182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Narain Kathikeyan <nem ő a wrc pilóta aki kihasznál minden ugratót?:D -
G_ArchAngel #51926 Hivatalos: Alberst menesztették
Christian Albers ebben az évben meglehetősen gyengén szerepelt, folyamatosan kikapott a zöldfülű csapattársától, Adrian Sutiltól. A július 1-jén megrendezett Francia Nagydíjon a holland végzetes hibát követett el, ezután sokan az azonnali menesztést javasoltak.
A Spyker konszern Formula-1-es csapatának vezérigazgatója Michiel Mol bejelentette, hogy a jövő heti Európa Nagydíjon már nem számítanak egykori pilótájuk szolgálataira. „Ez a karrierem egyik legnehezebb döntése." - mondta a csapat igazgatója, aki azt is közölte, hogy nem a pilóta kvalitásaiban kételkednek, hanem a felmerült anyagi gondok miatt válnak ketté útjaik. „Minden a szponzortól függ, akinek pénzügyi nehézségei támadtak."
Albers lehetéseges utódja Marc Gené, Christian Klien és Narain Kathikeyan lehet. A szakértők többsége a Honda tesztpilótáját, Klient tartja a legesélyesebbnek. -
vótmá -
-
Mindig nézi:), jó futam volt a Francia a baleset ellenére is. -
azért én az egyenkasztnival nem értek egyet, had legyenek kissé másak, de mondjuk valami olyasmi amit lentebb írtam, hogy ne akadályozhassák egymást alőzésben, vagy mondjuk az autó hátulja legyen egyenkaszni, az elejét meg had alakítgassák... -
Meg a fordulatszám limit se kéne szvsz, jó az ha van mit feltekerni előzéshez. -
edeleny #51920 A GP2-ben egyen kasztnik vannak.
Ezért is gondolkodik az FIA 2011-töl ennek a bevezetésén. -
GP2-t szokta nézni valaki?
Én nem csak most bukkantam rá az utolsó Francia nagydíj összefoglalójára....
Hát bazz, 3 kör alatt többminden történt, mint az F1-ben az egész alatt... ;)
nem tudom mit kap a két éllovas, egy csapatból és kiütötték egymást ;)
érdemes megnézni, meg utána egy óriási bukás van, Kubicáéval vetekszik, a palánkon átforduláskor a feje mellett 20-30cm-el lehet a palánk. kemény. Lassítva is lesz utána...
GP2 - Francia Nagydíj - 2007 -
ha a FIA annyi minden megköt ezt is igazán megoldhatná, pl előírás lenne, hogy milyen szögben lehetnek a légterelők, mekkorák, azaz olyan előírás lenne ami segítené az előzést, nem rontaná a versenyautók egymás mögött haladását.
Mert tényleg lehet látni, pl Kimi is baromira nyomta, de lehetett látni, hogy amikor a másik autó mögé ér, egyszerűen nem tud tovább menni... -
A pontozás drasztikus megváltoztatása tényleg segíthetne, egy vagy két pontért senki sem fog egy biztos pozíciót egy előzéssel kockára tenni. Az csak kerékcserés ötlet sem rossz, tényleg felborítaná a mostani, túl sok variációt nem adó taktikázást. De mindemellett kéne valami, ami megkönnyítené a szélárnyékból való előzést is - talán slick gumik a jobb tapadásért, vagy nem tudom... nem értek hozzá. Lehet, hogy a számítógépvezérelt légterelők is jók lennének, végülis ez a kategória a csúcstechnikáról kell, hogy szóljon. -
edeleny #51916 Nem az olcsoságon van a hangsuly,hanem a gyorsaságon.Az idömérö naggyábol valos sorrendbe rendezi az autokat,ha valaki mégis gyorsabb a versenyen,akkor jön a taktika.
Mindenki kicsit ugy fejleszti az autoját,hogy minnél rosszabb legyen mögötte haladni.
A jelenlegi rendszerben teljesen elképzelhetetlen,hogy valaki hiba nélkül saját eröböl a 10. helyre kvalifikálja magát,és onnan nyerjen,max,ha 9-en kiesnek elöle. -
ááá, ez nekünk már sok lenne... elszoktunk már az izgalmaktól ;) (durva a négykeréken csúszás...)
régen nem úgy volt, hogy pont az előtted lévő autó mögött volt ideális az áramlat és pont hogy jól lehetett előzni, mintha így emlékeznék, de már nem vagyok benne biztos...
most meg... -
edeleny #51914 Valóban.
Viszont lehet,hogy rákényszeritené a harcra a pilotákat,ugyan is nem lehetne kiszámolni ki mikor áll ki kerékcserére,és nem biztos,hogy a versenyen a leggyorsabb indul majd az élről.
