182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nyiri #32937 Nah majd meglatjuk ki fog melle a Brigdestone-al, miutan nem lesz mas :D -
G_ArchAngel #32936 istenem, annyira naívak vagytok...
tavalyi szabályok a Ferrari ellen szóltak?
akkor az előtte lévő 7 évben meg a McLaren ellen?
20 éve meg a Minardi ellen, mert valaki kitalálta, hogy gyors autó kell az F1-hez:)))
a Ferrari és a BS nem tudott alkalmazkodni a szabályokhoz: szar karosszéria és szar gumi = szar autó...
Nem tudtak eleget gumit tesztelni?
Ki a tököm kérte, hogy ne Michelint használjanak?
Senki... -
hát ez az, a Ford és a többi csóró autógyár/csapat szétcincálná őket a sorozatnak vége lenne és indulna helyette más, ilyen a mesébe nincs..... -
Figy. Ez így nem teljesen állja meg a helyét, ha nyíltan vádaskodsz akkor érveljél mellette tényekkel, mert a - már nem emléxem a címére- engem semmilyen szinten nem befolyásol.
ezzel együtt nem tartom kizártnak amikor voltak időszakok és egyes csapatok befolyásolni tudták az elbírálást. Az hogy egyesek szerint ez miért csak a Ferrari lehetett azt el nem tudom képzelni.
Viszont ez nem a profi box, nem egyének állnak szemben a döntéshozókkal,..itt manapság olyan gyárak állnak a csapatok mögött, akik ha megszagolják hogy jogtalanul sérülnek az érdekeik, akkor odapörkölnek, és ha bizonyítják, akkor az FIA és Bernie..és senki más sem áll a törvény felett. -
aha szép mese, én meg emlékszek hogy írták brio és ron análparty közben megegyezett ők is olyan szárnyat csinálnak mint a ferrari aztán majd jól feldobják a ferrarit és utánna répalevet isznak ecettel mert az jót tesz kopaszodás ellen.....
-
Nyiri #32932 Bernie-rol csak annyit, hogy ha meghal vagy eladja akkor tuti hogy Bankarok kapjak kezhez az F1-t. Akkor meg regen rossz. Most legalabb egyben van. Annakidejen Sumi es Hill utalta egymast. Ez teny volt. Megis Bernie szolt nekik, hogy leultok egyutt es mosolygos riportot adtok a tvnek. Leultek es meglett a riport. Mert Bernie azt mondta. Szerintem ezzel nincs baj. Jo ha van aki eros kezzel osszetartja. -
ja, és a ferrári mióta autóverseny van, kötexik és igen jóban van a FIAval...pl. anno nagyon régen pontosan sajnos nem tudom..de a ferrari sok éven keresztül megnyerte a bajnokságot, minden más autógyárnak az volt a célja hogy a ferrarit legyőzze, és egyik évben a fordnak sikerült is versenyeket nyernije, sőt olyan jól mentek hogy az utolsó futaot ha nyerik ők a világbajnokok.......ferrari mit csinált? addig kilincselt míg sikerült eltöröltetni ezt az utolsó futamot...így ők lettek a világbajnokok....na ezért utálom a ferrarit, mert a mai napig ilyenek...ezeket az infókat pár éve szedtem össze dokumentum filmekből és könyvekből ,de sajnos a címükre már nem emléxem.... -
azóta már ők is felmondták :) -
Bernie csak a pénzt zsebeli be nem szól bele az FIA hülyeségeibe (sajnos) + a pályákat intézi. -
Nyiri #32928 A tavalyi tesztkorlatozasba nem egyezet bele a Ferrari. Folyton baszogattak erte. Egy kerdesem lenne a tobbi csapattol. Valszeg a budos eletbe nem tudnanak ra oszinte valaszt adni. Ha Ok lettek volna abban a helyzetben, hogy keves teszt all rendelkezesukre a gumik teren, akkor is bevallaltak volna a tesztkorlatozast. Egyik sem! Ez tuti. -
A Ferrari és az FIA között eddig semiféle szövetség nincs, ha pedig Bernie részt vesz a Ferkából, akkor összeférhetetlenség miatt nem lehet a csapatokat érintő döntési helyzetben, ha ezt mégis sikerülne bizonyítani, akkor szénné büntetnék.
Egyik csapatnál sem kispályás jogászok vannak, semmibe sem kerülne pl. egy Toyo'-nak a gatyát is leperelni az FIA-ről. -
erre mondhatnám mikor McLaren kidolgozta hogy az ív belső felén lévő kerekeket jobban fékezze mint a külsőket, ki kötött bele, na ki...?! a ferrari. és miért, mert ők voltak a legjobbak, kivéve azon a 2 futamon ahol a Mclaren ennek a technikának köszönhetően versenyképes volt velük...;-) -
Nyiri #32925 Erdekes mennyire utaljak a Ferrarit. Ha meg nem lenne az a baj. Nem lenne kit utalni.
