182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
akkor ne msn-ez miközben nézed:D -
tzsoltika #45439 Nekem 10mp hátrány van a számitógép és a tv között a tv javára :P -
tzsoltika #45438 regisztrálj! -
aha.. és itt hogy kell nézni?:DDD -
Útmutató a Forma-1 új szabályaihoz
Nincs többé harmadik autó
Változások dióhéjban
1. - Péntekenként is csak két autó használható
2. - A tesztpilóták szerepeltethetők, de csak a versenyzők rovására
3. - A pénteki szabadedzések hossza egyről másfél órára nőtt
4. - A pénteki edzésnapra nem vonatkozik a motorcsere-tilalom
Egyengumik, garmadával
Változások dióhéjban
1. - Az összes csapat egyforma Bridgestone gumit használ
2. - Egész évre négyféle specifikáció van
3. - 7/4/3 (száraz/eső/extrém) helyett 14/5/4 szett gumit kapnak a versenyzők
4. - A versenyen mindkét keveréket használni kell
5. - A lágy keveréket jól láthatóan megjelölik
Korlátozott motorok
Változások dióhéjban
1. - 2007 és 2010 között lényegében nincs motorfejlesztés
2. - Maximális fordulatszám: 19.000/perc
A Safety Car mögött nincs tankolás
Változások dióhéjban
1. - Az SC mögött a körhátrányban lévők kikerülhetik az élbolyt
2. - Ha az SC bejön, csak külön jelzés után lehet tankolni
3. - 100 km/óra helyett 80 a boxban megengedett sebesség a verseny alatt
Büntetések
Változások dióhéjban
1. - A köridő törlése helyett hátrasorolás a rajtrácson
Technikai szabályok és trendek
Változások dióhéjban
1. - Kötelező a távtartó a hátsó szárny terelőlapjai között
2. - Az autó minimális tömege 605 kg (600 helyett)
3. - Az érvényes zászlójelzéseket LED-ek mutatják a pilótafülkében
4. - Fényjelzés értesíti a sportbírókat a balesetek súlyosságáról
-
hát erre most csak annyit tok mondani h "Curva Alonso "
de az h szobrot is állítanak neki hát az már kicsit dúrva na mind1.... -
THX de én a szabadedzést akarnám nézni vhol:D -
Kanyart neveznek el Alonsóról
A Forma-1 egyik legkedveltebb tesztpályája, a valenciai Ricardo Tormo vezetősége úgy döntött, a pálya egyik kanyarját az immár kétszeres hazai világbajnokról, Fernando Alonsóról nevezik el. A versenyzők általában száz kilométeres sebességgel veszik be azt az eddig négyes számmal azonosított jobb kanyart, amit ezek után hivatalosan is Curva Alonso néven tartanak számon. Ezzel egyidőben egy bronz mellszobrot is állítanak a spanyol világbajnoknak. 2006 augusztusában Alonso szülővárosában, Oviedóban döntöttek arról, hogy múzeumot alapítanak a huszonöt éves világbajnok számára, amit a kiállításon kívül egy gokart pálya egészít ki.
Curva Alonso xD -
háhá meg is van
http://www.i-tv.hu/
ott az RTL klub az új csatornák között:) -
f1.com
f1hirek.hu
formula.hu -
na ez engem is érdekelne -
Tudom esetleg neten nézni? -
nem kellene valami baromi sokat visszaolvasni... ;) -
hellosztok
a közvetítésről tudnátok adni infókat??
hogy mikor kezdődnek az események(H)
és hogy követítik e(itt a szabadedzésekre gondolok) -
DJ BP #45426 én számoltam el :) -
DJ BP #45425 valami nem stimmel, nekem is 4 órát ír, pedig 9 órával vannak csak előrébb. (Budapest GMT+1, Melbourne GTM+10) Tehát 14-9=5 óra sztem. -
DJ BP #45424 Az egyetlen ellenfelet, az Audit :DDD Erre 50-50 esélyük volt :) -
Azért nem csak F1 létezik... Mercedes a DTMben sikeres ahol 2006ban is nyert, és akármennyire rossz Haug ott sikerült nekik elég jól... -
Majd Alonso is meglátja, hogy amíg a dagadt ott van, baszhatja!
Ahogy kiteszik Haug szűrét, jönnek majd az eredmények. Olyan helyzetben van a McLaren motor szinten, mintha egy jó gazdasági lehetőségekkel rendelkező országnak szar a gazdaságért felelős vezetése. Hiába jó az alap, ha nem tudják helyesen kezelni az adatokat, akkor hibát hibára halmoznak. Hiába van 1-2 jó évük, hosszútávon baszhatja az ország, mert szar munkaerők, és rövidtávú céljaik vannak.
Haug helyére olyan fickó kéne, aki képes a nulláról kezdeni, elfeledni mindent. Ugyanúgy, ahogy a Ferrarinál és a Renaultnál anno ez már bevált.
