Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Alonso: nem kritizáltam a csapatomat
Fernando Alonso a hét elején egy rádióinterjúban elmondta, hogy nem felhőtlenül boldog a csapatnál. Nem sokkal később Norbert Haug és Ron Dennis is leszögezte, hogy a versenyzők egyenrangúak a McLaren-Mercedesnél.
A címvédő Indianapolisban elmondta, hogy a kijelentése nem panaszkodás volt. "A csapat tudja milyen elvárásaim vannak. Egy fantasztikus autó áll a rendelkezésemre - talán a legjobb a mezőnyben, így biztos vagyok benne, hogy bajnok lehetek."
"Nincsen polgárháború a McLarennél. Soha nem tettem olyan kijelentést, amely a csapat ellen szólna." - tette hozzá Alonso, majd elárulta, hogy bizonyos dolgok ugyan másképp működnek a csapatnál, mint azt gondolta illetve szeretné, de "nincs okom a panaszra."
Alonso cáfolta azon híreszteléseket is, amelyek szerint problémát okoz neki a csapattárs sikere. "Voltak erős csapattársaim, mint például Jarno Trulli 2004-ben. Az évad közepén még előttem volt a bajnokságban, az év végére viszont sikerült megelőznöm. És sikerült bajnoki címet szereznem Kimi Räikkönen és Michael Schumacher ellen is. Nem könnyű engem meglepni."