182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
csAlonzó!!!:D:D ez jóó:) -
Aki a pillanatnyi tabellán töle lefelé-felfelé egy pozicióban lévőt előz az is kapjon +1 pontot. :)
Poziciószerzés az utolsó körben szintén +1pont.
A pole díjjazása: + egy garnitura gumilehetőség a következő futamra.
:) -
G_ArchAngel #45398 az lesz:) -
mondtam bmw + a lengyel :) -
G_ArchAngel #45396 furcsa idény lesz...
A Ferrarit nem tudom megkedvelni, de Kimi miatt szurkolok nekik...
A McLarennek nem tudok csAlonzó miatt szurkolni, de Hamiltonnak fogok...
-
Ha már minden áron változást akarnak, hozzák vissza ami régen volt: Csak a legjobb 10 eredmény számított. Prost pl. ezért bukott el egy VB-t anno ... -
edeleny #45394 Igy van,ha valaki megnyeri az összes futamot,akkor akár 0,5 pont is lehet az elsö kettö közt akkor is idö elött bajnok lesz. -
17xmásodik hely-el több pontot lehet szerezni mint amivel Alonso VB lett.
Ez gáz. A régi pontozás sokkal jobb volt szerintem is. Vagy találjanak ki valami jót:) Az első-második-harmadik hely között nagyobb rést kéne csinalni szvsz, azt hogy valaki dominál meg nem a pontrendszerrel hanem okos szabályokkal kell megakadályozni:) -
edeleny #45392 Cimbi számolj csak utána.
Most mi van ,valaki elkocsikázik a második helyen,nem kockáztat,mert mindig jobb minusz két pont,mint kiesni,és akkor 10 gyözelem kell,hoz visszahozza a hátrányát,ha a másik mindig csak második,és miért hajtaná magát?
Az általam felvázolt pontozás szerint,ha valaki ki esik,akkor csak 3 futam kell,hogy pontban behozza a veszteséget,szal könnyebb kockáztatni,és a gyöztes sem ülhet karbatett kézzel.
A gyözelem az gyözelem,szerintem ennyivel többet ér,mint ahogy az is,hogy valaki felkerül e a dobogóra,vagy nem.
Én szivem szerint csak az elsö hatnak adnék pontot,de ha már adni kell a kis csapatoknak is,akkor az érjen ennyit.
Ez a mostani rendszer a stabilan célbaérö pilotákat jutalmazza,ha valaki minden futamon 3.,más meg ki esik-elsö-ki esik-elsö,akkor az elözö pilota lesz a bajnok.
-
Igen igazad van.. De mível ezek technikai sportok a 70%-a a techinikán múlik. Ha azt szeretnéd amit irsz nézd a NASCAR-t a CHamp Cart meg ezeket mert itt vannak "egyforma autók".
Pl a NASCARban megoldották ezt a dolgot.. Mit mondtak? Megfogták és azt a törvényt hozták hogy, hátsó kerék hajtás 780 le 6000cm3 moci V8. Ez lehet más nem.. És érdekes dolog mert pl a Ford Fusion egy első kerekes autó.. De ugye ezek az autók nem ucai gépek már.. A Wtcc-ben a BMW a rajtnál sokkal jobb és stabilabb is.. De ezért nem szabad büntetni. Csináljon a Seat egy gyorsabb, stabilabb autót. Ha nem tud a BMw nyert!
Ennyi. Mondom ezt ugy hogy a Seatoknak drukolok. -
Nem is aza lényeg hogy ki nyer, hanem hogy mikor, milyen szoros eredménnyel ( ez lett volna a lényege, de mind1 Sumi isten, Alonso szar -nál mindenki leragadt -.- ).
A WTCC-be is arra mennek hogy a nagyon jókat visszakorlázzák ( súlyokkal ), mer most mivolt 7végén? 3 bmw bealázta az egész mezőnyt, főleg a Seatokat. Persze nekik kell még fejlődni, de ez nem normális... ne a kocsi döntösön tulnyómó százalálban, hanem a benne ülű emberek tudása, mer hiába vannak kitünő képességüek a BMW-ben, a Seat-ban is ott vannak a kiválóságok. -
én nem untam sumi ámokfutását amikor 4 kiállásos taktikával is nyert^^ -
Nem kell ezt csinálni szerintem..
