72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    Mert én nem tudom mi??? Csak melléütöttem ugyanis fáradt vagyok:) És igen sokszor ütöttem mellé...:)
  • Sadun Tryst
    ha NGE-ről beszélsz, akkor Shinji-nek hívják a főhőst... ^_^

és hát igen. a nyelv nemhiába ilyen kifejező, mivel az egész japán kultúra a tiszteletre és becsületre épül.

san - általános tisztelet
    kun/chan - tegeződés, baráti viszony
    senpai - idősebb tanuló/diák iránti tisztelet kifejezése
    ha meg nem használ semmit, csak simán a kersztnevet, akkor az pedig a mély barátság jele.

a köszönések is nagyon összetettek:

sayonara - elköszönés. általános tisztelet, ezt mindenkinek lehet mondani
    genki - barátok között köszönnek így el
    tadaima - "megérkeztem"/ haza jöttem
    okari(nasai) - aki megjön, annak mondjuk köszöntés képpen
    ittershai - a távozónak modják otthon

márcsak ennyiben is összetettebb nyelv, mint bármelyik más.
    magyarban elég sovány lenne, a helló, szia, viszlát, és a megjöttem szó használata.... és nem is tükrözné a 2 ember közti kapcsolatot... japán ruleZ! ^_^
  • Bucser
    Azt, hogy Shime...Shime...Shime...(lehet rosszul írom), vagy a köszönöm különböző formáit nem lehet kifejezni magyarul vagy angolul.... És a tiszteleti viszonyokat is sokkal jobban ábrázolja (pl, hogy Shunji apja tiszteli A beosztottját a professzort és nem csak egy beosztottnak tartja hanem jóbarátnak..) Az amcsik az ilyet egy hoszabb beszélgetésben mutatják ki míg a japán már a Megszólításnál...
  • Bucser
    Mélységesen egyetértek... Csaikis JApán szinkron.... Siunji ordítását csak elkúrná az Angol szinkron... (bár az amcsi szinkronok rajzfilmeknél dúrván bénák... (az átlagszinkronra gondolok)
  • Bucser
    Csocso fix Ip-d van odakint? Ha igen lehet meg tudod kérni Zsozso-t hogy állitsa be az IP-det kivételnek, mert az egész országon kívüli régiót tiltja....
  • Sadun Tryst
    én is így vagyok. miden anime-t én CSAKIS japán szinkronnal akarok látni! nem kell se az angol se a magyar! csak 1 normális magyar felirat! bár anélkül is duravjól megvagyok... :)
  • Seth
    isten ments hogy leszinkronizálják
  • Sadun Tryst
  • Seth
    szvsz úgy értette hogy magyar felirattal nézte(nem magyar szinkron)
    nincs szinkronos
  • CSOCSO
    nah megegyszer.. fent van valahol szinkronosan a cucc????
  • Sadun Tryst
    aha. de gondololom ha eddig ingyé csinálta 1 kis segítség után megint lesz rendesen. szóval csak nem megy át SMS warezba a a gyerek, hogy 250 ft 5 nap letöltés... pfff
  • QuippeR
    nem tudom, én biztosan nem szórakoznék azzal a srác helyében, hogy ingyen adjam mindenkinek. gondolom nem százezer forintot költött a winchesterekre, hanem jóval többet.
  • Sadun Tryst
    vazze... szerintem ha azt meglehetne oldani, hogy 1 hónap használat mondjuk 500 forint lenne, akkor elég jól kijönne a srác mindig... és nem lennének ilyen szarok. az az 500 forint pedig 1 hónapra mindenkinek megéri sztem...
  • QuippeR
    azt írta, hogy új alaplap meg proci kell, és nincs rá túlzottan kerete, ergo nem tudni mikortól lesz jó. (szerintem így hat óra után próbálkozhatunk holnap újra...)
  • Sadun Tryst
    bassza meg.... és azt nem írták ki, hogy mikor lesz helyrehozva véglegesen? mert akkor nem töltögetek a semmibe... ugyebár a kibaszott chello... :(
  • Seth

