2128
1554471458.jpg
  • MasterMason
    Igen hogyne, a Jet Lee meg a Bruce Lee filmek is tök darabosak voltak a marha lassú akciójelenetekkel... Amúgy megsúgom nem csak a mozifilmek de a tv-k sem tudnak többet 25 v 30 fps-nél (PAL-NTSC)...

De hamarosan kiderül mert az új 2080TI sem fog tudni 1080p felbontásnál 60 fps-n-él többet csak 40-50-et ha be lesz kapcsolva a real-time raytracing...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.10.18. 10:57:30
  • Solt
    És a legtöbb (összes) film esetében darabos is a kép amikor a nézőponthoz viszonyítva gyors mozgást próbálnak megjeleníteni. Ott van az a szellemkép, csak nem mindenhol... jellemzően akkor látni, ha a te nézőpontodhoz képest valami gyorsan mozog.

Az SLI / CF megoldásoknak szoftveres akadálya van. Egyszerűen két GPU esetén túl nagy a késleltetés ami VR alatt nagyon zavaró. Talán majd Vulkan / DX12 alatt jó lesz a multi-GPU.
  • MasterMason
    "de hogy szimulátorozáshoz és komoly játékhoz szvsz már a 60 is kevés." Ez kb olyan mint a monitorokon a 16 milliárd színárnyalat, az emberi szem nem is képes érzékelni mindet...

Konzolokon ps pro-n is sok játék csak 30 fps-el fut... És több mint 500 milliót adtak el belőle... Ami a filmeket és vagy az avatart illeti, nem, nem voltak szaggatottak az akciójelenetek, még oculuson sem szaggat SBS 3D-vel... Hogy a filmgyártásnak mit kellett volna azt meg hagyjuk, dupla framerate dupla számítási teljesítményt vagy időt jelentene ami a költségeket szépen megdobná, szóval nem mindegy hogy dupla annyi ideig számoltatják a jeleneteket vagy dupla akkora számítási teljesítmény kell...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.10.18. 10:37:14
  • lac coo
    Megfelelo kevert mennyiseg utan nekem a 25 fps is smoooooth ! :)
  • Adam Jonas
    Áruljátok már el, hogy a pi***ba sikerült nektek GTX 1060-nal stabil 60 FPS értéket elérni, élvezhető minőség mellett?! Vagy ennyire zabálná a program a CPU-t, hogy egy i5 már kevés neki?
  • unrealnoise
    Öcsém, nem hiszem el, hogy 2018-ban még mindig ott tartunk, hogy valaki azzal jön, az emberi szem 24-től folyamatosnak látja a mozgást. Hát megsúgom, jah, a mozgást látjuk, de hogy szimulátorozáshoz és komoly játékhoz szvsz már a 60 is kevés. Ez pedig nem valami szubjektív dolog, a több FPS jobb. Folyamatosabb a kép, és bizony hamarabb látod azt ami történik, méghozzá részletesebben.

Oldalakon keresztül lehetne erről értekezni, de teli van a youtube ezt igazoló, összehasonlító videókkal...

Plusz filmeknél sem hiába és véletlen próbálkozott be Peter Jackson a 48 képkockás rögzítéssel...
    Moziban láttam az Avatar első részét, Cameron filmjét, és bár a film Camerontól szinte csalódást okozott, a látványra nem lehetett panasz IMAX-ban, de az tény, hogy brutálisan érződött rajta, hogy az akciójelenetek szaggatottak voltak, mondjuk ki, hogy kifejezetten zavaróan hatottak 3D-ben...

A filmgyártásnak már rég át kellett volna állnia magasabb képkockaszámra. A folyamatosabb képmegjelenítés mindig jobb, még netezni (!) is jobb egy 144 Hz-es monitoron...

Én ACC-nél valszeg meg sem próbálkozom a VR-ral. Az Oculus pedig már "elérhető ársávban" van, és a hardverem is megvan hozzá (i5 8600k & GTX 1070Ti), de az ACC-nek lehet ez a GPU is kevés lesz...

iRacinghez mondjuk majd lehet beszerzem, bár jobban örülnék egy nagyobb felbontású Oculus Rift-nek... Így lehet majd csak a második körben csatlakozom...
  • MasterMason
    A legtöbb filmnél is 24 fps-t használnak még ma is, bár nyilván azok előre renderelt képkockák. Néz meg egy nagy felbontású SBS filmet oculussal, tökéletes... Amúgy nem volt szellemképes ASW-vel sem, de őszinte leszek nálam minden fut 90-el szal ilyen gondom nincs... Persze ahogy növeli az ember az SS-t úgy bármely játékkal megfektethető akár még a legjobb vas is. De ezeknél a 8k-s pimax féle dolgokra majd egyértelműen az SLI lesz idővel a megoldás, a kérdés az, hogy most miért nincs?...

