2128
-
Solt #524 A TV árából egy része már meg is van! :D Tény, hogy a hozzávaló gép az ami jelenleg horror áron van, főleg ha nem csak GPU-t, de CPU-t is cserélni kell memóriával együtt... -
#523 VR ja, ahhoz kéne egy komplett új gép :P -
Solt #522 Egyrészt már valamiért az érzés is jobb amikor beülsz, másrészt ahogy az FFB bemozgatja, rezegteti az egészet, valahogy jobban érzi a seggével is az ember a történéseket. :)
TV... dobd ki, VR! ;) -
#521 Egyébként nem gondoltam, hogy ennyivel jobb cockpitből nyomni a gázt. Még az FFB is jobb lett, olyan dolgokat érzek, amit eddig valószínűleg elnyelt az asztal. A pedálok vibra motorját is sokkal jobban érezni. Viszont a tv-t közelebb kell hoznom. -
#520 -
Axtros #519 Szánalmas! -
Solt #518 Tipikus! :D -
#517 Csak nem bírtad ki :) -
Solt #516 GMG-től kaptam 25%-s kupont, így összesen 6169.-Forintért behúztam. Szerintem ennél olcsóbban hivatalos forrásból egy jó darabig nem lesz, szóval aki még agyal rajta, ez egy jó alkalom. -
MasterMason #515 A szimulátorok mindig is sokkal nehezebbek lesznek mint egy valódi versenyautó több ok miatt is, de a legfontosabb talán az hogy egy autóban ülve a testeden is érzed minden rezdülését az autónak, nagyon sokat számít hogy sokkal több visszajelzés van, ráadásként tökéletes a grafika is...
Szimulátorokban gyakorlatilag a "látást" és a térérzetet is nagyon korlátozottan kapod csak meg, és az erő visszacsatolásokból is csak annyit, amennyit egy kormány vissza tud adni. Ezért van az, hogy még a profi versenyzők is csak estek keltek ACC bemutatón. Jóval kevesebb visszajelzést kapnak annál, mint amikor valóban egy igazi autóban ülnek. -
#514 Őszintén szólva ez a te problémád.
Szerintem meg inkább szimulátor, mint sok más, amit évek óta annak titulálnak. Szerintem attól még nem szimulátor valami, hogy az autó csúszik-mászik és inkább egy túlélő showra hasonlít egy verseny. De hát kinek mi. ;)
-
#513 Értem már. Persze ebben van valami, de hiába pakolták tele mindennel, mégsem annyira sikeres.
És őszintén szólva nekem fura a szimulátor megnevezés is. -
#512 Szerintem úgy értette, hogy összességében. Természetesen ha alkotó elemeire szedjük, akkor biztosan van amelyik jobb fizikában, jobb a hangokban, akár FFB-ben is és még lehetne sorolni, de a PC2-ben van meg a legtöbb dolog egyben, ami persze koránt sem tökéletes, de azért franchise, hogy lehet részről-részre finomítani javítani, bővíteni.
És ha így tekintjük, akkor nem is annyira elrugaszkodott dolog amit írt. :)) -
MasterMason #511 Vitázni persze lehet csak igazából tök felesleges persze csak ha nem akarunk valakit cukkolni, mert ha igen, akkor muszáj a másik szimulátorát gyerekjátékként feltüntetni...
Szóval vitázhatunk akár azon is, hogy most a csülkös a bableves vagy a csülkös pacalpöri e a legjobb kaja. -
#510 Nem tudok mast mondani, mint CM F1...:)
Olyan AI van, elmenne elo ellenfelnek.... -
Finkoo #509 A PC2 jelenleg a legösszetettebb szimulátor... az hogy a fejlesztők kihagytak pár ziccert az nem az alapkoncepció hibája... a tartalom, a livetrack, a grafika szerintem jó optimalizálása, az ai folyamatos fejlesztése, a rengeteg ffb beállítás csak pár dolog ami eszembe jut...
A lehető legtöbb potenciál ebben a játékban lenne...
Sajnos ligák és komolyabb online futamok rendezésére totál alkalmatlan, ez pl. az egyik kihagyott nagy ziccer... így nekem erre pl. marad az R3E... -
#508 Tehát ha jól értem, itt még egy kósza vita helye sincs, mivel iRacing, Assetto, rF2 vagy akár R3E egyszerűen nem tudja felvenni a versenyt idézem : grafikában, fizikában, FFB-ben, stb.-ben. A satöbbi az lehet akár az online közösség is, mert gondolom az nem elhanyagolható tényező, hogy ligák százai milyen platformot választanak.
