2128
1554471458.jpg
  • b-type
    Attól még hogy nem lesz hűdesikeres, még nem következik hogy veszteséges lesz. Engem különösebben nem érdekel, nagyon ritkán indítom el, és akkor is kizárólag esőben, mert egyelőre nem tetszik az autó 'kúszása'...és mert ugye szr a kormányom :D
    De itt sztem bőven elég ha pénzt termel, azt pedig fog, lehet hogy nem ezzel fog játszani boldog boldogtalan...bár én egyáltalán nem temetném 2 autó, 2 pálya és a jelenlegi állapotában, egyelőre minden tök jól néz ki...és remélem hogy az AC2 hasonló lesz , ha nekem ott megadják ezt a grafikát az esőt, és moddolhatóságot hogy a rally költözhessen akkor hajrá :)) ..sosem voltam ilyen GT3 menő
  • sertrex
    Attól hogy a PC2-őt fikázod, ez még nem lesz jobb.
    Persze szívesen megnézném, hogy melyik autóval, melyik pályán mész te körbe padlógázon, főleg egy egész versenyen, ami nem 3 körös. Talán nem ártana megnézned egy Blancpain esős futamot és rögtön látnád, hogy nem igazán probléma nekik körbe érni. Ami ebben a játékban van az egyelőre a szar beállítás az, ami miatt nehezen lehet körbe érni. Majd ha működik rendesen, hogy ki lehet választani az esős beállításokat, akkor itt is simán körbe lehet menni.

PC2 nem a grafikával hódít, mert ha jól megnézzük az a PC1 még szebb is volt. A PC2 fizikával, gumifizikával, a Live track-kel, a jó FFB-vel hódít. És igen van egy csomó szervezett futam, bajnokság is. Persze nem az SG-s szájmulátorosok számára, mert úgy látszik azoknak nem megy ha már komolyabb a kihívás. :))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.26. 10:03:12
  • lac coo
    Ellenben pc2 ben ezer egy liga , szervezett futam van...jah nem :))
    Plussz ott vegigmesz padlon esoben itt korbeerni alig lehet....

