1041
Anthem - Sci-Fi RPG a Bioware-től
  • Although
    Tökéletesen összefoglaltad. Mire állt rá az EA. Ebbe van a pénz ezzel keresnek most nagyon sok pénzt. Ember azt gondolná ez nem működhet de, nagyon is.
    Eladni akarnak. Sokat. És ha ez úgy történik sokat költenek a multi játékosok mikrotranzakcióra akkor így fogják csinálni.
    Tehát mindenkit aki solo, nagyon jó solo játékban reménykedik várja ki mi lesz a vége. Ez cég nem fog egy multira hegyezett játékban érdemi összeget ölni a solo tartalomra. Az, hogy nyomható soloban is az ma már igaz pár játékra. Régen ilyenkorra már a DA:O idején ömlött az anyag mennyire jó karakterek, történet várható. Most meg. Nézheted a darálást. Akinek ez elég jól jár aki többet szeretne az ne 0 day vegye.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.31. 18:07:10
  • Zarache87
    Sracok erre is figyeljetek oda.

Szoval a priemer acces-es early start akcio februar 1.-ig tart.
  • Zarache87
    Az kimaradt, hogy melyik Javelinnek a miben ter el a comboja illetve melyik elem mi ellen erosebb.

Lightening: nagyobbat sebez a pajzsra es a celpontra sikeresen felkerult kisebb terueltre chain lightening csapodik ki x idonkent.
    Ice: nagyobbat sebez a pajztsra szinten es mozgaskeptelenne teszi a celpontot ha sikerekes felkerult ra.
    Fire: nagyobbat sebez az armored tipusu ellenfelekre ( sarga hp ) es tuz sebzest okoz ha sikerlesen felkerul.
    Acid: nagyobbat sebez armored tipus ellenfelekre es ha sikeresen felkerul csokkenti az ellenfel armorjat.

Illetve kulon kiemelnem, hogy vannak olyan skillek is amin az armor atutest van megjelolve igy azok az armored enemykre jol mukodnek persze vannak olyanok is amik csak tiszta dmg.
    Akkor ahogy titani is irta vannak kepessegek amik elementalt raknak fol ezek a primer kepessegek es vannak amik aktivalni tudjak oket ezek a combo triggerek.

Mindegyik Javelinnek mas a comboja.
    Colossus: Combo triggerel aoe dmg-et okoz
    Ranger: Combo triggerel extra dmg-et okoz
    Interceptor: Combo triggerel az utolso Primer elembol aurat kepez igy a kozel harci tamadasok is kepesek felrakni azt amig az aura tart.
    Storm: Combo triggerel az utolso Primer element szetosztja a kozelben levokre.
  • titani
    Anthem kombó-rendszere :
    Az Anthemben a Javelin képességei a felszereléstől függnek, ezekhez a képességekhez pedig egy-egy elemhez köthető sebzések és hatások társulnak: tűz, jég, villám, sav, van itt minden! Kombók szerint viszont kétféleképpen csoportosíthatjuk őket: Primer és Detonator.

Hogy melyik minek számít, azt egy kis ikon jelzi a képességnél. A Primer képességeket egy kis lángikon jelöli, ezek elemi hatásokat pakolnak az ellenfelekre. A felszerelés erejétől függ, hogy egyetlen találat hányszor rakja fel ugyanazt a hatást. Ha sikerül annyiszor eltalálni egy ellenfelet, amivel elérjük a rápakolható maximális hatásszámot, akkor a célpont „begyújtódik”: ha egy ellenfelet jégdarabokkal kínálsz meg, akkor megfagy, és ekkor a kombó részeként detonálni lehet.

A célpont berobbantásához egy detonátor képességet vagy pedig közelharci támadást kell használni. Az ilyen képességeket egy kis robbanásikon jelöli. Fontos tudni, hogy melyik képességed mire jó, mert ha egyedül játszol, és csak detonátorokat viszel magaddal, akkor nem fogsz kombózni.

De a legjobb az egészben, hogy mindegy ki gyújtja be az ellenfeleket, bárki berobbanthatja őket. Tegyük fel, hogy egy Storm javelint irányítasz, de még nincs olyan felszerelésed, amely jó gyújtó képességet adna. A Ranger vagy Interceptor társad viszont, ha nagyon jó gyújtó képességekkel rendelkeznek, megtehetik ezt helyetted, te pedig halálba detonálhatod őket.

