2128
-
ToMy_ #444 i7-6700, Gigabyte G1 1060 6gb, 16GB a konfigom.
Az első kiadás sima monitoron egész jól futott, napsütésben-esőben-sok-kevés-nulla autós mezőnnyel hozta közepes beállításokon a játszható minimumot.
Aztán jött a VR verzió, ami nálam konkrétan használhatatlan volt, még monitoron csak-csak, de VR-ban nettó 10-15 különböző képkocka jelent meg másodpercenként - remélem eléggé polkorrekten írtam le :)
Ezután jött vmi hotfix, és azóta minden frankó - monitoron, VR-ban egyaránt, high-epic beállításokkal vegyesen.
Szóval nem a 1060 kártya mint olyan a gyenge teljesítmény oka, inkább egyedi- vagy egyéb sw gondok lehetnek a háttérben. -
#443 Egyébként mit látni, a procid malmozik vagy a VGA? Ezt nézted? Vagy mindkettő? -
#442 Mondjuk csak 3GB, de nem egy embert láttam panaszkodni a 6Gb-os verziónál is.(De még 1070-nél is vannak bőven teljesítménybeli problémák.) -
MasterMason #441 Én programozó vagyok te meg egy buszvezető, persze nem nézem le a buszvezetőket meg egyéb szakmákat sem, de egészen nyilvánvaló hogy te teljesen laikus vagy bármiféle hardver/szoftver témában. Fejezzük be... -
Solt #440 Ja-ja, értelmetlen ragozni. -
#439 Hagyjuk is, én ignoráltam. -
#438 Jaja, hány gigás az 1060? -
#437 Még az a dolog, amivel kapcsolatban beszéltünk privátban. (GPU vs CPU). Gyakorlatilag az ACC fórumon többen is panaszkodnak, hogy GTX 1060-nal nem úgy fut a cucc, mint ahogy kéne. -
Solt #436 Ja-ja, de valahogy naivan mindig azt hiszem, hogy ezúttal nem... aztán látod, még neki áll feljebb! Imádni való amikor valaki ekkora magabiztossággal beszél baromságokat! :) -
#435 Alapevőt futással? Mi a problem? -
#434 Szerinted én nem vettem meg?
Perpillanat, hogy őszinte legyek, én a magam részéről teszek nagy ívben a VR-ra, az alapvető futtatással is gondok vannak... -
MasterMason #433 Bocs de én megvettem ezt a játékot, Solt nem vette meg, szóval én legalább vettem a fáradságot hogy kifizessek 25 dollárt egy olyan játékért amelynek a fejlesztői gondoltak a VR játékosokra... -
MasterMason #432 Te buszvezetők gyöngye hát mindjárt gondoltam hogy vagy te annyira gerinctelen ember, hogy nehogy elismerd mekkora baromságokat hordtál te itt össze vissza "varázslatokról"... Neked varázslat, egy értelmes ember számára meg egyszerű 3. osztályos matematika, hogy ha egy másodperc alatt 45 kockát rajzol ki vidkártya és ugyan ennyi idő alatt 90 alkalommal vesz mintát belőle a kijelződ, akkor minden kockára két minta jut.
Te az a típusú ember vagy, akinek ha azt mondják a tv-ben, hogy a sensodyne egy varázslat ezért minden fogorvos ezt ajánlja akkor te el is hiszed, de semmiféle varázslat nincs ebben, és nem nem ajánlja azt sem minden fogorvos az embereknek. Ez a marketing, tudatlan emberekkel elhitetni, hogy ez varázslat, te elhiszed, én meg konkrétan tudom hogyan működik.
Ennyi befejeztem veled örökre, viszlát! -
#431 Nem vagy vele egyedül. :( -
#430 Orultem, hogy ertelmes 50 HSZ-re kelek reggel,erre ez fogad.... :( -
#429 Jóez!
Bár őszintén, jobban élveztem a CD kulcsos balhét! -
#428 a valóságot nem 24 képkocka/másodpercel látod :)
passzív nézőként ezért: 24fps + blur elmegy, nem gond ha nem látsz semmit (lásd a beszúrt képem)
aktiv résztvevőként vr játékban: sok fps + kevesebb blur, hiszen látnod KELL, ergo a sok blur nem jó, ergo az alacsony frém nem tud elég lenni a szemeidnek
ezért fals az egész analógiád, miszerint "a 24fps mindenre elég, VR-re is az volna"....