Mas kategoria , pc2 abszolut grafikaval hoditt, mindegy egyebb nulla , itt a minoseg fontosabb lesz . Hogy sikeres lesz e fene se tudja, nem is az en dolgom.Hogy nem tetszik a sok falabu carsosnak...szar ugy ....
  • __Jacek__
    Ellenben a GTR2 vagy a RACE WTCC game ilyen volt, mégis sokáig tolták őket. Ha megnézzük legtöbb esetben mivel mennek ligák akkor azt látjuk hogy a GT kategóriával.
    Van egy előnye ha egy ennek márpedig az hogy végletekig lehet finomhangolni! Nem 400 gépet és 80 pályát millió gumit stb. hanem a fix felállást.
    Plusz több cucc lesz bele pakolva az idők folyamán, nálam teljesen megfér mindkettő kategória.
  • sertrex
    + + =
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.26. 09:18:22
  • lac coo
    En ugy vagyok vele Pc2-3-4-5-6.....orokos legjobb .Chuck Norris abbol tanul vezetni....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.26. 09:12:26
  • sertrex
    Az ingyenességről még annyit, hogy gondolom a Blancpain licensz és az Unreal Engine 4 licensz is biztosan ingyen volt.
  • sertrex
    Gondolom arról megfeledkeztél, hogy Kunosnak van egy főnöke, az 505 Games, és azt biztos nem hagyja hidegen ha veszteséget termel. Kunos már nem a maga ura és nem csinálhat, amit akar. Ki tudja? Ha ez bebukik, semmi nem garantálja, hogy lesz AC2. Egy jobb grafikai motor még nem garantálja a sikert vagy a változó időjárás sem, mert a versenytársak közül jóval kunos előtt járnak ezen a téren és azok is folyamatosan fejlesztenek, tehát a lemaradás az szinte állandósul. Majd kiderül, hogy az 505 Games mennyit lesz hajlandó beleinvesztálni még a projektbe.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.26. 08:38:04
  • lac coo
    Ez gondolom Kunost nem erdekli....
    Ingyen megcsinalja a motort AC2 ala..
  • Axtros
    Én sem hiszem, hogy nagy szám lesz majd az ACC. Főleg az után, hogy volt AC. Én azt gondolom, hogy a hivatalos F1-en kívűl minden olyan verseny szimulátor, amely egyetlen egy liszenszelt versenyre van kihegyezve, az bukásra van ítélve. Az F1 is csak azért tud versenyképes maradni, mert nagy a "rajngó" tábora. Minden más versenytípus, és kategória csak a fanatikusokra, és a kitartóakra támaszkodhat, de azokból meg kevés van. Én azt gondolom, hogy az ACC csak egy modulja lehetne egy sokkal összetetebb és sokkal több tartalommal rendelkező programnak. Ebből a szempontól a PC2 azért van előnyben, mert ott ugyan nincs liszenszelt verseny, de a kocsik és márkák (pl.: a GT3-ban) megvannak, a játékosokat pedig nem igazán érdeklik a verseny liszenszek. Megvannak a pályák, megvannak az autók, ezen felül kit érdekel az, hogy a szériát a Blancpain szponzorálja, és hogy itt-ott feltünik a logójuk (a pályán, és a kocsikon).
    Összegezve, én is azt gondolom, hogy az ACC önmagában nem lesz egy hosszú pályafutású, és sikeres játék. A kezdeti eladási mutatók sem lesznek mérvadóak, mert a lényeg az lesz, hogy mennyien maradnak meg hosszútávon akik játszani is fognak vele. Na majd meglátjuk. :)
  • sertrex
    Nekem van egy olyan érzésem, hogy az ACC bukta lesz. Üzletileg mindenképpen. Steamen elég jó a százalékos arány, de ezt kb. hétszáz ember hozta össze... Az AC-t több mint félmillió példányban értékesítették, Steamen, ez még az ötvenezret se érte el, holott még azt is lehet tudni, hogy folyamatosan drágábban lehet majd beszerezni. Nem beszélve róla, hogy a megjelenéshez képest nagyot esett a játék napi használóinak száma is, még a második build se érte el, a felét se, a kezdeti lelkesedésnek. Nem hiszem, hogy a Kunos és az AC rajongókon kívül nagy népszerűsége lenne egy ilyen játéknak, amiben lesz összvissz 10 pálya és az autók száma is kötött. És mivel azt is tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni, mikor elkészül és addigra mindenki tudni fogja, hogy ez nem lesz moddolható, nem lesz végtelen a megjelenő autók és pályák száma se. Olvasgattam több helyen is, hogy már most hiányolják a moddolhatóságot és igazából még mindig úgy gondolják, hogy benne lesz majd az összes kedvenc pálya, pl. Nord, meg ilyenek.
    Nagyon sokan már most úgy tekintenek rá, hogy ez egy kész játék csak tartalom jön még hozzá. Elég nehezen értik meg, hogy igazából ez még csak nem is béta, hanem egy normál alfa állapot. Biztos vagyok abban, hogy grafikailag és fizikában is sokat fog még fejlődni. Az is könnyebbséget jelent, hogy csak egyféle szabály alapján kell kidolgozni az AI-t, akárcsak az F1-nél, tehát nincs az, hogy ahány autó annyiféle AI van, nincs multiclass rendszer se. Szóval ha ez kész lesz, senkinek se lesz rá panasza... nagyon, de a tartalom miatt ez elég hamar ki fog égni, noha egyértelmű, hogy a GT3 a legnépszerűbb a multiplatformon, csak hát nem lesz elég a pálya és ha nem jön még hozzá újabb tartalom, akkor hamar el fogják unni. Jövő februárig még sok idő van, de a Blancpain sorozat is véget ért már, szóval nem igazán csigáz fel sok embert az öldöklő versenyzés se. Az F1 játék is igencsak le szokott ülni a szezon vége után, pedig fényévekkel a Blancpain népszerűsége előtt jár az F1. Persze ez csak az én véleményem és remélem, hogy túl negatív vagyok ezzel kapcsolatban és majd rám cáfolnak a tények... jövő februárig és utána. :)))
  • sertrex
    "...de ne szidjunk valamit tartalmilag ami 2 honapja EA, es hasonlitgatjuk tobb eve piacon levo cucchoz..."

