72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • via_mala
    1. Vampire Hunter D (nem túl jó minőségű)
    2. Vampire Hunter D - Bloodlust (ez annál inkább)
    3. nincs 3. rész (tudtommal)

Jin-Roh-hoz: használjmplayer-t! Ez mindent visz, még a hibás fájlokat is, kódek nem kell hozzá, feliratokat is megjeleníti.
  • Sadun Tryst
    ja és 2 kérdés:

1. letöltöttem a Jin-Roh-t, de beáll mindig a kép 4 mp után... nem tud valaki valamilyen kényességéről ennek a videónak?

2. a Vampire Hunter D részeket milyen sorrendbe kell megnézni? mert van a sima és a Bloodlust is... meg valami harmadik...

thx a válaszokat előre is ;)
  • Sadun Tryst
    ja és a letöltéshet BitTorrente letöltőprogi kell, amit innen szedhettek le... :)
  • Sadun Tryst
    van 1 új anime, amit most pakolnak a netre. Midori no hibi a címe (Righthand Girlfriend).

A történet elég fura, és gagyi, de ha az ember megnézi az első két részt, meglátja, h a történet ellenére valami eszméletlenül jó ez a sorozat! :) és az a furcsa történet az, h van 1 srác, akitől mindenki fél szinte, mert ilyen verekedős típus, aki még tud is. de 1szer csak a jobb keze helyén (csuklótól felfelé) 1 lány lesz! :D
    a szituk meg a történet pedig ezen kívül sablon. a srácnak csak 1 szerető baránő kell, de nem a kezén lévő kiscsaj, mert hát jelenleg mégiscsak ő a jobbkeze! :D
    jelenleg csak a 12. részig lehet letölteni (13 részes a sorozat) innen. ajánlom mindenkinek, jókat lehet rajta röhögni... :)
  • via_mala
    Gondoltam:
    "Hmmm, 66 hozzászólás az Anime topicban, ez igen, akkor biztosan sok érdekes dolgot fogok olvasni."
    Hát ...
    Ez a YuGiOh biztosan nem feküdné meg a mi gyomrunkat, de egy 4 éves gyerek lelkét már valószínűleg alaposan felkavarja. Igaz én sem ismerem a sorozatot, de asszem tényleg az lenne az értelmes megoldás, ha már karikázni kell, akkor csináljanak 6-os 8-as 10-es karikákat, mert egész egyszerűen MARHASÁG egy kalap alá venni a 4 éveseket a 12 évesekkel.
    Egyébként az ORTT érvelésében felsorolt dolgokkal többé kevésbé egyetértek, azzal a fontos kitétellell, hogy tovább kellene egy kicsit finomítani, hogy milyen karikákat lehet kirakni. Mert azok a káros hatások, jelenségek, amiket leírtak inkább csak a kisebb gyerekekre igazak fokozottan.
    Másrészről az oertété tényleg túl erős szavakat használ, és néha eléggé elfogultan is fogalmaznak. De talán 30 perc letiltás + egy 12-es karika nem fog végzetes csapást mérni az rtl-re. ;)
    Egyébként meg nem kell szidni a tévét, hanem el kell felejteni! Én pl. már 5 éve nem nézem. Nem is hiányzik. Próbáljátok ki! Egy csomó időtök szabadul így fel!