Az F1Racing szerint a pontrendszer megváltoztatására is szükség lenne,sürgösen.
Ök 12-8-6-5-4-3-2-1 javasolnak,viszont ha rajtam mulna 15-10-7-5-4-3-2-1 lenne. -
mert arra fejlődni olcsóbb sajna :((( -
Ilyeneket szeretnék látni. -
Ettől még nem lenne könnyebb előzni. -
edeleny #51910 Igen,sürgösen valami drasztikus változás kellene,pl. lehessen kereket cserélni,de ne lehessen tankolni,a rajtnál mindenkinek annyi üzemanyagot kellene vinni,amennyivel be tudja fejezni a versenyt.
Ez jo lenne a legujjabb trendnek is,hogy csökkentsék az autok fogyasztását.
Természetesen a Q3-as idömérö is ürestankos lehetne. -
Olvasgattam ma a legújabb F1 Racing-et, elég részletesen tárgyalja ezt a szélárnyékban autózás témát, ahogy olvasom szinte lehetetlen onnan előzni . A mérnökök szerint a hátsó autó akár 25-30 %-ot is veszíthet a tapadásból(ami akkora sebesség különbséghez vezet abban a pillanatban mint a Ferka és Spyker között van )....
De ami legmegdöbbentőbb, és nagyon jellemzi, tényleg mennyire lehetetlen feladat pályán előzni :
Pat Symonds :
"Az F1-es csapatok pillanatnyilag semennyi időt (!!!) nem töltenek a szélcsatornában az előzések megkönnyítésére irányuló kutatásokkal ."
Nyíltan felvállalják, hogy versenyt nyerni jó időmérővel, és jó taktikával lehet ( a boxban ) .Abszolut erre is irányulnak a fejlesztések . -
és mindenki erről beszét volna ha lenne kze hozzá akkor is :D -
Ilyet honnan szőttél össze?:D
Dennis arról beszélt végig hogy semmi közük az egészhez. -
Dodo55 #51906 A Ferrari Coughlan elleni pere egyben egy másik személy ellen is zajlik, ez derült ki nemrég, amikor megmondták a tárgyalás címét. Én nem csodálkoznék azon, hogyha az a más személy, akinek a nevét nem közölték, nem Stepney lenne...
Ron Dennis viselkedése az elmúlt napokban nagyon fura volt. Folyton valami nagy igazság kiderüléséről beszélt, és olyan kedve volt végig, mintha 2 napja lenne hátra az életből. És amikor mondták neki, hogy az egyik McLarenes mérnöknél láttak most Ferraris technikai infokat tartalmazó papírokat, mit szól ehhez, akkor nem tagadta ezt, hanem rögtön elterelte a szót másra, és nem válaszolt arra, amit kérdeztek tőle.
Szerintem a nagy igazság nem más, mint egy McLarenes ember neve a per nevében, amit nem közöltek még... -
A kvalit megnyerte könnyű autóval és utána sehol nemvolt, talán ha nem a polra mennek akkor nagyon talán de még akkor se tudott volna mitkedzeni Alonsoval és Kimivel, most lassabb volt megesik. -
WNW #51904 Nem, lassabb volt a masik harom elmenonel, a csapata ezen probalt javitani egy mas taktikaval.. Illetve hogy kielegitsek a nep igenyeit, adtak neki egy edzes elsohelyet... Nem lehet minden palyat 100%-ra hozni, feleslegesnek erzem az angol lapok kemenykedeset.. -
Kicsit szigorúak Hamiltonnal szemben az angol lapok, pedig ezt a futamot nagyobbrészt a csapata cseszte el -
DJ BP #51902 Előbb vagy utóbb le fogom dolgozni a hátrányt
Előbbről már lekésett :DDD -
Hát nemtom, én abból, hogy "ő is Hamilton előtt ért volna célba" azt hámoztam ki, hogy első, második, vagy harmadik hely Massa-nak. -
WNW #51900 Hat igen, az igazi Alonso, egyszer sikerult nagy veletlenul Hamilton ele keverednie, mar is nagy a pofaja...
Az mar csak hab a tortara, hogy ugy szamol, hogy Massa csak Hamiltont elozte volna meg, Ot nem.. Hat az idoket, meg a taktikat nezve Massa Kimire is veszelyes lett volna, nem hogy Hamiltonra, rola nem is beszelve...
-
Kicsit értelmetlen, de neki biztos jó ha Lewis sem mindig tökéletes. -
G_ArchAngel #51898 Alonso: be fogom hozni Hamiltont
Fernando Alonso két ponttal csökkentette hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben a bajnoki összetettben. A címvédő biztos abban, hogy az elkövetkezendő versenyek során még közelebb kerül csapattársához.