Az hogy Sumi sokat nyert? Igen Unalmas volt? Volt akinek igen, de azok akik szereték nekik nem. Abban az időben ő volt a legjobb (szerintem még most is) ha tudott volna valaki jobb autót csinálni csinált volna. És azért nem csak az autón múlik De nem tudott. Ennyi.
Nekem meg Alonso unalmas és nem csak nekem. De attól mert ő nyer nem fogom nem nézni és nem fogok sírni hogy jaj megint ő nyer. Érdekes dolgok ezek. -
Én ezt pont fordítva látom.
desigo: ez is igaz! -
Jah Suminak lehet köszönni az előtte lévő unalmas éveket is... -
Ez nem volt vicces, milyen oldal? ha a srác nem érti amit irtam neki és hülyeséget ír rá, akkor inkább nem erőltetm a dolgot... -
Kezdem észrevenni, hogy két oldal van ebben a topikban:)
Istencsászár, meg a többi:D -
Felejtsd el amit írtam -.- -
Hát ez az! Ezt csak Suminak lehet köszönni, hogy a végére izgalmas lett. Amúgy egy kalap kaki lett volna az egész! -
Nem hiszem h vegetált, max az utolsó futamon már nem erőlködött, ott Suminak kellett, ami igen látványos volt, ahogy előtte Alonso is csinálta pl a ringen... neked az volt unalmas hogy Alonso nyert, ezen lépj túl... nagyon izgalmas év volt, először Alonso ült a leggyorsabb kocsiban majd Sumi, egyik a győzelmért hajtott másik ő utána, majd fordítva. -
+1 pole +2 győzelem + 1 leggyorsabb kör, és maradhat a mostani rendszer, nekem így tetszene :) -
Hát ja.. És még nem is irtam le mindent..DD:: Még a 43 is kap pontot. De ott már változik az hogy mennyivel csökken. Egy pilóta max 10 banusz meg ilyesmik. Szóval nem egyszerü. De ebben sosincs olyan hogy ne az utolsó futamon döljönb el ki a bajnok! -
Jah. Mert az qrva izgalmas volt hogy Alonso az idény első felében összegyűjtött annyi pontot amivel az idény végéig elvegetált és csak akkor kezdet már ismét hajtani amikor szorult a kötél... Ha szerinted ez jó, akkor csak gratulálni tudok neked.
Egyébként ez még mindíg egy technikai sport. Ha jó az autó akkor nyer. Nehogy már egy super aguris nyerjen csak azért mert szimpatikus, meg jól tud vezetni... Ez van! Akinek jó a gépe is, az viszi a pálmát. -
jaja és így eléggé izgalmas ott minden év :) -
már most látom ahogy palikék nem tudják összeadni a futam végén a pontokat:d -
Most utálni fogtok de megint a NASCAR rendszerét hozom fel a legjobb rendszer szerintem.
Náluk ugy van hogy ha nyersz akkor kapsz 175 pontot. az első 10-ig 5 ponttal csökken, de!
A legtöbb vezetett körért plusz 5. A rajt utána első vezetett körért plusz 5. Ha egy kört is vezet valaki a versenyen plusz 5. És a polért is plusz 5.
De max 185 pont óadható. Ez azt eredményezi hogy érdemes küzdeni azért hogy csak egyetlen kört vezess. Érdemes küzdeni a pólért. De ha sokan kapnak bónuszt akár az is előfordulhat hogy az első 3 ugyan azt a pontott kapja. Ezért érdemes küzdeni de nem szakad szét a mezőny sem. -
Csodás, szal aki jó pilóta de nem a legjobb a kocsija az már pár futam után mondjon le mindenről? ekkor halna meg végleg az f1... most h próbálják közelebb hozni a dolgokat, egy idétlen pontrendszerrel elszúrják majd az egészet. Aki meg nagyon gyors, de kipotyog pár fuamon míg a másik stabilan megy a maxot kihozva ( ő is nyer, de ottvan 2.3. helyeken 90%ban ), verje a fejét a falba hogy bármit csinál esélytelen... nem volt igy izgalmas a tavalyi év? vagy a 2005? minek a jót elrontani... -
sry. nem közelebbi, hanem reálisabb. -
Tényleg.. ez a pole-os dolog is nagyon jó. És így már talán közelebbi eredmények jönnének ki, hogy ki is volt a legjobb az adott év során! -
és aki a legtöbb kört vezeti az kap +1 pontot még^^ -
Vagy úgy még jobb lenne ha 1-3 első helyezésért 10 pont, 3-6 15pont stb. (a határokat és pontokat csak ex/has írtam) Ugyan ilyen szisztémával megcsinálni a 2. helyezéseket is. -
edeleny #45369 Én durvább lennék:
15-10-7-5-4-3-2-1
Plusz 3 pont a Poleért,és 1 pont a versenyben futott leggyorsabb körért.