(én szeretem játékokban is a blurt, noha a blur minősége csak manapság kezd jó (jobb) lenni.) -
#427 Nagy ívben leszarják kb. Volt, hogy írtam moderátornak privátban, hogy talán jönni kéne takarítani, amire ő azt mondta, hogy még nincs szükség rá, pedig ettől durvábban ment akkor a dolog. -
#426 Nem kellene torolgetni a modiknak par hsz-t? -
#425 Én most csak az várom hogy BlackFridayen mi lesz, meg most talán kijönnek karácsonyra az új Windows fejesek, ezekből valami kell most már, vagy minden ellenérzésem ellenére Rift :) De az max használt 60-70 körül. -
#424 Te is tudod hogy az ilyenek addig mantrázzák a baromságukat míg a másik megunja, aztán elégedetten csettintenek hogy na megint igazam volt. -
Solt #423 A magas képfrissítés is olyan mint az SSD a HDD után... amíg az ember nem próbálja, addig bőven elvan nélküle, ha meg kipróbálta akkor el sem tudja képzelni nélküle! :)
Autószimulátorokhoz már a jelenlegi VR is bőven alternatívája bármilyen monitoros megoldásnak. Nyilván a képminőség nem lesz olyan mint monitoron, de az "ott vagyok érzés" bőven kárpótol. Érdemes kipróbálni valahol ha még nem tetted... lehet nem vársz két évig! :) -
Solt #422 Én abban bízom, hogy akit érdekel a téma az mostanra megértette a mondandómat és az általad összehordott hülyeségeken már velem együtt nevet... Ez a hozzászólásod már azt bizonyítja, hogy vagy trollkodsz, vagy komoly képességbeli problémák vannak. Előbbi esetén a többiekre való tekintettel nem ragozom ezt tovább, utóbbi esetén pedig a földön fekvőt nem szívesen rugdalom, szóval részemről elmondtam a témát illetően mindent.
Szép napot! ;) -
#421 De most tenyleg atmegyunk nyomi prohardver stilusba...?! -
unrealnoise #420 Ne is mond... Nekem volt egy 24"-es 144 Hz-es LG monitorom, most terveztem, hogy veszek majd hármat, de aztán milyet? 3db 60 Hz-es pofátlanul "olcsó" lenne, és tuti nagy élmény is lenne. De eztán ismét kipróbáltam a 60 FPS-es gameplayt, és eldöntöttem, hogy jó lesz nekem a 144 Hz a továbbiakban is, ha egy monitor, akkor egy monitor...
Majd 2 év múlva valami VR benézhetne, de 60 FPS-el nem szívesen játszanék már szimet... Persze vannak konzolos címek, amelyeket 30-al toltam ki, de hát azok főleg exkluzív tartalmak voltak, és hát mondjuk az is tény, hogy a GTA V-öt amikor próbáltam az előző generációs gépeken (sőt még PS4-en is!) botrány volt az a 24-30 FPS közötti ugrándozás, játszhatatlan volt... Pláne, hogy ott is elég sokat kell autózni, akciózni...
Amúgy meg irigyellek mennyi türelmed van...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.10.19. 00:51:17 -
MasterMason #419 Tán nem gondolod komolyan, hogy ha egy 120 Hz-es monitoron játszol és 60 fps-ed van, akkor nem ugyanaz történik mint oculus esetében, hogy mivel pont kétszer gyorsabb a refresh rate a frame rate-nél ezért valójában kétszer "villan" rá a refresh rate-nek köszönhetően minden egyes framerate-re?
Semmiféle varázslat nincs az oculusban és nem jeleníti meg kétszer a framet, csak egyszer! De mivel pont fele annyi idő alatt váltja a képkockát mint a refresh rate ezért kétszer villan rá. Nem olyan bonyolult ez, a másodperc itt a lényeg, egy másodperc alatt 90x "villan" a monitor, és ha pont fele annyi a képkockád akkor minden képkockára pont kétszer van ideje rávillani, ha kevesebb az fps akkor bizonyos kockákra akár többször is is rávillan... Azért próbálja 45 framen tartani az ASW, hogy pont kétszer legyen ideje rávillani...
