182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Gondolom rengeteget vezetted mar a Ferrarit ezen a palyan, megvan a tapasztalat, hogy kinek kit kene tudnie leelozni :) -
Keményebb gumin volt, ez a lényeg .... Főképp neked kell tudni,ezen a pályán , ahol szinte csak kanyarban lehet előzni, íven kell kifékezni , milyen fontos a tapadás ...:))))Jól tette, hogy nem támadta tovább, annyit nem ér az a pont...
Nem mint Alonso a Francia versenyen , szvsz kamikáze módra túrta le Heidfeld-et abban a sikánban ....Ha ott iven marad H , és nem menekül ki a fűre, akkor csunya esés lett volna ! -
Vucli #51845 Hát nem azért vagyunk itt , hogy megbeszéljük a dolgokat?:) Nyilván vannak véleménykülönbségek. A kis hibákról meg csak annyit, hogy pont ilyen kis dolgok miatt mehet el egy vb cím (akár csapat akár egyéni), ilyen szoros küzdelemben.
Igazán az lenne jó, ha Hamiltonnak is előjönne már egy technikai gubanc , akkor lenne igazán szoros(=izgalmas) a dolog, de persze ez nem így működik. Hogy közhellyel éljek, az élet nem mindig igazságos -
Főleg hogy rövid utolsó etapot ment, vagyis nemvolt agyon tankolva ami látszott is mert hamar utolérte de ott "megállt". -
Ezért nem tudom értékelni Alonso múltkori 7. helyét sem. Azzal az autóval helyből ott kellett volna hagynia az előtte lévőket. eész az 5. helyig. Azért kellett csatáznia mert rosszul haználta az autót.
A ferrari most határozotabban jobb volt a meki kivételével a többi autónál. Massának el kellett volna tudnia kubica mellett ha az autókat nmézzük.
Béna volt. -
Olyanoktat nekik hiába magyarázol, hogy míg Alonso 3-at előzött addig Massa 17!!!. Még ha a Ferrarinál rosszabb autókkal is mentek, a 17 az 17. És ő is 2x volt kint tankolni, ugyanúgy mint a többiek. Szvsz, ha nem fullad le a motorja, simán nyerhetett volna. Azon ismételten fenn akadni szánalmas, hogy lefullasztotta az autóját. Na buuuummm. Ilyen akármelyikükkel előfordulhat. Egyikőjük sem hibátlan. (lásd a 'nagy' Hamilton is hamarabb indult el mint kellett volna) Szóval emiatt is megkövezni enyhén szólva is nevetséges. Massa igenis egy nagyon jó pilóta. Az agyon bálványozott Kimi még csak most tudta beérni Massat, úgy, hogy az idén már 1x volt technikai gubanca (Ausztrália), 1x kizárták (Kanada) és most megint az utolsó helyről kényszerült neki vágni a futamnak. Számamra egyértelmű, hogy Raikönen egy fikarcnyit sem jobb pilóta mint Massa.
Úgyhogy továbbra is HAJRÁ MASSA!!! -
Bmwn kívül meg néha a Rönón kívül a mezőny kört kap ettől a két csapattól... vicces ez az egész. -
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy a végén Massa kemény keveréken volt, Kubica meg lágyon, és így nem volt annyival gyorsabb, hogy eltudjon menni simán, összeakadni nem akart vele, annyit nem ér az a +1 pont, ez van. Szép teljesítmény, de ha bejön 4.iknek, az elég megalázó lett volna a mezőny többi részére nézve, bár így is az:D Gyakorlatilag a Ferka-Mekin kivül esélytelen mindenki a dobogóra ha nincs valami gikszer velük... -
Most abban mi a dicsőség ha te motorral egy biciklist megelőzöl?:D kb ez a szint, annyira nem volt köze a többinek Massához itt 1-2-3 mp különbségek voltak inkább 2-3, ezért sem állt le vele senki harcolni hanem betette és elment ( kivéve DC de tőle ezt el lehet várni hazai pályán ). Mondom igy feljönni nem dicsőség, de boxból rajtolva 5.nek befutni szép teljesítmény, mert nyomnia kellet és nem hibázott. -
Hiába magyarázod nekik. A lényeg az, hogy szapulhassák... -
Vucli #51837 Alonsonak is belekerült vagy 20 körébe, hogy megelőzze, ha jól emlékszem (ami valóban egy szép előzés volt). De nem ez a lényeg, hanem az, hogy szerintem helyén kéne kezelni a dolgokat, utolsó helyről feljönni a 5 dikre nem egy megvetendő dolog, szerintem -
Már tavaly látszott hogy a BMW jó lesz, és jó lett, 3. legjobb csapat ami nagy szó és nagyon stabilak a versenyzőik!