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.10.17. 22:33:43
  • Solt
    ITT és ITT meg tudod nézni, hogy mennyire folyamatos az a 24-25 FPS. Lassú mozgásnál még elmegy, de gyors mozgásnál még a 60 is kevés annak aki már egyszer próbált 144Hz-s monitoron játszani. Nem véletlen, hogy az Oculus és a Vive a 90Hz-t választotta és nem a 60-t.

Apropó 45 vs 90 FPS... azért nem látsz a kettő közt különbséget, mert az ASW duplázza a képkockákat, vagyis 45 FPS esetén is 90 képkockát látsz, csak nem 90 különbözőt, hanem 45-t duplázva. Ezért szellemképes a látott kép ha az ASW aktív. (45 FPS)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.10.17. 21:28:02
  • MasterMason
    A pimax8k-val kacsingatok már egy ideje, ha sikerül nekik a felskálázást megoldani akkor igazából a vasakkal sem lenne gond, ha meg tovább lép a technológia és végre SLI-t is támogatni fogják a VR játékok, akkor egy új szintre fog emelkedni ez a dolog... Persze ahogy látom elég lassan őrölnek ebben a malomban, szal ez még egy pár év sajna. Egyébként nincs gondom oculussal, szeretem meg jó is bár a nagyobb 200-as látószög meg a nagyobb felbontás nyilván mindig csábítgatja az embert.
  • ToMy_
    Off:
    Egyből Pimax lett, de előtte próbáltam Oculust is (igaz nem tartósteszttel, de volt rajtam).
    Pimax felbontásban sokkal jobbat mutat, alig látható a screen door effektus, viszont van egy nagy hátránya: ghost-ol nagyon (állítólag szoftveres probléma, a shutter működését nem igazán találták még el, de most minden erőforrást a Pimax5k/Pimax8k-ra tolnak, ígéret van rá, ha az sínen lesz, ezt is javítják. Régebbi verzióknál kevésbé volt meg a jelenség, ebből valószínűsíthető, hogy vmi sw bug)
    Hátrány még hogy LCD panel van benne, emiatt a fényerő meg a színek kicsit gyengébbek, mint a most menő HMD-knél, de ár/értékben szerintem bármelyikkel versenyben lehet. Én anno 360 dolcsiért jutottam hozzá, azért az elég barátságos ár egy ilyen tudású HMD-ért.
    Saját fülese meglepően jó minőségű és kényelmes, hangzásában sincs semmi kivetnivaló, majdnem úgy szól, mint az egyébként használt Creative Tactic fejhallgatóm.
    Nincs 6DoF / szobaskála, alaphelyzetben csak seggenülős dolgokhoz jó. Kiegekkel - akár az Oculus cuccaival is ez pótolható. 60Hz-es kijelzők 60fps full folyamatos, én sem láttam különbséget hogy 90 az Oculussal/Viveval vagy 60 a Pimaxxal.
    Látószög sokkal jobb, mint az Oculussal, nincs az a "most kukkerba nézek" érzés, sokkal szélesebbet látsz.
    Nagy bónusz még, hogy konkrétan kényelmesen befér alá a szemüvegem.

Összességében azért én az Oculust nem cserélném le rá, inkább várnék még 1-2 évet, aztán vagy az 5k-ra vagy a 8k-ra váltanék. És persze hardvert is fejlesztenék, mert a dolgok jelenlegi állása és a tesztelők szerint a mostani vasak eléggé gyengécskék ahhoz a felbontáshoz. :)
    Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2018.10.17. 20:12:50
  • macleody
    Na zsír, köszi.
  • MasterMason
    Na de mégis, nehogy már akkora cucc legyen nekik egy egeret bekonfigolni... És akkor egy kis off is legyen, nekem oculus van elég régóta, de gondolkodtam a pimax-on, neked volt előtte vive vagy oculus, vagy egyből pimax-al indítottál? Csak azért kérdem, hogy van e összehasonlítási alap a többihez képest. Amúgy véleményem szerint 90 fps is egy hülyeség, 24 fps-től már folyamatosnak látja a szem, persze vr-nál az azért kevés volna, de kipróbáltam és nem vettem észre érzékelhető változást a 45 és a 90 fps között.

