182273
  • a.carkey
    Egy újabb jós. :) (Mellesleg tavaly Kimit tartotta VB esélyesnek, mert a téli teszteken gyors volt ... :)
  • Kit--Kat
    Tiszta Arrows.
  • allock #45278

f@sza lett :D
  • Istencsászár
    Az új színsémát kedden mutatta be a Spyker, mikor megkezdte utolsó tesztjét az angliai Silverstone-ban, ahol a McLarennel együtt készült a 2007-es idényre.

"Az első három teszten egy igen agresszív, rikító színsémával keltettük fel az emberek figyelmét" - mondta a gárda vezetője, Colin Kolles.

"Bár a rikító narancssárga szín feltűnő a pályán és egyedülálló a boxutcában, a televízió nem adja át megfelelően. A Spykernek viszont fontos, hogy színsémája a média minden területén egységes legyen, ezért kellett megváltoztatnunk színeinket."

• Istencsászár
    Negatív hatással lesznek a 2007-es motorszabályok az előzések számára - véli Mark Webber és Felipe Massa.

Az erőforrások fejlesztését az FIA négy évre befagyasztotta, a csapatoknak így a 2006 végi specifikációt kell használniuk az idén - a télen azonban még újraoptimalizálhatták a motorokat az újonnan bevezetett 19.000 fordulat/perces limithez.

Az Auto Motor und Sport elemzése szerint a motorok már tavaly is kiegyensúlyozott mezőnye a szabálymódosításnak köszönhetően még szorosabb lett, és immár alig húsz lóerő választja el egymástól a legerősebb és a leggyengébb egységet.

"Az egyes motorok teljesítménye gyakorlatilag megegyezik, és emiatt szinte lehetetlen kihasználni az előtted haladó autó szélárnyékát az előzéshez" - támasztotta alá a német szaklap feltevését Mark Webber, a Red Bull Racing versenyzője.

Egyetért az ausztrállal ferraris kollégája, Felipe Massa is. A brazil hangsúlyozta: mivel a 19 ezres limitet mindegyik V8-as tartósan teljesíteni tudja, elvesznek a motorok közti pillanatnyi különbségek, és a pilótáknak többé nem lesz lehetőségük ideiglenesen feljebb tekerni erőforrásuk fordulatszámát, ha előzni akarnak.

"Mostantól nem áll rendelkezésünkre az a kezdő lökés előzés esetén, amit a magasabbra állított fordulatszám jelentett" - panaszkodott Massa, aki korábban az új Bridgestone abroncsok kapcsán is kapcsán is hasonlóan pesszimista hangot ütött meg.

"Kisebb lett a tapadás, az abroncsok keményebbek és az autó könnyen csúszik. A féktáv hosszabb, sokkal simábban kell vezetned, mert könnyebben kitör az autó fara, és hamarabb blokkolnak az első kerekek. Nem lehetsz agresszív a kanyarokban, ez pedig nem segíti az előzést. Még a szélárnyékban is kisebb lesz a tapadás" - nyilatkozta még decemberben.

Természetesen létezik ellenvélemény is: mindkét kérdésben homlokegyenest ellentétes álláspontot képvisel a versenyzőkétől Jacky Eeckelaert, a Honda főmérnöke. A belga szakember januárban úgy vélte, hogy mindkét újdonság növelni fogja az előzések esélyét.

"A féktávok hosszabbak lettek, a kanyarvételi sebességek pedig kisebbek, és különösen a féktávok növekedése miatt lehet több előzés idén, mint amennyi tavaly volt" - fogalmazott.

"Való igaz, hogy a 19 ezres limit miatt a motorok teljesítménye közelebb kerül egymáshoz. És mivel mindenki ugyanolyan gumikat fog használni, szerintem a köridők között is kisebb lesz a különbség. Ezért nem lennék meglepve, ha a rajtrács első tíz helyezettje egy másodpercen belüli időeredményt érne el. Számomra úgy tűnik, a mezőny szorosabb lesz az eddiginél."
  • bardocz
    de gyors tőle
  • desigo
    Ki tudja mit szürcsöl vezetés közben
  • bardocz
    jah,mint ha probláéma lenne hogy iszik amikor nem vezet...
  • DJ BP
    Felfújja a média :)
  • Istencsászár
    Lehet nem volt akkora party:), ha csak néhány sört ivott az kb semmi sem volt:) kis kikapcsolódás.
  • DJ BP
    Korábbi berúgásaival ellentétben ezúttal nem ázott el, de néhány sör után jó kedvűen állt a monitor elé.
  • Punker
    akkor bánatában ivott, remélhetőleg most örömében fog :)
  • Istencsászár
    Mit támad fel? akkor is ivott ez után is fog, persze csak bulin ( remélhetőleg )
  • Punker
    Kimi jól nyomja :)