A Honda meg... no comment, még a 8. helyre sem esélyesek. -
Nem mutatták valóban, de nem volt valami nagy akadály ha egyátalán kellett előznie. Szerintem ők kimentek a boxba és már alapból Massa mögött jöttek is vissza, mikor Massa is kint volt. -
A BMW szépen felerősödött.
Ideje lenne már a Hondának is össze szedni magát... -
Kell egyátalán Hamiltont segíteni? -
G_ArchAngel #51832 Alonso megelőzőtt egy olyan pilótát (Heidfeld), akihez hasonlót Massának nem sikerült (Kubica) - sajnos a Renault-król nem tudok nyilatkozni, mert arra nem emlékszem, hogy rajtuk miként ment át Massa... -
Alonso BMWt előzött, Massa a hozzá képest a "tőteléket"... van különbség, bár Massa hatékonyabb volt ma az eredmény szempontjából. -
-
Massának látványosabban jobb volt az autója mint a többieknek.
Nem vezetésbeli tudás jött ki hanem erőből kerülgette a többieket.
Alonso pedig az előző futamon csatázott egy-egy jobb helyért nem pedig körbeautózta az előtte lévőt mint Massa... -
Alonso soha sem fogja segíteni Hamiltont a maga kárára
szvsz
Előbb fogják kivágni a csapatból minthogy elengedjen bárkit is. -
Vucli #51827 Érdekes hogy sok Alonso drukker majd maga alá kaksiztak a gyönyörtől, hogy az előző futamon feljött a 10. ről a 7. helyre (amely pozíció már az első körbe megvolt, ha jól emlékszem), igaz nagyon látványosan dobálta át a kerékvetőkön a mekit. Massa az uccsó helyről lett most 5dik és most fikázni kell mert nem tudta megelőzni Kubicát 11 kör alatt a végén? Azért azt is számításba kell venni, hogy ezzel a motorral kell futnia a következő versenyét is
Btw, Szép volt Kimi -
G_ArchAngel #51826 szvsz a következő 2 futamon, sokminden elfog dőlni, mielőtt elkezdődik a török futam előtti 3 hetes pihenő...
ha Kimi Massa előtt végez, akkor Massa másodhegedűs lesz, de szerintem egál esetén is...
meggyőzően kell vernie Kimit, hogy Ő legyen az elsőszámú pilóta...
ha Hamilton és Alonso közötti különbség nő vagy stagnál, akkor szintén a spanyolnak kell segítenie az újoncot - elértünk a naptár feléhez innen már nincs mosolyogva hazudozás, hogy egyenlő esélyekkel indul mindkét pilóta... -
Kubica azzal a BMW-vel , bárkinek nagy falat . Megette a fene ezt az F1-et, lassan már nem lehet előzni, csak lekőrözni ..... -
Gabor_(HSF) #51824 Hát azért mert azt kért és valószinű hosszúzávon jobb volt a mekinek a keményebb gumi..
És miért esett szét? Sok oka lehet,a tulzott akarás hazai közönség előtt,meg még ezer1 más..a feszültség tükre pont a box hiba... -
A McLaren a gumiválasztást okolja
Lewis Hamilton a harmadik helyen ért célba hazai futamán, míg csapattársa, Fernando Alonso másodikként haladt át a célvonalon. A McLaren versenyzői a keményebb keverékkel kezdték meg a versenyt, ami - mint utólag kiderült - nem volt sikeres választás.