Open Demo előtt hasznos átolvasni. : Anthemről

Utoljára szerkesztette: titani, 2019.01.31. 15:51:03
  • Zarache87
    Kihagytak a hetveget amikor a sulis raszabadulnak a jatekokra es megborzasztobb a helyzet :D
  • TBTPumpa
    Igen, ez jellemző. Szerencsére én csak Overwatch-ban, WoW-ban és Forzában vagyok jelen, ami az online gaminget érinti, ott is vannak alacsonyabb értelmi szintű emberek (általában a délutáni órákban, amikor vége van a sulinak), de 70-80% baromi jól el lehet dumálni a játékosokkal (főként a késő esti órákban) + kipróbálni egy rakat hülyeséget a játékban. Vicces, hogy egy térképre be vannak zárva emberek, aztán úgyis feltalálják magukat egymás szórakoztatására. Felemelő számomra, de ugye ennek is megvannak a maga árnyoldalai.
  • Zarache87
    Remelem a sok puzzle melett lesz meg jopar trap room is. Sajnos a VIP demoban nemvolt ilyen, de egy masik verzioban lezer nyalabokat kelett kikerulni amig repultel eleg jo volt csak rohadt rovid. :D
  • titani
    thx megtaláltam, jó lesz későbbre : Puzzle
    Utoljára szerkesztette: titani, 2019.01.31. 15:22:02
  • Zarache87
    Hali igazan egyszeru volt a megoldas.

Az egyik kapunal a kapu fele vezeto hid alatt volt a colored symbol.
    Masik kapnal ha szembe altal a kapuval ballra font a sarokba volt a colored symbol.
    A harmadiknal meg ahogy atmentel a hidon a baloldlon levo objektum tul oldalan volt a clored symbol.

Piros,lila es sarga symbolok voltak a megfejtes.
  • titani
    Hali, abban a Missionban ahol StarGate kapukat kellett 4-féle színre beállítani , hogy egy kart meg tudjunk húzni amivel tovább lehet menni , mit kellett volna csinálni ? Mert kb 20 percig próbálkoztunk minden variációval és nem adta be. Vagy bugos volt ? /Triple Threat quest/
    Utoljára szerkesztette: titani, 2019.01.31. 15:15:29
  • Zarache87
    Az a gond az objective alapu gamekben sokszor a chat se segit mert ha kulturaltan probalsz segiteni nagy az esely, hogy meghagjak anyadat mert mit okoskodsz neki :D
    Amugy is az objective team based gamek az elso honapban a hajhulas okozo listan eleg elol van. Mert ha eppen koveti az objectivet nem probald fedezo tuzet biztositani masnak. Vagy csak siman bujkal es semmit se csinal.
  • TBTPumpa
    Megvan az előnye és hátránya is, de már a demóban is a másik 3 tag csak állt egy helyben, mert nem tudták mit kell csinálni. Nekem kellett megoldani az amúgy baromi egyszerű feladványt, hogy haladni tudjunk... Nyilván barátokkal, Teamspeak-en vagy Discordon keresztül sokkal jobb az élmény.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.01.31. 14:44:33
  • Zarache87
    Sajnos a FFC szabalyok miatt egy darabig nem lesz chat, de ez jo is mert nem kell neznem ahogy a kezdot szidja valami gyoker :D
    Amugy jott megint egy kis info. Ugylatszik a Tokyo event utan most lesz par extra info, de ez is 1 honappal ezelotti build.
  • TBTPumpa
    Az alsó a fészbúk oldalról van, a másik a Presskitből, nekem picit élesebb és szebb.
    Majd a chat funkció lesz DLC úgy érzem, amikor random játékosokkal kell fejtörőket megoldani kommunikáció nélkül. :))))
  • Zarache87
    Meg Illuminati confirmed a sok piramissal :D
  • Daermon
    Ja akkor csak mobilon nem látom.
  • Probatbicol
    Peccselhető a demó az Originben
  • PiszkosFred
    Masodik kepen mar aktiv a "+10% felirat meret" preorder DLC.
  • Daermon
    Ez ugyan az a kép.
  • TBTPumpa
    Talán ez sem rossz:
  • Daermon
    Mehet szerintem.
  • TBTPumpa
    Origin szerint a pre-load február 13-án indul (este 19 órától).