Na ez érdekes. :DDD A PC topikba rendszeresen jöttetek hányni a fejlesztés alatt is.
  • Solt
    Nem tudom... :) Nekem már a sín felrakásához is távtartó kellett! Mondjuk ennyiből jobb az aluprofil, oda állítom ahova akarom...
  • __Jacek__
    Kinek a pap kinek a papne:) Nincs ezzel problema hogy kinek mi tetszik, en csak a targyilagossag miatt irtam, hogy hat na. Ez mas engine majd meglatjuk mi jon ki belole, de ne szidjunk valamit tartalmilag ami 2 honapja EA, es hasonlitgatjuk tobb eve piacon levo cucchoz. Egyebkent pont neztem hogy nalam nem gyorsult hanem lassult az egesz:)
  • unrealnoise
    Akkor rossz helyeken keresel infókat. Már elég régóta 2019 a céldátum, ott a Simbun UK facebook oldala is, ahol azért van fent ez meg az.

Amúgy meg jól csinálják. Majd akkor mutatnak meg valamit, ha már olyan állapotban van, és megjelenéshez közeli a cucc.

_Jacek_

Hát jah, naná, hogy szép az ACC, de kb ennyiben ki is merül ám a tudománya. És annyival meg nem szebb. Lehet itt dumálni róla, hogy bizony a Raceroom messze nem olyan szép, csak hát nálam a csúcs az még mindig a Project Cars 2 & GTS > ACC > Raceroom / rF2...

Sőt, mint mondtam, ez a motor nem is igazán jó szimezéshez, nekem túl sok az elmosott él, lehet ezen lehet állítgatni ACC-ben, de max grafikán nem ilyen képet várnék el, komolyan, bizonyos szempontok alapján még a sima AC is szebb volt ennél...

macleody

Most komolyan azt kérdezed, amit leírtam világosan? Letojom, hogy nálad, meg máshol milyen időket megy az AI, ha nálam egyik szabadedzésről a másikra belassultak, mindenféle ok nélkül 2-3 sec-et. De ezt nem írom le még egyszer.

A bosszantó ebben az, hogy ettől még lehetne jó az AI, de nem az. Az a legrosszabb, hogy még annyit sem tudtak Kunosék összehozni, hogy legalább "normális időket" autózzanak a gépi ellenfelek, ne össze vissza kocsikázzanak időeredményeket tekintve, de még ez sem jött össze nekik.