A Toyotánál sem jöttek még rá, hogy nem minden áron nyerni kell, hogy lenyomják a Hondát, hanem egy-két évig biztos pontokra, dobogókra kell hajtani, minimális motorhibákkal. Aztán ha meg van a megbízhatóság, jönni fognak az eredmények is ... -
Volt hogy miatta nem nyertek, de a tavalyi vbre ilyet biztos nem mondtak. -
Ron 1 patkány, a dagadt meg egyszerűen idióta :) -
G_ArchAngel #45419 ehhez képest Ron és Norbert azt mondta, hogy Kimi miatt nem nyertek... -
Nem mondott újat. -
G_ArchAngel #45417 [URL=http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=16613]"Amikor először kipróbálhattam a McLarent, akkor még a régi autóval körözhettem. Ekkor megértettem, hogy Kimi miért nem tudott engem megverni tavaly, ez azzal a géppel egyszerűen nem sikerülhetett neki. De az idei modell már lényegesen jobb, és biztos vagyok benne, hogy elhódíthatjuk a vb-címet." (F.A.)[/URL] -
Beteszem ha nem baj, sosem árt a pontosítás. (helyi idő szerint)
-
Ez az idétlen oldalsó légterelőt hanyagolhatná már a Honda, azon is, ezen is ronda... még a kicsikkel nincs baj, de ezek a lapátok... -
sorry érte, még amikor csináltam a helyi idő átváltót néztem a formula1.com-on, lehet 1 órával mellészámolt. -
Palikék ki fognak készülni a sok hasonló verda láttán ;)
nem lett rosz gép sztem. -
G_ArchAngel #45412 BRÉKIN'NYÚZ! Megérkezett az új Super Aguri
-
edeleny #45411 Tévedtem,Aloso már a 6. helyel sem lett volna bajnok,az én pontozásom szerint,Sumi gyözelme esetén.
Tévedés ne essék,én Alonsonak szurkoltam.
Érdekes lenne megnézni igy a 2005-2003-as éveket is. -
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
MrTressy #45409 El van irva itt az az 5 órási kezdés, Rtl klubon is 3:40 kor kezdödik a buli ha megnézed a tv müsorban. -
edeleny #45408 A futam hungarise idö szerint 4-kor kezdödik. -
edeleny #45407 Egy kis matematika.
Alonso 134 pontot gyüjtött,Sumi 121-t.a külömbség 13 pont,ha kivesszük az utolso futam eredményét,akkor 126-116 az állás,az az csak kiesés,és gyözelem esetén lehetett volna bajnok Sumi.
Az én általam javasolt pontrendszer szerint:
Alonso 183 pontot kap,Sumi 166-t,a külömbség 17 pont,ami több,Viszont!,
ha itt is kivesszük az utolso futamot,akkor 173-161 az állás,ami 12 pont külömbség,tehát ha Braziliába nyer Sumi,és Alonso 7. vagy rosszabb helyen végez a Német a bajnok.
Melyik az izgalmasabb? -
Fent az van, hogy 5.00-kor lesz a Futam.
A műsor szerint meg ez: 3:30 Forma 1 - Ausztrál Nagydíj
Most akkor 3.30 -tól mi lesz 5.00 -ig. Ennyivel hamarabb nem szokott kezdődni. -
edeleny #45405 Ebben a rendszerben Alonso 26 pontos elönye ledolgozhatatlan volt Kimi számára,ha nem hibázik a Spanyol,akkor 13 futamgyözelem kellett volna.Az uj rendszerben,5 gyözelem
+1 pont.
Számszakilag nagyobb a külömbség,viszont minöségileg kissebb. -
Hagyjátok. Csak kötözködni jár ide.
-
DJ BP #45403 ,,De itt a fő probléma hogy ha az első helyzetettet jól megpakoljuk pontokkal, akkor a mögötte jövő ha bele gebed akkor sem tudja ledolgozni a hátrányt, ha csak nem hibázik a csapat, illető vagy a technika... "
Értsd már meg, ugyanez a helyzet most is, csak nem 4, hanem 2 pont. Csak matematikailag könnyebb ledolgozni, egy megbízható autóval versenyzőt még nehezebb behozni ebben a rendszerben -
Lehet hogy nehezebb, de ez benne a harc, szoros. De itt a fő probléma hogy ha az első helyzetettet jól megpakoljuk pontokkal, akkor a mögötte jövő ha bele gebed akkor sem tudja ledolgozni a hátrányt, ha csak nem hibázik a csapat, illető vagy a technika... Lehet h 2005ben a McLarennek kellett volna nyerni, de nem voltak stabilak, kell a stabilitás, nem csak az első hely a lényeg, ott a 2.,3. azért is küzdeni kell és ott kell lenni... Aki egyértelműen jobb ugyis az nyeri meg. -
DJ BP #45401 Most mi van ,valaki elkocsikázik a második helyen,nem kockáztat,mert mindig jobb minusz két pont,mint kiesni,és akkor 10 gyözelem kell,hoz visszahozza a hátrányát,ha a másik mindig csak második,és miért hajtaná magát?
Hát ezaz, nincs miért kockáztatni, ezért unalmas. Nem értem a Császár mit nem ért ezen.
Hát az a gond, nehezebben szereznek így előnyt a pilóták, de nehezen is lehet hátrányt ledolgozni, ugyanott vagyunk, csak közben simán elkocsikázgatnak a második helyen. Kiesés esetén meg baromi nehéz ledolgozni a 10 pontot. Épp ezért nem tud megmutatkozni ki a jobb pilóta, mert egy megbízható jó autóval elég ha egyszer kiesik a gyorsabb, és 4x elautózik második helyen, és kész