182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
nekem Timo Glock sokkal szimpatikusabb -
most jobb -
kényelmes esti mozizás lesz:) -
19:00
Forma 1 - Amerikai Nagydíj
- Indianapolis
Az időmérő edzés közvetítése élőben
De a taps Erdeinek jár mert miatta, nem lehet az F1et későbbre rakni valami idétlen film miatt:))
-
-
a Bend kimaradt
-
Most igen, hopp mostmár nem
-
Heidfeld: Pillanatnyilag a Ferrari előtt járunk
A német versenyző a Kanadai Nagydíjat a második helyen zárta, ezzel a világbajnoki tabellán mindössze egy pont a lemaradása a Ferraris Kimi Räikkönennel szemben.
A BMW-Sauber pilótája a csütörtöki napon azt nyilatkozta: csapata pillanatnyilag a Ferrari előtt jár.
"A Ferrari elindult egy kis lejtőn, ha megnézed az eredményeiket, a sebességüket, tehát az egész teljesítményüket" - mondta a 30 esztendős versenyző. "Természetesen figyelni kell rájuk, de jelen pillanatban erősebbek vagyunk."
-
Nézegettem Ami pályarajzokat is :DD, aszongya:
Straight-Corner-curve-turn-hook (kanyartipustól függően használják)-hairpin -chicane-(majd uez függőben)Roller-coaster
és persze náluk is vannak legendák mint a dugóhúzó pl.
szal nem gyenge

-
ööö..nem adtam hozzá választ, mindegy :)
Tilke biztos képben van, ha már ennyi rossz pályát is tervezett :))) (term. szvsz)
A kanyarok egymásba fűzése sem egyszerű...vagy mint ahogy a rally-ban különböztetik a kanyar kivezetését, van 'szigorú' (szűkül) és amit 'ki lehet engedni' (apex-től mehet a gázon állás). :) -
A kanyar az egy kanyar általában, vannak pályaszakaszok amik viszont kanyarkombinációk, ilyen pl. Magny Cours-ban a célravezető sikán, szűk kanyarkombináció.
Vagy Monza-ban az Ascari az is egy kanyarkombináció (egy 3as kanyarkombináció).
Én ezeket elintézném mind egy -kanyarkombináció- megnevezéssel osz kész :)
..kivéve talán egy két legendás kanyarnál...ahogy pl. a parabolica is szerepel, pedig az csak egy kanyar.
Meg lehet nevezni még a visszafordítókat-hajtűket. -
azt is javasoltam sikán inkább csak poén:D palik miatt -
Turn még lehet forduló is, akár... -
a sikánra nem, mert az valóban kanyarkombináció, nem egy kanyar. :) -
így :D
Az amit írsz, azzal kiegészítve amit Istencsászár írt sztem full jó.
-
és erinted a Turn szó nem lenne rá jó?:) -
fokozat, ezaz erre nem jöttem rá, csakmert sebesség/sebesség hülyén nézett volna ki ;) mégsem szegényes a magyar nyelv ;) -
Def.: A sikánok általában helyhez kötöttek ezután egy hosszú pályaszakasz következik, amik előkészíti a helyeket az előzésre.
A sikán nem kanyar, hanem egy kanyar kombináció ha ugy tetszik egy speciális kanyar. -
turn: forduló? esetleg sikán :D
a kanyar meg szimplán kanyar. -

-
Alonso: nem kritizáltam a csapatomat
Fernando Alonso a hét elején egy rádióinterjúban elmondta, hogy nem felhőtlenül boldog a csapatnál. Nem sokkal később Norbert Haug és Ron Dennis is leszögezte, hogy a versenyzők egyenrangúak a McLaren-Mercedesnél.
A címvédő Indianapolisban elmondta, hogy a kijelentése nem panaszkodás volt. "A csapat tudja milyen elvárásaim vannak. Egy fantasztikus autó áll a rendelkezésemre - talán a legjobb a mezőnyben, így biztos vagyok benne, hogy bajnok lehetek."
"Nincsen polgárháború a McLarennél. Soha nem tettem olyan kijelentést, amely a csapat ellen szólna." - tette hozzá Alonso, majd elárulta, hogy bizonyos dolgok ugyan másképp működnek a csapatnál, mint azt gondolta illetve szeretné, de "nincs okom a panaszra."
Alonso cáfolta azon híreszteléseket is, amelyek szerint problémát okoz neki a csapattárs sikere. "Voltak erős csapattársaim, mint például Jarno Trulli 2004-ben. Az évad közepén még előttem volt a bajnokságban, az év végére viszont sikerült megelőznöm. És sikerült bajnoki címet szereznem Kimi Räikkönen és Michael Schumacher ellen is. Nem könnyű engem meglepni." -
Speed: Sebesség
Gear: Fokozat ( váltó ) -
Hogy fordítanátok a következőket?:
jah és minnél rövidebben, mondjuk egy szóban ;)
Corner data: (Kanyar adatai)
Turn (kanyar sorszámát jelöli)
Speed
Gear
G-force(Erőhatás)
-
ÁÁÁÁÁÁ végre megfejtettem a scriptelőt flashüket a franc essen bele ;) pedig ott volt a szemem előtt könyvtárakat is generál és nem a gyökérbe hanem egy "import" könyvtárból veszi a cuccokat, de a gyökérben meg hagytak szemetet a 2006-os évről, hogy a szegény hackelő usereket szivassák ;)
na a köv versenyre majd kicsit feldobom a bannert az új szerzeményemmel ;) -
-
Hát azé má meg se haragudj! Kubicának a kani órra mellett ez 1 fokkal szebb......:D -
ez se szebb mint a Kubica
-
gyorsan és sokat fejlődtek, remélem a fejlődés töretlen marad, jó lenne ha a bmw is lenne legalább annyira gyors, mint a mclaren v a ferka, jót tenne a versenynek is -.- -
dav1d #49943 -
Elképzelhető, mivel jelenleg a BMW a 3. legjobb kocsi az F1-ben.
-
:) -
én arra tippelek hogy dobogós lesz
és Heidfeld vagy Hamilton nyer -
Akkor hajrá Vettel :D
-
Én is mivel Vettel fan lettem :D sztem 1-8 ba benne lesz..ez csak (1 tipp) -
Nah kiváncsi leszek rá mit alakít:) -
YÉÉÉÉ Vettel megmutathatja h oda való! mindössze csak 20 éves" -
Kubica nem indul Indianapolisban!
Ahogyan arra számítani lehetett, Robert Kubica nem indulhat az indianapolisi futamon. A helyét Sebastian Vettel veszi át.
A Nemzetközi Automobil Szövetség csütörtöki vizsgálata során megállapították, hogy Kubica nem elég fitt ahhoz, hogy rajthoz álljon az USA Nagydíjon. -
tzsoltika #49934 Ecclestone nagyon ráált az utcai versenyekre, ami nekem kezd nem tetszeni. -
Hát ja...... -
egy utcai verseny nem is olyan hülyeség,vegasban este nagyon látványos tudna lenni