ATLAS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
De, ha vége a harcnak, akkor add ki a "stop" parancsot (PC-n "C", amikor a kormanynal vagy) es akkor nem lonek minden allatra, halra, stb.
Nyilvan, ha gunportrol beszelunk, akkor ha siman lezarod (kormanynal "R" betu), akkor nem lonek, de ha a fedelzetre/deckre raktal ki agyukat (hajo hatuljara ballistakat, agyukat, stb), akkor azoknak nincs gunport fedonyilas, muszaj leallitani 😊

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal
Fakkika90#4103
Egyetlen "haszna" van elmenni es vegigjarni mindent - de ez is kenyszer -, a szintlepes. Az idiota megoldasuk miatt 51. utan csak DP-vel lepsz szintet, vagyis ekkor sem azert szallsz partra, mert kivancsi vagy mi van ott, hanem azert, mert "muszaj".
Szoval az elso par tucatnyi ora miatt megeri a penzt a jatek, de a piacon levo jelenlegi online survivalhoz kepest nagyon keveset nyujt. Bar, tovabbra is imadok hajokat epiteni es tervezni, csak hat az is potcselekedet, mert minek egy otodik brig, vagy tizedik schooner, stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.12.31. 01:33:46
Amit írtál a sokféle nyersanyag megint csak agyatlan timesink. Valahogy nem volt meg a felfedezés élménye egy procedurálisan generált világban....
A jatekosok szama novekszik az elmult idoszakhoz kepest, ez jo - ertem ezalatt, hogy pve eu szerveren a korabbi 3-4 fo helyett/grid 25-30 fos gridek vannak, foleg lawless teruleteken - csak hat ezek kozott sok az uj szolo jatekos, aki megepiti az elso "par kockas" bazist, az elso sloop/schoonert majd elindul valamerre es aztan megunja. Nagy korforgas van, es keves a jatekban marado es esetleges szovetsegeseket, egyuttmukodo kollektivakat kialakito jatekos. Kiveve a kinaiakat es az oroszokat, de veluk meg a kommunikacio kb Zuzu Petals szintjen van.
A wipe utan en is osszeszedtem egy rakas penzt, egy rakas harvester allatot (zsiraf, elefant, rhino, medve), igy kb barmit barmikor megepitek (3-4 ora alatt egy Galleont is, ha kell) egy 2x bonusz hetvegen, csak minek? Egy par kockas bazis meg 1-1 allat boven eleg minden alap dologra.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A hajozas tovabbra is lassu, es amig kisebb szintukent kezdetben menekulsz/kerulgeted a ship of the damnedeket, addig kesobb nagyobb szintukent egy ido utan mar az agyugolyot is sajnalod rajuk.
A kek es feletti receptekhez szukseges extra nyersanyagert 4-5 gridet utazni csak azert, hogy grindelj ott is, majd menj vissza vele a bazisra - alapbol nem lenne gond ezzel, ha ez nem azt jelentene, hogy ha belekezdesz most, akkor a kovetkezo 2-3 oraban nem tudsz kvazi "kiszallni". Ha beledkot egy-ket ship of the damned, akkor meg tovabbi ido, akar kikerulod, akar lenyomod oket.
A Taming eleinte jo es szorakoztato, de aztan ez is csak egy szukseges kotelezettseg, kozel sem annyira izgalmas es valtozatos, mint az ARK-ban. A paroztatas/szaporitas izgalmas lehet, azt akarom meg kiprobalni, mert az egyelore kimaradt, de meg bele kell asnom magam, hogy mennyire es mi valtozott az ARK-hoz kepest.
Oke, az unalomig eltelik 100-200 ora es ez az ido az marhajo es szorakoztato, de amikor vege ennek, akkor mar csak unalom van. Neha balnazol, vagy osszealltok es bossokat oltok, de az is csak eloszor erdekes. PVE-n nincs miert fejlodni es fejleszteni a hajodat, ellentetben a PVP szerverekkel, ahol nincs idod unatkozni es ahol muszaj a legjobbnak lenned, vagy torekedned ra. Csak, nekem meg ahhoz nincs idom, turelmem es idegrendszerem 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.12.30. 15:03:46
De az is lehet nem véletlen hogy gyakorlatilag már ingyen adják a játékot (minden hónapban sokáig le van akciózva 4-8 EUR-ra)...
