "lassúsága".
  • G_ArchAngel #30975
    lent írtam: az autó súlya változatlan - a könnyebb motor miatt ballasztot kell alkalmazniuk a csapatoknak...
  • edeleny
    Erdekesek ezek a szamok,a gumicsere jelent vagy 2 mp-t körönkent,a kissebb hely,es a konnyebb motor,vagy egyet,ugy hogy kb ott kell lenni az idönek ahol tavaly.
  • Istencsászár
    utcai sportkocsiknál is vannak olyanok ami pl 500 paci és van belőle "gyengébb" motor változat is ami ugyszintén ugyan annyi paci... / de nemértek hozzá szal, csak mondom van ilyen...
  • Snecie Smicie
    motorteljesítményben tényleg maximum 800 körül járnak..de az nagyon nagyon maximum.
  • G_ArchAngel #30971
    igen, csak az érdekes, hogy megdöntötték a V10 pályacsúcsot...

a motor könnyebb, de az autó össztömege változatlan, gumit lehet cserélni, de az nem jelent ekkora előnyt...

akkor van valami alapja ezeknek a teljesítményeknek...
  • BuzzFuzz
    Mivel a V8-asok kb 200 lóerővel gyengébbek a V10-nél a legerősebb motor se több 750 LE-nél.... nemhogy 850.. tényleg egy vicc az egész

• G_ArchAngel #30969
    a formula.hu-s cikkíró esküszik a forrására, de úgy tűnik, hogy a fórumukban helyrerakták a gyereket...

ugyanazzal a fordulatszámmal, kevesebb űrtartalommal a Rönyó erősebb, mint a tavalyi V10-es?

vicc...
  • Snecie Smicie
    BMW auber : 877 lóerő, hehe
  • Snecie Smicie
    jó nagy fake az egész, kezdve a költségeken át a lóeőkig..
  • G_ArchAngel #30966
    Lóerők, Költségvetés, Alkalmazottak

Renault

Auto: Renault R26
    Motor: Renault RS26
    Teljesitmény: 890 LE
    Éves költségvetés: 240 millio Euro
    Alkalmazottak: 540

McLaren

Auto: McLaren MP4-21
    Motor: Mercedes FO108S
    Teljesitmény: 877 LE
    Éves költségvetés: 350 millio Euro
    Alkalmazottak: 700

Ferrari

Auto: Ferrari 248 F1
    Motor: Ferrari 056
    Teljesitmény: 880 LE
    Éves költségvetés: 365 millio Euro
    Alkalmazottak: 700

Toyota

Auto: Toyota TF106
    Motor: Toyota RVX-06
    Teljesitmény: 875 LE
    Éves költségvetés: 425 millio Euro
    Alkalmazottak: 800

Honda

Auto: Honda RA106
    Motor: Honda RA806E
    Teljesitmény: 873 LE
    Éves költségvetés: 400 millio Euro
    Alkalmazottak: 500

Williams

Auto: Williams FW28
    Motor: Cosworth CA2006 V8
    Teljesitmény: 878 LE
    Éves költségvetés: 210 millio Euro
    Alkalmazottak: 470

Red Bull

Auto: Red Bull RB 2
    Motor: Ferrari 056
    Teljesitmény: 880 LE
    Éves költségvetés: 215 millio Euro
    Alkalmazottak: 300

BMW-Sauber

Auto: BMW F1.06
    Motor: BMW P86
    Teljesitmény: 877 LE
    Éves költségvetés: 285 millio Euro
    Alkalmazottak: 600

Midland

Auto: Midland M16
    Motor: Toyota RVX-06
    Teljesitmény: 875 LE
    Éves költségvetés: 100 millio Euro
    Alkalmazottak: 200

Toro Rosso

Auto: Toro Rosso STR1
    Motor: Cosworth TJ2005 V10
    Teljesitmény: 865 LE
    Éves költségvetés: 105 millio Euro
    Alkalmazottak: 110

Super Aguri

Auto: Super Aguri-Arrows SA106
    Motor: Honda RA806E
    Teljesitmény: 873 LE
    Éves költségvetés: 85 millio Euro
    Alkalmazottak: 80
  • Istencsászár
    ki gondolta volna?:D
  • Roolcsy

Nem lesz Schumacher-Rossi páros

Valentino Rossi
    © Ferrari S.p.a.
    Bár Michael Schumacher szerint a 2007-es F1-es szerepvállalás gondolatával kacérkodó MotoGP-ász, Valentino Rossi képes lehet sikeresen szerepelni a száguldó cirkuszban, a Bild című német lapnak adott interjújában a hétszeres világbajnok kijelentette: nem lát esélyt arra, hogy valaha is csapattársak lesznek Maranellóban.

„Hogy őszinte legyek, szerintem ez teljességgel valószínűtlen.” –nyilatkozta a hétszeres világbajnok.

A 37 esztendős Schumacher csak a szezon közben, a 248 F1 típusjelű Ferrari versenyképességének ismeretében kívánja eldönteni, hogy meghosszabbítja-e szerződését vagy inkább visszavonul.

Arra a kérdésre, hogy a Schumacher-Rossi páros a visszavonulása miatt nem jöhet-e létre, a német azt válaszolta: „Ennek az egésznek semmi köze nincs hozzám”

• Roolcsy
    Azt én is észre vettem magamon hogy elfogult voltam Schumacher-rel szemben! az elmúlt év döbbentett rá hogy nem csak a ferrarivan és nem csak Schummy! A lényeg az hogy egy hét és elkezdődik a hajsza. Addig mindez csak találgatás , melyik autó milyen és hogy ki hova is és miért igazol!
  • G_ArchAngel #30962
    vagy megalakul az F1 Survivor: Sato vs. mezőny:)