Szóval tévedsz mert nem jeleníti meg duplán a képkockát az asw hanem azért tartja a 45 fps-t, hogy pont fele annyi legyen mint a refresh rate. Halál egyszerű matek, ha az idő fix márpedig az egy másodperc, és egy másodperc alatt van 45 kockád és 90 villanásod, akkor hiszed vagy sem de minden kockádra pont két villanás jut majd. Érted már? -
MasterMason #418 Melyik DCS? Az új EDGE motorral elvileg már jobb, a másik a régi motorral egészen biztosan felejtős próbáltam, szar illetve iszonyat régi volt már az a grafikus motor, nem véletlen cserélték le. De az újnál is viszonylag sokan panaszkodnak... Aerofly FS 2 viszont nagyon jó. Oks nem egy DCS szint ami a realisztikusságot illeti, lőni sem lehet vele, de ott tökéletes a VR még nagyobb felbontásnál is... Nagyon szép a táj meg a repzi is, tényleg olyan mintha egy repziben ülnél. -
Solt #417 A monitornál sem mondjuk azt, hogy 240 képkockát látunk / másodperc akkor ha mondjuk egy 240 Hz-es monitoron játszunk 60 fps-el...
Ilyet senki nem is mondott, ez a te fantáziád szüleménye.
És attól mert megdupláz vagy megnégyszerez minden kockát a refresh rate attól még ugyanúgy csak 60 képkockát látsz másodpercenkét...
Először is: A refresh rate az a kijelző frissítési frekvenciája, vagyis, hogy az adott panel másodpercenként hány frissítésre képes. Pont. Nem duplázz, nem négyszerez (ezt honnan vetted megint?), egy tulajdonságot jelöl.
Azért van ez így mert hivatalosan is a frame rate értékkel számolják és jelölik a képkockát számát mindenhol így az oculusban is nem pedig a refresh értékkel...
A frame rate az egészen pontosan a másodpercenként megjelenített képkockák számát jelöli. Az, hogy te idekevered a refresh rate-t az kizárólag a saját torz agyszüleményed.
Más szóval, az oculus debug tool asw bekapcsolása esetén azért írja azt, hogy 45 képkockát látsz / másodperc, mert ahogy a monitorok úgy oculus esetében sem a referesh rate értékkel jelölik a képkockák számát hanem a frame rate-el..
Nincs más szóval. Az Oculus debug tool aktív ASW esetén azért ír 45 FPS-t, mert ilyenkor csak 45 képkockát küld ki a GPU másodpercenként, amit az ASW szoftveres varázslat útján duplán jelenít meg, ugyanis az Oculus kijelzője 90Hz-s, vagyis 90 képkockára van szüksége ahhoz, hogy akadás, képtörés nélküli folyamatos képet jelenítsen meg. Ennek az előnye, hogy a GPU-nak nem kell 90 képkockát kiszámolnia, hátránya, hogy jelentkezik a fentebb említett szellemkép.
Persze értem mit mond, hogy szerinte azért látjuk folyamatosnak a képet, merthogy megkétszerez minden frame-t illetve merthogy próbálja a refresh érték feléhez állítani az fps-t
Ha értenéd mit mondok, akkor nem írnál le ekkora baromságot. Adott egy szituáció, amikor a GPU nem képes előállítani 90 képkockát ami a 90Hz-s Oculus kijelző megfelelő működéséhez szükséges. Ekkor az ASW aktiválódik (ha engedélyezve van), korlátozza a képkockák számát 45-re, majd ezt a 45 képkockát duplán jeleníti meg. Ebben az univerzumban ha a 45-t duplázzuk akkor 90 lesz belőle, vagyis máris célt értek, megvan a 90 FPS a 90Hz-s kijelző mellé, csak mivel ez nem 90 különböző képkocka, hanem duplázott 45, ezért jelentkezik a szellemkép. Nem tudom ez már hányadik verzió ahogy elmagyarázom, de talán egyszer átmegy a te univerzumodba is.
de nem, azért látjuk folyamatosnak mert 24 fps felett az emberi szem már folyamatosnak látja, nyilván minél több annál jobb de mikor SBS filmet nézek oculuson az is folyamatos meg nem szellemképes pedig csak 24-es framerate értékkel megy...
Ez megint a pereces esete... ismételgeted ugyanazt a hülyeséget annak ellenére, hogy látható érvet kaptál arra, hogy valótlan amit állítasz. A linken látható alsó labda 25 FPS-s mozog keresztbe.
LINK
Folyamatosnak látod? Persze, hogy nem... senki nem látja annak. Most jön a döbbenet! A háttér is 25 FPS-l mozog. Folyamatosnak látod? Igen. Miért? Mert a nézőponthoz képest lassan mozog. Keress olyan jelenteket filmekben ahol a nézőponthoz úgy viszonyulnak a tárgyak mint a háttérhez a labda és máris megérted miért baromság a 24 fps és a folyamatos kép emlegetése egy hozzászóláson belül.