Bannernak?

Sajna egyelőre jobbat nem találtam. :(
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.01.31. 12:28:38
  • Zarache87

Par extra info itt is van.
  • Zarache87
    Na ahogy nezem mar van nemi kulonbseg normal es hard fokozat kozott is mert a lepegetonel mi is felmentunk ahova nemtudott felloni, de a sniperek feldobtak granatot a peremre szoval aktivan nem tudtuk loni :D Viszont rajottunk a mehanikara hamar. Ha tavol voltal akkor hasznalta felso lovegeket mig ha kozel voltal akkor aoe burn volt csak amig ugrassal el lehetett kerulni. En sok lathatatlan falba nem botlottam, de gondolom ez a helyezkedestol fugg viszont ahogy latom mar normal es hard fokozat kozott is maskeppen reagalnak az enemyk es allitolag (pletyka szintu csak) a elesre nehezebb lesz a jatek egy picivel meg.
    En olyan bugba futottam csak free play es mission alatt, hogy az enemy eltunt csata kozben valamiert a demo alatt. :D
  • Kancsalborz
    Escari Lépegető robotnál hard-on, konkrétan a felette levő sziklákra, meg épületre repültem, ahová képtelen volt fellőni, mert elakadtak a lövései a peremben, "leszedegedtem" negyed óra alatt, néha lelövöldözve, és felszedve a lőszert/lootot a körülötte és alattam szintén "fejetlen csirke"-ként rohangászó minionoktól. Lövést alig kaptam...
    Ash Titan-oknak faszán van "hatótávolságuk", azon kívülről lazán "lefaragható" volt a HP-jük, + a pályán egy csomó hely, ahová valamilyen láthatatlan fal miatt szintén nem tudtak belőni...
    Swarm Tyrant barlangja szintén tele helyekkel, magaslatokkal ahonnan faszán lőheted, úgy hogy szegény csak "b@szakodik" ott lennt, azt ugyan nem tudtam megölni, mert egyszer kidobott 10-perc után, egyszer meg 30-perc után, de a HP-ját addigra feleztem.
    Kipróbáltam a "glitch"-ek használata nélkül is, úgy azért már egyedül még medium-on is esélytelen szerintem, - persze egy "turbózott" karakterrel más lesz biztosan...
    A free térképen is, az ellen "hatótávján" kívül bután várta hogy lelőjem a f@szba, még így kevés játékkal is ezeket tapasztaltam.
    Az MI roppantul ostobának, és kiforratlannak érződött számomra, a térkép meg szépnek de üresnek.
    Tudom, ez egy DEMO-volt, de :
    A single játszhatóságáról én személy szerint többet reméltem ettől a játéktól...

• Zarache87
    Az MI a nehezsegi foktol es az enemyk rangjatol fuggoen valtozik. Igy a atlag MI alacsonyabb fokozaton nemkezd semmit azzal, hogy magaslatbol losz vagy csak ritkan lo oda, de Hard fokozaton foleg a rankos mobok granatot vagy valamilyen mas kepesseget hasznalnak, hogy kifustoljenek onnet. Sot minel nehezebb fokazon jatszol ugy a rankos enemyk egyre pontosabbna lonek,hasznalnak skillt es kerulik el a tamadasokat. Sot a levegobol is leszedik az ember es surun kell dodge move-ot hasznalni mar Hard-on es az akkor csak Hard nem is Grand Master.

A Single Player resz mindig is csak a missionokre vonatkozott ahol nincsenek bossok vagy eventek. A Free Play,Stronghold,Eventek es a Raid az mind tobbjatekos mokara van kitalalva. Azt is mondtak, hogy a tobbjatekos elemenyre van helyezve a hangsuly, de a story egyedul is jatszhato illetve Free Play-ben boklazhatsz egyedul is az se problema csak akkor olyan buildet kell kiepiteni. Ha kimondott single player elemenyre vagysz akkor max a 1 honapos premium access eri meg neked mert a jatek nagyobb resze a csapatmunkara epit, de akar az is lehet, hogy talalsz tarsasagot a jatekhoz, hogy a tobbi reszet is jatszani tudd.