Szóval a kérdés, milyen a pimax4k?
  • ToMy_
    Egyszer elindítod nemVRben, bekonfigolod, utána elfelejtheted. Nekem DFGT van, azon meg kifejezetten jó, hogy indítás után nem kell az egérért tapogatózni, mindent tudok a kormányon lévő gombokkal/DPaddal csinálni.

Amúgy meg szerintem valamit nagyon megreszeltek a VR részen, rápróbáltam az új patch után, hogy miújság, és állam leesett, annyira sima és jó lett minden. i7-6700, G1-1060 6G, Pimax4K a konfig, és high-epic beállításokon tartja stabilan a 60fps-t (Pimax4k ennyit tud)
    Ami viszont nekem iszonyat zavaró és fura, hogy a helpscreen-t és a HUD-ot a bal szemre rakja csak ki, és 'agyban' kerül rá a képre.
    Ez feature, másnál is így van, vagy én b@sztam el valamit?
  • MasterMason
    Végre, volna egy kis időm játszani, mondom nekiveselkedek VR-ban a játéknak, de hát ez még viccnek is rossz, nem működik az egér, külön állítgassak be mindenféle faszságot egy külön kontrolleren, hogy egyáltalán a menüben lehessen lépkedni.

Ez egy katasztrófa ebben a formában, szó szerint egy vicc kategória az egész.
  • Joex22
    "Fixed HUD not updating electronics values after car setup "

Ez pont a Ti problémátok. Ezek szerint csak a kiírás volt rossz, és javították.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.10.16. 13:01:48
  • alma2
    0.2.1 Changelog
    - Enabled basic keyboard controls for UI (up, down, left, right, enter, back, pgup, pgdown)
    - VR: Fixed wrong camera scaling that made 6DOF appear to not work correctly
    - Added possibility to look left/right on current car and during replay (not only for the player car)
    - Added possibility to centre view in VR by holding look left or right or back (or cycle left or right in the UI) keys for 2 seconds
    - Fixed HUD not updating electronics values after car setup
    - Fixed filter on Car Selection page
    - Fixed pitstop casually affecting the wrong car
    - Fixed gamepad vibrating when paused
    - Different loading mode for some sound assets
    - Fixed ambient sounds not paused during slow motion / FFWD in replay
    - Better timing for start/stop music
    - Events poliphony optimisation
    - Tweaked sound distance attenuation for some events
    - Fast Rolling start is now default in every Realism preset
    - Fixed slow AI in very wet condition due to wrong detection of puddles
    - Flames and Sparks are now not rendered in internal cameras in the focused car to avoid unwanted flashes
    - Fixed offset values not refreshing when the camera is changed while in View Settings page
    - Tweaked mandatory pitstop request timing
    - Added minimum pit window length (5 mins)
    - Fixed possible crashes after 30 minutes
  • Tomo15
  • formula1996
    Ezt nalam is csinalja :/
  • macleody
    Nálam most azt csinálja, hogy nem tölti be a kiválasztott setupot. Rányomok az agresszív setupra, vagy betöltök egy sajátot és mikor becuppanok az autóba a TC meg az ABS nem azokat az értékeket mutatja amiket beállítottam. Most gőzöm sincs, hogy csak az elektronika rész bugos vagy más is, mert esős beállításnál beteszi az esőgumit.
  • __Jacek__
    Grafika rF2 :DDDDDDDD
  • sertrex
    Oké. Ennek ellenére a véleményem változatlan.
  • tonio2006
    Grafika sokkal jobb mint az rF2-é. Fizika meg AC szintű. A Forza Motorsporttal összehasonlítani meghülyeség, mert 2 különböző kategória. Pálya meg olyan dolog, hogy kinek mi tetszik. Én például szeretem Misanot, jó kis pálya.
  • endy papp
    Akkor tényleg megvárom a kész játékot....csak azért hogy meglegyen felesleges.....,igaz akkor feljebb megy az ára de rá fél-egy évére tuti hogy kb ennyiért is be lehet szerezni.
  • sertrex
    A csúszka helyzete. :DDD
    Nem minden működik még, amihez csúszka van. Valamit írtak a mentésekről is, de ott is hiányos a dolog. Ahelyett, hogy használnák az AC-ban bevált dolgokat, most elkezdték felfedezni a spanyol viaszt. A menü borzalom. Azt most nem számítom, hogy a nagy része nem is működik. Sajnos ez egy Nagyon Korai Hozzáférésű játék... VEA.

