182273
  • Istencsászár
    Most kezdte, ahhoz képest elég jól megy, nyert is... te ne légy ennyire negatív. Annyira nem rosszak ezek az eredmények, és őt is lökték párszor.
  • gordon 24
    A Nextel a NASCAR Király kategóriája.. A BUSCh pedig olyasmi mint az F3000.
    A Nexteles autók erösebbek, gyorsabbak.
    Busch Seriában 35 futam van egy évben nextelben 36.A 35 ből egy Road a 36-ből 2 road.

Montoya gyors volt tegnap, de az hogy itt nyert semmit nem jelent. Esetleg annyit hogy az ő önbizalma nőt.
    Ezen a versenyen az igazi nagy vesrenyzők közül 2-en indultak. Hamlin és Edwards.

Montoya az idei futamokon elégé bukdácsolt.

Idén 2 Nextel fuatm volt az eredményei:

Daytona 500: 36 dik helyről rajtolt. 19-dik lett. (oval)
    California 500: 9-dik helyről rajtolt. 26-dik lett (oval)

3 Busch Series futam volt:

Obritz 300: (daytona) 16-dik helyről rajtolt. 40-dik lett (oval)
    Strater Bros 300:(california) 29-dik helyről rajtol 39-dik lett (oval)
    Telcel motorola 200 (mexiko) 3-dik helyről rajtolt 1 lett. (Road)

Szóval egyenlőre nem igazán jó Montoya a NASCARBAN.. Ne legyetek elvakultak..
  • Istencsászár
    Cikk
  • Kit--Kat
    Jó ezt már tom, de akkor ezekszerint elhalt félúton.
  • Istencsászár
    Makai György volt aki ment a NASCAR egyik "előszobájában", az ARCA sorozatban.
  • MrTressy
    Sajnos semmi próbáltam google de csak a 2005 ös hireket irkálja de friss hir hogy mi lett vele nincs :(
  • Kit--Kat
    ÉS a magyarról te sem tudsz semmit?

Az Euro Sporton sincs már közvetítés?!
  • MrTressy
    endlessen fent van a 2 elsö verseny
  • bardocz
    jaja,én is sajnálom hogy nincs már sehol sem nascar tv-ben,egy versenyt ment sajnos meghalt alatta a kocsi de nekem még az is nascar:):):):)
  • Istencsászár
    A NASCAR (National Association for Stock Car Auto) Racing, azaz Széria (gyári) Autók Versenyének Nemzeti Szövetsége) az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb autóverseny sorozatokat működtető szervezete. A NASCAR által felügyelt és szervezett versenysorozatok – a Nextel Cup, a Busch Series és a Craftsman Truck Series – a legnépszerűbbek az amerikai technikai sportok között. Ezek mellett több kisebb regionális versenysorozatot is felügyel.