És akkor anime: Vampire Princess Miyu (TV)
    Kedvenc helyünk újra él és van a VPM-ból elfogadható minőségű változat fent a korábbi gyatra .asf helyett. Mindenkinek javaslom, aki
    1, szereti a vámpíros, szövevényes, misztikus történeteket
    2, nem bánja, ha nyomasztó a sorozat
    3a, nem bánja, ha nincsenek vérben fürdő akciójelenetek
    3b, ezzel szemben vannak elgondolkodtató szituációk
    4, nem bánja, hogy nincs lezárva a történet
    És ha mindez megvolt, akkor jöhet a Vampire Princess Miyu OVA 4 része. Persze inkább előtte kellene megnézni, mivel korábban készült és Miyu korábbi történetét meséli el. Másképpen is viselkedik benne Miyu. Az OVA-ban még inkább gyereklány, a TV-sorozatban viszont már komoly felnőtté érett -- persze csak lélekben, mert testben örökre egy 13 éves lány marad.
    Miyu egy tragikus sorsú halhatatlan tiszta vámpír: sem napfény, sem szentelt víz nem árt neki. Feladata az emberek életét tönkretevő Shinma-k (démon-ok) visszaküldése a sötétségbe. Ez az ő sorsa az idők végezetéig. Mindeközben vámpír léte terheként időnként emberi vérre van szüksége, de igyexik olyan szerencsétlen embereket választani, akiknek sorsa, élete kilátástalan, mivel Miyu vére őket is halhatatlanná teszi, így ez valójában jutalom nekik. Ilyen formán Miyu egy tragikus sorsú, jó vámpír, aki bár nem sokat törődik az emberekkel, de ha lehet kíméli őket, nem úgy mint örök ellensége Reiha, aki szándékosan és érzéketlenül fagyasztja halálra az útjába kerülő embereket, csakúgy mint a Shinma-kat. Reiha mindig nagyon kimért szemben a tudatából lehasadt játékbabaként megtestesült Matsukaze-val, akit Reiha mindig a karjában tart. Matsukaze egy mozdulatlan baba, akinek nincs semmilyen hatalma, csak beszélni tud, de azt leplezetlen gyűlölettel. Valahogy így választotta le magáról Reiha a gyűlölködő személyiségét, hogy saját maga mindig hideg és érzelemmentes lehessen. Hogy ez a 6 éves forma jég-démon miért is gyűlöli elemi erővel Miyu-t, mi az a réges régi kapocs, ami őket összeköti, az kb a 20. rész táján fog kiderülni.
    Nem beszéltem idáig Larva-ról, Miyu tökéletes társáról, aki egy nyugati Shinma. Réges régen állt Miyu szolgálatába azáltal, hogy Miyu legyőzte őt. Ezután megkapta Miyu vérét, ami által örök szövetséget kötöttek. Larva mindig hűségesen segít Miyu-nak, ő az egyetlen, aki megérti, de ő mondja azt is, hogy ha Miyu megpróbálná elkerülni a sorsát, akkor ő maga ölné meg személyesen. A TV-sorozat végén van egy jó kis csavar, ami sokat dob a hangulaton.
  • SoDI---
    részletkérdés
  • winnie
    uristen....Yugioh....betiltas...cc.

úristen, komolyan ennyire vak vagy?:) nem tiltották be, csak arra kötelezték az rtl-t, hogy 12-es karikát tegyen ki a rajzfilmre
  • Gnome
    uristen....Yugioh....betiltas...cc...
    Nekem van egy 12 eves hugom es ismerem nagyjabol a baratait is de ok qrvara nemfognak sem ongyilkosok lenni sem lelki osszeomlast kapni egy yugiohtol..

kulonben sem a filmek nevelnek....en neztem transzformerszt meg dzsiadszot kiskoromban megsem lettem maniakus gyilkos sem eroszakosabb..
  • CSOCSO
    jaja..
  • Sadun Tryst
    így van! ha csak azt látja, h mindig happy minden, akkor majd idősebb korában nagyokat fok csalódni szegény... :(
    ha meg veszít valaki, akkor meg nem úgy kell "közvetíteni" a gyereknek, h akkor most ARMAGEDDON! hanem, h akkor legközelebb keményebben próbálkozom...
    és a legtöbb gyerek anime-ben ezt teljesen jól le is adják...
  • Sadun Tryst
    ámen! :)
  • CSOCSO
    szerintem pont az keszit fel az eletre.. neha veszitunk de soha nem szabad feladni!
  • QuippeR
    mármint nagyon csukott szemmel jár a világban, ha másodikban még hisz a Mikulásban.
  • QuippeR
    az élet nem habostorta. ezt 12 évesnél kisebb korban is lehet tudni.
    (gondoljunk már bele, tizenkét éves egy hatodikas kölök, engem ekkoriban már komolyan foglalkoztatott az afrikai éhezés kérdése, nem hiszem, hogy öngyilkossági kísérlettel próbálkoztam volna, ha Yugi veszít. :P
    a megoldás: új kategória 8 éves és annál fiatalabb. nincs az a gyerek, aki második osztálynál tovább hinne a Mikulásban. (és akkor már nagyon csukott szemmel jár a világban.) akkor már azt is elbírja, ha Yugi néha veszít...)
  • Davidus
    End of Evangeliont-t meg Berserk-et az ORTT-nek:D
  • CSOCSO
    ertem..azoknak a filmeknek az illegalis csereberejet akarjak megakadalyozni amit amugy ok nem nyomnak sehol es kedvuk sincs.... muhahah..
  • CSOCSO
    amikor eloszor mentem amcsiban bevasarlokozpontba akkor az epulet kozepen levo elegge nagy reszen hatalmas yu gi oh verseny volt..csomo kolok meg tinedzser allt meg versengett stb... ehhe
  • Prof William
    Nézzék meg a Berserket!

