72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    ja sokszor előfordul, hogy valami iszonyatosan szar a szinkron hangtechnikai minősége!!!! mintha dobozba beszélnének:)
  • Bucser
    jahhh engem f1racingtorrentsről azért bannoltak mert nem volt meg az 1.0-ás átlagom:) erről ennyit:)
  • Sadun Tryst
    nem is az a baj, h 2 ember szinkronizál, hanem az, h a narrátoroknak milyen a hangja!
    mintha meglennének fázva, vagy én nem is tudom! egyszerűen rossz hallgatni...
  • Bucser
    Slayers eredeti szinkronja ütős nagyon de a magyar szinkron miatt elkapcsoltam... Akik szinkronozták vlszeg azt hitték, hogy rajzfilm --->gyerekmese----> lehet benne idiótán gügyögni..... (szát tudott volna csapni az ideg tőle)

Sailor Moon Jó szinkronja volt csak sokszor ott sem tudták megtalálni hogy ki kicsoda (én bevallom néztem mert első animelánykák akiket láttam és hát pubertást élő embernek ez nagyszempont aztán meg megfogott a story:) Tehát nagyon sokszor férfiként szinkronizáltak nőt (ez inkább a 3. szezonra volt jellemző). Szóval azért az eredeti szinkron ott is sokkal jobb:)

DB-ben Kulillin hangja nagyon el volt találva meg Goku-é de a többi nem volt olyan jó szerintem:)
  • Sadun Tryst
    0,3 a min az ilyen oldalaknál általában, szal ha egy 0,5-ös vagy 0,7-es átlagot fenttartunk, akkor az már kir. :)
  • Bucser
    Akkor viszont mindenki aki tölt az adott accounttal törekedjen az 1.0-ás seed/leech ratio fenntartására hogy nehogy bannolják az accot túl sok leechelés miatt:)
  • Adam5
    Discovery, extreme jaja :D. Meg van még rgy olyan csatorna is hogy club. Na ott is kb max 2 ember szinkronizál :P.
  • Sadun Tryst
    nya, Ottto fel is hozta azt amit én akartam. slayers. elég volt a bemutatót látnom belőle a cool-on, és kirázott hideg. ha olyan hangja lenne valakinek élőben, mint linának a magyar szinkronnal, kifutnék a világból. szörnyű. vernyog, sikítozik, és valami eszméletlenül erotikus hangnemben (magyarul bassza a fülemet).
    3 anime volt aminek szerintem egész jó szinkronja volt. dragonball, sailor moon és candy. legalábbis amire emlékszem, az akkoriban tök jónak tűnt. (nem kell félreérteni, az utolsó kettőt nem néztem, csak a dragon ball miatt néha láttam belőlük 1-2 percet, mert mindig előtte kezdődtek xD )
    + a gits-nek meg leginkább az volt a baja, hogy 2 főszereplőnek elbaszták a hangját.
    motokonak és togusa-nak. batou hangja isten volt, tényleg magyar szinkronban jobban nem lehetett volna eltalálni. de a többiek...
    manapság a magyar szinkron ott tart, h sokszor nem is tudják, h mit szinkronizálnak a színészek, csak mondaniuk kell a szöveget. meg olyan embereket is visznek szinkronizálni, aki az előtt ennek a szakmának a közelében sem volt.
    ez nem kamu, ezt unokatestvérem mesélte, akinek egyik barátja bp.-n szinkronszínész.
    jelenleg csak a nagyobb filmet szinkronjába fektetnek pénzt, a jobb szinkronszínészek megfizetéséhez.
    kedvenc példám pedig az iszonyatosan szar szinkronra a discovery channel és az extreme tv narrátorai. aki szokta ezt a 2 csatonát nézni, az tudja miről beszélek...

(ezt még 10 perccel ez előtt akkrtam írni, csak akkor elszállt a netem :D)
  • Sadun Tryst
    jaja, azzal már tudunk kezdeni valamit. :)
    bár egyenlőre én nem tudok tölteni, mert a korlátom szélén vagyok... :/
    szóval azt nagyon megkösszönnék, ha néha közzétennél 1-1 torrent fájlt ^^
  • via_mala
    Aha, most már értem. Én már pár hete regisztráltam és akkor még nem volt ilyen gond. Csak nekem meg nincs lehetőségem torrent-ezni, úgyhogy én is csak a nyálamat csorgatom itt a DVD változatos animékre:

Ha letöltök nektek egy torrent fájlt, akkor azzal tudtok valamit kezdeni?
    A legjobban seed-elt anime torrentek, első 3 oldal: 1.oldal, 2.oldal, 3.oldal
  • Jagi
    "Pedig a magyar szinkron messze a legjobb."
    Azért vannak hiányosságai. Angol fordíók meg "faszául" elfordítják a szöveget és ha valaki fordítani akar (szinkron v. felirat alapján) hozzáteszi a saját kis stílusát és már nem arról szól a dolog amiről kéne.(ez is lehet hátrány, de fordítók tanuljon japánúl nem igaz? :) )
  • Ottto
    Szerintem az angol szinkronok egész jól meg vannak csinálva, én legalábbis többnyire élek vele ha elérhető, bár tény hogy olvasni nemnagyon szeretek, filmet meg főleg.
    Mondjátok hogy a magyar szinkron szar, én csak a Slayerst néztem meg magyarul, de annyira nem volt szörnyű.
    Azért az original hang minden esetben a legjobb ez nemkétséges.....
  • Jagi
    Pedig a magyar szinkron messze a legjobb. A német az amcsi meg a tobbi szinkron messze alúl marad, mint anime, mint film kategóriában. Sajna még így sem tetszik. A szöveghűségéről meg lehetne mit írni :(. Adják ki, csak (max) magyar felirattal.
    A japán nyelv meg japán nyelv. Lehet akármilyen ütős egy szinkron, akkor is japánul nézem meg. (Az angol szinkronos animék-től meg ki ráz a hideg)
    Ónli dzsapanése lengvííídzs! :))
  • SKABALABABA
    hello!bocs hogy ide írok,de nem találtam mást.na szóval ha neten meg akarok nézni egy videot kiírja hogy you cannot create directshow.hogyan lehet ezt orvosolni??
  • Sadun Tryst
    Így elég nehéz...
  • via_mala
    Nem értem mi a gond, regisztrálj!
  • via_mala
    Én anno leszedtem az összeset, ha valami nagyon kell van rá esély, hogy elő tudom kotorni. Mi kellene?
    Magyar anime feliratokat meg az animeaddicts oldalról tudsz még letölteni.
  • Sadun Tryst
    account limites, mert torrent oldal. =P
  • Sadun Tryst
    nem azt mondtam, h a kereskedelem és egyéb "mercsandájz" részeken. ott tényleg különcök vagyunk.
    de nem hinném, h a dragonball, sailor moon, inuyasha után annyira ismertlen lenne az országnak az anime kultúra. a baj az, h akiktől vásárolni tudnánk, ők a hülyék.
    sajnos 1 generációváltást szerintem még meg kell élnünk azért míg az anime és manga elterjedt lesz itt Mo.-on is.
    addig a nem is kicsi anime/manga társadalom pedig marad az internetnél, meg az iszonyú A+ és RTL-es animéknél (nem az animéket szidom, hanem a szinkront, mert nem fektetnek bele annyi pénzt, h minőségi legyen... :( )
  • via_mala
    Igen drágák a DVD-k, de van más lehetőség is, ha esetleg még nem ismernétek:
    Asian DVD Club
  • Gábor
    Ne haragudj, de sztem pont itthon számítunk nagyon különcnek! Számtalan csatát vívtam már az európai "sötétséggel" szemben -mint a legtöbbünk itt-, és nem látom az alagút végén a fényt!
    Egyszerűen olyan mértékig szemellenzős a magyar az élet minden területén, hogy csodálkozom még a létezésén a nemzetnek!
    Ha nem lennénk a kereskedők szempontjából különcök, akkor reális áron kapnánk az anyagot.
    A vicc az, hogy ők is rendelik Uniós területekről, tehát csak egy kicsivel több kattitás és némi nyelvtudás kell az olcsóbb vásárláshoz. De még ahhoz is hülyének néznek, hogy legalább ezt eltitkolják az oldalon....
  • Sadun Tryst
    az úgy elveszett.
    vagy. ha valaki még tudja az 1ik ex-admin e-mail címét, akkor tőle meg kell kérdezni.
  • magus
    Nem tudjátok, hogy az a tetemes mennyiségű felirat ami volt animevilagon, azzal ugy mi lett?
  • Sadun Tryst
    és minket nem is nagyon lehet különcködőknek tekinteni.
    már itthon is elég népszerű az anime és manga téma.
    szal reális esetben 3000-5000 forinttig kellene terjednie egy anime DVD árának.
    és ha mangák lennének, akkor hetinek 250-300 forintnak, míg a havinak 700-900 forintnak kéne lennie.
  • Gábor
    Igazából ebay-nél jobbat nem tudnék kitalálni.:(
    Kinnt sem olcsóak, de itthon két dvd-t veszek egy árából, és ez elég felháborító, mert az oké, hogy a különcök fizessenek a hülye hobbijukért, de ekkora lehúzás már nagyon kemény!
  • Sadun Tryst
    juhéé! 40k-val jön a 7 szamuráj 2. cd-je! :)
  • Sadun Tryst
    divx-es asztali dvd lejáccó. :)
  • Bucser
    láttad a Evangelion sorozat árait??? 12 dvde 8k/db az is:) 2 rész van per dvd-n:) kicsit drága de tudsz jobbat?
  • Ottto
    Jah, pont azért keresgélek ezek után. Az már nagyon hard lehet amit még ott is tiltanak!
  • Seth
    hát egy Love Hina collection se jön ki 40 rongyból, kicsit sokallom én ezeket az árakat,még ha import akkor is
  • Gábor
    Rahxephon 8k/db, és 7 dvds!!
  • Gábor
    A klasszikusok, mint chobits és bebop "enyhén" túl vannak árazva....8k/db!!
  • Gábor
    Megyek lechekkolom az árakat.
  • Bucser
    Hmmm érdekes:) én csak most látom, hogy nyílt online anime és manga bolt MO-n:)

Animebolt az Animestars-tól:)

Egész jó a kínálata:)
  • b3n4
    igaz :) de már rávilágítottak, hogy mi a címe
  • Bucser

A nevedhez méltó vagy:D
  • b3n4
    olvastam, de az usteam már megszűnt, és gondoltam, hátha vki ismer mást. Googlen is kerestem
  • musha
    FAQ
  • b3n4
    Nem tudtok olyan ftp-t amin sok-sok anime van? Nem baj, ha fizetős
  • Sadun Tryst
    akira, rahxpehon, techxnolyze és wonderful days.
    az elöző listát kiegészítve.