"Előbb vagy utóbb le fogom dolgozni a hátrányt. Kanada óta gyorsabb vagyok, mint Lewis. Indianapolisban nem tudtam megelőzni, Magny Coursban pedig a váltó hátráltatott. Silverstoneban egy normál versenyünk volt, ahol fél perces előnnyel értem célba Lewis előtt." - nyilatkozta Alonso az AS című lapnak.
"A következő versenyeken is Lewis előtt szeretnék célba érni, hogy csökkentsem a hátrányt. De a Ferrariról sem szabad megfeledkezni, akik ismét gyorsabbak voltak mint mi. Ha Massának nem lettek volna problémái a rajtnál, akkor ő is Hamilton előtt ért volna célba."
Alonso már a futam előtt is 'megjósolta', hogy "Lewis is kerülhet nehéz helyzetbe". Hamilton valóban hibázott Silverstoneban, Alonso pedig kihasználta a lehetőséget. "Jó ha a bajnoki tabella éllovasa egyre több nehézséggel küzd a pályán, különösen egy első rajtkocka után."
-
The Telegraph: "Lewis Hamilton nagy árat fizetett a hibáért. Ezzel átadta a győzelmet a Ferraris Kimi Räikkönennek."
a boxban eltöltött 2-3 mp = a pályán kapott 30 mp? -
G_ArchAngel #51896 Anglia
Daily Mirror: "Lewis Hamilton belátta, hogy a bajnoki címhez győznie kell."
The Guardian: "Räikkönen tökéletes tempóban foszlatta szét a hazai győzelem reményét."
The Independent: "Räikkönen és a Ferrari tönkretette a Hamilton parádét. A nemzeti hős a dobogó legalacsonyabb fokán. Hamilton nem tudta azt adni a hazai közönségének amit vártak tőle."
The Sun: "Hamilton folytatja remek sorozatát, és a kilencedik alkalommal is a dobogóra áll. De magával is viaskodik, hogy a Ferraris Kimi Räikkönen és csapattársa, Fernando Alonso mögött ért célba."
The Telegraph: "Lewis Hamilton nagy árat fizetett a hibáért. Ezzel átadta a győzelmet a Ferraris Kimi Räikkönennek."
The Times: "Kijózanító érzés."
Olaszország
Corriere dello Sport: "A Szuper-Räikkönen Schumacher-i stílusban diadalmaskodott. A Ferrari a bajnoki címben bízik. Egy kémbotránnyal teli hét után a Ferrarinak ismét van oka az ünneplésre."
Gazzetta dello Sport: "Ferrari győzelem. Tökéletes verseny egy tökéletes hétvégén. Kimi Räikkönen újra meghódította világot. A legfőbb rivális otthonában a régi stílusában versenyzett."
La Stampa: "Kimi, Silverstone lovagja. Tökéletes versenyt teljesített az elhibázott időmérő után."
Tuttosport: "Ferrari, egy győzelem Schumi stílusban. Räikkönen az ellenfél otthonában nyert. Räikkönen két tökéletes versenyt teljesített. A Ferrari átvészelte a technikai lemaradást."
Spanyolország
AS: "Alonso megverte Hamiltont, Räikkönent viszont nem sikerült. Az ellenfél jól szerepelt."
El Mundo Deportivo: "Räikkönen a zseniális Alonso előtt, Hamilton nagy hátránnyal a harmadik. A Räikkönen és a Ferrari megakadályozta Alonso győzelmét. Hamilton hű maradt a pódiumhoz."
Marca: "Alonso a második hellyel elrontja Hamilton ünnepét. Hamilton elkövette első Formula-1-es hibáját. A robotnak is van gyenge pontja. Alonso a behozhatatlan Räikkönen mögött maradt."
Sport Barcelona: "Szinte mint egy győzelem. Ennek a második helynek olyan íze van, mint egy győzelemnek. Alonso nagy árat fizetett az időmérőn a csapat rossz stratégiájáért. Ellopták az első rajtkockáját. A Ferrari erősebb volt Räikkönen pedig zseniális." -
Látod, nemvagy elég határozott fikázó, szedd össze magad
-
ezen röhögök 5 perce :) -
G_ArchAngel #51893 ez durva sértés volt, én mint Alonso drukker?
megyek felakasztom magam:) -
WNW #51892 Nahat mikre raersz... Most helyrehoztad az Alonso drukkersegedbol adodo antipatiamat...
-
DEITER #51891 
-
G_ArchAngel #51890 a Spyker-es csajról képek -
eléggé kegyetlen (akár a versenypályán ott sincs kegyelem)
olyan mintha a hasa görcsölne.
-
A masodik kep a legjobb :D