ATLAS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.12. 18:42:44
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2021.03.12. 18:42:48
\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal
Én reggel leraktam pár tornyot, azzal lefedtem a bázisomat, meg a hajóimat és ennyi. Mivel jön a wipe, a farmok már nem érdekelnek, vigye akinek kell. A gold, a tame és a hajó is csak azért érdekel, mert azokért megszenvedtem, nem örülnék neki, ha más lenyúlná, ennyire nem vagyok jószívű szamaritánus. Szívesen adok bárkinek bármit, de van, ami(k)hez ragaszkodom. A wipeig mindenképpen.
Illetve még egy, ez volt az utolsó patch a következő wipe előtt
Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2021.03.09. 13:06:05
Kitérve a kerítésoszlopra, a passzív védelem gerincét jelentik, mert ahova lerakod -elég sűrűn- oda nem tudnak alapzatot és rá ágyút tenni. A sima ágyúk lőtávja nagyobb, mint a puckle gun-oké, így ha le tudják őket rakni, gond nélkül kilövik velük, ha pedig eltűntek az NPC-k, akkor elég lerakni egy-egy újabb ágyút oda ahova akarsz és szétlőni a WH-t/falakat/ajtókat. Ha kiszórsz párezer darabot, rendkívül megnehezíti a raidet. Kézigránát, hajóágyú(hajóról), mozsár természetesen még játszhat.. De a hajók ellen ott van a kb. 20 shipyard és a meder becsapdásítása, kézigránáttal pedig közel kell kerülni. Mozsárral valamiért még senki nem próbálkozott, pedig nekem az lenne az első..
Falat nem raktam köré, mert ahol van, nagyon beszűkítené az NPC-k által belátott területet.
Ismert bug sajnos, egy server restart legtöbbször megoldja, de van, hogy beragad és restart után sem engedi. Sajnos az azonos alapanyagok tilalma miatt nálam is tartaléklángon megy a biznisz, bár van közel fél misi arany tartalékban (nyilván pve-n nem nagy szám), így nem pánikolok, megvárom, hogy lesz e további korrekció.
Csakhogy a warehouse-t képtelen vagyok visszatenni a helyére, eddig ha szétlőtték, gond nélkül vissza tudtam építeni, most viszont bárhova raknám, nem lehet letenni. Durván 400 méterre, a bázisomon kívül tudtam csak lepakolni, ahol nulla védelme van. A neten más is panaszkodik erre, olyan mintha a game nem érzékelné hogy elpusztult a warehouse, és csak a hatósugarán kívül lehet letenni az újat. Ami gáz, mert ha így folytatódik, piszok hamar elfogynak a helyek. Továbbá most már nem lehet azonos ajánlatot kitenni a marketbe (pl. coppert cserélnél copperre), így nehéz lesz kereskedni.
Ezt mondjuk Fred is mondta,szóval egyelőre nincs okom multiba menni...elfoglaltam egy kalóz szigetet,építettem pár dolgot,meg hajókáztam kicsit,egyelőre lég volt ennyi.
várunk még,lehet ebből még jó game ,ha nem hagyják magára...arkban lassan kész a genesis 2,lesz idő foglalkozni ezzel 😄
malac hadtestet építettem ki,6-7 malac elég gyorsan eltarolta a kalózbázis védelmét,viszont rohadt idegesítő,hogy támad,és a kalóz repül elfelé vagy 10 métert 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.08. 09:36:23
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Amit innentől írok, nem teszteltem, a leírás alapján szedtem össze. Tehát -elvileg- a bennük lehorgonyzott hajónak nincs decay time-ja (nem korhadnak el), elkerülendő hogy azonnal elsüllyedjenek, amint hosszú idő után felszeded a horgonyt. Korábban csak a hajó maradt sértetlen, amíg a dokk durability-je tartott, az NPC-k és a befogott állatok sebződtek, ezt javították. Javították azt is, hogy a hajó védve maradt a dokk pusztulása után is.
Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2021.02.07. 23:24:30
Én mostanság csak malacok tartok trágyázni meg medvéket breedelni, illetve utóbbiakból a kisebb szintűeket oda szoktam adni pályakezdő kalózoknak.
Régen:
Most:

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.03. 18:20:38
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Nem lehet, hogy pvp szerveren nyitottak a farmok es megdezsmalja valaki?
