182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ja, és a ferrári mióta autóverseny van, kötexik és igen jóban van a FIAval...pl. anno nagyon régen pontosan sajnos nem tudom..de a ferrari sok éven keresztül megnyerte a bajnokságot, minden más autógyárnak az volt a célja hogy a ferrarit legyőzze, és egyik évben a fordnak sikerült is versenyeket nyernije, sőt olyan jól mentek hogy az utolsó futaot ha nyerik ők a világbajnokok.......ferrari mit csinált? addig kilincselt míg sikerült eltöröltetni ezt az utolsó futamot...így ők lettek a világbajnokok....na ezért utálom a ferrarit, mert a mai napig ilyenek...ezeket az infókat pár éve szedtem össze dokumentum filmekből és könyvekből ,de sajnos a címükre már nem emléxem.... -
azóta már ők is felmondták :) -
Bernie csak a pénzt zsebeli be nem szól bele az FIA hülyeségeibe (sajnos) + a pályákat intézi. -
Nyiri #32928 A tavalyi tesztkorlatozasba nem egyezet bele a Ferrari. Folyton baszogattak erte. Egy kerdesem lenne a tobbi csapattol. Valszeg a budos eletbe nem tudnanak ra oszinte valaszt adni. Ha Ok lettek volna abban a helyzetben, hogy keves teszt all rendelkezesukre a gumik teren, akkor is bevallaltak volna a tesztkorlatozast. Egyik sem! Ez tuti. -
A Ferrari és az FIA között eddig semiféle szövetség nincs, ha pedig Bernie részt vesz a Ferkából, akkor összeférhetetlenség miatt nem lehet a csapatokat érintő döntési helyzetben, ha ezt mégis sikerülne bizonyítani, akkor szénné büntetnék.
Egyik csapatnál sem kispályás jogászok vannak, semmibe sem kerülne pl. egy Toyo'-nak a gatyát is leperelni az FIA-ről. -
erre mondhatnám mikor McLaren kidolgozta hogy az ív belső felén lévő kerekeket jobban fékezze mint a külsőket, ki kötött bele, na ki...?! a ferrari. és miért, mert ők voltak a legjobbak, kivéve azon a 2 futamon ahol a Mclaren ennek a technikának köszönhetően versenyképes volt velük...;-) -
Nyiri #32925 Erdekes mennyire utaljak a Ferrarit. Ha meg nem lenne az a baj. Nem lenne kit utalni.
Amugy meg a 80s evebnek a FIA-nak francia elnoke volt. Prost volt a kedvenc es mindent ugy alakitottak hogy neki legyen jo. Senna mar fenyegetozott hogy itthagy mindent a gecibe ha nem valtanak. Erdekes modon akkor minden okes volt.
Miben tamogatja a FIA a Ferrarit? Tavalyi ev direkt azert volt hogy megfogjak. Ez sem eleg a Ferrari utaloknak? Szerintem tok mindegy hogy szerepel a Ferrari. Akik csak azert elnek hogy utaljanak valamit azoknak tok mindegy hogy veszit vagy nyer. A lenyeg hogy biztos csalt es csalni fog. -
és miért lett Bernie a ferrari pártolója? mert ő hozta neki a nagy lóvét, a kutya nem volt kiváncsi a fostalicska lerohadó járgányokra, Mosley-t meg ne keverd bele az egy bezakkant ámokfutó vénember egyik hülyeséget találja ki a másik után, költség csökkentés néven egyre nagyobb baromságokat talál ki aminek a fejlesztése és tesztelése 10x annyi lóvét visz el mintha hagyták volna a régi dolgokat. -
G_ArchAngel #32923 nem mondom, hogy a Ferrari a hibás a "közutálat miatt", inkább a FIA, Bernie és Mosley...
Túlbuzgó módon támogatták az olaszokat, a többiek pedig mostohagyerekként kezdték érezni magukat...
Ron és Frank (a nagy öregek) nem a Ferrarit baszogatta, hanem a rendszert a GPWC-vel, míg a fiatalok és kicsik (Honda, Minardi, Renault) a Ferrariba mart bele...