"pályadesign ostobasága miatt lehetett egyedül legyőzni," Ez alatt mire gondolsz a vertikalis elemekre amik moge bujkalni lehet vagy mi? Amugy tenyleg erdekelne mert te legalabb leirod miert nem jon be neked annyira a game amit teljesen ertheto is.
    Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2019.01.30. 22:10:10
  • Kancsalborz
    Nekem 26-éves "pc gamer pályafutásom" ellenére ez volt az első ilyen "VIP" demó (úgy általában demóval is már több mint tíz éve nem játszottam ) életemben, részint mer' én még mindíg "single player fan", részint az életkorom miatt óvatos duhaj vagyok az elővásárlásokkal, így azután nincs tapasztalatom hogy ezek hogyan szoktak zajlani, de én most (vagy ezért...XD ) kicsit átb@szva érzem magam így a "VIP" demó után a játékkal kapcsolatban.
    Azt már nem sírom el újra, hogy nálam a játék a játszhatatlanságig bugos volt és laggos, jártak így sokan, én is a "peches oldalon" voltam, meg alább már leírtam. De ezeken felül :
    Nálam a legnagyobb vonzerő a game-el kapcsolatban a "SINGLE-ben is játszható" mondat volt, azon felül hogy nagy ME, és TPS rajongó vagyok. ( Ezért is vetemedtem én hülye, szokásommal ellentétben az elővásárlásra. )
    Ehhez képest, az a néhány "party" amit hiba nélkül végig tudtam tolni nem ezt erősítette meg bennem. Először is freeplayban nem lehetett solo-ban nyomni, WTF...
    Másodszor, már normál fokozaton is a demo "kampány"-on is nagyon érezhető volt hogy nem egyjátékosra tervezték, a főellenfeleket is csak az MI, a bugok, és a pályadesign ostobasága miatt lehetett egyedül legyőzni, egyébként esélytelen, akkor milyen single-ről volt szó az igéretekben ?
    És ebből jön a következő hogy az milyen gáz már, hogy egy az első korai videótól kezdve "repkedősként" hirdetett játékban az "MI" látványosan nem tudott azzal mit kezdeni, hogy ha fölé repülsz, vagy felette egy magasabb "platformra" helyezkedsz ??? Úgy általában a "közkatonák" is igen ostobán viselkedtek ebben az estben, de hogy még a "bossok" is ???
    Ez nálam szintén nagy WTF, és a ME-hez képest visszalépés volt. Nem szeretem mikor az intelligencia hiányát végtelen "respawn"-okkal próbálja kompenzálni a játék...
    A történet kezdésnek a demo-ban, meg amit eddig az infókból tudok, klisés, közhelyes 0, ezerszer feldobott alaphelyzet, és ez mondjuk tényleg csak személyes ízlés, : nekem ez az "arab fíling" a kezdő városban totálisan idegen lett ehhez a játékhoz, nem értem miért nem volt jó - ha már a karakterek, páncélok, fegyverek, ellenségek, külsö világ a ME szerintem jól eltalált design-ját követi - a városba is...
    Tudom hogy ez nem "ME 5", de mondjuk velem együtt sokan azért a sorozatért kezdték el figyelni ezt a játékot, meg tudom hogy ez csak még demó, de ez nekem így "első eresztésre" harmatgyenge volt.
    Adok még neki esélyt természetesen, de most így utólag már nem venném meg, és még a megjelenés után is várnék vele vagy 3 - 4 - hónapot...
    Személy szerint ezt a "fizetős vagy nem fizetős skinek" vitát leszarom, az a része nem izgat, olyanokat soha nem veszek, ha meg a játék jövőbeni tartalmai lesznek esetleg fizetősek, már hagyom is abba, és adom is el a f@szba, de nem hiszem hogy azt meglépnék.
    És így most kíváncsian várom a hétvégét...XD

• Daermon
    +1
  • Zarache87
    Na itt egy uj video megint ami a demotol valo kulnobseg es par extra dolog. Koztuk a post launch dolgok is.