Őszinte leszek a grafikában lehet tényleg toppon van a PC2, mert az ACC szörnyen fut komoly VGA-kkal is...szimulátoros igényekhez mérten.
Na de a többi állítás az kb nonszensz. :D -
MasterMason #507 Lassan azt a játékot inkább nevezhetjük egy tamagocsinak mint szimulátornak, most már tényleg csak pisikélni meg kakikálni nem kell elvinni a pilótákat, de a köv verzióban valszeg az is benne lesz... -
MasterMason #506 Pedig igaza van.
-
#505 Mindenhol van AI baj, talán csak az NR2003-ban nem láttam. A PC2-ben is volt mikor kifogyott a benzin nálam, aztán beállt mögém a komplett mezőny túráztatni a motort, beletelt vagy egy percbe mire beütött nekik az algoritmus.
De LFS-ben is, rF..AC, mindenhol vannak olyan szituk amiről videókat lehetne csinálni...ettől függetlenül egy kész játék AI normál körülmények között elvan. -
#504 Finoman fogalmaztál :D -
#503 Elég vicces, mikor időmérőn néhány kör után az AI-k elkezdenek leállni a pályán. A következő körben meg már azokat kell kerülgetni. -
twinr #502 Te nem kicsit vagy bolond.... -
#501 Hát, ma jó napom van azért :)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.26. 16:49:37 -
#500 No offense, de mai nap még tényleg csak ilyen kommenteket láttam tőled :D :D -
#499 Mondjuk ez elég bátor kijelentés úgy, hogy csak a CM rendelkezik a mai F1 licenszével. Tehát semmi összehasonlítási alap nincs a többi játékkal. A szabályrendszer meg szintén speciális, mert semelyik másik verseny széria sem használja az F1 szabályokat, tehát nincs is szükség hasonlóan bonyolult szabályrendszerre másik játékban. PC2-ben meg nincs is licenszelt sorozat. Ennek ellenére ofline és online versenyhez is lehet több féle szabályrendszert beállítani. Na ilyen se igazán van más progiban. Íly módon. :)))
Ami van formula autó, az meg fényévekkel jobb, szimulátorosabb, mint ami valaha is lesz CMF1-ben. :))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.26. 12:49:51 -
#498 Nem fikazom, annyit tud .....;) -
#497 Évek óta ezt csinálja. Heveny PC2 fóbiában szenved.
Sokszor mondta már, hogy sínautó a PC2, de még soha egyetlen egy videót nem mutatott, hogy ezt bizonyítsa.
F1-be se látni soha a videóin, hogy milyen AI erősséggel nyomja. Mondani meg lehet, hogy max AI-val. Ki látta?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.26. 12:34:19 -
#496 Te most elhatároztad, hogy mindenhol körbefikázod a PC2-t? :D -
#495 Azt már bukták, mert 3000 €-ig nem kell fizetni, ha jól értettem, a SteamSpy-t nézve, a darabszám már 20...50 ezer között jár. :D -
#494 Az idei F1 alazza a pc t ez tuti, talan ffb ben nem....
AI vilagbajnok, a kozeleben nem jar senki. Grafikaban sincs mit takargatni, esoben messze a leg realisztikusabb. Szabalyrendszer, lebonyolitas, kororites meg hagyjuk, SOHA nem lesz ilyesmi tobbi jatekban.
Egy baja van, olyan sinauto mint pc2, csak itt meg fekezni se kell ! ;)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.26. 12:19:13 -
#493 Hát akkor imádkozhatnak, hogy ne adjanak el túl sokat belőle.
Gondolom ez az érdekük. :DDD -
#492 Pont a multi és szabály rendszer, ami visszavetette a PC2-t. Ezért nem hódít. Sajnos a multi részt azt elrontották vagy nem foglalkoztak vele eleget. Ugyan így van az AI-val is, hogy nem sikerült egy egységes AI kidolgozás. Persze senki nem mondta, hogy tökéletes, de ilyen téren sincs szégyellni valója, mert a többihez képest így is bőven előttük jár. Amíg a legtöbb progiban azon igyekeznek, hogy beleapplikáljanak dolgokat a játékukba, addig a PC már tökéletesíti, javítja a sajátját. És közben egyre több gyári tartalom készül hozzá.
Ez azért eléggé jó dolog és elvitathatatlan.
