72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • CSOCSO
    viszont usteam karbantartojanak az emiljet megadhatnatok..hatha az tud segiteni nekem
  • CSOCSO
    ja amugy usteamrol lemondhatok mert az uw tiltja a kulfoldieket:(
  • CSOCSO
    nem kaptam privit.. amazonrol termeszetesen tudok rendelni .. FREAK nek mar rendeltem valamit.. kuldj inkabb emilt!
    [email protected]
  • Bucser
    UE=EU:)
  • Bucser
    Küldtem Privátot olvasd el és válaszolj pls:) Nekem is lenne hozzád kérdésem mondjuk amcsi amazon.com-ról kérdésem esetleg kérésem. Ugyanis rendelnénk valamit de UE-ba nem szállit az amerikai Amazon.com... Hátha te tudnál segíteni problémánkon:)
  • CSOCSO
    hat ha majd tudja valaki akkor adja meg a zsozso emiljet! koszike!
  • aabyssx
    Ugyan nem teljesen ide való, de 2-es régiójú Azumi-t, Alive-ot, vagy Versus-t keresek (Ryuhei Kitamura).
    Ha valaki tud (akár csak irányban) segíteni, szívesen veszem. THX
  • Sadun Tryst
    ja, és ilyenkor jön a kérdés, hogy akkor az oldal működtetője is lány? számomra elég meglepő lenne... :)
  • Bucser
    Ehh régen néztem vaciláltam, hogy ot legyen -e az a H vagy ne:) Igazad van megnéztem http://aoianime.animehq.hu/evangelion
  • Sadun Tryst
    Hikarinak nem Asuka legjobb barátnőjét hívják? Ikari, az Ikari, nem pedig Hikari... ^_^
  • Bucser
    Mivel hosszú a rajzoplási fázis olyan 500 000$ körül, de mióta egyre több CG-t használnak egyre többe...
  • Bucser
    Nem a kun az becézés és te sem csk a fiatalbbakat szoktad beézni, hanem a hozzád közelállókat is pl. Ha idősebb kedvesebb ismerős... És Ayanami is Hikari kunnak szólítja mind Shinji-t mind Gendo-t...
  • Bucser
    NEm hanem 10 órát takarítottam tegnap a súrolás meg mosogatás típusút és baromira fáradt voltam fizikailag így nem nagyon vettem észre, hogy miket gépelek... Shinji-kunra gondoltam természetesen.
  • Bucser
    Sőt elvileg van lehetőség egy nagyobb sávszélességű accountra is. Ugyanis a szabványbelépés le van korlátozva 60Kbyte/secre. Sajnos a server megint áll:( (Így az oldal sem megy) Zsozso címét meg nem tudom fejből. Ha pedig felajánlassz neki egy kisebb összget mégjobban örülne:) Akármennyire is szívből csinálja neki is vannak anyagi gondjai:)
  • CSOCSO
    mennyibe kerulhet egy anime film elkeszitese?? dollarban?
  • CSOCSO
    kun az nem ilyen.. csaba>>csabika??? tehat inkabb fiatalabbaknal van. nem?
  • CSOCSO
    fix ip-m van!! TUDSZ SZOLNI??? LESZOPOM MAGAM!! NEBASZ!!! most olyat irtal hogy konnycsepp kerult a szemembe!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sadun Tryst
    nagyon soxor ütöttél mellé... vagy már reflex-szerű volt? :D
  • Bucser
    Mert én nem tudom mi??? Csak melléütöttem ugyanis fáradt vagyok:) És igen sokszor ütöttem mellé...:)
  • Sadun Tryst
    ha NGE-ről beszélsz, akkor Shinji-nek hívják a főhőst... ^_^

és hát igen. a nyelv nemhiába ilyen kifejező, mivel az egész japán kultúra a tiszteletre és becsületre épül.

san - általános tisztelet
    kun/chan - tegeződés, baráti viszony
    senpai - idősebb tanuló/diák iránti tisztelet kifejezése
    ha meg nem használ semmit, csak simán a kersztnevet, akkor az pedig a mély barátság jele.