Ott aztán tényleg el lehet mondani hogy nem a jó győzedelmeskedik a végén.

Spoilerek...

YuGiOh: Yugi épp vesztésre áll, az utolsó kártyán múlik minden... (Vajon sikerül neki?)

Berserk: Az egész csapat kiírtva. Karok lábak szerteszét. Az utolsó túlélő Gasts, egyik keze és szeme nagyotálban mutatott elvesztése után, ezernyi sebből vérezve magánkívűl a dühtől és a tehetetlenségtől, lefogva nézi ahogy a fődémon bácsi élete nagy szerelmét megerőszakolja... brutális kegyetlenséggel.
    Gats üvölt ahogy a torkán kifér, de nem menekülhet.
    (Olvastam a mangát, szóval tudom hogy van tovább is, de ha leadnák a legtöbb néző nem tudná.)

Gats üvölt és üvölt, próbál kiszabadulni és EKKOR VÉGET ÉR! ÉS NEM CSAK AZ EPIZÓD, HANEM AZ EGÉSZ SOROZAT!!!!

Spoiler End!

Szerintem ez egy igazi rossz befejezés, nem az hogy Yugi szorong, hogy "Jaj csak a jó lapot húzzam!"
  • NormalisEmber
    Nekem most működik az usteam(de mostanában legfeljebb 75 volt a user limit), de vigyázzunk mert az ORTT keze messzire elér
  • SoDI---
    Mindegy, a lényeg, hogy most már egy életre megjegyeztük, hogy a lila szörnyek proszociális tulajdonsága kevés :)
  • Sadun Tryst
  • Cat #987
    azért, mert gyüjtögetős kártyajáték, nem pedig az anime volta miatt
  • SoDI---
    csendben jelzem ugyanakkor, hogy pillanatnyilag a YuGiOh a világ legnépszerűbb anime-je a google szerint.
  • Sadun Tryst
    Na jó, Yu-Gi-Oh témát sztem ideje bezárni, mert az itt tartózkódókat nem érinti, ahogy elnézem...
    Inkább beszéljünk arról, h mikor lesz végre jó az USTEM!
    Már jó mindenkinél? Vagy kell vmit csinálni, h jó legyen?
    (Max client (5) already logged in)
    Már nem bírok magammal! Új anime-t akarok nézni!!!!
  • SoDI---
    de lehet, hogy azért, mert kora reggel az ember fáradt :)
  • SoDI---
    egyszer se lattam meg yugiohot

Én néhány részt igen.
    Szart sem értettem belőle :)
  • Sadun Tryst
    ok. de az nem yu-gi-oh... az olyat tényleg nem kell levetíteni karika nélkül, mint amilyet te mondtál.
    én nagyon kis koromban 1 parazitás anime-t láttam (nagy robotok, meg 1 nő és 1 féfi örökös harca), amitől tényleg fostam, de mivel akkoriban többször is leadták (ismétlések miatt) annyiszor megnéztem, mert nagyon bejött! és az a rajzfilm sem 6 órakkor kezdődött, hanem 9kor... :P
    azaz visszafelé fejlődunk? :D
  • CSOCSO
    faszom most lett elegem az egeszbol..
    lepjetek mar tovabb mit gyerekeztek?? az anime nem gyerekeknek valo... oke.. egy komolyabb anime-t nem kell mutogatni az 5-6-7 eveseknek de egy yugioh azert cska nem olyan durva....
    (egyszer se lattam meg yugiohot de mind1...