PVP esetben keresd Juhász Attilát (FB link), ő benne vagy egy tribeban (egy haver 3 napja csatlakozott hozzá, vannak páran).
PVE jatekoskent anno megprobaltuk mi is, - igaz csak oten voltunk -, de kevesnek talaltattunk, nem birtuk a vegen se idovel, se idegekkel azt a folyamatos nyomast (es "ujrakezdest/ujraepitest"😉, amelyet a megak gyakoroltak, ha az uri kedvunk ugy tartotta.
mivel most volt/van egy jó kis leértékelés (4eur steamen) jópáran megvettük és elkezdtük a játékot.
ARK-ot sokat toltuk így nagyjából tisztában vagyunk az alapokkal és jó eséllyel hamar elsajátítjuk a játékot :-)
kb 10-en vagyunk, akinek van kedve csatlakozni szívesen látjuk PVP Offi szerveren.
Discordon megtaláltok: Pretor#3624
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
Annyira olcso hogy adok neki egy eselyt, bar nem hoztatok meg a kedvem. Sajnos ugy tunik ebben is benne marad a potencial. 4 eurot akkor is feccolok bele, es majd leirom enis elmenyeim.
Fred, ha megmondod hol jaccol lehet miis oda mennenk.
Udv.
+ Amit viszont nagyon szeretek, az a hajoepites 😊 Nyilvan egy Slooppal tul sok midnent nem lehet kezdeni - bar azert vannak olyan harci sloopok is, hogy beszaras -, de egy schooner vagy brig mar kellokeppen alakithato es formazhato, es ezzel napokat el tudok tolteni. Mas kerdes, hogy a napok tenyleg azert napok, mert rengeteg nyersanyag kell mindenhez, ami nem ket perc, foleg official 2x szorzok mellett. (bar most eppen 6x szorzo van a halaadas miatt).
- Nyilvan, ha van allatod (mammut a fakra, zsiraf a szalmara, rhino a kovekre, stb.), akkor megvan gyorsan, de ezeket befogni csak ugy tudod, hogy egy, epitesz egy szallitasukra alkalmas hajot, ketto, olyan szigeten talalod meg oket, ahol tudsz csapdat epiteni a kozelben (nagyon sok sziget tele van 3-foundationnal - lasd ARK pillar szpemjet anno) es van megfelelo kajad (mert az alap bogyokkal es nem "kedvenc" kajaval iszonyu hosszu ido a folymat). Illetve, nekem a tame rendszerbol nagyon hianyzik az ARK fele tranq dart/arrow.
- szinten negativum, hogy a random generalt felszineken neha olyan mennyisegu allatot spawnol a jatek - foleg a ragadozokbol -, hogy instant death, ahogy meglatnak, ha nincs egy magas szintu medved, tigrised, barmid, amivel szet tudsz csapni kozottuk.
- A kincsesterkepek szorakoztatoak lennenek, de legalabb egy medve nelkul felesleges belevagni, illetve neha olyan helyekre rakja a kincset, amely nem elerheto, ha belegebedsz akkor sem (lasd elso bekezdes elerhetetlen fennsikjai).
+ A Ship of the Damnedekkel valo harcot imadom, egy 8-10 agyus schoonerrel barmelyiket levadaszod, akar egyszerre tobbet is, csak kell vagy 200% resistance, hogy birjak a palankok a sebzest, kulonben elsullyedsz.
- A hajozas aranylag gyors speed vitorlakkal, hatszelben, viszont ha szembeszelet kapsz es nincs handling vitorlad, beleoszulsz, mire eljutsz oda, ahova szeretned. Ilyenkor jon a "cikk-cakk", de meg ugy is evekbe telik. Handling vitorlakkal nincs gond, viszont akkor meg a sebesseg csokken, igy ha epp arut/allatot szallitasz egy kereskedelmi hajoddal (ertsd, se agyu, se legenyseg) es beledkot egy SOTD, akkor baj lesz, mert nem biztos, hogy le tudod razni.
Grafikaval es teljesitmennyel nincs bajom, amiota upgradeltem a gepet par hete, azota megy csont nelkul. Elotte meg, hat, kellett hozza turelem, mire megtalalod a megfelelo beallitast... 😊
Ingyenes skill reset egeszen 50-51 szintig van, utana mar csak aranyert tudunk resetelni (250 arany).