Más a kocsi aeroja, más gumik, motor, szabályok, pályák... de lb azonos erőse a kocsik, és azonos színvonalúak a versenyek, tehát ez a két leg népszerűbb és színvonalasabb sorozat, de persze az ismertebb és n1 nevek a nextelben vannak.
  • MrTressy
    Ö az Arca sorozatban tesztelt az pedig a Nascar elött van :).Illetve nem csak tesztelt asszem ment versenyen is.De amióta nincsen sport1en nascar nem nagyon lehetett hol követni az eseményeket mi lett vele stb
  • bardocz
    tényleg ő volt az!busch szériában gyengébb kocsik vannak és vannak még a pick-up-ok is ő azokat próbálta vagy az a busch?
  • MrTressy
    off
    Makai Gyuri volt az illetö ha jól emléxem a nevére.Buschban asszem gyengébbek a verdák.Talán a f1 és f3000 hez hasonlitható ha jól tom de majd kijavit vki.Lényeg a Busch az a Nextel kupa elöszobája de a Nexteles arcok is mennek benne.Mindig szombaton van mig a Nextel vasárnap.de ne offoljunk ez f1 es topic
    on
  • Gabor_(HSF)
    Én meg azt mondom,aki a "nagy" amerikában,már képes egyedül fingani,vagy segitség nélkül kitőrőlni a seggét,abból ott már akár ki is lehet..
    Persze mint mindenben ,itt is a kivételek erősitik a szabályt....
  • Kit--Kat
    Magyar? Ez ki? És mi a különbség a Nextel és a Busch között?
  • bardocz
    ez a leírás nagyon hasonlít a magyar srácra aki nascarban versenyzett:)de sztem neked van iagazad,nascar-bana nextel cup-ban nagyon nehéz feljönni igaz ez nem ovál pálya volt
    a magyar srác grand turismo 4-ből indult ment a clio kupába(sikeres volt nem is kicsit mindig az élen volt)és ascarban élete első versenyén is nagyon jól szerepelt egy motorhibáig vagy valami ilyesmi,de ha jól emlékszem ő is boxkiállás után küzdötte fel magát 10-20 hely környékéig
  • MrTressy
    Kár hogy ez a Busch sorozat nem a Nextel amúgy más baj nincsen elsö Nexteles nascar versenyén amúgy 19.lett
  • Istencsászár
    Nemhiszem, Monty az a tipusu versenyző aki nem F1el kezdte, de nem is ott fejezi be... amiben eddig indult mindenhol az élmezőnybe volt, sőt F1 kivételével valamennyit meg is nyerte ( ahol elsősorban nem a kocsi a lényeg... ). F1 után alig 1 hónap mulva már kezdte a Nascar pályafutását legalulról, egyből polet nyert, és 3. lett... és ment fel a ranglétrán mint a szélvész. Közben elindult egy Daytona 24 órás versenyen, életében először kapásra megnyerte, megnyerték többek között Pruett-el az oldalán, azt a Daytonát ahol valami fantasztikusan izgalmas verseny volt az első 3 autó közt egészen a leintésig, és igen Monty a pályán is csatázott körökön át, és előzött is szépen amikor tudott és az élre állt, megfontoltan, nyugadtan, de gyorsan ment. Aztán pár hétel később vissza a Nascarba ahol megint egy uj kocsi, vagyis a legerősebb kocsi, mivel ez már az itteni királykategória a Nextel mellett ( ha tévednék javítsatok ). És itt ezen a verseny hibázott... de azt nem írták le hogy a versenyt végig vezette, majd a pit-ben elszurták neki a dolgokat és visszaesett a 21. hely környékére, ahonnan valami fantasztikus módon jött előre, és az utolsó előzése balul sült el... Pruett is szeretett volna nyerni, Monty meg már ideg volt a történtek után és pont ott szaladt be egy kis hiba... bár Monty azért jött el az F1ből mer nem akart 2. lenni ( többek közt ) szal nekem érdekes volt hogy ők ketten nem csatázhatnak... Monty gyorsabb volt, ő nyerni akart persze h megpróbálta... de a lényeg hogy nyert, és hogy honnan nyert...

Szvsz annyi szériában indult már hogy ő beül és egyből megszokja, nem szokott ő semmihez és ez igaz minden klasszis versenyzőre... nem emiatt hibázott.
  • bardocz
    monti az F'-hez van szokva ahol jobban érződik a sebesség végig és sztem bátrabban megy mert nem érzi anyinaka sebességet mint ami valójában persze ez csak egy felvetés de F'-ben sztem egy nascar pilóta se tudna ilyen gyors lenni enyi idő alatt
  • DJ BP
    baszki, ezek ennyire lassúak Montyhoz képest? Mintha klasszis különbség lenne...
  • b-type
    A videó végén Monty sem boldog, elmondja hogy mi volt.
    Sztem Monty hibája, kiforgatta a csapattársát, de Pruett sem védte be kellően az ívet, hagyott annyi helyet hogy Monty-nak eszébe jusson megpróbálni.
    Egyébként kissé túloznak a fordítással :DD
  • G_ArchAngel #45219
    Pruett: Montoya húzásánál nem láttam mocskosabbat eddig
  • b-type
    :)))
    Ha elmegy mellette az egyenesben akkor a kanyarra valszeg külső íven lesz.
    Ha pedig az elől haladó kiáll külsőbb pályára annak oka van.
    Az ovál nem egyszerű, én is inkább nagyon összetett csatának mondanám, ahol nem egyszerű rajtakapni a pillanatot ahol akár az egész futam eldőlhet, márpedig vannak iylen pillanatok, és nem annyiból állnak hogy megpróbálja betenni és ha kicsúszik vége, ha nem csúszik ki akkor megelőzte és vége.
    Az F1-ben sokszor valóban vége, de a Nascar-ban nagyon nem.
  • Istencsászár
    Nem nem... megkell választani a kanyart, az ívet, hogy fent vagy lent... sok sok dolog kell hogy valaki simán előzzön, és akkor ottvan hogy ha most nem sikerül akkor a hátam mögött jövő kihasználhatja ezt stb... összetett dolog ez.
  • G_ArchAngel #45216
    Nem mindig, ha atlétika, úszó vb/eb, lovaglás, műkori - azaz típikus EuroSport műsor van - akkor a motorsportokat könnyen száműzik, vagy ismétlésben adják le...
  • DJ BP
    Te lehet hogy alszol, de akkor F1es futam alatt mi a francokat csinálsz? 1.5 órán át alig van előzés némely futamon:))

