182273
  • norbi56
    nekem Timo Glock sokkal szimpatikusabb
  • norbi56
    most jobb
  • desigo
    kényelmes esti mozizás lesz:)
  • Istencsászár
    19:00
    Forma 1 - Amerikai Nagydíj
    - Indianapolis
    Az időmérő edzés közvetítése élőben

De a taps Erdeinek jár mert miatta, nem lehet az F1et későbbre rakni valami idétlen film miatt:))
  • gercse
  • b-type
    a Bend kimaradt
  • Count Adyn
    Most igen, hopp mostmár nem
  • alonso82
    Heidfeld: Pillanatnyilag a Ferrari előtt járunk

A német versenyző a Kanadai Nagydíjat a második helyen zárta, ezzel a világbajnoki tabellán mindössze egy pont a lemaradása a Ferraris Kimi Räikkönennel szemben.

A BMW-Sauber pilótája a csütörtöki napon azt nyilatkozta: csapata pillanatnyilag a Ferrari előtt jár.

"A Ferrari elindult egy kis lejtőn, ha megnézed az eredményeiket, a sebességüket, tehát az egész teljesítményüket" - mondta a 30 esztendős versenyző. "Természetesen figyelni kell rájuk, de jelen pillanatban erősebbek vagyunk."
  • b-type
    Nézegettem Ami pályarajzokat is :DD, aszongya:

Straight-Corner-curve-turn-hook (kanyartipustól függően használják)-hairpin -chicane-(majd uez függőben)Roller-coaster
    és persze náluk is vannak legendák mint a dugóhúzó pl.
    szal nem gyenge
  • b-type
    ööö..nem adtam hozzá választ, mindegy :)
    Tilke biztos képben van, ha már ennyi rossz pályát is tervezett :))) (term. szvsz)
    A kanyarok egymásba fűzése sem egyszerű...vagy mint ahogy a rally-ban különböztetik a kanyar kivezetését, van 'szigorú' (szűkül) és amit 'ki lehet engedni' (apex-től mehet a gázon állás). :)
  • b-type
    A kanyar az egy kanyar általában, vannak pályaszakaszok amik viszont kanyarkombinációk, ilyen pl. Magny Cours-ban a célravezető sikán, szűk kanyarkombináció.
    Vagy Monza-ban az Ascari az is egy kanyarkombináció (egy 3as kanyarkombináció).
    Én ezeket elintézném mind egy -kanyarkombináció- megnevezéssel osz kész :)
    ..kivéve talán egy két legendás kanyarnál...ahogy pl. a parabolica is szerepel, pedig az csak egy kanyar.
    Meg lehet nevezni még a visszafordítókat-hajtűket.
  • akyyy
    azt is javasoltam sikán inkább csak poén:D palik miatt
  • Istencsászár
    Turn még lehet forduló is, akár...
  • b-type
    a sikánra nem, mert az valóban kanyarkombináció, nem egy kanyar. :)
  • b-type
    így :D
    Az amit írsz, azzal kiegészítve amit Istencsászár írt sztem full jó.
  • akyyy
    és erinted a Turn szó nem lenne rá jó?:)
  • M@TriX
    fokozat, ezaz erre nem jöttem rá, csakmert sebesség/sebesség hülyén nézett volna ki ;) mégsem szegényes a magyar nyelv ;)
  • Istencsászár
    Def.: A sikánok általában helyhez kötöttek ezután egy hosszú pályaszakasz következik, amik előkészíti a helyeket az előzésre.

A sikán nem kanyar, hanem egy kanyar kombináció ha ugy tetszik egy speciális kanyar.
  • akyyy
    turn: forduló? esetleg sikán :D

a kanyar meg szimplán kanyar.
  • Count Adyn
  • Istencsászár
    Alonso: nem kritizáltam a csapatomat

Fernando Alonso a hét elején egy rádióinterjúban elmondta, hogy nem felhőtlenül boldog a csapatnál. Nem sokkal később Norbert Haug és Ron Dennis is leszögezte, hogy a versenyzők egyenrangúak a McLaren-Mercedesnél.