En most tertem vissza a wipe utan, nagyon lassan haladva az M6-on epitgetek egy kis bazist (itt eltem a megjelenes ota - pre wipe -, es ide tertem vissza most is). A cel ujra megepiteni a wipe elotti mobil baziskent funkcionalo brigemet - amelyet imadtam es tenyleg kurva jol osszeraktam, nagyon rosszul esett, hogy a wipe torolte, pedig nem vagyok szentimentalis tipus -, aztan felrakom ra medveimet, felberelek par matrozt es elindulok a nagyvilagba es szetnezek azokon a szigeteken is, ahol eddig meg sosem voltam, szerzek meg par allatot, kivancsisagbol, es ennyi. Hogy mikorra leszek kesz es nem fogom e menet kozben megunni, azt nem tudom. Sanszos. 😊
(a PVE endgame - world bossok, magas szintu SOTD, stb - nem erdekelnek, ahogy a jobb cuccokat ado tervrajzok utan sem kajtatok, annyit nem er nekem jelenlegi allapotaban ez a jatek)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.11.30. 10:16:43
Azért lett 50 óra, mert kb ennyi kelett hogy megunjam (szemben a 2000+ óra arkkal 😄 )
Mivel ennyire olcsó, sztem vegyétek meg. (amúgy biztos oka van hogy ennyire olcsó, de ezt majd később 😄 )
Technikailag a játék játszható - hivatalos PVE szerveren nézegettem pár haverral (rágták már a fülem egy ideje hogy Ark után menjek ide is, próbáljam ki, utána itélkezzek), nem disconnectel, stabil. Erőforrásigénye nagyobb mint az Arké, tehát jobban le kell butítani grafikailag hogy jól fusson, ezért csúnyábban néz ki 😊
Ha PVPzni akarsz az csak nagy (20+) létszámmal kivitelezhető, mig arkban a smalltribe megoldható, itt úgy tudom/úgy mondták esélytelen.
A tartalom viszont szerintem halovány - persze megint csak az Ark után.
Ha az Arkról nem tud az ember, akkor egy egész jó open world játék. Nagyon grindelős, elég sokat kell farmolni, a hajók sok nyersanyagot kívánnak.
A hajókázás nekem elég unalmas volt, sok idő amig az ember A-ból B-be jut (még ha csak a szomszédosszektorokról is van szó), a játék random küldözget ide oda pl aranyásásnál (ami egy fontos része a játéknak, tehát sokat kell csinálni).
Számomra a PVE content elég repetitív és uncsi, a szigeteknek nincs igazi hangulata, olyan procedurálisan generáltnak tűnnek.
A karakterfejlődés/skillfa rendszer nem rosz, viszont ez is megkereseriti az ember életét - példa: szintenként kapot a skillpontot, és még max szinten se elég hogy mindent kitanulhass. Bár van lehetőség szintenként egyszer újraosztani a pontot, marhára idegesitő volt nekem az elején, hogy mondjuk ha kardot akarok gyártani, ahoz a kardozási skillfa kell. Persze 10 perc múlva mondjuk jön szembe egy magaszintű állat amit jó lenne befogni, de ahhoz meg az állatnevelési skillfa kell. OK, mondjuk maradt pontom, kihúzom.
Na menjünk farmerkodni - óbazze, ahhoz meg a farmer skillfa kell.
Előbb utóbb az ember belefut a fülesbe, hogy csinálna valamit, de az egy másik skill, resetet meg elhasználta, felesleges pontja meg nincs.
4-5 embernél már meg lehet beszélni ki mire specializálódik, de akkor is zavaró hogy mondjuk te nem tudsz elmenni fát szedni az elefánttal, mert az állat használata is skillt igényel, te meg a hajóépítő vagy.
Érthető hogy a játék szándékosan ilyen, igy próbálták meg ösztönözni az embereket a csapatmunkára, de vhogy ettől NEKEM nem lett jobb a játék.
Hogy a játék a jövőben hogyan alakul, ki tudja. Lehet itt is megcsinálják a smalltribest, lehet itt is óriási ötleteik lesznek amivel alapjaiban megreformálják majd a játékot.
