182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Buta hiba, de ott az épphogy elférek hely, akkor persze hogy megpóbálja, csakhát vagy sikerül vagynem. -
Elofordul az ilyen:) Foleg kozvetlenul a start utan.
Bar semmi ertelme ezzel foglalkozni, de a 3. kepen er ossze a ket kerek.
-
azthittem elfog férni, azt mégse:D -
Azert a "kilokes" eros:) Ez normal versenybaleset.:) -
jobb ma 1 csattanás mint holnap 3 eldurrant motor :) -
főleg hogy ugyan ott vannak a sebességet tekintve, egyenesbe nemmegy 5-6 km/h-val többet nabumm... ezt ismét elszámolhatja az FIA öngólnak! -
nekünk nincs légi felvétel van viszont helyette palik :( -
amúgy szerintetek hol költség csökkentés az hogy a bevállt motorokat kidobják és helyette kiforratlan motorokat vezetnek be? mert szerintem ez minden csak nem költség csökkentés inkább pazarlás...... -
Nyiri #32803 Helikopteres nezetbol az ahogy Klien kiloki Kimit -
G_ArchAngel #32802 amikor felmegy a kőre, akkor nem mozog, mikor lejön, akkor nagyon elkezd, majd megáll...
gondolom rúgós felfüggesztése van... -
Valszeg az is (elfogadott?!) aerodinamikai "trukk";) Eleg ha csak nehany centit tud hatrebb mozogni akkora sebessegnel, maris nyertek vele egy keveset:)) -
Dennis: buta hiba volt Klientől
Kimi Räikkönen egyetlen kört sem tudott teljesíteni a Maláj Nagydíjon. A McLaren-Mercedes kereke összeért a Red Bull (Christian Klien) kerekével, aminek következtében a felfüggesztés eltörött Räikkönen autóján.
"Mit tehetek? Nem az én hibám volt. Klien hátulról eltalált, aminek következtében a hátsó felfüggesztésem eltört. Mérges vagyok, de ennél többet úgysem tehetek." – jelentette ki a csalódott Räikkönen.
Míg Norbert Haug úgy véli, "egyszerűen csak túl sok autó volt a kanyarban", a McLaren csapatvezetője, Ron Dennis meg van győződve arról, hogy Klien hibázott. "Klien a hajtűkanyar előtt egy buta manővert akart kipróbálni, majd kiütötte Kimit hátulról. Ez egy különösen buta hiba volt Klientől. Az ilyen esetek az első kanyarban szoktak történni. Kár!" -
Elég merev felfüggesztések vannak a f1-ben a jobb tükörnek is kéne mozogni! Vagy lehet Sato szabadidejében a többi kocsi tükrét berheli....
-
edeleny #32798 Ah ,a francba egymassal veszekszünk,mikor 1,majd a hivatalos szervek eldöntik, 2, ilyen izgalmas futamok vannak,akkor lenne mas megdumcsizni valo is. -
Nyiri #32797 Montynak egyenesben majdnem leugrott a tukor. Ott nincs razoko. -
G_ArchAngel #32796 akkor mozog, mikor lejönnek a rázókőről... -
nincs meghúzzva a csavar rendesen :) -
A tükör lötyögés mitől (miért) van több autónál is megfigyeltem, hogy a bal oldali tükör mozog..... -
"Az f1live.com úgy értesült, a Ferrari-főnök Jean Todt már beleegyezett, hogy hamarosan áttervezik a légterelőiket."
szal valszeg ausztráliában már más miatt kell majd kötekedniük.
-
edeleny #32792 Egy masik pelda,csak hogy nem mindig a Michelin ügyet emlegessük.2000-ben a McLaren dupla fekrendszert alkalmazott,ami azt jelenti,hogy mindig a kanyar iranyanak megfelelöen osztotta el a fekeröt ,ket pedal segitsegevel.Sok csapatnak ez nem tetszett,ezert önkent lemondtak rola,mielött az FIA ele került volna a dolog. Masreszt pedig ez a szarny dolog inkabb tünik politikai csatarozasnak,mint barmi masnak. -
Akkor lécci, idézd a szabály szövegét, és hogy a Ferrari hol és miben tér el pontosan!
A guminál meg volt adva a futószélesség maximuma.