Normális AI-tól meg az ACC ahogy láttam igen messze van... És ezt viselkedésre értem. El nem tudom képzelni, mi lesz itt majd a dinamikus időjárás mellett... Sok jóra nem számítok... A végleges verziót illetően sem...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.10.26. 01:02:11
  • macleody
    Nem is értem, megnéztem az FK motorsport weblapját, az összes ülésük 345 meg 405 mm-es sín távval van. Ez hogy a kurva anyjukba sikerült 280mm-esre?
  • Solt
    Átérzem! :D
  • macleody
    Megjött ma délben a Simétik K2 cockpitem, na mondom este csapatás lesz ezerrel. Hazajövök melóból, szépen felszerelgetem a kormányt pedált, egérpadot. Tenném fel az ülést és kurvára nem passzolnak a furatok az ülés sínjén és a cockpiten. Én hülye azt hittem ezek szabvány cuccok, kompatibilisek. Kicsit fontolgattam melyiket rugdossam szét. Most vagy veszek másik ülést vagy fabrikálok valami átalakítót. Úgy megrugdosnám.
  • lac coo
    Hát nem feltétlen köridőben kell mérni jó-e egy AI. Sőt, az a legegyszerűbb, hogy üres pályán adott tempót menjenek ...
  • macleody
    Ok, bár én csak azt szerettem volna tudni miért béna az AI. Rendben, én nem vagyok egy ász pilóta, de engem simán lenyom 100%-on. A hivatalos idei Nürburgringi futamon meg 1:55:007-et mentek qualifikáción. Ettől jobbat mennek az AI-k ACC-ben.
  • sertrex
    Apropó! Ha már GTR3. Arról lehet tudni valamit, hogy az UE4 mellett milyen motorral fut majd a fizika? SimBin fejlesztett végre saját motort vagy még mindig ragaszkodnak az ISI gMotor 1-2-2.5(valamelyik) változatához?
  • __Jacek__
    Nézem nézem de még mindig a Race : The WTCC Game jut eszembe róla az pimpelve DX9-ről indulva, ez elmúlt vége van :D mert ....

Megelőzném a flamet nem azt írtam hogy szar/fos/húgy hanem arra reagáltam hogy a RRE ugy néz ki mint az ACC ennyi nem több, nem néz úgy ki.

A többire meg annyit mondanék hogy EA mit vártatok? Neki tesztelők kellenek meg akik adnak egy kis pénzt, dehát nem árult zsákba macskát. Le volt írva előre mikor mi lesz most meg meglepetés?
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.10.20. 15:34:14
  • MasterMason
    Pedig sajnos itt valami nem kerek a GTR3 körül sem, elvileg idén kellett volna megjelennie, de még híreket sem olvasni róla sehol. Anno régen a csőd miatt maradt parlagon a gtr3 de most is lehet valami gond ha nincs róla még hír sem annak ellenére, hogy az eredeti tervek szerint 2018 lenne a megjelenés dátuma...

Amúgy igazából a PC2 is "simbin" játéknak tekinthető, hiszen a simbin legfontosabb kulcs emberre maga a simbin alapítója és tulajdonosa Ian Bell alapította később a Slightly Mad-et is, de a blimey is az övé volt amely a simbin-el karöltve készítette a gtr 2-őt a gtlegends-et stbstb... Mindig is Ian Bell volt a kulcsfigura ha hardcore sim-ről volt szó, valójában az egykori "valódi simbin"-nek ma már Slightly Mad studio a neve!
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.10.20. 15:18:31
  • unrealnoise
    Nem is értelek.. :) Te mit nézel? Tessék: első és második, GTS vs Raceroom

Nah most attól független, hogy nem dx26, meg apámf*sza, a Raceroom borzasztóan jól kidolgozott, részletes a pályák terén, oké, gify fullstatikus minden, de attól részletes és szép, és ezek a videók is ezt támasztják alá... Aktívan használtam szinte minden komolyabb szimet mostanság, de ha nekem ezekre a videókra azt mondja valaki, hogy jajj, de csúnya a Raceroom, meg "10 éves szar", akkor mentem tököm lövöm magam...

Hangra még mindig a legjobbak, a fizika minden egyes frissítéssel jobb és jobb lesz, és az bár nem tökéletes, de messze a legjobbak között van...

arty: Ez oké. Értem én, de most komolyan. Kiadnak egy pályát, majd még egyet. Már a második is kijött. Erre megnézem az első pályán, milyen a verseny, aztán azt látom, hogy 3 sec-et belassul a második edzésre az AI? Ez minimum. Nem az AI butaságát kérem számon, nem azt, hogy ez vagy az bugos. Hanem, hogy egy ilyen kurva egyszerű dolgot nem tudtak belőni, egy olyan játéknál, ahol nincs ezer féle járgány...