Továbbá ez már ízlés dolga de a Misano pálya egy borzalom, inkább teszt vagy rutin pályára emlékeztet, mint versenypályára. Moto GP-re biztosan jobb. Fizika meg kábé a Forza Motorsport szint, egyelőre. Épp mostanában próbáltam ki a demóját. Nagy különbség nincs és az FFB se sokkal jobb, mint abban. A grafika meg kábé rF2 szint. Van min dolgozni még.
  • WinT
    A Dynamic Damping az mit takar? Mit változik ha lejjebb/feljebb veszem?
  • lac coo
    :D
  • Solt
    És őszinte is! :D
  • lac coo
    Az ... Plussz retaldált is vagyok ! :)
  • macleody
    Nem a csúszka kevés nálad, hanem az akarat :)
  • lac coo
    Csúszka , csak kevés :))
  • macleody
    Ez mi ha nem csúszka?

• __Jacek__
    Megnéztem nem tünik el full lowon sem az eső fűggöny. Egyébként fullra levéve a grafot sem csúnya egyáltalán.
  • __Jacek__
    Így van ebben ha leveszed a grafot eltünik az esőfűggöny? Multi FPS-ben nem tünik már el a fű meg a bokor régota:)
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.10.11. 19:09:18
  • sertrex

Forrás
  • GeriDoc
    Én is kipróbáltam ilyesmi beállításokkal... hányat. Az a baj, hogy ok, hogy leveszed a grafot, de amikor már rosszabbul néz ki (sokkal!!!), mint a sima AC, ahol ráadásul 90-100 fps van, akkor minek vegyed meg? "Sajnos" ez (már?) az a sim, ahol 1070-1080-tól fölfelé kell gondolkozni. De van egy nagyobb értelmetlenség is. Multi, esős verseny. Mindenki szenved, hogy nem lát, én meg leveszem a grafot, és simán látok. Nem zavarnak az árnyékok, a sűrű esőcseppek, stb. Hasonlóan a katonás játékokban, amikor leveszed a növényzet sűrűségét. Farok reszelésre jó ez az egész, de amikor majd multiba a tizedekért küzdenek az emberek, akkor be lesz vetve az összes ilyen "apró" okosság. Innentől viszont minek a több száz ezer forintos kártya? Na mindegy, ez csak egy megközelítés, de szerintem egyelőre elég kapufa ez az egész, enginestől, mindenestől.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2018.10.11. 17:39:09
  • lac coo
    Valszeg csuszka kellene vagy az AC lut okossaga, majd kesobb biztos lesz. Nekem most felejtos, ingerem nincs h bekapcsoljam :))
  • Adam Jonas
    Fel tudnál tölteni pár képet ilyen beállítások mellett? Kíváncsi lennék, hogy néz ki így.
  • Alexease
    Azert az tulzas;)

Valszeg fejlesztgetett rajta, most tobb dolgot kaphat kozvetlenul a felfuggesztesbol es gumikbol, de az ilyen mindig maceras. Egytipusu DD vagy profi Fanatec kormanyhoz beallitva (amit o allit) biztos tuti (vagy jo, jobb stb.).
    De onnantol, hogy kozvetlenebb dolgokbol szamol, mas kormanyoknal erosebb elteresek lehetnek (FFB erosseg, kozvetlenseg, erzekenyseg stb.). Majd fokozatosan piszkalja vagy tesz be hozza csuszkakat;)
  • lac coo
    Nem tudom, nalam az. Ac hoz kepest vicc az egesz...
  • __Jacek__
    Rekord a svéd használ piacon a múlt héten átszámolva 77-ért rakott fel valaki 1070-et:) Tegnap meg egy boltban bányász rx580 8gb volt 57e-ért!!!!!! 3 hónap a gari de új nem bányászott semmit a Giga ad 3 hónapot rá. Addig vaciláltam míg ma felvitték 74e-re :D