Jelenleg nekem ebben a formájában lapos, kevés. (és aki azzal jön hogy menjek PVPzni kérem ne tegye. Ha PVPzni akarok ott az Ark, Rust vagy a Destiny 2 😄 , ha meg nem akarok akkor meg nem megoldás).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.11.30. 08:49:21
Erdeklodnek hogy hogy all a jatek prr pillanat?
Jatszhato mar?
Tavaly nagyon lehuztak, most viszont nagyon olcso steamen. De ha jatszhatatlan, akkor meg ennyit sem szannek ra. Fiammal ketten jatszanank, szoval kettot kell vennem.
Koszi elore is a valaszt.
Udv.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Official szerveren wipe lesz. Lehet tudni pontosan mikor ? Hatalmas változások lesznek a játékban. + 200 sziget, új biome, teljesen átdolgozott területfoglaló rendszer, új háborús rendszer stb. Elvileg a cél, hogy akár egyéni játékosok, vagy kis klánok is jól boldogulhassanak. A területfoglaló rendszer alapból teljesen rossz volt, épp ideje volt észre venni 😊 Rengeteg player elment, talán most visszajön egy része. Jó irányba megy nagyon a játék az utóbbi hetekben.
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
A sebzés mechanizmust nem értem. pl. hogy miért nem tudunk egy ágyúval megsebezni egy malacot stb. vagy miért tudta a mi hajónkat elsüllyeszteni és miért nem tudta az idegen hajót, lőtte vagy 5 percig, és nem is sérült a másik hajó. Mienk 1 perc alatt kb. elsüllyedt. Szeretnénk tesztelni, kipróbálni a fegyvereket, ágyúkat, de semmit nm tudunk vele sebezni, csak a kézi fegyverekkel.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2019.01.20. 17:57:14
Badco meg pvpve tehát ha beírod a klán névbe hogy pve akkor elvileg nem piszkálnak a pvpsek,cserébe te sem piszkálhatsz senkit. ha meg pvpzel,akkor benne van a pakliban
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.01.20. 17:37:59
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2019.01.20. 10:15:23
Lehet szerver függő a dolog nemtom... Amikor kezdtünk a BadCampany-n fél napja sem voltunk a szerveren, jött egy galleon egyetlen játékossal, szarrá lőtte mindenünk gond nélkül, kezdő kishajónk volt még csak meg egy épülőfélben lévő kis erőd. Szétlőtte a kishajónk, de volt a claimünkön egy idegen hajó is amit valaki rég otthagyhatott, ágy sem vlt rajta.. azt hiába lőtte, meg sem karcolta. Lejött a csávó a hajójáról, hiába lőttük semmi. Végül barátnőm a sima favágószekercével levágta a fullra felpáncélozott, felfegyverzett faszit... 2-3 HP-t sebzett bele, de amíg a puskáját töltögette, és a lag miatt gondolom mindig mellélőtt...lefaragta a HP-ját kisbaltával 😄. Mi bármire lövünk, megvan az effekt, de semmi sebzés... nem értem a rendszert 😄... De legalább elefánttal király fát vágni 😄. Mackó után hiába kötök szekeret, nem tud több súlyt elvinni, ugyanannyi fér bele, de legalább lassabb 😊, szekérbe külön nem lehet pakolni... ezt sem értem.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2019.01.20. 10:01:33
Hol lehet kitanulni azt, hogy ha kincses térkép van nálunk akkor azt mutassa piros/sárga körrel? Mit amikor a hullánkat mutatja csak más színnel jelöli.
https://the.biggest.cat/index.php/2017/07/25/install-ark-font/
Még nem próbáltam, nem tudok nyilatkozni róla, de bemásoltam a linket, hátha mást is érdekel egy esetleges hasonló megoldás, a betűkészlet olvashatóbbá tételére.