Egyik sem hozott eredményt, mert a Ferrari-FIA túl erős szövetséges, és még erősebb lesz, mikor Bernie megveszi az olasz csapat egy részét... -
McLaren 2 évig volt a csúcson szal az bakfitty, szarvakba ki kötött volna bele? szabályos volt, igaz hogy ocsmány de szabályos. -
G_ArchAngel #32921 miért nem baszogatta senki a McLaren-t, mikor csúcson volt, vagy a tavalyi világverő autón lévő szarvak és egyéb furcsa dolgok miatt?
mert nem vívták ki a többiek utálatát... -
Azzal nincs is baj szvsz, csak ha a drukkerek is átveszik...kivéve persze a >senkinek nem fáj< kitételt, mert ahogy én látom többen kifejezetten élvezik ha böknek. -
oda vissza? én azt látom hogy 1 csapt éveken keresztül a maximáli sfejlesztéseket hozta, erre most folyamatosan b@szogatják mert nem tudnak olyan jót csinálni. -
G_ArchAngel #32918 naív vagy, nem érted az F1 "oda-vissza pofozkodunk, mégsem fáj senkinek" politikáját:) -
Tavaly a Renault nyomta fel a Hondát, jó ha ezt tudod. Szánalmas az egész, legyenek tiszta szabályok, minden segédszárny tiltása, csak elől, hátul + oldalsó légterelő lehessen. Nézd meg a reanult, a hátsó kerék előtt annyi szárny van, aminek a felülete simán kiteszi a hátsó szárny felületének a felét. -
11 csapat van, 3 használ speckós szárnyakat, az FIA szerint mind szabályos, mégis csak 1 csapat ellen panaszkodnak (szurkolók anyáznak) hogy is van ez?
szánalom az egész..... :( -
G_ArchAngel #32915 simán, mióta szóba jött az általam menedzselt finn leigazolása a maranellóiakhoz, azóta napi kapcsolatban vagyok velük...
ja, és olvasom a magyar formula 1-es oldalakat is, ha nem érem el telefonon Őket..:P -
ja hogy te beszéltél velük, ok ezt nem tudtam..... -
G_ArchAngel #32913 akkor mégegyszer:
a Ferrari először tagadta a flexibilis szárnyakat...
később jött, amit Te írtál...
-
el vagy tévedve, ők azt mondták vizsgálják be hogy szabálytalan e?
"Az f1live.com úgy értesült, a Ferrari-főnök Jean Todt már beleegyezett, hogy hamarosan áttervezik a légterelőiket." ha az FIA azt mondja így nem jó.
tehát nem azt mondták hogy nem flexibilis a szárny, hanem azt hogy szabályos, nagyon nagy különbség, a ferrari kihozta a maximumot amit a szabály enged a többiek nem és most ez a bajuk, hiszen láthatod 2 másik csapat is próbálkozik csak nekik nem sikerült annyira..... -
G_ArchAngel #32911 a különbség, hogy a McLaren és a Renault bevallotta és azt nyilatkota, hogy ha egyértelmű lesz a szabály, akkor annak megfeleően járnak el, míg a Ferrari először tagadta a flexibilis szárnyakat... -
"Érdekesség, hogy a Honda technikai igazgatója, Nick Fry elmondta: a levelet aláíró csapatok között is van kettõ (nem hivatalos információk szerint a Renault és a McLaren), amelyek autóin az elsõ szárnyak szintén flexibilisek " -
edeleny #32909 Nem veletlen,hogy a honda állt a tiltakozas elere,nem felejtettek el a Vörösöknek,hogy tavaly ök tiltakoztak a legjobban,meg gondolom,ha nekik nem lehetett kiskapuzni akkor masnak se lehessen,meg ök bizonyos szempontbol semlegesebb csapat ebben az ügyben,mint a Renault,vagy a Mc. lenne,es szerintem nem kis politikai összefogasrol van szo.Szamomra inkabb az az erdekes,hogy melyik az a ket csapat amelyik hasonlo szarnyakat hasznal. Ugy latszik egyertelmüen nem a szarnyak kerdeseröl van szo (szerintem a Ferrari mas szarnyakkal se lenne lassabb,mar fel eve kiserleteznek vele),inkabb ismet a Ferrari-Többi csapat kötelhuzasa ki is az erösebb.Lassacskan most kapjak vissza(vagy fogjak) azt hogy par eve mindent megtehettek amit akartak. -
eez igen...ehhez értenek....
köccögök !!!!
