182273
  • Shaman
    mért lenne fakítás? jópár sorozatban pontozzák....
  • Snecie Smicie
    butaság lenne, szvsz a pole sok esetben csak fakítás a szponzorok felé..
    lásd Trulli--) Indianapolis 2005
  • Istencsászár
    amíg mózli nem takarodik el, ilyen értelmes szabályról ne is álmodozz:D
  • Shaman
    időmérőn pole-ért pont az mikor lesz?
  • Istencsászár
    én azt látom hogy sorra hozzák a "bonyolultabbnál-bonyulultabb" szabályokat amik során ezer1 kiskapu nyilik meg a "csalás" fele... régi szabályokkal mi volt a baj? érdekes akkor is volt f1 és talán nem volt ilyen megkérdőjelezhető ez az egész... butítsunk, bonyolítsunk!
  • Istencsászár
    ez egy nagyon jó módszer lehetne
  • Istencsászár
    direkt nem kevertem bele a csapatváltást mer ugy általánosságban beszélek az összes pilótáról...
  • G_ArchAngel #31195
    van egy egyszerű megoldás - azt nem tudom miért nem használják: párhuzamos pontozási rendszer...

nincs visszasorolás, csak pontlevonás: ha motort kell cserélni a csapat miatt, a konstruktöri VB-ből, ha a pilóta vágja oda a gépet és az miatt kell cserélni, akkor az egyéni VB-ből kell levonni...
  • edeleny
    Akkor minek mennek autoval,futhatnanak is,es akkor senki alatt nem robban le a technika,igy senki nem lenne hatranyban.Ilyen alapon követelhetnenk,hogy teljesen azonos autoval induljon mindenki.A pilota es az auto egyseget kepez,nem lehet különvalasztani,igaz,hogy az auto hibaja miatt a pilotat büntetik,de minden pilotanak joga van olyan csapathoz igazolni,ahol nem robban le a technika!!!!!
  • Lteebee
    Meg a csapat és szvsz ez a lényeg.
  • Snecie Smicie
    meg a szurkolók ;(
  • Roolcsy
    Ezek akkora b..mok miért nem találják ki hogy egy egész szezont bírjon ki a motor akinek el romlik az kiesett a játékból! Idióták!
  • Istencsászár
    büntessék a csapatot pl pénzel, de ennek a +x hely büntinek csak a pilóta issza meg a levét..
  • Roolcsy
    Akkor ezekszerint ingyen és bérmentve is átment volna!
  • G_ArchAngel #31188
    Häkkinen: Kimi esélyes a bajnoki címre

Az új Formula-1-es évadot megelőzően a sport szakértői gyakran találgatásokba kezdenek és 'megjósolják', ki lesz a világbajnok. Idén legtöbben Fernando Alonsora, Michael Schumacherre és Kimi Räikkönenre tippeltek, ám volt aki Jenson Buttont is az esélyesek közé sorolta.

A kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen is leadta voksát. "Én úgy gondolom, hogy Kimi Räikkönen jó eséllyel indul. Az idei esztendőben több szabálymódosítás is volt, a motort, az időmérőt és az abroncsokat illetően, így izgalmas szezonra számítok."

"Pályafutásom elején én is V8-as motorokkal versenyeztem. Akkor igazán jól üzemeltek. A mai technikával sem lesz ez másképpen. A tesztek során bebizonyosodott, hogy az autók nem lettek lassabbak ezáltal, mint a tavalyi esztendőben. A rajongók hamar rájönnek majd, hogy a V8-as motorok semmin nem változtatnak az izgalmak szempontjából." – jelentette ki a finn pilóta, aki meg van győződve arról, hogy Gary Paffett hamarosan versenyezni fog.

"Gary tavaly nagyszerű munkát végzett a DTM-ben, tehetséges versenyző. Most a McLaren-Mercedes tesztpilótája. Ha hasonló jó munkát végez majd, akkor egy napon ott lesz a rajtrácson is." – tette hozzá Häkkinen, aki Paffett babárjaira tör – szeretné megszerezni a DTM bajnoki címét.
  • G_ArchAngel #31187
    Haug: Alonso nem a pénzért választotta a McLarent

A Mercedes Motorsport igazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy bár sokan úgy gondolják, hogy Fernando Alonso a jóval nagyobb pénzösszegért választotta a McLarent, szerinte a spanyolok világbajnoka abszolút nem anyagi megfontolásból döntött úgy, hogy 2006 végén elhagyja a Renault-t. Haug szerint a világbajnok döntésében elsősorban a McLaren-Mercedes istálló versenyképessége játszotta a főszerepet.

”Azért döntött amellett, hogy a mi csapatunkhoz csatlakozik, mert bennünk látta meg azt a lehetőséget, hogy hosszútávon a legversenyképesebbek lehetünk.” – jelentette ki Haug a Sport-Informations-Dienst hírügynökségnek.

az én nevem meg Texas, a walkeri kopó...:)
  • G_ArchAngel #31186
    Dennis: lehetséges a Bahreini győzelem

A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen nem hiszi, hogy csapata az évad elején versenyképes lesz. A "dpa" értesülései szerint a finn pilóta a napokban egy PR rendezvényen visszafogottan nyilatkozott az idei esélyekről. "A téli tesztek eredményei alapján, a Renault és a Honda is nagyon-nagyon gyorsnak tűnik. De a McLaren szorosan ott lesz mögöttük."

