• G_ArchAngel #51898
    Alonso: be fogom hozni Hamiltont

Fernando Alonso két ponttal csökkentette hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben a bajnoki összetettben. A címvédő biztos abban, hogy az elkövetkezendő versenyek során még közelebb kerül csapattársához.

"Előbb vagy utóbb le fogom dolgozni a hátrányt. Kanada óta gyorsabb vagyok, mint Lewis. Indianapolisban nem tudtam megelőzni, Magny Coursban pedig a váltó hátráltatott. Silverstoneban egy normál versenyünk volt, ahol fél perces előnnyel értem célba Lewis előtt." - nyilatkozta Alonso az AS című lapnak.

"A következő versenyeken is Lewis előtt szeretnék célba érni, hogy csökkentsem a hátrányt. De a Ferrariról sem szabad megfeledkezni, akik ismét gyorsabbak voltak mint mi. Ha Massának nem lettek volna problémái a rajtnál, akkor ő is Hamilton előtt ért volna célba."

Alonso már a futam előtt is 'megjósolta', hogy "Lewis is kerülhet nehéz helyzetbe". Hamilton valóban hibázott Silverstoneban, Alonso pedig kihasználta a lehetőséget. "Jó ha a bajnoki tabella éllovasa egyre több nehézséggel küzd a pályán, különösen egy első rajtkocka után."