lehet mégis feltámad hogy Ron már nem tudja b@szogatni.....
  • bardocz
    én nagyobb esélyt látok massába de ő nagyon okos biztos jobban tudja(persze ettől még lehet kimi is a vb,nem fogok sírvafakadni)
  • DJ BP
    azért ilyet kimondani biztosan... ő tudja
  • HUmanHunter
    még 12 nap?:S nehezen fogom kibírni addig
  • DjDano
    mégis ki a francot érdekel a Nascar? Ez F1 topik nem kéne ilyen baromságokkal teleírni!
  • Kit--Kat
    ja, ez csak spekuláció
  • Istencsászár
    Wéber de biztos benne:)) izgalmasak lesznek az rtl klub esélylatolgatásai, Wéber 3szor kiszámolja hogy Kimi lesz az első:DDD ilyen madarat, laglább ne mondta volna hogy biztos, mer semmi sem biztos.
  • a.carkey
    Räikkönen világbajnok lesz?
  • gordon 24
    Hát igen.. Már ez is nagy szó, hogy Kolumbiai japán meg ilyemi versenyzők ott vannak.
  • bardocz
    tudom hogy nem kerülhetne be rögtön sőt lehet hogy soha amrikaiaknak ez inkább egy nemzeti bajnokság néhány odatévedt külföldivel:)
  • gordon 24
    Azért az nem ment volna úgy.. A NEXTEL olyan mint a F1..

Ahoz hogy oda bekerülj meg kell mászni a szamár létrát.Először Arca aztán BUSCH vagy CRAFTSMAN és onnan esetleg bekerülhetsz.
    Ugy hogy valaki kivülről csak ugy bemegy az nem megvalósítható.
    Még MONTOYÁT is elöször zekben a kategoriában inditották, és azért ő egy Montoya és nem egy MAKAI Gyuri..
    Az meg a másik ha a végén MONTOYA megszerez egy Top 20-at az már neki is nagy teljesítmény lesz. Nem olyan egyszerü ez mint aminek látszik.
  • gordon 24
    Hát ja... Mondjuk nem 100%-de én igy tudom. Amit innen onnan hallottam.
    De az biztos elég nehéz lett volna neki be kerülnie, komolyabban ebbe az ügybe. Az amcsik elég nehezen birják a nem amcsikat. Nagyon nagy tett lett volna ha kijut. De szerintem ez nem fog előfordulni.. Amit én sajnálok, jó lett volna.

• bardocz
    pedig tehetséges,ha bekerült volna nextelbe lehet ott lett volna 20. helyen is simán :(
  • Kit--Kat
    Hát ez tényleg szomoru.
  • GregSB
    Nagy kár hogy így vérzik el egy tehetséges magyar versenyző :(
  • gordon 24
    A Clioban.. De ha jól tudom azok intézték neki a NASCARt is aztán azért hallt be a dolog..
    Hát ja Wéber elégé csunyán ügyködik ott
  • GregSB
    A Nascarban vagy a Clio kupában tett durva kijelentést?

Ha az utóbbiban akkor azt azért hozzá kell tenni, hogy a Clio kupa az gyakorlatilag Weber Gabi játszótere, ő ott az atyaúristen. Nem kevesett szivatták ott a Gyurit, főleg amikor 1-2 pont különbség volt csak közte meg a Weber között. (Elég sok érdekes dolog történt vele, pl műszaki meghibásodások utolsó pillanatokban, meg ilyenek) Szal nem csodálom hogy tele lett a töke azzal a társasággal.