Valahogy számomra nem jelent 50 NASCARban való előzés egyet sem az F1-ben :DD Mennek mennek, egyik 5 km/h-val gyorsabb, elmegy mellette az egyenesben, na bumm
  • Istencsászár
    SuperBike is ha jól tudom, bár azt nem követem nagy figyelemmel.
  • Istencsászár
    MotoGP, Champcar, WTCC

Nézhető, Eurosport élőben minden. Apropó, a 7végén Motogp:)
  • Istencsászár
    F1-nek és a Nascarnak annyi köze van egymáshoz mint e kettőhöz a Motogpnek:))) semmi, csak benyával mennek, és kerekeken...

Te lehet hogy alszol, de akkor F1es futam alatt mi a francokat csinálsz? 1.5 órán át alig van előzés némely futamon:))

Körbe körbe, nem csak a gázt kell nyomni, hanem azt jól kell nyomni, ha ott sem figyel valaki, elszáll mint a győzelmi zászló, 1 apró hiba és ott a betonfal...
  • b-type
    Ha már Monaco, akkor inkább a Cart, ott jóval több palánkos pálya van.
    De még ez sem jelenti azt hogy bárki is jó lesz a Nascar-ban,..sok Cart-s pilóta is kipróbálta, mert nagyon kemény pénzek vannak és nagy a nézettség.
    De nem mindenki elég gyors, ott van pl. P.Tracy is akinek megmondták hogy lassú..egyszerűen lassú a kanyarokban.
    Mert megszokta a leszorított autókat, és neki bizonytalan egy umond kasztnis autó.
  • G_ArchAngel #45210
    hááát, most, hogy kiderült, hogy annyian sem nézik az F-1-et, mint a Roland Garrost, a fene sem tudja melyiket kell sajnálni jobban...

amúgy én akkor lennék elégedett, hogyha SuperBike, MotoGP, F1, Nascar, Champcar, A1GP, DTM, WTCC, stb... nézhető lenne kishazánkban, akár fizetős csatornán, de élőben, minőségi körülmények között...
  • b-type
    :))))
    dehogy joggal.
    Az F1 és a Nascar nem ellenfelek, másról szólnak.
  • DJ BP
    az a különbség, hogy joggal :DDD
    Az egész olyan nekem mint egy McDonalds... Olyan nem tudom, amerikás marhaság, kezdve a 15 perces sárgazászlós ,,állásokkal". Oválpálya, engem nem vonz, ugyanazt látom, biztos nehéz hogy tömegben mennek, de sztem Monaco nehézségéhez képest már nem nevezném olyan hű de nehéznek. Hamar megszokná bármelyik F1-es... Nem azt mondom, hogy izgalmas mostanában az F1 (mondjuk számomra az még úgy is), de ha unom az F1-et, akkor a NASCARtól 5 perc után alszok...

Lehet fikázni, de ez az én szubjektívvéleményem, engem egyáltalán nem köt le a NASCAR... Miért hazudnék? Max. amikor nem ovál, meg a Champ Car, azt már egész szeretem.
  • Kit--Kat
    joggal
  • G_ArchAngel #45206
    ez azért érdekes, mert bahrain előtt nem voltak soha hivatalos köridők, csapatok maguknak mérték és azt adtak ki, amit akartak:)
  • Istencsászár
    Ez a rivalizálás oda vissza megy, sztem többen sajnálják le a Nascart mint az F1et.
  • Istencsászár
    Szakértők, firkászok, és a miédia képviselői, akik a helyszínen követték figyelemmel a teszteket, sőt azért is érdemes elhinni amit írnak mivel ők betekintést nyerhettek a köridőkbe. Érdemes olvasi külfödi fórumokat, ahol sok sok érdekes info van/volt leírva.
  • Istencsászár
    Tényleg igaz, Monty ahol elindul ott hama nyer!
  • M@TriX
    ha küldesz egy minimum 600 px-es ferrari képet az új modellről tökéletesen oldalról, akkor azonnal bekerül, én kb 20 fokos elfordulásban találtam csak.

Ugyan ez vonatkozik a többi gépre is. szívesen berakom. kivéve a Subaru-t ;)
  • Punker
    Toyota nekem mindig szimpi volt.....