72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    és mindig a hallgatagabb szemlélőbb megfigyelőbb enemytől kell jobban félni:D
  • Jagi
    Igen, és a "A kivagy te, hogy nekem dumálsz!" jellegű mondat után tuti kapsz egy marha nagyot.
  • Prof William
    Amit animékből/mangákból tudhatsz meg.

Ha ellenfeled tépet ruhában jópár sebből vérezve a földre kerül, de aztán feltápászkodik, és valamit dumál, (nem adom fel, nem hagyom hogy győzz) miközben a szeme nem látszik de megereszt egy vigyort....

Akkor menekülj ahogy csak bírsz, mert itt már nem győzhetsz!
  • Bucser
    már betettem a linket kb 3-4 hete^^ nem vagy ám lemaradva ne félj:D
  • Sadun Tryst
    nemtom ki hallot róla, de bedobom a linket.
    Animebolt.hu
  • Sadun Tryst
    Naruto 154
    Az opening átlagos lett, az animációja bornylom. Maga az anime megrajzolása egy szinten van most, ami SOKKAL rosszbb mint eddig volt, mert iszonyatosan nagy szemeket rajzoltak a főhősnek. Sebaj, volt már rosszabb is... :S
    Az ending se lett valami jó, mert az anime nem hinném, h szándékosan, de elnagyolt lett. S rájöttem, h miért ilyen effektesek a mostani Naruto opening/endigek! Mert kevesebbet kell rajzolni! Csak pár CG és valami skicc és kész is az opening. :S
    Kezdek minden szempontból mangás lenni.
  • Sadun Tryst
    a szívemből szóltál. :)
  • Jagi
    Legalább nézze meg, vagy ha nem meg, bele ha már feszi a fáradságot csudázni... én is csak ennyit tudok erre mondani:, , .
  • Sadun Tryst
    az ilyen embereket a maguk sötétségében kell hagyni. mert ugyebár aki hülye az is marad.
    én már nem csodálkozom az ilyenen. hülyék voltak, vannak és mindig is lesznek. ezek betokosdott, szűk látáskörű és ósdi gondolkodásmódú barmok. az ideálist nézik mindenből, pedig ők tudják a legjobban, h lehetetlen létrehozni.
    ebben a mai világban (ahol már a nascar verseny is 12-es karikát kapott), minden rajzfilmnek virágokról, őzikékről meg rózsaszín dolgokról kell szólnia, hogy ne tiltsák be. FELHÁBORÍTÓ!

meg egyszer szívesen elbeszélgetnék egy ilyen emberrel szemtől szembe, h ezt ő hogy is gondolja, látja, mi alapján ítélkezik.

"értékeket nem közlő filmek"
    sokan azért nem szeretik az animéket, mert túl érzelmesek, és túl sok érzelem van bennük. ahol pedig sok az érzelem, ott a mondanivaló. így VAN értéke az animéknek. bár ezt nem tudom miért pont nektek bizonygatom, de azért le kellett írni... xD
  • musha
    nem is rossz, nagyon szívesen megütköznék azzal a népcsoporttal, akik kiállnak a mai mónikasó és győzike uralta média mellett. és még csak lelkiismeretfurdalást sem okozna, mert teljesen más bolygón élünk ^^
    natessék, most láttam az rtlklubon, hogy a hétvégi kölyökklubban (!!!) `Ébredj Majkával!`. ez így jó is zárószónak :)
  • Gábor
    A mai felvilágosutlságból, és közhangulatból kiindulva azt sem csodálnám, ha az olyan állatokra, mint mi, vadászidényt hirdetnének, hiszen a gyerekek lelkületét épületesen romboló (micsoda király szókép:)), a társadalomra nézve destruktív, és végletekig primitív filmeket mutogatunk minden ismerősünknek!
  • musha
    hát igen...
    a média, az áldott jó média pont ezt sugározza az emberekbe. az ominózus kamu-Dragonball-balhé óta minden egyszerű médiafogyasztó számára az anime (sőt ők általában mangának hívják) egyenlővé vált a Dragonballal, azt pedig betiltották, ergo rossz. ez ennyire egyszerűen működik. az ilyen `médiaelemzők`, `médiapszichiáterek` a legnagyobb seggfejek (már elnézést ha megsértek ezzel valakit), legalábbis a legnagyobb részük, mert az adott szociális (esetleg politikai) `értékeknek` próbálnak megfelelni/benyalni.
    amúgy aki egy ilyen mondatot bír kipréselni a száján/kezén, amit idéztél vagyis hogy gyakorlatilag az animékben nincs érték, hát az nem is tudom, hogy nevetséges vagy vérlázító...ilyenkor mindig beugrik a Nickelodeon meg társai, ahol a Kifordított fiútól kezdve ilyen hónaljszőrpamacs-szörnyekig olyan horror rajzfilmeket adtak szigorúan GYEREKEKNEK, hogy a hajam égnek állt. az anime meg ugyebár közel nem feltétlen gyerekeknek szól (na jó, egy Pokemon igen, de egy Berserk hát neméppen).