aniumet vetitsenek 11 tol.. ejfeltol...egytol..ahogy az adult swimen is ejszaka..nem fog 5 eves kolok ilyenkor tv-zni... ennyi.. nem nyafogni kellene hogy de a gyerekek igy meg ugy, hanem normalisan gondolkozni..... 11 tol kezdodjon es kesz.. ennyi.. ilyenkor mar ponrok mennek a tv-kben meg kivegzesek az akcioban..
  • Dynamic
    Hát nem tudom, hogy mennyire nem érzékenyek a gyerekek, de én emlékszem mikor 10-12 évesen láttam valami Inhumanoids nevű rajzfilmet a Sky-on(valami szörnyek másztak elő a földől, meg megmarták a nőt és az is szörny lett vagy valami ilyesmi) rendesen fostam tőle.
    A 12-es karikát őszintén támogatnám.
  • NormalisEmber
    Na mindegy részemről a téma lezárva, eddig se néztem Yugioh-t mostantól pedig ugyse fogok tudni.Jóéjszakát mindenkinek.
  • NormalisEmber
    Ha ezektől szorongana a gyerek, akkor a brazil sorozatokatmind 12-es karikára lehetne tenni mert
    a 150-200részes baromságok végén ugyis csak a végén lesz a karlosz a mittudom én kié
  • Sadun Tryst
  • NormalisEmber
    Sodi #972 =)(bocsi de a válasz gomb nem akar működni)
    Szerintem más (nem japán) rajzfilmeknél is vannak kétrészes
    epizódok.
  • Sadun Tryst
    a pszihológusok rémeket látnak...
    egy gyerek nem olyan érzékeny, mint amilyennek azok képzelik. hiszen ott kurvaanyáznak a játszótéren, meg mittudomén, és szerintem nem 1 félbehagyott cselekmény miatt fog depressziós lenni szegény kis kölyök... sőt! izgatott lesz, h vahj' mi lesz a folytatás! mert ez az egész lényege!
  • SoDI---
    ettől ez még baromság :)

mindegy
    a 12-es karika kell hozzá, és kész
  • SoDI---
    A törvényben benne van, hogy 12 éven aluliaknak nem szabad mutatni olyat, amit nem tud önállóan megérteni!
    ÍGY VAN BENNE!
  • SoDI---
    egy gyereket nem szabad feszültségben hagyni
    az epizód végén le kell zárni a folyamatban lévő konfliktusokat, mert enélkül a pszichomókusok szerint a gyermek szorong
  • NormalisEmber
    Mert a HÜLYE ortt nem az egész yugioh-t vizsgálta meg mint egységet alkotó történetet(legyen mondjuk 100rész bár igazából fogalmam sincs mennyi), hanem szokás szerint kiragadott pár részt.Én ugyan mindössze pár percet láttam belöle mostanában , hogy készültem a vizsgákra ,de a dragon ball esetében is hasonló kifogásokkal állt elő,aminek ugye a vége "happy end"-nek tekinthető minden szempontból.

• Cat #970
    a muvészfilmek kétharmadát nehéz felfogni, mégse kell rájuk 18as karika
  • SoDI---
    a film végén meg természetesen a jó győz a gonosz felett

Tévedés. Az ORTT éppen azt kifogásolja, hogy ez nincs így.

Az vizsgált epizódok többségének végén nem a jó győzedelmeskedik, így az ábrázolt fenyegető helyzetek során felgyülemlett feszültség pozitív vég hiányában nem kerülhet leépítésre.

02.15-én
    A kudarc íze: Kaiba végül megsemmisítő vereséget mér Yugi barátjára, Joey-ra.

03.14-én
    Álarc 2.: A főhős Yugi vesztésre áll. Egyetlen reménysége az utolsó lap, amit még húzhat. Ekkor véget ér az epizód, a játék félbemarad.

....