-
Én tökélezesen 1et értek veled. Sztem is hülyeség volt az eddigi rendszer. És pontosan az dühített tavaj a legjobban amit Alonso művelt. Ráült a pontokra. És így győzelem egyenlőséggel zárták az évet. Pl, ha Sumi 1el többet nyer akkor sem lett volna világbajnok, viszont több lett volna a győzelme. SZóval sztem nem túl igazságos a mostani rendszer. Én egy olyan szabályt vezetnék be, hogy a végelszámolásba operálnám bele a helyezések értékét, ami sztem nemhogy unalmasabbá tenné a versenyeket, hanem inkább izgalmasabbá mert számítana, hogy ki nyer, vagy ki hanyadik helyen ér célba a futamokon. Tehát pl. az győzelmenként 10 pont 2. helyekért 6 pont 3. helyekért 4 pont. Ezáltal motiváva lennének a pilóták, hogy minél jobb helyet érjenek el mert hiába van több pontjuk évközben, ha év végén mégis kevesebb 'bónusz' pontot kapnak. -
edeleny #45367 Nem a pontozás teszi unalmassá az F1-et!
Nézzünk két példát:
1, 2004,ha az elsö,és a második között nem kettö,hanem 4 pont a külömbség,Sumi igy is meg ugy is bajnok,az csak a laikusokat téveszti meg,hogy csak 20 pont a külömbség,az pontosan 10 futamnyi gyözelem,ami sok.
2,Tavaly hányszor nyilatkozta Alonso,hogy neki már elég csak másodiknak lenni,ami azért elég durva.
A piloták nagyrésze nem fog kockáztatni 8 pontot 2-ért,nem is beszélve arrol,hogy ha bármi balul üt ki ,pontosan 10 gyözelem kell ahoz,hogy azt az egy kiesést kompenzálja. -
Szuper, jönnek a dög unalmas évek akkor, egyik csapat dominálni fog azt jóval a vége előtt eldől a vb... ezkell igen! -
edeleny #45365 Változik a pontozás?
Nocsak,néha gondolkodnak is a nagykutyák?,de csak 2008-tol. -
G_ArchAngel #45364 Ralf Schumacher: nem vagyok meleg!
A Formula 1 most már első számú Schumacherét a német lapokban homoszexualitással vádolták.
A kisebbik Schumachert a Bildben egy régóta közszájon forgó híreszteléssel szembesítették, amely szerint házassága csupán egy álca, és valójában a férfiakhoz vonzódik. Ralf nem örült a felmerült rágalmak hallatán, de hajlandó volt kommentálni a lap „értesülését”.
- Ilyenkor óvatosan kell fogalmazni, mert senkit sem akarok megbántani, és a látszatát is szeretném kerülni bármiféle diszkriminációnak - mondta a versenyző. – Ezeket a híreket kimondottan sértőnek érzem a feleségemmel és a családommal szemben. Hihetetlen, miket kitalálnak, miközben nem gondolnak arra, hogy ezzel másokat támadnak és bántanak meg. Ugyanakkor tudom, hogy az ára van annak, ha valaki: ha sokan ismernek, sokat beszélnek rólad. Imádom a feleségemet, a testének minden centiméterét.

-
minimum kettő honda,első két képen űrsikló van
-
Szabi1991 #45362 nem , ez egy honda , csak 3 kép :P -
ez 3 honda:P