Ennyi volt?....................
  • QuippeR
    most állt le megint. úgy látszik hardver hiba volt (a főoldalon ezt a hírt olvastam épp)
  • Sadun Tryst
    jee! húzom is lefelé az FLCL-t! :)))))
  • Seth
    Hopp....hopp megint van usteam :)
    gyorsan-gyorsan-tőccsed-tőccsed ( tényleg ez volt az első mondatom:))
  • Seth
    "de most magyarul. a felirat nagyon szar volt"
    vili?
  • CSOCSO
    magyarul????????????????????????????????????????????
  • Sadun Tryst
    gecc, megnéztem az NGE sorozatot 2x-ra is, de most magyarul. a felirat nagyon szar volt, de pár eddig meg nem érett részt azért világossá tett. és most elolvastam minden kiegésztiő anyagot is a sorozat mellé. egyszerűen félelmetes mit csinált a GAiNAX... ^^
  • QuippeR
    ja. már vagy három napja töltöm a negyedik részt...
  • Seth
    Most megint nem megy....SHIT
  • QuippeR
    most megy a usteam.

a get backers-t töltöm. nem tudjátok véletlenül, hogy mi a különbség az (a-e) és (ishin) végűek között? én a feliratra gyanakszom (anime empire feliratosokat töltöttem eddig).
  • CSOCSO
    veszek neki egy nagy vioncsit csak oldja meg hogy innen is tudjam hasznalni az ftp -t:)
  • Sadun Tryst
    1 hónap 500 ft SMS nem lenne rossz... többet viszont nem hinném, hogy tudnék rá áldozni... vagy NAGYON max. 800 ft-t... túl magasak a telószámláim... :(
  • Seth
    Semmi :(
    Egyébként azt vettem észre hogy az anime könyvtárban az összes film létrehozás átuma 2004.06.04(5?) volt, tehát át lettek pakolva . Talán karbantartási munka miatt áll a cucc.
    Ja és az oldalon volt egy cikk, hogy az üzemeltető srácnak kezd fogyni a tartaléka, tehát egy kis támogatást kéne adni, mert az lesz a vége hogy megszűnik...vagy fizetős lesz :(
  • Sadun Tryst
    na, valakinél vmi javulás USTEAM felé? mer nálam még mindig nem jó...
  • Sadun Tryst
    olvastam, hogy nagyon zavaros az egész, de már a poén miatt is megfogom nézni. mert amilyen az animáció, hát az nagyon FUN... :)
  • Bucser
    A furi kuri nagyon zavaros sokkal nehezebben emészhető mint az NGE... Volt szerencsém 16 évesen látni... Megfogott a fantasztikus animáció, de nagyon nehezen érthető az egész story.... Olyan mint egy tudathasadásos álom... Kb a a Füves haverok álmodhatnak ilyet ha beszívnak....
  • Sadun Tryst
    láttam 1 AMV-t belőle, aztán most nagyon rá vagyok kattanva... :) de legdurvább az egészben az, hogy a Gainax csinálta ezt is... :)
  • CSOCSO
    faszom.. en is akarok ustemaet:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((picsaba man....
  • Bucser
    Furi-Kuri nagyon elborult film.... Bár a kis robogó a csajszival rulez:)
  • Sadun Tryst
    pics... remélem estére már jó lesz, mert a Tenchi Muyo! első 5 részét és az FLCL-t le akarom tölteni! ^_^
  • Bucser
    Nálam sem megy valszeg UW "karbantartás" van:)

Tőrlik a sokxar warezoldalt:)
  • Sadun Tryst
    hm...
    talán estére már jó lesz...
  • Seth
    Nálam se müxik.
    Rosszat sejtek...
  • Sadun Tryst
    most tényleg baj van... már az usteam.uw.hu sem jön be... mindenkinél oké van, csak nálam van szarozás megint?! :(
  • Sadun Tryst
    már tárgytalan. a tűzfalam a ludas... :)