Amugy meg a 80s evebnek a FIA-nak francia elnoke volt. Prost volt a kedvenc es mindent ugy alakitottak hogy neki legyen jo. Senna mar fenyegetozott hogy itthagy mindent a gecibe ha nem valtanak. Erdekes modon akkor minden okes volt.
Miben tamogatja a FIA a Ferrarit? Tavalyi ev direkt azert volt hogy megfogjak. Ez sem eleg a Ferrari utaloknak? Szerintem tok mindegy hogy szerepel a Ferrari. Akik csak azert elnek hogy utaljanak valamit azoknak tok mindegy hogy veszit vagy nyer. A lenyeg hogy biztos csalt es csalni fog. -
és miért lett Bernie a ferrari pártolója? mert ő hozta neki a nagy lóvét, a kutya nem volt kiváncsi a fostalicska lerohadó járgányokra, Mosley-t meg ne keverd bele az egy bezakkant ámokfutó vénember egyik hülyeséget találja ki a másik után, költség csökkentés néven egyre nagyobb baromságokat talál ki aminek a fejlesztése és tesztelése 10x annyi lóvét visz el mintha hagyták volna a régi dolgokat. -
G_ArchAngel #32923 nem mondom, hogy a Ferrari a hibás a "közutálat miatt", inkább a FIA, Bernie és Mosley...
Túlbuzgó módon támogatták az olaszokat, a többiek pedig mostohagyerekként kezdték érezni magukat...
Ron és Frank (a nagy öregek) nem a Ferrarit baszogatta, hanem a rendszert a GPWC-vel, míg a fiatalok és kicsik (Honda, Minardi, Renault) a Ferrariba mart bele...
Egyik sem hozott eredményt, mert a Ferrari-FIA túl erős szövetséges, és még erősebb lesz, mikor Bernie megveszi az olasz csapat egy részét... -
McLaren 2 évig volt a csúcson szal az bakfitty, szarvakba ki kötött volna bele? szabályos volt, igaz hogy ocsmány de szabályos. -
G_ArchAngel #32921 miért nem baszogatta senki a McLaren-t, mikor csúcson volt, vagy a tavalyi világverő autón lévő szarvak és egyéb furcsa dolgok miatt?
mert nem vívták ki a többiek utálatát... -
Azzal nincs is baj szvsz, csak ha a drukkerek is átveszik...kivéve persze a >senkinek nem fáj< kitételt, mert ahogy én látom többen kifejezetten élvezik ha böknek. -
oda vissza? én azt látom hogy 1 csapt éveken keresztül a maximáli sfejlesztéseket hozta, erre most folyamatosan b@szogatják mert nem tudnak olyan jót csinálni. -
G_ArchAngel #32918 naív vagy, nem érted az F1 "oda-vissza pofozkodunk, mégsem fáj senkinek" politikáját:) -
Tavaly a Renault nyomta fel a Hondát, jó ha ezt tudod. Szánalmas az egész, legyenek tiszta szabályok, minden segédszárny tiltása, csak elől, hátul + oldalsó légterelő lehessen. Nézd meg a reanult, a hátsó kerék előtt annyi szárny van, aminek a felülete simán kiteszi a hátsó szárny felületének a felét. -
11 csapat van, 3 használ speckós szárnyakat, az FIA szerint mind szabályos, mégis csak 1 csapat ellen panaszkodnak (szurkolók anyáznak) hogy is van ez?
szánalom az egész..... :( -
G_ArchAngel #32915 simán, mióta szóba jött az általam menedzselt finn leigazolása a maranellóiakhoz, azóta napi kapcsolatban vagyok velük...
ja, és olvasom a magyar formula 1-es oldalakat is, ha nem érem el telefonon Őket..:P -
ja hogy te beszéltél velük, ok ezt nem tudtam..... -
G_ArchAngel #32913 akkor mégegyszer:
a Ferrari először tagadta a flexibilis szárnyakat...
később jött, amit Te írtál...
-
el vagy tévedve, ők azt mondták vizsgálják be hogy szabálytalan e?