Persze ettől lehet még jó a cucc, és értem én, hogy ez még csak fejlesztés alatt van, de ez nálam minimum lenne, hogy ha kiadok valamit offline versenyzésre, és az a pálya már kint van X ideje, akkor működjön is használhatóan...

macleody: ezt sokszor felhozták már. pedig kell mérgelődni. a kritikus hozzáállás hoz változást, más nem. Amúgy meg nem légből kapott kijelentés az, hogy ez vagy az jobb lesz. Ismerem a Simbin és Kunos előző és mostani munkáit, és hát ilyen előzmények mellett valamint azt figyelembe véve, hogy mióta is dolgozik a Simbin a GTR3 címén, bátran ki merem jelenteni, hogy játékosbarátabb és jobb lesz, mint ez. Az ACC a grafikán túl eddig szinte semmit nem villantott számomra, de attól sem estem ugye hasra (PC2 szebb). Nyilván nem fogok naponta itt siránkozni, csak hát nah, ez friss élmény volt. Megosztottam. Természetesen mindenki azzal játszik, és azt gondol, amit akar. :)
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.10.20. 14:47:28
  • macleody
    Mennyit kellett volna mennie az AI-nak, hogy ne legyen béna?
  • lac coo
    "Csomagban" ez soha nem lesz olyan mint egy PC vagy RR ...Bár másik dolog, hogy hogy működik az a csomag, hiába van minden lósz@r ha össze-vissza nem jók a dolgok benne .

Bár igazából F1 után minden elég amatőrnek tűnik ezen a téren :D
  • b-type
    "Leszarom, hogy a Simbin azt mondta, hogy nem HC szimben gondolkodnak a GTR3 kapcsán, már most simán fogadni mernék rá, hogy az sokkal jobb és készebb lesz csomagra, mint ez valaha is..."
    Én ezt nem vágom,...én is azt kívánom hogy a GTR3 legyen qva jó (minek is kívánnék mást), de a mondat második fele az tökre felesleges ..sztem, ez jobb, az jobb, ez ezt tudja az meg azt...én most küldtem bele 50euro-t az AC-ba pedig az első pillanatától megvan, az is EAként jött, minimál tartalommal így-úgy. Azt mittomén hány év után simán beleküldök két játék árát (pedig a nagyja rallypálya megvan, meg jár is).
    ... ha nem kell nem kell, elég nagy a választék, ott van a raceroom pl :) vagy az rF2, vagy az AI-s iRacing, vagy majd a GTR3...de akár a PC2 is...nem kell ezen mérgelődni.
  • arty
    "azért ennél többet vártam"

egy pre-alfától? akkor itt nem Kunos hibázott, az elvárásaid nincsenek a helyükön ;)

én pont ezért veszem csak az utolsó 25 eurós napon (spórolás), ill. minimálisat akarok vele menni ilyen negyedkész állapotában... nem akarom megmérgezni a Kunosék iránti "rajongásom" :D .... hiába TUDOD hogy prealfával mész, akkor is "többet vársz" ... amit persze egy fejlesztés alatt álló cucc nem tud hozni (ha most jó lenne, mit csinálnának a következő fél évben?)
  • __Jacek__
    Van igazságod! De ez a Race room kb olyan mint a multkor az rF2-es hasonlat, ti ezeket megnéztétek mostanában?
    Elindítottam életemben elöször a Race Roomot kb egy hónapja , és néztem hogy de szép időutazás ez aztán vagy 10 éves graf :) palya egy lap ..
  • unrealnoise
    Most mentem párat az ACC-vel. Mondom Ai-val jó lesz csapatni, letesztelem mennyire kész ilyen szinten, az első szabadedzésen oké, 3. lettem, a 2. szabadedzésen viszont már 2-3 másodperccel vezettem, amikor skippeltem az eseményt (érdekes, ilyenkor eredményt sem ad be amit meg lehetne nézni), aztán a qual-on ismét 3 másodperc előny.

Azt leszögezhetjük, hogy nem én gyorsultam ennyit az első edzés után...