A címvédő Indianapolisban elmondta, hogy a kijelentése nem panaszkodás volt. "A csapat tudja milyen elvárásaim vannak. Egy fantasztikus autó áll a rendelkezésemre - talán a legjobb a mezőnyben, így biztos vagyok benne, hogy bajnok lehetek."

"Nincsen polgárháború a McLarennél. Soha nem tettem olyan kijelentést, amely a csapat ellen szólna." - tette hozzá Alonso, majd elárulta, hogy bizonyos dolgok ugyan másképp működnek a csapatnál, mint azt gondolta illetve szeretné, de "nincs okom a panaszra."

Alonso cáfolta azon híreszteléseket is, amelyek szerint problémát okoz neki a csapattárs sikere. "Voltak erős csapattársaim, mint például Jarno Trulli 2004-ben. Az évad közepén még előttem volt a bajnokságban, az év végére viszont sikerült megelőznöm. És sikerült bajnoki címet szereznem Kimi Räikkönen és Michael Schumacher ellen is. Nem könnyű engem meglepni."
  • Istencsászár
    Speed: Sebesség
    Gear: Fokozat ( váltó )
  • M@TriX
    Hogy fordítanátok a következőket?:

jah és minnél rövidebben, mondjuk egy szóban ;)

Corner data: (Kanyar adatai)
    Turn (kanyar sorszámát jelöli)
    Speed
    Gear
    G-force(Erőhatás)

• M@TriX
    ÁÁÁÁÁÁ végre megfejtettem a scriptelőt flashüket a franc essen bele ;) pedig ott volt a szemem előtt könyvtárakat is generál és nem a gyökérbe hanem egy "import" könyvtárból veszi a cuccokat, de a gyökérben meg hagytak szemetet a 2006-os évről, hogy a szegény hackelő usereket szivassák ;)

na a köv versenyre majd kicsit feldobom a bannert az új szerzeményemmel ;)
  • INeedspeed
  • INeedspeed
    Hát azé má meg se haragudj! Kubicának a kani órra mellett ez 1 fokkal szebb......:D
  • desigo
    ez se szebb mint a Kubica
  • shala
    gyorsan és sokat fejlődtek, remélem a fejlődés töretlen marad, jó lenne ha a bmw is lenne legalább annyira gyors, mint a mclaren v a ferka, jót tenne a versenynek is -.-
  • dav1d
  • Tigristank
    Elképzelhető, mivel jelenleg a BMW a 3. legjobb kocsi az F1-ben.
  • passatgt
    :)
  • alonso82
    én arra tippelek hogy dobogós lesz
    és Heidfeld vagy Hamilton nyer
  • Count Adyn
    Akkor hajrá Vettel :D
  • INeedspeed
    Én is mivel Vettel fan lettem :D sztem 1-8 ba benne lesz..ez csak (1 tipp)
  • Count Adyn
    Nah kiváncsi leszek rá mit alakít:)
  • INeedspeed
    YÉÉÉÉ Vettel megmutathatja h oda való! mindössze csak 20 éves"
  • Istencsászár
    Kubica nem indul Indianapolisban!

Ahogyan arra számítani lehetett, Robert Kubica nem indulhat az indianapolisi futamon. A helyét Sebastian Vettel veszi át.

A Nemzetközi Automobil Szövetség csütörtöki vizsgálata során megállapították, hogy Kubica nem elég fitt ahhoz, hogy rajthoz álljon az USA Nagydíjon.
  • tzsoltika
    Ecclestone nagyon ráált az utcai versenyekre, ami nekem kezd nem tetszeni.
  • INeedspeed
    Hát ja......
  • bardocz
    egy utcai verseny nem is olyan hülyeség,vegasban este nagyon látványos tudna lenni