• gordon 24
    Gyurira megorolt mindenki sajnos..
    Tett egy nagyon durva kijelentést. Tulajdonképpen leszarozott mindent. És erre elég sokan berágtak. Ezért feneklett meg majdnem minden..
  • GregSB
    Makai Gyurival engem is érdekelne mi van, 2 éve dolgoztam a Clio kupán, és elég sokat dumáltam vele, jófej srác és nagyon tehetséges. De azóta én sem hallottam róla sajnos.
  • Istencsászár
    Elvileg megtanult, a tesztek ezt támasztják alá, de a Ferrarira is igaz, ott sem lehet semmi technikai gumbanc. Szerintem Kimi sosem kímélte, az az autó ha 5. lett akkor az volt a max...
  • MrTressy
    Lehet abban az esetben ha merci megtanult fél év alatt gyors illetve megbizható motort csinálni ami az utóbbi pár évben nem igazán sikerült.Ha Kimi gyors volt Merci lerohadt ha kimélte akkor meg nem volt az elsö 5 ben igy fel van adva a lecke ;)
  • Istencsászár
    Persze h nem vita, semmi vita sincs itt, nem is volt egész nap, pedig Montyról volt szó:). Még nem kell a nagyokhoz hasonlítani, ez egy tanuló év, neki is az a lényeg hogy élje túl, gyüjtsön tapasztalatokat... senki nem várja tőle hogy itt most a nagyok közt pattogjon... majd idővel, de azért mutatta már ez idő alatt is, hogy fejlődik és ő is ott van. Ez is olyan mint az F1, egy ujonctol nem várják hogy vb legyen:), ha tud nyerjen, ha tud menjen jól, erre van egy éve. 49en indultak abbol 19. lett, nemrossz eredmény, azt hogy a többiek ki estek, hát az ő gondjuk, nem azt fogják nézni hogy kik estek ki, hanem h hányadik lett... Zsoltikánk is pontot szerzett mer ottvolt, 2005ben Alonso is nyert mer ott volt... ilyen ez a fránya sport világ ott kell lenni ha jól akarsz szerepelni.
  • gordon 24
    Dehogy... De figyelj én nem oltalak titeket azzal hogy igy szar meg ugy szar az F1..
    Pedig Gordon és Johnson a Nagy F1-es pilotákat elverték a ROC-on.. Nem is kicsit pár éve.. Tehát jobbak? Dehogy is csak ott nekik jött ki a lépés.
    Montoyának tegnap kijött de ez nem jelenti azt hogy ő az uj NASCAR király.. Ezért mondom várjatok még ezzel..

Pl Jimmie Mcmurray élete első versenyét megnyerte a Nextelben 2002-ben. Azóta egy futamot nem nyert.. Ennek semmi köze az f1-hez..
  • DJ BP
    Ne legyetek elvakultak..

Mi van veletek? Üldözési mánia? :D
  • gordon 24
    Ja és persze annyit még hozzá mielőtt megkapom.. A NEXTELES TOP emberek közül is sokan nyertek roadon, és rengetegen indulnak 24-órás amcsi road versenyeken. : Jeff Gordon, Tony Stewart, Dale Earnhardt JR, Jimmie Johnson, Robby Gordon stb...
  • gordon 24
    Nem akarok vitát produkálni!!!!

De a NASCAR-ban az hogy egy roadon valaki nyer az semmi..
    A Road pályákon álltalában nem is az igazi Top versenyzők viszik a primet sok beugró van akik ott szoktak jól szerepelni..
    A Top versenyzők egy ilyen futamot csak túl élni akarnak és pontot gyüjteni. A NASCAR az ovalról szól.. Oválon MONTOYÁT egyenlőre megeszik. Ezt azért irom igy mert én az idei futamok közül mindet láttam. Amikor verseny helyzet van egyszerüen mindenhonan kizárják, bezárnak neki.. Abszolut nem tud ervényesülni..
    Tegnap nagyon jól ment.. De mint mondtam összesen 2 jó versenyző volt a mezőnyben. Aki NEXTElben is megy.. Nem mondom hogy szarul megy.. De ez nagyon kevés egyenlőre..

Ha ezt a győzelmet ti ugy veszitek hogy lenyomta a NASCARosokat, nagyon nagy hibát követtek el.. Ez egy 2-d rangu verseny volt. Ha NEXTEL cupba nyer akkor lesz helytálló a kijelentés, de erre elég kevés esélye van egyenlőre.

Az hogy Jól megy? Azt ugy nézd hogy 43-autó van.. 43-ból 39-dik. Hát szerintem az nem egy jó eredmény.. Daytonába ahol 19-dik lett össz vissz 30-an értek célba a 43-ból..
  • Istencsászár
    Kis F1
    [URL=http://formula.hu/index.php?lap=cikk&id=11142]Alonso lehet a "nevető harmadik"?[/URL]