Azonban ezt csak a futam elején mérték. -
edeleny #32790 Tudod nemelyik Ferrari szurkolo mind egyforma,a helyzet egyertelmüen ugyan az mint 2003-ban.a szabaly szövege szerint szabalyos volt a gumi,mint ahogy most a szarny is,de a szellemisege szerint nem.Akkor a Michelin elismerte a dolgot es egy het alatt csinalt masik gumit ezzel le van tudva a dolog,ugyanis a szabalyt utolag valtoztattak meg,nem lehet azert pontot levonni mert meg egy meg nem felelt szabalynak nem tettek eleget.U.A. a helyzet most is,csak annyi külömbseggel,hogy a Ferrari [email protected] a sport szellemisegere,es nem halylando lepni az ugyben.Amik az ominozus hsz.-t irtam meg ugy volt hogy ovas van,es tobb organum szerint retorzio is lehet a dologbol,mint kiderült erröl szo sincs.Ket dolog zavar,1 nem elöször fordul elö,hogy a tisztelt Ferrari rajongok nem hajlandok elismerni,hogy bizony bizony az ö csapatuk is keresi a kiskapukat es ök is lebukhatnak. 2, valamint az hogy a Ferrari nagy ivben ..... a sport szellemisegere. -
Eddig úgy tűnik hogy a Honda hatalmas hibát követett el azzal, hogy RB-t szerződtette..jó, eddig ez még csak a 2. futam volt, de ezt kevésnek érzem tőle.
Pedig volt lehetőségük arra is, hogy Heidfeldet megszerezzék... -
G_ArchAngel #32788 akkor sem fog... -
Tehát csak az kellett volna, hogy még két autóban motort cseréljenek előttük.
lol -
Szép gondolat.
Máshogy úgysem nyerhet a merci. -
Mindig az a hibás aki hátúl van......
-
G_ArchAngel #32784 Haug: nem Klien hibája
A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen számára már az első körben véget ért a Maláj Nagydíj, miután összeütközött a Red Bullos Christian Kliennel. A Mercedes motorsportigazgatója, Norbert Haug úgy véli, hogy ha nem történik meg az ütközés, "hasonló eredmény érhetett volna el, mint Bahreinben."
"Christian biztosan nem szándékosan tette, egyszerűen csak túl sok autó volt a kanyarban. Tisztában voltunk azzal, hogy nemcsak az első kanyar lesz szűk, hanem az azt követők is."
"Ha sikerült volna jobb pozícióból megkezdeni a versenyt, akkor jobb esélyeink lettek volna. Ha például két kockával előrébb állunk volna, akkor ez elkerülhető lett volna, és egy jó stratégiával előrébb végezhettünk volna. De örülök, hogy az autók megbízhatónak bizonyultak. Különösen annak, hogy a számos motorhiba ellenére, a miénk kibírta a futamot." -
En szerencsere senkinek sem szurkolok, senkiert nem izgulok:) En egyszeruen csak versenyt szeretnek latni, tamadast, vedekezest, elozest, hibakat stb. nem erdekel, hogy ki mivel megy, milyen szinu, hogy hivjak, mennyit kolt, mennyit fejleszt, mi taktika, benzin, gumi, tizedek, szamolgatas... s kozben meg korozget 10-20 auto a palyan, egymastol 100 meterekre;) -
ez az amire nem tennék 1 petákot sem:))) -
G_ArchAngel #32781 már várom a szűk pályákat - remélem most Alonso több falat sárga-kékre fest:) -
Azért Klient nem említeném egy lapon Satoval :D -
Azert vannak kulonbsegek:) De azert ha valaki belemegy a masikba, az nem valoszinu hogy kocsog es/vagy szandekos volt. -
Lehet Kimi beszambázott elé, vagy Klient leszorították, vagy megcsuszott stb... ezt nemtudjuk már meg a remek Maláj közvetítés miatt:D -
Nyiri #32777 Van az a duma hogy csak a joknak van szerencsejuk. :) Kimi gecijo (Ferraris vagyok) es megis mindig megszopja. De folyton. Hihetetlen. Bezzeg a lathatatlan erovel vedett kekeknek sosincs semmi bajuk -
G_ArchAngel #32776 ja, akkor Sato-t sem kell többet szídni, hiszen csak autóversenyző... -
Rosberg: nem panaszkodom
A WilliamsF1 versenyzője, Nico Rosberg a harmadik rajtkockából vághatott neki a Maláj Nagydíjnak, ám a start nem sikerült túl jól számára, aminek következtében több pozíciót veszített. "A kerekek túlpörögtek, emiatt több helyet visszacsúsztam. Igen meleg helyzet volt az elején. Őrületes."
Ennek – mint később kiderült – nem volt jelentősége a végeredmény szempontjából, ugyanis a Cosworth motor a hatodik körben felmondta a szolgálatot. "Ez nagy kár, de nem tudok rajta változtatni. Nem segít, ha panaszkodom emiatt. Egy másodperccel korábban furcsa hangokat hallottam. Majd tönkre is ment."
"Azt hittem, hogy a rossz rajt ellenére is jó versenyt futhatok, mert csak két pozícióval voltam lemaradva a csapattársamtól. Motivált vagyok, és Ausztráliában mindent bele adok." – tette hozzá Rosberg, aki néhány napos pihenővel ajándékozza meg magát a következő futamot megelőzően.
-
"köcsög osztrák" - autoverseny... -
biztos Brio fizette le :) -
Szerintem kotelezo.