-
""Csak éppen annyi benzinünk volt, hogy eljussunk a célig - összesen egy liter maradt" - árulta el. - "Még három körrel a verseny vége előtt sem voltunk biztosak (a célba érés felől). De szerencsére mindig szükség van.""
peeeersze.....
nem most keltem fel.. -
Alonso:
""Csak éppen annyi benzinünk volt, hogy eljussunk a célig - összesen egy liter maradt" - árulta el. - "Még három körrel a verseny vége előtt sem voltunk biztosak (a célba érés felől). De szerencsére mindig szükség van.""
igen szükség van rája:D:D:D -
G_ArchAngel #32905 Hondáéknak keserű a szőlő, nem felejtik a dupla-tankos esetet...:) -
13 órától ismétlik :) -
Hát érdekes, honda is mutogat, de ennek a két csapatnak nem TŰNIK olyannak a szárnya, legalább is nem oly látványos mint a ferrarinál ha van... -
[b]Az FIA beszélte le a csapatokat a hivatalos tiltakozásról/b]
2006. március 20. Tegnap beszámoltunk arról, hogy nyolc csapat – a Red Bull és a Toro Rosso kivételével az összes – arra készült, hogy írásban hivatalos tiltakozást nyújtson be a Ferrari elsõ terelõszárnyai ellen. A BMW-Sauber, a Honda Racing, a Midland, a Renault, a Toyota, a Super Aguri, a McLaren és a Williams el is juttatott egy levelet az FIA-hoz, melyben közölték, hogy hivatalos tiltakozást fognak benyújtani Michael Schumacher autója ellen, ha az irányító szervezet nem intézkedik még a verseny elõtt. (Azért csak Schumacher autója ellen, mert az õ autója látszott az ominózus televíziós felvételeken.)
Végül mind az intézkedés, mind pedig a csapatok protestálása elmaradt, mivel Charlie Whiting, az FIA technikai delegátusa megnyugtatta a kedélyeket azzal az ígérettel, hogy még az Ausztrál Nagydíj elõtt tisztázni fogják a szabályokat és azt, hogy pontosan mi megengedett és mi nem ezen a téren.
Érdekesség, hogy a Honda technikai igazgatója, Nick Fry elmondta: a levelet aláíró csapatok között is van kettõ (nem hivatalos információk szerint a Renault és a McLaren), amelyek autóin az elsõ szárnyak szintén flexibilisek és épp azért írták alá a levelet, mert szeretnék, ha az FIA végre tiszta vizet öntene a pohárba ezen szabályok terén és mindenki pontosan tudná hol húzódik a határ szabályos és szabálytalan között.
-
[URL=http://www.a5.hu/cikkek/2/14549.shtml]Alonso "öngyilkos" rajtról beszél[/URL] -
4:50?????????neeeeeeeee:((((((((((
a mostani hétvégét se pihentem ki normálisan, erre ez meg 4:50kor akarja kezdeni:CCCC -
edeleny #32899 Nem elöször tünik ugy,hogy a Renaultnak szurkolok,pedig nagyon nem,de ha nincs az a kinairemek csatornafedel,se lett volna meg. -
Kína=> Safety car oda a taktika, minőségi csatornafedél. Megverte őket igaz, de nem tisztességes harcban hanem szerencsével... -
balesettel mindig számolni kell, nekik meg duplán monty miatt :) -
edeleny #32896 Ja,a vagy kiesettet azert atmentettek erre az evre is,pedig forditva kellett volna. Na komolyan az elejen nem voltak partiban,es igazan akkor sem mikor nagyon kellett volna (uccso futam).Szerintem most igyekeztek egy viszonylag megbizhato autoval kezdeni az evet,ami viszonylag sikerült is,(senki nem szamolhatott gyari hibas felfüggesztessel,es Kliennel,de ez benne van:) -
he? tavaly nemis szorították a rönókat, mer a meki vagy 20 mpvel előtte volt vagy kiesett onnan... :) -
én csak azt szeretném mondani, hogy hajrá Schumi és Rosberg ja és jó banner
-
edeleny #32893 Ez igaz,de mig tavaly senkinek eselye se volt arra,hogy megszoritsa a renaultokat,addig most azert megneztm volna mi van,ha Webber,Rosberg,Kimi, (sorrendben,hidraulika,motor ,Klien) nem esik ki.A masik ami feltünt,hogy tavaly majdhogynem sajat maguknak is kört adtak,Bahrainban pl. 14-en voltak egy körön belül.Ilyen is regen volt. A masik,hogy azert latom a fejlödesi lehetösegt több csapatnal is.Annyiban igazat adok viszont Wéber Gabinak,hogy több gyöztes lesz valszeg,es ez a masodik hely meg sokat erhet. -
Hát valszeg nem kis erők hatnak egy ilyen koccnál.
Eleve a gumik egymásnak ellenkező irányban.