A CM már tíz éve dolgozik az F1-en és még mindig nem igazán lehet a nagyok között emlegetni. Az AC csak jószerével felújította az nKPro-t és sajnos rengeteg dolog kimaradt belőle, amitől még akár piacvezető is lehetne. Az ACC még az elején van, de nem lesz játékváltó. Az rf2 ebben a tempóban még tíz év múlva is a DX11-re való átálláson fog dolgozni. :)))
R3E... hát az játéktermi szimulátor és még legalább öt évre van az 1.0-tól. Automobilista jó kezdeményezés, de ők is belátták, hogy ezzel a motorral már nincs előrelépés és szintén hiányzott egy csomó dolog belőle ahhoz, hogy egy igazán jó szim legyen. Szóval igen PC2 bőven a többi előtt jár, de lehet, hogy ez az előny már csak a PC3-ban fog realizálódni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.26. 12:14:46 -
#491 Erre most ráhibáztál, mert az UE4 engine ingyenes egy megadott darabszámig. :) -
#490 Annyira azért nem hódit a spy adatai alapján. Az adatok alapján az AC brutál (rf2-PC-PC2-ACC-AC összehasonlításban), főleg az aktivitás, a youtube használat, és a játékidő, egyébként ezekben elég komoly erősödést mutat az rF2.
Az ACC nyilván hátrányban van hiszen még multi sincs, így a számok is lófaxok, de ez az AC elején is így volt, multi nélkül nagyon kevés tartalommal egyértelműen nem dübörgött az sem.
Bőven jó lesz ez arra aminek szánták, nincsen vele semmi végzetes baj, csak qvára az elején van, a második lépcsőnél tart. -
ManoNegra #489 Aha. #479
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.10.26. 11:40:09 -
#488 A pc2 a mindennel IS jobb ! :)))))
Nem folytatni kar, elkezdeni is.....;) -
#487 "A PC2 jelenleg a kategória csúcsa" kár folytatni a beszélgetést.. -
Axtros #486 A PC2 jelenleg a kategória csúcsa. Mindenben (grafikában, fizikában, FFB-ben, stb.-ben). Ezt nem lehet vitatni, mivel ma egyetlen más PC-re írt verseny szimulátort nem tudsz mondani, amely bármiben is felül tudná múlni. A korábban megjelent szimekkel azért játszanak még nagy tömegek, mert egyszerüen megszokták, és közösséget hoztak rá létre, a kiadók és a fejlesztők pedig még tartalmakkal próbálják meg életben tartani rongyos 5-10-20 eurós csomagok formájában. Maga a program nem fejlődik, és nem is tud, mivel az engine-je 5-6-10 éves, amit toldózni-foltozni lehet, de fejleszteni már nem. Vagy ha igen, akkor az nem fog gazdaságosan megtérülni.
Az ACC egy jó kezdeményezés, de semmi olyat nem fog tudni felmutatni, amit egy PC2 már korábban nem tudott volna. És ahogy kinéz, tartalomban (egy versenytipusra kihegyezve) sem fogja tudni felülmúlni. Ettől függetlenül én is meg fogom vásárolni, játszani is fogok vele, de a jelenlegi állás szerint ez egy gyorsan lefutó életciklus lesz. A Blancpain brand nem egy olyan húzóág, amelytől az eladások drasztikus növekedését lehetne várni.
A PC2-t pedig nem csak a grafikájával "hódít", nagyon is hozza azokat a kötelező elemeket, amelyeket ma - 2018-ban - elvárhatunk egy szimulátortól. És vannak rá szervezett futamok. -
#485 Ugye azt nem gondolod, hogy az UE4 és a Blancpain licensz 2 fillér volt? És akkor még ott van a Kunos Simulázioni fizetése is, meg persze az 505 Games se jótékonysági intézmény, tehát pénzt akarnak látni. Szóval minimum hozniuk kellene az AC több, mint félmilliós eladási számait. Mivel az AC-t is figyelemmel kisértem a megjelenéstől kezdve, abból kiindulva gondolom, amit le is írtam. Ha a AC-t, a rutinosabb szim és játékrajongókat figyelembe veszem és persze Kunos nevét is, akkor is nagyon szerényen kezdett az ACC. Persze ez még változhat, de én még egy Early Access címet se láttam eddig, ami a hivatalos 1.0 verzió után hirtelen magasságokba ugrott volna az eladások terén. Persze nem kísértem figyelemmel minden EA címet. :))