Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Hát az a helyzet hogy én akkoriban nem néztem az F1-t, de érdekelt ezért utánanézegettem (ráérek a félelem béréig :))) ):
(semmit nem akarok alátámasztani csak megnéztem)
- 1991-ben Prost a jobbik Ferrari-s év végén, ő az 5. lett, de csak 12 versenyen indult a 16ból, igaz ebből a 12-ből 6 alkalommal feladni kényszerűlt a futamot, ebből 4 technikai probléma.
- 1992-ben elég übergáznak néz ki a Ferka, év végén Alesi áll a legjobban ő a 7. kerek 18 ponttal, ....a 6. helyezettnek 38 pontja van szal nem túl szoros.
Alesi 10(!) kieséséből 7 technikai probléma miatt történt(a többi:kicsúszás,defekt ,és egy karambol)
- 1993: év végén megint Alesi áll jobban, a 6. helyen végez 16 megszerzett ponttal, az 5. csak 4pontra van, viszont a 4. MS már 36pontra.
Alesi 9 be nem fejezett versenyéből 1 darab van vezetői hibának írva, a többi technikai probléma.
- 1994-ben Berger áll jobban év végén, és csak 7 versenyt kényszerűlt feladni, ebből viszont az összes technikai meghibásodás.
- 1995-ben 14 feladás történt, év végén Alesi áll jobban ő az 5. és a 8 feladásából 6 technikai probléma (a többi egy kicsúszás és egy ütközés).
- 1996-ban MS a 3. az év végén 6 feladással ebből 5 technikai jellegű.
- 1997-ben min. 2. lett volna ha nem törlik ezt az évet, 4 meghibásodás volt, ebből 2 technikai jellegű.
- 1998-ban MS a 2. lett az év végén 2 darab versenyfeladással, amiből az egyik ütközés a másik gumiprobléma.
- 1999-ben Irvine áll jobban év végén ő a 2. a versenyfeladások száma 1, az viszont technikai probléma.
- 2000-ban Ms VB, viszont 3 feladás volt, ebből 2 technikai jellegű (itt volt az utolsó motorprobléma egészen mostanáig).
- 2001-ben MS VB, 2 darab versenyfeladással, ebből az egyik technikai jellegű a műsik gumiprobléma.
- 2002-ben MS VB, nincs versenyfeladás.
- 2003-ban MS VB, egy versenyfeladás volt, nem technikai jellegű (baleset)
- 2004-ben MS VB. egy versenyfeladás volt, ez sem technikai jellegű (baleset)
- 2005 egy halál volt nekik. :)