A másik iszonyat zavaró dolog, hogy HUD-nál minden be van kapcsolva. És a rohadt állást ennek ellenére nem látom. Futamon biztos van már láttam), de könyörgöm, edzésen nem láthatom kitől, mennyire vagyok? Hol élünk?

Bezzeg az az agyonbonyolított ratingelős rendszer pontjait azt mutatja lóbetűkkel, mert az innováció!!

Futamon így meg sem néztem mit tud a cucc, valahogy nem érdekel...
    Grafikára nem rossz, de komolyan, szvsz a PC2 szebb, kb Raceroom szinten van, csak ez itt majd dinamikus is lesz. Ami a grafban nem tetszik, erről gondolom a motor is tehet, hogy kissé "mosottas" minden... Plusz maxra húzott grafikával 100-110 FPS körül van egy 1070 Ti-vel úgy, hogy nem tömegben autóztam... Hát az meg azért nem sok... Mármint ahhoz képest, hogy kinézetre nem egy extra a dolog szvsz.

Ezek után én ezt meg sem piszkálom, amíg kész nem lesz. De azért ennél többet vártam. Az első pályán nem elég, hogy gondolom, még mindig béna az AI, de hogy a rohadt időeredményeket, amiket hozniuk kellene sem tudták belőni, az azért durva.

Leszarom, hogy a Simbin azt mondta, hogy nem HC szimben gondolkodnak a GTR3 kapcsán, már most simán fogadni mernék rá, hogy az sokkal jobb és készebb lesz csomagra, mint ez valaha is...

A fizika meg... jó, jó, de szvsz semmi kiemelkedő. Persze 2018-at írunk, megváltó ugrást szvsz nem nagyon fogunk már látni/érezni... nem véletlen, hogy a körítéssel, a hivatalos bajnokságokkal, és dinamikussággal akarnak minket megvenni.
  • arty
    :DDD
  • Solt
    :Ddddd
  • __Jacek__
    Akkor már drágább lesz:)) Hacsak hacsak :DDDDDDDDDDDDD
  • Solt
    A Hungaroring érkezésekor szerintem én is elgyengülök. :)
  • __Jacek__
    Skannelt minden pálya? Azért karácsonyra multi+hungarorin+488:))
  • __Jacek__
    és akkor már majdnem jön a stage3.
  • Adam Jonas
    Köszöntem, ha 2 hét múlva otthon leszek, feltétlenül megcsinálom a tesztet.
  • __Jacek__
    MSI afterburner , a proci és a gpu kihasználtságot tedd ki egyből látod.
  • Adam Jonas
    Nekem egy i5-4460 van mellette, és 16 GB ugyanúgy, mint Neked. Jacek-et kérdeztem múltkor, ő Ryzen-t használ, és semmi problémája nincs vele. Egyelőre nekem azon infók alapján, amit össze tudtam gyűjteni, úgy fest, hogy a CPU a gyenge pont, de majd ahogy Jacek javasolta, csinálok egy tesztet valamelyik programmal, amivel lehet monitorozni a cuccokat.

Egyszerűen nem bírom eldönteni, mert bár a 980Ti azért erősebb kártya, mint az 1060, de 980Ti-vel meg simán futtatják az ACC-t, magas beállítások mellett. Kunos persze meg nem hajlandó semmit se nyilatkozni, hogy az UE4 mire hagyatkozik inkább, CPU v GPU...

(Bár tudom, nem 1 kategória, de még a PUBG is min. 80 FPS-sel fut, pedig az híresen rosszul optimalizált...)
  • Adam Jonas
    Sajnos még nem volt időm/lehetőségem ezt lecsekkolni (jelenleg éppen külföldön vagyok), de majd ha hazaértem, lecsekkolom majd. Milyen szoftverrel szokták ezeket az adatokat kiíratni, amiket látni YT-on?

U.i.: egy sráccal dumáltam ACC fórumon, neki is i5 van, csak talán 3570K, de kb. ő is szenved ezzel a VGA-val.
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2018.10.19. 15:56:17