A linken elérhető még egy beállítás. Úgy hívják, hogy motion blur. Állítsd a 25 FPS-l mozgó labda esetén az értékét 2.0 vagy 3.0 értékre és máris ott van előtted az amit a filmeken is látsz amikor gyors, a nézőponthoz képest keresztirányú mozgással találkozol.
A szellemképet ne keverd ide, az az aktív ASW velejárója a képkocka duplázott megjelenítése miatt.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.10.18. 23:12:57 -
Solt #416 Szerintem te az utánhúzásra gondolsz.
Oculus esetében a szellemkép akkor van, ha az Asynchronous Spacewarp aktív. Ilyenkor a szoftver 45-re korlátozza az FPS-t, majd a képkockákat duplán jeleníti meg. Ettől azt a folytonosságot kapod mint 90 FPS esetén, viszont a kétszer megjelenített képkockák miatt a hozzád viszonyítva gyorsan mozgó objektumok szellemképesek lesznek. Nem annyira pörgős játékok esetén alig venni észre (pl ETS2), de mondjuk DCS alatt a légcsavaros gépek esetén elég zavaró, mert az előtted nagy sebességgel pörgő légcsavar duplázva elég ocsmány látvány. -
MasterMason #415 Próbáld ki azt, hogy a kezedet a szemed alá teszed és hirtelen felrántod és egy "csíkot" fogsz látni a kezedből, vagy nem is, biztos ti is csináltátok csillagszóróval vagy lámpával pl azt, hogy köröztetek rajzoltatok a levegőbe és egy folyamatos fénycsíkot láttatok a kezetek gyors mozgása esetén. Szóval ez a realisztikus... -
MasterMason #414 Hiszed vagy sem de a valóságban is kb ezt érzékelné a szemed, és a játékokban sem véletlen van motion blur effekt, az más kérdés, hogy téged meg sok más embert ez zavar és kikapcsoljátok, de bizony ez emberi szem közel ezt látja ha nagy sebességgel elhalad előtte egy motor...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.10.18. 21:28:01 -
MasterMason #413 Marha egyszerű, ezért is hoztam fel a monitoros példát... A monitornál sem mondjuk azt, hogy 240 képkockát látunk / másodperc akkor ha mondjuk egy 240 Hz-es monitoron játszunk 60 fps-el... És attól mert megdupláz vagy megnégyszerez minden kockát a refresh rate attól még ugyanúgy csak 60 képkockát látsz másodpercenkét... Azért van ez így mert hivatalosan is a frame rate értékkel számolják és jelölik a képkockát számát mindenhol így az oculusban is nem pedig a refresh értékkel...
Más szóval, az oculus debug tool asw bekapcsolása esetén azért írja azt, hogy 45 képkockát látsz / másodperc, mert ahogy a monitorok úgy oculus esetében sem a referesh rate értékkel jelölik a képkockák számát hanem a frame rate-el... Persze értem mit mond, hogy szerinte azért látjuk folyamatosnak a képet, merthogy megkétszerez minden frame-t illetve merthogy próbálja a refresh érték feléhez állítani az fps-t, de nem, azért látjuk folyamatosnak mert 24 fps felett az emberi szem már folyamatosnak látja, nyilván minél több annál jobb de mikor SBS filmet nézek oculuson az is folyamatos meg nem szellemképes pedig csak 24-es framerate értékkel megy... -
#412 a szellemkép az amúgy nem az lcd velejárója? -
#411 a filmekben a kamera mozgásakor mosódik a kép... ezért "folyamatos" a 24fps:
ha ennyit látnál a játékban, tudnál vezetni? :D :D -
#410 Csak kérdezem, ami a 389es hszben van abban meg tudsz valamit cáfolni? Mi az ami mem igaz belőle? Mi az amit tévesen tud és azt hogy tudod alátámasztani? Mert eddig csak gyerekes reakciód volt rá. -
Solt #409 XD -
MasterMason #408 Ez nem VR függő, nézd meg Jacekot vagy magadat, egyikőtök sem normális pedig nincs is VR-tek. -
#407 Hat tenyleg igaz, hogy a som VR hasznalat sugarozza az agyat es karosodast okoz ...! :) -
MasterMason #406 Ez nagyon gyenge volt szóval ne terelj. Inkább vedd meg a játékot, 25 dollár csak nem vág földhöz... -
Solt #405 Tehát a frissítési frekvencia beállítás függő, értem, köszönöm! Mondjuk azután, hogy 2x45=45-l, ez már meg sem lép! :D
Uraim! Mindenki akinek 60Hz-s monitora van, állítsa át 144Hz-re és ennyi, nem kell újat venni! :D