"A keményebb keverékkel nem tudunk olyan tempót diktálni, mint a lágyabb konstrukcióval. Fernando sebességével eleinte elégedett voltam, és ő később is jött a boxba. Mindössze három másodpercen múlt, hogy végül nem tudott Kimi előtt maradni." - jelentette ki a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug.
Szvsz Hamilton ma nemvolt annyira meggyőző és gyors, még lágyon sem lett volna esélye... ez most egy gyengusz futam volt tőle. -
Volt egy jó megjegyzés egy fórumon Massára
Csak egyetlen akadályba ütközött ma de azzal már nemtudott mit kedzeni...
Szóval megelőzte azokat akiket normál körülmények közt ő is lekörözött volna ahogy azt Kimi, Alo, Hami tette..., de már Bmwvel nemtudott mit kedzeni, az már nagyobb falat. -
Hamilton szerinted mitől esett szét?
Miatta ment ki közel 100.000 néző.Szerinted nem adott bele mindent?
A kemény keverékű gumi feltétele után lassult be.
ÉS ennek ellenére Alonso is megkapta a kemény keverékű gumit amikor jobb időket ment előtte a lággyal mint Kimi.
Szal akkor miért is kapott kemény keverékű gumit? -
Dokumentálva a Kimi Alonsó Hamilton befutó letT:)
Előre dotálva lehet neked van igazad:) Bár massa nem nagyon mutogatta az oroszlánkörmeit (12 körön át nem tudott semmit sem kezdeni Kubicával..) -
Gabor_(HSF) #51819 Hát most sem igazán értem miről beszélsz,mert sztem a meki taktikája jó volt,SŐT inkább úgy mondanám,Alonso és Massa Taktikája lehetett volna a nyerő..
De mig a meki nem volt elég űtős,addig Massa végezte ki magát a rajtnál..
Hami pedig sztem,az első boxos hiba után kicsit szétesett...
Tehát szvsz mind a meki mind a ferka szinte tökéletesen dolgozott..
Kimi pedig nagyszerüen élt a körélmények adta lehetőséggel....
A mai versenyt elemezve én úgy látom,Massa Kimi befutó volt dokumentálva.. -
gettobuxa #51818 egyszer kieshetne már hamilton, vagy mondjuk sato belémehetne, csak h tuti izgalom legyen :) -
Igen, de azért jó ez a 4. es, mert könyebb behozni valakit, mint tavaly, amikor csak MS-Alo verte egymást oda-vissza. -
Kimi sem fog minden versenyt megnyerni, de Hamilton sem lesz mindig 2. (sőt dobogós sem). de érdekes "statisztika". És azért jó hogy kiszámoltad helyettem is. :DD -
Hát nem igazán vágom, hogy mit akartak Hamiltonnál másodjára is a kemény keverékkel, eléggé elnézték a gumitémát. -
Komoly verseny volt a mai.
A Ferrari segítette míg a Merci hátráltatta a versenyzőit...
Kimi respect
-
a reális pontozás :( -
Massa:
"A rajtnál lefulladt a motor, de még nem tudom mi történt."
-
Ilyen erős mezőnyben egyik eshetőséget sem garantálja semmi. Ráadásul valszeg Hamilton szerencse sorozata sem tart örökké. Nem garantálja semmi sem, hogy továbbra is a dobogón fog csücsüslni minden verseny után. -
ha kimi ezentul minden egyes versenyt megnyer hamilton meg csak második lenne, még így is 2 pontal megnyerné a bajnokságot a britt :O -
Szép volt Kimi!
Szép volt Massa!
FORZA FERRARI!
Hamilton és Alonso is jó volt azért! R. Schumi meglepett. -
Dodo55 #51808 Igen tudom, ezzel csak azt akartam mondani, hogy IGENIS Massa fullaszthatta le az autót, nem kell ahhoz technikai probléma, mint ahogy egyesek mondják.