A csapatvezető, Ron Dennis optimistább, mint 26 esztendős pilótája. "Nem hiszem, hogy ezt a napokban nyilatkozta. A múlt heti tesztek sikeresek voltak. Egy futamgyőzelem megszerzése nem egyszerű feladat, és a Bahreini Nagydíj sem kivétel. De folyamatosan javítani fogunk a teljesítményünkön, de már Bahreinbe is a győzelemért jöttünk."

Räikkönen a téli tesztek alatt a Mercedes erőforrásait kritizálta, ám néhány hét múlva már elégedett volt a német aggregáttal, amely gyorsabbnak és megbízhatóbbnak bizonyult.

"Jól haladunk a fejlesztésekkel. Soha nem foglalkoztam a téli tesztek eredményeivel, és nem hiszek a "téli világbajnokságban". A versenyt sokkal fontosabbnak tartom, mivel itt mutatkozik meg a valós teljesítmény. A Bahreini Nagydíj majd megmutatja, hogy mennyire jól végeztük el a feladatainkat. Az eredmény majd mindent elárul."

amúgy megújult a Formula.hu hírportál - nekem nem tetszik...
  • Roolcsy
    Schumachertől és Buttontól tart a leginkább Alonso

Ez a rész,tettszik:"Remélem, hogy az első három-négy versenyen újra értékes pontokat veszítenek, és nehezen dolgozzák le a hátrányukat." Ezt a McLarenre érti! Szeintem ugyan úgy tart a wokingiaktól mint a többiektől vagy még jobban!

• Lteebee
    Tavalyelőtt még bmw-vel tolta?
    Franc sem emlékszik.
  • G_ArchAngel #31183
    Montoya ezen a pályán még nem is ment a McLaren-nel, ugye?
  • Mersant
    1 másik szögből fényképezett képen ez piros, szal csak a fények miatt néz ki narancsnak...
  • Punker
  • edeleny
    Es szerinted mi lenne a jo bünti,tegyenek ra sulyokat,es akkor tuti hogy a versenyt is elbukja,igy legalabb van esely a jo szereplesre,lasd sokat Kimi.Az meg hogy ne legyen bünti megint nem jo,mert akkor mindenki esz nelkül cserelne.Ez a kitetel most azokra vonatkozik,akik többször is motort cserelnek egy futam alatt,illetve azokra akik azert adtak fel a versenyt,hogy uj mocit kapjanak a következö futamra,lsad a Hondak tavaly,ha jol csalodom epp Ausztraliaba,vagy mint megtette sokat a ferrari,mikor sumi nem felyezte be a versenyt.
  • Kit--Kat
    Akkor most ez lesz a festése a McLarennek?
  • Snecie Smicie
    mármint nem a link, hanem a program
  • Snecie Smicie
    hibás, sajna :(
  • Istencsászár
    A Bahreini Nagydíj hivatalos programja
  • Snecie Smicie
    Tiago Monteiro (loál)

• Dodo55
    Ezt nem értem: az autón narancssárga a Fly Emirates logoja, emiatt az autón a piros részek narancssárgák lettek. Viszont a hátul a falon piros a Fly Emirates logoja, tehát akkor az autóra miért narancssárga logo került? Szerintem szebb volt a McLaren, amikor a Fly Emirates logoja helyett pirosság volt ott, ahol most a narancssárga logo van, tehát minek kellett narancssárágra színezni az autót ott, ahol eddig piros volt, holott a Fly Emirates logoja eredetileg piros?
  • Istencsászár
    én nemértem miért a pilótát kell azzal megszopatni hogy beszart alatta a technika... ha versenyen beszar akkor ott vége, de hogy ugy induljon neki az időmérőnek hogy nem lehet a poleba... ez a motorbüntetés ugy rossz ahogy van, máshogy is lehetne büntetni a csapatokat...
  • G_ArchAngel #31172
    amikor az ember azt hiszi, hogy kijön az F1 a gödörből, akkor egy ilyen közlemény újra ráébreszti a valóságra: a haldoklás folytatódik...
  • Istencsászár
    Halmozott lesz a motorcsere-büntetés
  • G_ArchAngel #31170
    legalább a terrorpisták a merdszókat békén hagyják, hiszen ők is a Fly Emirates-szel repülnek
  • GregSB
    A bahreini nyerés le van zsírozva ezekszerint :DDDDD
  • Istencsászár
    A 'Fly Emirates' a McLaren-Mercedes főszponzora lett

• G_ArchAngel #31167
    az nem, jó, mert az indiai srác kiszáll a verdából és megeszi őket...:P
  • Punker
    nincs fantáziátok, nem kell godzilla csak 1 megvadult teve csorda :)
  • Snecie Smicie
    lehet benne valami, mert nemrég nyilatkozta (feltehetően ezt elhihetjük) hogy csak évközben dönt.
  • Istencsászár
    #31158 olvasd el még1szer pls:))
  • Lteebee
    Én azt gondolom, azt kell, mondja, amit mondanak, hogy mondjon.