a köszönések is nagyon összetettek:

sayonara - elköszönés. általános tisztelet, ezt mindenkinek lehet mondani
    genki - barátok között köszönnek így el
    tadaima - "megérkeztem"/ haza jöttem
    okari(nasai) - aki megjön, annak mondjuk köszöntés képpen
    ittershai - a távozónak modják otthon

márcsak ennyiben is összetettebb nyelv, mint bármelyik más.
    magyarban elég sovány lenne, a helló, szia, viszlát, és a megjöttem szó használata.... és nem is tükrözné a 2 ember közti kapcsolatot... japán ruleZ! ^_^
  • Bucser
    Azt, hogy Shime...Shime...Shime...(lehet rosszul írom), vagy a köszönöm különböző formáit nem lehet kifejezni magyarul vagy angolul.... És a tiszteleti viszonyokat is sokkal jobban ábrázolja (pl, hogy Shunji apja tiszteli A beosztottját a professzort és nem csak egy beosztottnak tartja hanem jóbarátnak..) Az amcsik az ilyet egy hoszabb beszélgetésben mutatják ki míg a japán már a Megszólításnál...
  • Bucser
    Mélységesen egyetértek... Csaikis JApán szinkron.... Siunji ordítását csak elkúrná az Angol szinkron... (bár az amcsi szinkronok rajzfilmeknél dúrván bénák... (az átlagszinkronra gondolok)
  • Bucser
    Csocso fix Ip-d van odakint? Ha igen lehet meg tudod kérni Zsozso-t hogy állitsa be az IP-det kivételnek, mert az egész országon kívüli régiót tiltja....
  • Sadun Tryst
    én is így vagyok. miden anime-t én CSAKIS japán szinkronnal akarok látni! nem kell se az angol se a magyar! csak 1 normális magyar felirat! bár anélkül is duravjól megvagyok... :)
  • Seth
    isten ments hogy leszinkronizálják
  • Sadun Tryst
  • Seth
    szvsz úgy értette hogy magyar felirattal nézte(nem magyar szinkron)
    nincs szinkronos
  • CSOCSO
    nah megegyszer.. fent van valahol szinkronosan a cucc????
  • Sadun Tryst
    aha. de gondololom ha eddig ingyé csinálta 1 kis segítség után megint lesz rendesen. szóval csak nem megy át SMS warezba a a gyerek, hogy 250 ft 5 nap letöltés... pfff
  • QuippeR
    nem tudom, én biztosan nem szórakoznék azzal a srác helyében, hogy ingyen adjam mindenkinek. gondolom nem százezer forintot költött a winchesterekre, hanem jóval többet.
  • Sadun Tryst
    vazze... szerintem ha azt meglehetne oldani, hogy 1 hónap használat mondjuk 500 forint lenne, akkor elég jól kijönne a srác mindig... és nem lennének ilyen szarok. az az 500 forint pedig 1 hónapra mindenkinek megéri sztem...
  • QuippeR
    azt írta, hogy új alaplap meg proci kell, és nincs rá túlzottan kerete, ergo nem tudni mikortól lesz jó. (szerintem így hat óra után próbálkozhatunk holnap újra...)
  • Sadun Tryst
    bassza meg.... és azt nem írták ki, hogy mikor lesz helyrehozva véglegesen? mert akkor nem töltögetek a semmibe... ugyebár a kibaszott chello... :(
  • Seth

Ennyi volt?....................
  • QuippeR
    most állt le megint. úgy látszik hardver hiba volt (a főoldalon ezt a hírt olvastam épp)
  • Sadun Tryst
    jee! húzom is lefelé az FLCL-t! :)))))
  • Seth
    Hopp....hopp megint van usteam :)
    gyorsan-gyorsan-tőccsed-tőccsed ( tényleg ez volt az első mondatom:))
  • Seth
    "de most magyarul. a felirat nagyon szar volt"
    vili?
  • CSOCSO
    magyarul????????????????????????????????????????????
  • Sadun Tryst
    gecc, megnéztem az NGE sorozatot 2x-ra is, de most magyarul. a felirat nagyon szar volt, de pár eddig meg nem érett részt azért világossá tett. és most elolvastam minden kiegésztiő anyagot is a sorozat mellé. egyszerűen félelmetes mit csinált a GAiNAX... ^^