"Az f1live.com úgy értesült, a Ferrari-főnök Jean Todt már beleegyezett, hogy hamarosan áttervezik a légterelőiket." ha az FIA azt mondja így nem jó.
tehát nem azt mondták hogy nem flexibilis a szárny, hanem azt hogy szabályos, nagyon nagy különbség, a ferrari kihozta a maximumot amit a szabály enged a többiek nem és most ez a bajuk, hiszen láthatod 2 másik csapat is próbálkozik csak nekik nem sikerült annyira..... -
G_ArchAngel #32911 a különbség, hogy a McLaren és a Renault bevallotta és azt nyilatkota, hogy ha egyértelmű lesz a szabály, akkor annak megfeleően járnak el, míg a Ferrari először tagadta a flexibilis szárnyakat... -
"Érdekesség, hogy a Honda technikai igazgatója, Nick Fry elmondta: a levelet aláíró csapatok között is van kettõ (nem hivatalos információk szerint a Renault és a McLaren), amelyek autóin az elsõ szárnyak szintén flexibilisek " -
edeleny #32909 Nem veletlen,hogy a honda állt a tiltakozas elere,nem felejtettek el a Vörösöknek,hogy tavaly ök tiltakoztak a legjobban,meg gondolom,ha nekik nem lehetett kiskapuzni akkor masnak se lehessen,meg ök bizonyos szempontbol semlegesebb csapat ebben az ügyben,mint a Renault,vagy a Mc. lenne,es szerintem nem kis politikai összefogasrol van szo.Szamomra inkabb az az erdekes,hogy melyik az a ket csapat amelyik hasonlo szarnyakat hasznal. Ugy latszik egyertelmüen nem a szarnyak kerdeseröl van szo (szerintem a Ferrari mas szarnyakkal se lenne lassabb,mar fel eve kiserleteznek vele),inkabb ismet a Ferrari-Többi csapat kötelhuzasa ki is az erösebb.Lassacskan most kapjak vissza(vagy fogjak) azt hogy par eve mindent megtehettek amit akartak. -
eez igen...ehhez értenek....
köccögök !!!!
-
""Csak éppen annyi benzinünk volt, hogy eljussunk a célig - összesen egy liter maradt" - árulta el. - "Még három körrel a verseny vége előtt sem voltunk biztosak (a célba érés felől). De szerencsére mindig szükség van.""
peeeersze.....
nem most keltem fel.. -
Alonso:
""Csak éppen annyi benzinünk volt, hogy eljussunk a célig - összesen egy liter maradt" - árulta el. - "Még három körrel a verseny vége előtt sem voltunk biztosak (a célba érés felől). De szerencsére mindig szükség van.""
igen szükség van rája:D:D:D -
G_ArchAngel #32905 Hondáéknak keserű a szőlő, nem felejtik a dupla-tankos esetet...:) -
13 órától ismétlik :) -
Hát érdekes, honda is mutogat, de ennek a két csapatnak nem TŰNIK olyannak a szárnya, legalább is nem oly látványos mint a ferrarinál ha van... -
[b]Az FIA beszélte le a csapatokat a hivatalos tiltakozásról/b]
2006. március 20. Tegnap beszámoltunk arról, hogy nyolc csapat – a Red Bull és a Toro Rosso kivételével az összes – arra készült, hogy írásban hivatalos tiltakozást nyújtson be a Ferrari elsõ terelõszárnyai ellen. A BMW-Sauber, a Honda Racing, a Midland, a Renault, a Toyota, a Super Aguri, a McLaren és a Williams el is juttatott egy levelet az FIA-hoz, melyben közölték, hogy hivatalos tiltakozást fognak benyújtani Michael Schumacher autója ellen, ha az irányító szervezet nem intézkedik még a verseny elõtt. (Azért csak Schumacher autója ellen, mert az õ autója látszott az ominózus televíziós felvételeken.)
Végül mind az intézkedés, mind pedig a csapatok protestálása elmaradt, mivel Charlie Whiting, az FIA technikai delegátusa megnyugtatta a kedélyeket azzal az ígérettel, hogy még az Ausztrál Nagydíj elõtt tisztázni fogják a szabályokat és azt, hogy pontosan mi megengedett és mi nem ezen a téren.
Érdekesség, hogy a Honda technikai igazgatója, Nick Fry elmondta: a levelet aláíró csapatok között is van kettõ (nem hivatalos információk szerint a Renault és a McLaren), amelyek autóin az elsõ szárnyak szintén flexibilisek és épp azért írták alá a levelet, mert szeretnék, ha az FIA végre tiszta vizet öntene a pohárba ezen szabályok terén és mindenki pontosan tudná hol húzódik a határ szabályos és szabálytalan között.
-
[URL=http://www.a5.hu/cikkek/2/14549.shtml]Alonso "öngyilkos" rajtról beszél[/URL] -
4:50?????????neeeeeeeee:((((((((((
a mostani hétvégét se pihentem ki normálisan, erre ez meg 4:50kor akarja kezdeni:CCCC -
edeleny #32899 Nem elöször tünik ugy,hogy a Renaultnak szurkolok,pedig nagyon nem,de ha nincs az a kinairemek csatornafedel,se lett volna meg. -
Kína=> Safety car oda a taktika, minőségi csatornafedél. Megverte őket igaz, de nem tisztességes harcban hanem szerencsével...