182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #30760 ha a rutintelen Paffett-et kivesszük, akkor bőven fél másodpercen belül vannak egymáshoz a fiúk...
de az is figyelemre méltó, hogy az újonc van legelől... -
A Williams Cosworth alakulatának német színekben induló versenyzője, Nico Rosberg végzett az élen a spanyolországi Valenciában, ahol hétfőn megkezdődött a felkészülési időszak utolsó tesztprogramja.
A Williams versenyzője a csapat vadonatúj váltóművén dolgozott, mellyel reményeik szerint meg is kezdhetik majd az idei évet. Nico mögött két tizeddel lemaradva a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa végzett.
A spanyol versenyző a Mercedes-Benz legújabb fejlesztésű V8-as erőforrását tesztelte, miközben 146 kört teljesített, mellyel a nap legaktívabb versenyzője volt. A holnapi nap Kimi Raikkönen veszi majd át de la Rosa helyét, és folytatja tovább az új autó felkészítését.
„Ez a legújabb specifikációjú motor, mellyel megkezdjük majd a Bahreini Nagydíjat” – mondta a tesztpilóta. „A motor egyre jobb. Nem azt mondom, hogy tökéletes, azonban jó irányba haladunk, így boldog vagyok. Viszont jobban örültem volna, ha már ma két teljes versenytávot teljesíteni tudtam volna.”
Mark Webber a másik FW28-assal a harmadik helyen végzett, azonban a nap folyamán kétszeres is megállt alatta versenyautója.
Heikki Kovalainen mindössze csak 54 kör abszolvált a spanyol ringen, hiszen az ő autójával is problémák adódtak. A Renault tesztpilótája végül a negyedik pozícióban landolt. A lista végén, az ötödik helyen a McLaren másik tesztpilótája, Gary Paffett végzett, aki az egyik MP4/20-as modellel dolgozott.
A brit versenyző miatt is előkerült egyszer a piros zászló, mikor a délután folyamán megállt a pályán, ugyanis kifogyott autójából az üzemanyag.
Valenciában 2006.02.27.
1. Rosberg Williams-Cosworth (B) 1:11.030 85
2. de la Rosa McLaren-Mercedes (M) 1:11.238 146
3. Webber Williams-Cosworth (B) 1:11.327 67
4. Kovalainen Renault (M) 1:11.450 54
5. Paffett McLaren-Mercedes (M) 1:13.055 71 -
-
ez a hsz erre enged következtetni:
De az a lényeg hogy ő (Ralf) már tudja hogy a Ferrariból nem lesz semmi..... -
Mp4/21 bemutató videó!! -
edeleny #30755 Túlon túl sok az ismeretlen tenyezö,nem lehet josolni. -
Horner szerint az RBR megoldotta a problémákat
A Red Bull Racing az RB2 típusjelű kasztni átépítésével megoldotta a hűtési problémákat – jelentette ki a hétvégén gárda sportigazgatója, Christian Horner.
Robert Doornbos
© Circuit de Catalunya
Tavaly december végén, az istállók közül másodikként mutatta be új versenygépét a Red Bull Racing, ám a Ferrari V8-assal hajtott RB2-est már a bejáratástól fogva hűtési problémák hátráltatták.
Az istálló jódarabig dolgozott a gondok elhárítását: heteken át olyan teszteket bonyolítottak, hogy a David Coulthard-Christian Klien-Robert Doornbos pilótatriónak ne kelljen hosszabb etapokat autóznia, míg végül a kaszni átépítésével sikerült végére járniuk a problémának. A legutóbbi két teszten, Valenciában és Barcelonában már az átépített járgányt küldték pályára, s Christian Horner sportigazgató szerint minden jel arra mutat, hogy megoldódtak a korábbi nehézségek.
„Az új kasztni, amelyet bevetettünk, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az RB2-ben van potenciál, és ez immáron kezd megmutatkozni.” –nyilatkozta az alakulat barcelonai gyakorlása után Horner.
A múlt héten mindenből kijutott az RBR-nek: a barcelonai hűvös, esős idő egész héten nehezítette a csapat munkáját, pénteken Christian Klien villantott és a negyedik helyre verekedte fel magát, míg David Coulthardot motorhiba (és izomfájdalom) hátráltatta.
Horner szerint a csapat gőzerővel dolgozik a jövő hétvégén esedékes évadnyitó Bahreini Nagydíj előkészületein, s reméli, hogy ezen a héten Valenciában zökkenőmentes teszttel zárhatják az előszezont.
