72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#848 Mert én nem tudom mi??? Csak melléütöttem ugyanis fáradt vagyok:) És igen sokszor ütöttem mellé...:) -
#847 ha NGE-ről beszélsz, akkor Shinji-nek hívják a főhőst... ^_^
és hát igen. a nyelv nemhiába ilyen kifejező, mivel az egész japán kultúra a tiszteletre és becsületre épül.
san - általános tisztelet
kun/chan - tegeződés, baráti viszony
senpai - idősebb tanuló/diák iránti tisztelet kifejezése
ha meg nem használ semmit, csak simán a kersztnevet, akkor az pedig a mély barátság jele.
a köszönések is nagyon összetettek:
sayonara - elköszönés. általános tisztelet, ezt mindenkinek lehet mondani
genki - barátok között köszönnek így el
tadaima - "megérkeztem"/ haza jöttem
okari(nasai) - aki megjön, annak mondjuk köszöntés képpen
ittershai - a távozónak modják otthon
márcsak ennyiben is összetettebb nyelv, mint bármelyik más.
magyarban elég sovány lenne, a helló, szia, viszlát, és a megjöttem szó használata.... és nem is tükrözné a 2 ember közti kapcsolatot... japán ruleZ! ^_^ -
#846 Azt, hogy Shime...Shime...Shime...(lehet rosszul írom), vagy a köszönöm különböző formáit nem lehet kifejezni magyarul vagy angolul.... És a tiszteleti viszonyokat is sokkal jobban ábrázolja (pl, hogy Shunji apja tiszteli A beosztottját a professzort és nem csak egy beosztottnak tartja hanem jóbarátnak..) Az amcsik az ilyet egy hoszabb beszélgetésben mutatják ki míg a japán már a Megszólításnál... -
#845 Mélységesen egyetértek... Csaikis JApán szinkron.... Siunji ordítását csak elkúrná az Angol szinkron... (bár az amcsi szinkronok rajzfilmeknél dúrván bénák... (az átlagszinkronra gondolok) -
#844 Csocso fix Ip-d van odakint? Ha igen lehet meg tudod kérni Zsozso-t hogy állitsa be az IP-det kivételnek, mert az egész országon kívüli régiót tiltja.... -
#843 én is így vagyok. miden anime-t én CSAKIS japán szinkronnal akarok látni! nem kell se az angol se a magyar! csak 1 normális magyar felirat! bár anélkül is duravjól megvagyok... :) -
#842 isten ments hogy leszinkronizálják -
#841 -
#840 szvsz úgy értette hogy magyar felirattal nézte(nem magyar szinkron)
nincs szinkronos -
#839 nah megegyszer.. fent van valahol szinkronosan a cucc???? -
#838 aha. de gondololom ha eddig ingyé csinálta 1 kis segítség után megint lesz rendesen. szóval csak nem megy át SMS warezba a a gyerek, hogy 250 ft 5 nap letöltés... pfff -
#837 nem tudom, én biztosan nem szórakoznék azzal a srác helyében, hogy ingyen adjam mindenkinek. gondolom nem százezer forintot költött a winchesterekre, hanem jóval többet. -
#836 vazze... szerintem ha azt meglehetne oldani, hogy 1 hónap használat mondjuk 500 forint lenne, akkor elég jól kijönne a srác mindig... és nem lennének ilyen szarok. az az 500 forint pedig 1 hónapra mindenkinek megéri sztem... -
#835 azt írta, hogy új alaplap meg proci kell, és nincs rá túlzottan kerete, ergo nem tudni mikortól lesz jó. (szerintem így hat óra után próbálkozhatunk holnap újra...) -
#834 bassza meg.... és azt nem írták ki, hogy mikor lesz helyrehozva véglegesen? mert akkor nem töltögetek a semmibe... ugyebár a kibaszott chello... :( -
Ennyi volt?.................... -
#832 most állt le megint. úgy látszik hardver hiba volt (a főoldalon ezt a hírt olvastam épp) -
#831 jee! húzom is lefelé az FLCL-t! :))))) -
#830 Hopp....hopp megint van usteam :)
gyorsan-gyorsan-tőccsed-tőccsed ( tényleg ez volt az első mondatom:)) -
#829 "de most magyarul. a felirat nagyon szar volt"
vili? -
#828 magyarul???????????????????????????????????????????? -
#827 gecc, megnéztem az NGE sorozatot 2x-ra is, de most magyarul. a felirat nagyon szar volt, de pár eddig meg nem érett részt azért világossá tett. és most elolvastam minden kiegésztiő anyagot is a sorozat mellé. egyszerűen félelmetes mit csinált a GAiNAX... ^^ -
#826 ja. már vagy három napja töltöm a negyedik részt... -
#825 Most megint nem megy....SHIT -
#824 most megy a usteam.
a get backers-t töltöm. nem tudjátok véletlenül, hogy mi a különbség az (a-e) és (ishin) végűek között? én a feliratra gyanakszom (anime empire feliratosokat töltöttem eddig). -
#823 veszek neki egy nagy vioncsit csak oldja meg hogy innen is tudjam hasznalni az ftp -t:) -
#822 1 hónap 500 ft SMS nem lenne rossz... többet viszont nem hinném, hogy tudnék rá áldozni... vagy NAGYON max. 800 ft-t... túl magasak a telószámláim... :( -
#821 Semmi :(
Egyébként azt vettem észre hogy az anime könyvtárban az összes film létrehozás átuma 2004.06.04(5?) volt, tehát át lettek pakolva . Talán karbantartási munka miatt áll a cucc.
Ja és az oldalon volt egy cikk, hogy az üzemeltető srácnak kezd fogyni a tartaléka, tehát egy kis támogatást kéne adni, mert az lesz a vége hogy megszűnik...vagy fizetős lesz :( -
#820 na, valakinél vmi javulás USTEAM felé? mer nálam még mindig nem jó... -
#819 olvastam, hogy nagyon zavaros az egész, de már a poén miatt is megfogom nézni. mert amilyen az animáció, hát az nagyon FUN... :) -
#818 A furi kuri nagyon zavaros sokkal nehezebben emészhető mint az NGE... Volt szerencsém 16 évesen látni... Megfogott a fantasztikus animáció, de nagyon nehezen érthető az egész story.... Olyan mint egy tudathasadásos álom... Kb a a Füves haverok álmodhatnak ilyet ha beszívnak.... -
#817 láttam 1 AMV-t belőle, aztán most nagyon rá vagyok kattanva... :) de legdurvább az egészben az, hogy a Gainax csinálta ezt is... :) -
#816 faszom.. en is akarok ustemaet:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((picsaba man.... -
#815 Furi-Kuri nagyon elborult film.... Bár a kis robogó a csajszival rulez:) -
#814 pics... remélem estére már jó lesz, mert a Tenchi Muyo! első 5 részét és az FLCL-t le akarom tölteni! ^_^ -
#813 Nálam sem megy valszeg UW "karbantartás" van:)
Tőrlik a sokxar warezoldalt:) -
#812 hm...
talán estére már jó lesz... -
#811 Nálam se müxik.
Rosszat sejtek... -
#810 most tényleg baj van... már az usteam.uw.hu sem jön be... mindenkinél oké van, csak nálam van szarozás megint?! :( -
#809 már tárgytalan. a tűzfalam a ludas... :)