Még egy dolog. Valami rettenetesen, de rettenetesen zavar a betűkészlet amit a játék használ. De ezzel a cimborák nagy része is így van akikkel játszom. Nem tudom miért ragaszkodnak hozzá, főleg annak a fényében, hogy keményen jelen vannak az európai, középeurópai piacon is (nincsenek nagyrészt ékezetes betűk). Számomra nagyon nehezen olvasható, értelmezhető a felirat a hajók, játékosok felett, vagy a cseten. Pl. ha a egy táblára írok, ott nagyon jól olvasható "Arial Black" jellegű betűkészlet van amin vannak ékezetek is. Van arra mód esetleg, hogy megváltoztassam az alap betűkészletet a játékban ? Nálam rengeteget dobna a játékélményen 😊
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2019.01.14. 12:51:22
lovat jóval nehezebb elkapni mert az nem támad hanem menekül de annak is ez lenne a módja csak valami zöld fű kell neki kajának. sokszor találni beszorult lovakat fák között,ezeket kéne körbeépíteni ha enged egyáltalán a közelében lerakni bármit is,ezt nem tudom
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.01.14. 12:23:16
Ragadozó más téma: le kell ütni az életét elég sokat,aztán bolával megbénítható.ilyenkor kb 2x tudod megetetni amig a bola lejön róla,de ügyesen kell helyezkedni mert kábítva is harap. ha lejött a bola újra le kell sebezni,új bola és etethető megint.(farkast tameltem neki csont kell)
fegyves harc skill fán van még egy hasznos skill,amivel ki tudod ütni az állatot pár csapással,ilyenkor percekre kifekszik,nem etethető de a hátadon oda cipeled ahova akarod(persze elefántot nem 😊
De a Kapitány által emlegetett rámpás ketrec a legjobb.asszem a farkas már nem fér át az ajtón,de legalább kőből építs mert a fát szétszedik 😄
Az actionbar legutolso slotjaba tedd be a kajat, csak es kizarolag oda. Amikor "alszik" a joszag, igy meg fog jelenni a "feed" (etetes) opcio, de csak ha a fejenel/szajanal csinalod. Nem szabad kozel menni hozza, mert akkor megtamad, igy ovatosan lopakodva/lassan kozeledjetek (hiaba van kiutve, muszaj ovatosan). ARK-ban ezt neveztek passive tamenek, onnan jott at az eljaras az Atlasba.
Folyamatosan kell etetni, hogy nojjon a progress. Ha elszabadul vagy megtamad (mert kozel ment vki), akkor ujra bola es folytasd az etetest. Ahogy az ARK-ban, itt is erdemes inkabb hatulrol kozeliteni, gugolva vagy kuszva.
Mondanam, hogy az ARK-bol ismert "feljaros" csapda itt is hasnzos, de nem jatszottal vele sajnos. Szoval erdemes epiteni egy - az allat mereteinek megfelelo" karamot. Mondjuk egy 3x3-ast, ugy, hogy a nem foundationokat raksz le, hanem kerites alapokat, es a falak ajtok es ablakok. Egyik szelere raksz egy rampat es belecsalod a joszagot.
Te az ajton ki tudsz menni, o nem fog (nyilvan kistestu allatoknal nem fog mukodni, bar naluk nincs is szukseg, csak nagyobb ragadozoknal), igy csapdaba esett, neked mar csak kabitani kell es etetni, amelyet az ajton es az ablakokon keresztul meg is tudsz tenni Nagyobb allatnal lehet nagyobb karam es ajto helyett gateway kapukkal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.14. 11:47:01
Állatszelidítőssel próbálkozgatunk, de valahogy nem jön össze. Valószínűleg alapjaiban nem értjük 😊. Tudna valaki pár sorban egy átfogó gyorstalpaló segítséget írni erre. ARK-ban nem játszottunk, így nincs tapasztalatunk. Annyit tudok, hogy különböző állatoknak, különböző kajaigénye van. Illetve hogy a Bola-val le lehet dobni, meg lehet békjózni őket, de ha nálam a kaja, vagy ledobom, nem adja be a lehetőséget a szelidítés megkezdésére. Próbálltam utána olvasni, de angolom semmit nem ér, a google fordítóval meg káosz, videók sem segítettek. Magyar videót erről nem találtam... jó lenne ha lenne olyan video támogatás mint a Warframe-ban 😊 Nincs az a probléma amiről ne lenne egy átfogó, részletes, profi video a tubeon. No de Atlas még nagyon fiatal ehhez sajnos. MEdvét, lovat szeretnénk fogni, de ha jól gondolom, a medvét irtó nehéz megfogni.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2019.01.14. 11:29:13