na mindegy, egy szónak is száz a vége, a kedves médiaelemzőnek csak annyit szeretnék üzenni, hogy
  • Adam5
    "Az ilyenekre vadászatot kéne rendezni aztán jó mélyre elásni."

Amúgy a mostani Silhouettes Bleachet nagyon nem ajánlom...a kép szar mert csomószor bevillanak azok a tipikus zöld/lila szinek, a hang nem kicsit csúszik el a végére és a feliratozás sem épp a legjobb... sokszor kiírta a feliratozó hogy ezt nem érti...vagy hogy ez nem volt benne a mangában és ezért nem fordította le. Én becsülöm a feliratozók munkáját mert ha nem lennének akkor nem tudnánk animeket nézni de azért mégis ennyi hoba egy részben kicsit sok.
  • Prof William
    Beírom nektek ide is az élményemet lássátok milyen okos előitéletek nélküli világban élünk....

A Googlen egyszer poénból a a magyar lapok között rákerestem a pokémon szóra és volt egy lap ami az animéket húzta le.

Idézem.

"Az ilyen egyforma jellegű igénytelen, értékeket nem közlő filmek mint a Pokémon, Digimon, Dragon Ball, Berserk! Vampire Hunter D!!! Mai Hime!!!! és még sorolhatnám...."

Az ilyenekre vadászatot kéne rendezni aztán jó mélyre elásni. Amúgy valami médiaelemző volt a pali. Valszeg amikor undorát legyűrve meglátogatott egy animeoldalt a Pokemon meg a digimon mellé viszolyogva kimásolt még pár címet... szánalmas....
    Anya aki látta a Himet/ Vampire Huntert és a mindkét vége felé majdnem elsírta magát, csak nézett amikor megmutattam neki ez a cikket, hogy mekkora gyökerek vannak.
  • Adam5
    Rohadt jó a Bleach új openingje!!! AZ előző is nagyon tetszett de ez aztán dö beszt!
  • Gábor
    Föl, föl vitééézeeek a csatáááraaa...!
  • Bucser
    Akinek megvn az our Lady Peace-tő a not enough az szólna nekem pls?:) Már régóta keresem ezt a számot és sehol nem találom.. egy Epical Studios klip aláfestőzenéje volt és azóta keresem...
  • Gábor
    A Saber Marionette J tényleg nagyon jó, de ezt már lentebb írtam.
    Ami feltűnő az ismét párhuzam a vandreaddel: Dita és Lime tuti rokonok :D
    Nem ugyanaz a stúdió csinálta mindkettőt vajon?
  • Bucser
    na elszállt a gépemben a táp úgyhogy egy ideig nem valószínű, hogy le tudom szedni a seed destiny-t.. Úgyhogy pls ne spoilerezzetk sokat:)
  • Jagi
    : D majd megnézem az uccsó 3 részt.
  • Gábor
    A Seed nekem jobban tetszett, de pl a baka-updates fórumon sokan jobbnak hozzák ki ezt!
    Erre írtam, hogy benne volt a potenciál, hogy felülmúlja, sőt túlszárnyalja a Seedet, de -újfent szvsz- a rendezőnek nem sikerült kihasználnia! Ezért le is váltották,és a köv gundamet már nem ua a tag fogja rendezni (meg ne kérdezd a nevét).
    Viszont a vége,bármennyire is megjósolható volt, mégis meglepőre sikeredett.
    Egyébként nemtom minek kérdezgetsz, menj és tölsd le! :D
  • Sadun Tryst
    na végre! jövő hónapban le is töltöm az onegai teacherrel és a saber marionett j-vel együtt. :)
  • Bucser
    Jobb mitn a seed vagy nem?? ütősebb a vége vagy nem??? BEszélj ember ne csak félszavakat!!!!!
  • Gábor
    Na! Vége a Gundam Seed Destiny-nek!