5 slotnal tobbet en csak akkor szoktam, amikor 5 partnerrel kereskedek, es igy gyorsan jon a penz (napi 20k+), viszont fogy is keszlet, mert ujabban ramentem arra, hogy mas nyersanyagot (de ugyanazt a kategoriat, pl copperert iridiumot vagy silvert) kapjak cserebe, igy aztan muszaj ujabb es ujabb feltoltest megejteni. Sajnos nalam csak 3 farm termel plusz egy kofejto a vonzaskorzetben (mondjuk azon kivul van vagy hat masik - utalnak is erte, de unlocked mind, hogy ne legyen hiszti), de pechemre a fejlesztok pont most varialtak, igy a sima kovekbol most mar a ko es kova mellett nem copper jon, hanem iron (copper csak a direkt copper lelohelybol jon). Igy a coppert medvevel szallitom.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 22:41:37
Illetve, a Copper mellett a kövek (stones) is népszerűek, ugyanazon ok miatt amit írtál, vagyis ahogy ott is "csak" 700 körüli egy fuvar, így a felhalmozott kövek sokáig életben tartják a bizniszt, még akkor is, ha közben a random event miatt mondjuk elsüllyed a hajó (és ilyenkor oda a kimenő és a bejövő szajré is). Ahogy írtad, egy rost vagy háncs esetében ezek a hajók 6000-7000 egységet visznek a 10000-es stackból, így pár random eventes süllyedés és lehet, hogy reggelre kifogy az áru olyan kereskedőnél, akinek nincs rákötve 2-3 farm, hanem mondjuk naponta "medvézi" tele a raktárat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 21:30:14
A Warehouse piszok széles és magas, gondolom, hogy jó célpont legyen, továbbá nehéz legyen bevédeni. Tedd arra a helyre, amit a legjobban védelmezel és vedd körül jó magas falakkal<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>, csak ennyit tehetsz. 100 slottal és 250.000 kg teherbírással rendelkezik jelenleg, minden slotba 10.000 db nyersanyag fér. Minden nyersanyagból megvan a maximum, amennyit tehetsz bele (fajtánként) például a kovakövek legfeljebb 5 slotot foglalhatnak el, a fémek és a sók szintén ötöt, a rostok 6 db.-ot. Gondolom azért, hogy egy-egy nyersanyag túltermelődve ne foglalja el az összes slotot. Ha kereskedsz, akkor a beérkező nyersanyag is a warehouse-ba kerül, a beérkező nyersanyagok pedig akkor is raktározásra kerülnek, ha elfogytak a slotok, így mentem fel többször is 130-140 slotra a warehouse-omban, mielőtt kipucoltam volna.
Az official PVP szerveren sokkal kevesebb ember van, mint a PVE-n, kereskedő warehouse-ok így is akadnak, tárgyalóképes felek viszont nem, leginkább a csatahajó-diplomácia dívik… Úgyhogy marad a Market lerakása és a kapcsolatkérés elfogadása utáni találgatás, vajon mit kér a másik. Először az azonos nyersanyagok cseréjével kell itt is próbálkozni, működik. Ha a lehetőség kimerült, jönnek a típusazonos próbálkozások, például követ cserélsz más fajtájú kőre. A só a kutyának nem kell, ami nekem igazán bejött, a fémekkel való kereskedelem, 10-12 ajánlatom van csak arra, coppert cserélek copperre, silverre, ironra, iront - ironra, iront-copperre, iront-silverre, stb. A fémek nehezek, ezért kb. 700 db elég belőlük ahhoz, hogy elinduljon a kereskedelmi hajó (rostból ez 7000), gondolom ezért népszerűek. A goldon kívül óránként ajándékba kapsz ingotot, gemeket, puskaport, sima ágyúgolyót és többfajta fát a warehouse-ba.
Olyan, mint egy minijáték, karban kell tartani az ajánlatokat, partnereket, pótolni akit épp eltörölnek, kitapogatni ki-mit akarhat, a fölös nyersanyagot pedig időnként ki kell venni/dobni a WH-ból (súlykorlát) plusz a goldnak is van darabszáma, ha nincs szabad slot, nem kapsz aranyat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 16:27:29
A szigeteken lévő 30-150 szintű állatok viszont már nem számítanak wildnek, így azok nem tamelhetőek, kiütheted őket és bola-zhatod őket, de nem lesz feed opció.
Bossok közül is van, amit elvileg lehet (ideiglenesen?) tamelni, annak nézz utána, azt sosem próbáltam.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 15:23:23
Bossok őrzik mindegyiket, azokat kell lenyomni, majd az így kapott kulcsot el kell vinni a szigeten lévő Power Stone oltárhoz. Az oltár az kint van a szabadban, legtöbbször a fiatalság forrása (ami 90 évesen újból 20 évessé változtat) barlang előtt/mellett, úgy néz ki, mint egy csillagkapu a stargate sorozatból. 😊
Bossok nem nehezek, de tudni kell, hogy mit csinálsz és hogy csinálod. Egyedül nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető, de ha összeáll egy flottányi ember, akkor lemegy minden. Egyes bossokat ki lehet csalogatni a partra és akkor a hajóágyúkkal is lehet sebezni, de pl a hidránál precíz találatok kellenek (5 feje van, azokat kell lőni először), így oda kell figyelni, nem elég csak agyonlőni sok ágyúval/ballisztával.
Régebben a méyvízbe csalogatva ott megfulladt (mint bármilyen állat), de úgy emlékszem, ezt már javították és nem megy addig az óceánba.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 10:43:01
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 09:19:37