„A mérnökök egyre jobban tudják, hogyan reagál az autó a beállítások megváltoztatására, s a pilóták is egyre jobban bíznak az autó képességeiben. A csapat minden tagja keményen dolgozik azért, hogy felkészülten érkezzünk Bahreinbe. Az utolsó teszten, Valenciában remélhetőleg elég időnk lesz arra, hogy rendbe tegyünk pár dolgot a csomagban.” –fogalmazott a szakvezető. -
lol még mindig -
G_ArchAngel #30752 ha a Renault nyer, akkor egyenletes teljesítmény mellett az év felétől gondolom Fisico kap nagyobb támogatást...
és ha támogatás nélkül nyer az olasz, akkor a McLaren elgondolkodhat azon, hogy mennyi pénzt adott ki egy szerencsés flótásért... -
Az is kircsi lenne, ha mondjuk idén Giancarlo. -
G_ArchAngel #30750 Szerintem meg sima Renault... (sajnos) -
Ha jó a gépük, elképzelhető.
Végülis van egy jó pílótájuk, meg egy képzett csicskájuk. -
Honda uralom lesz itt!!! -
edeleny #30747 Abszolut nincs lefutva meg ez az ev,es böven benne log a levegöben egy meglepetes,azt elismerem,hogy nincs ott a Mc. ahol a leggyorsabb körök alapjan lehetnenek,de nem illik leirni öket. -
G_ArchAngel #30746 azért érdekes, hogy Kimi jövő héten tesztel, mivel úgy volt, hogy befejezik ezen héten a munkát Montoyával és Bahrain-ig már csak Gary és Pedro hajtja a vasat...
Lehet, hogy kicsit jóval több dolguk van, mint amit nyilatkoznak? -
ugyan már, álmodozni szép és jó dolog:) Fernadno year van kilátásban idén is... szokjátok:) -
Räikkönen: Javulunk, de még sok dolgunk van
Most egy kicsit megnyugtatott ezzel a nyilatkozatával. Ugyan azt mondja mint Schummy -
Ahogy tavaly Trullitól, idén BAritól, meg Jensontól kell félni, nehogy túl jók legyenek az időmérőn. -
ok bocs félreértettem -
edeleny #30741 Na ezt ez utan talaltam,es ok is hasonloan szamolnak:Tesztek atlagai. -
tegnapi nap györsköreinek az átlaga 1, Fisco 2, Kimi 3, Alonso lett... -
edeleny #30739 Nemtudom mennyire nezitek a teszteken futott köröket,ha nem a leggyorsabb kört nezem,hanem a folyamatosan teljesitett köridöket,akkor meglehetösen együtt van a mezöny,söt mintha talan a kis Rosberg lett volna a leggyorsabb,mert ö folyamatosan 1.17 , 1.18 idöket ment,mig Alonso stabilan 1.18, Rubens meg inkabb 1.18 , 1.19. -
hát sztem meg a ferrari volt faja, de most a többi csapat is faja és remélem nem a gumikon fog mulni... -
Nyiri #30737 Hab duma :) 04 ben faja volt a bridge... Mert volt kerekcsere. Most ujra lesz. Nem lesz gaz. A ez a nemet magazin csak kavarja a szart mert nemtud mit irni. -
Szerintem ezzel nem sértettem senkit nem követtem el semmi szabálytalanságot! Csak föl akartam dobni témának hogy ki mit reagál rá! Légyszíves ne sértegess. -
Hmm??? Ralf leszólta a Ferrarit?! Míííí van? -
Továbbra is gondok a Bridgestone-nál? Már a Williams és a Toyota is érzi.. -
kb -
akko csak egyszer nyerte meg a meki a konstruktőrök bajnokságát ? (98-ban..) -
99 mikor eltörte a lábát -
jaja..nekem is ilyesmi rémlik..kis koromban néztem az F1-et, oszt Senna halála után egy ideig nem..98-ban kezdtem újra nézni...mondjuk a nézőkedvem erősen visszavetették az Schumacheres esztendők...
99-ben volt, hogy a ferrari lett a konstruktőr-bajnok és Mika a világbajnok, vagy 2000-ben ? -
Alfonzó, szerintem. -
És 2006??? -
de -
nem 96?
hill 96
vill 97
mika 98-99
schumi 00-04
alonso 05
én így emlékszek. -
én úgy tom, hogy Hill elöbb lett világbajnok, mint Vill..de a többiek bizti jobban tudják.. -
Ralf szerint bátyja hátrányosan befolyásolta az ő elfogadottságát, de ahelyett hogy ne bénázna sír:) -
"A mai napon is meg kellett szakítani az edzést, méghozzá ezúttal is Ralf Schumacher miatt, aki elvesztette uralmát autója felett, és a kavicságyban landolt." nem meglepő egész héten miatta kellett a pirost lengetni:D -
A Ferrarit az nem baj hogy kiírtaná csak nemtudom hogy mi lenne Schummy-val? -
Első dolga lenne kiírtani a ferrarit:), na de egy olyansféle ember kéne oda mint...