Kicsit felemás benyomást keltett bennem. Voltak benne nagyon jó részek/részletek, de ha az egészet nézem, akkor sokkal több a kiaknázatlan story-szál, mint a kihasznált, és normálisan le is vezetett!

Ezek ellenére minden Seed fanatikusnak kötelező a sorozat!
  • FFX
    Persze.
    Akkor van remény a folytatásra?
  • Sadun Tryst
    az anime kb a manga 1/4-ét teszi ki. :)
    szóval az igazi csemege a manga. ;)
  • via_mala
    Gondolom a Berserk-ről beszélsz.
    Nincs vége, csak felcsigázza az embert, ilyenkor kell elkezdeni a mangát. Az egyrészt jóval tovább viszi a történetet, másrészt sokkal részletesebben meséli el Gatts 'gyerekkorát' is. A manga jelenleg a 262. fejezetnél tart.
  • FFX
    amúgy a végénél kicsit de ja vu érzésem volt. :)
  • FFX
    Végignéztem.
    Hááát. Milyen vége van ennek?
    Amúgy a manga az más történetileg, még be sem fejezték?
  • Jagi
    igen, nem, talán, ok szivem stb... :) (megesett már ilyen sorrendben is) és ezek mellé még érezd magad kényelmetlenül... :DDD

Spoiler????

Na, ezért szoktam én az ilyeken röhögni, mert simán előfordul velem is, néha egész jó kis helyzetkomikum.
  • Sadun Tryst
    a probléma az, h én ngyon sokszor beszélek így :D
    1szavas mondatok, stb.
    bár akit jobban ismerek, azokkal normálisan is tudok beszélni... :)
  • Jagi
    És mikor jön még a következő rész... ...sokára.

BERSERK SPOILER!

Nekem Gatts nőkkel való viszonya jön be, mindíg megmosolyogtat (egy-két szavas mondatok, stb) - a társalgás magas szintje- annyira bejön lehet azért mert néha - ritkán- én is így beszélek. Az animeban is van egy rész amikor jobban látni a dolgokat(amire célzok) de a mangában mindíg sokáig mosolygok az ilyesmin. :)
  • Sadun Tryst
    én 20 perce fejeztem be a 3x-ra. :)

Berserk manga spoiler:
    Szerintem az egyik leghangulatosabb rész az, amikor az áltündérek ellen harcol Gatts. Ott is a kedvenc részem, mikor a kislány vele akar menni, de Gatts megmutatja, h mi vár rá, ha vele tart. ^^
    Nem is tudom leírni mekkora rajongója lettem a sorozatnak, kedvem lenne most azonnal elolvasni még1x az egész mangát. :D
    Meg, remélem a történetet nagyon sokáig elhúzzák. Még legyen min 200 része!
    Meg ha már itt tartunk, az is faja lenne, ha animében folytatnák. Mindent bemutatnának. Az elejétől a végéig. :)
    (Álom édes álom...)
  • Jagi
    :DDD Akkor most, kezd el a mangát is ;) iszonyat...
  • Bucser
    HOl a fejed?? hadd hulljon:D
  • Sadun Tryst
    jehova nevében... :)
  • Gábor
    Igazad van, tényleg föben járó bűnt követtél el! ;-P
  • FFX
    Ha már témánál vagyunk :)
    én most nézem a Berserket, és szerintem nagyon állat egy anime. Bűn volt abbahagynom még régebben az 1 rész után amikor azt hittem hogy elég ratyi.
  • Sadun Tryst
    ennek nagyon fasza, szal töltsd le ezeket :)
  • Bucser
    hmm kár, hogy nem olvastam ma fórumot a teljes oST itt pihena gépemen csak ratyi a minősége:)