Kozben meg a realy money craft mati vasarlas is meg lett cafolva.

Ugyhogy ha tenyleg lesz ilyen akkor Coinert lehet venni.
  • Zarache87
    ME 3 sztorija nem volt rossz, de az ME 1-2 alapbol jobb volt nemcsoda hiszen azon egy iro dolgozott mig a 3-ra mar mas atvette a stafetat esa holgyemeny erosen eroltette a LGBT dolgokat is. Na mar most itt Drew Karpyshyn a story iro akinek a legtobb igeretes storyt koszonhetjuk. Persze ez se garancia a jo storyra, de igeretesebb mintha egy random iro lenne.

Amugy itt van par kep, hogy AngyJoe es a tobbi click bait content creator felreinformalasa mennyire tudja megvezetni a butabb embereket. Akik nem jarnak utana semminek es sajat velemenyuk sincsen.

Alapbol mar az a tevhit, hogy mas jatek finanszirozza a servereket egy masik jatekhoz eleg vicces. Gondolom a future contentet is ok aljak majd.

Alapbol itt latszik, hogy a kell tudas is hianyzik mivel az alert helmeteket amik full alap skinek osszehasonlitja egy teljes karakteres skinnel ami a Warframeben is fizetos. A legtobb B2P online jatek ami ehhez a stilushoz kozel van mind rendelkezik olyan shoppal, hogy skineket lehessen venni. Mivel az alap 60€ arbol nem lehet contentet csinalni fel ev mulva.

Szoval ez a par kep is azt bizonyitja, hogy a felinformacio is milyen hatassal van azokra akik megbiznak ezekben az emberkben. Akiknek tenyeket se kell bemutatniuk, hogy valami viralis legyen mert eleg a bizalom. Sot itt nem is Joe maga vegezte a szamitasokat hanem valaki kirakta a kepet redditre es abbol egy random emberke a hasara utve azt alittoa a 2000 Shard 20€ es ebbol indult ez az egesz fake news. Attol fuggetlenul 20€ egy ilyen skinert sok lenne az teny, de ezek az emberek a semmit allitottak be tenykent.
  • Although
    Tudod amikor BF meg társai szinthez képest. Átnyergel a valaha volt legjobb szerepjáték készítő cég, megmaradt része, fiatalokkal. Ebben semmi dicsőség nincs a nulla szinthez képest ők még jobb multi játékot csinálnak és még sztori is van benne. Mindezt csillagászati EA-s áron. Ebben semmi dicsőség nincs :) Erre egy forintot sem adok.
    Edit: Írhattam volna az ME3-t is ami szerintem az egyik legjobb sci-fi sztori amit láttam. Szólj majd ha ez jobb lesz.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.30. 19:39:08
  • Although
    Akartam írni Ughly Joe kapcsán azért nem nagyon fog tévedni ismerve az EA árképzését.
    Igen ez a fórum mennyien hányféleképpen értelmezik. Pedig az alap egy rpghez a lenyűgöző sztori, jó karakterek, nem gagyi harcrendszer. És szerintem az is gondolkodni kelljen. Persze az akció-rpg az határmezsgye.
    Witcher 3 tökéletes példa. Karakterek történet 5*. A harcrendszer az kapa.
    Skyrim. Történet középszerű. Karakterek, középszer, harcrendszer középszer. De így is lehet nyerni.
    Fallout 4 történet már jobb, karakterek szintén jobbak. Harcrendszer még szarabb.
    DA3 karakterek nagyon jók történet jó. harcrendszer létező legszarabb.

EA elüldözött szinte mindenkit aki értet ehhez. Mondhatod Az Anthem nem lesz szarabb mint a DA3 összességében.
    Kétlem. Jó multi játék lesz mint a szuper kis videos srác, akit betettél, összegezte? Talán már nem annyira szar mint a korábbiak? Lehet. De ez a cég meg a béka segge alá ültetett Bio majd alkot valami jót mint a CD Projekt? Kétlem. De az is igaz volt, hogy tévedtem. :) Mikor kijön majd látni fogjuk ezek a seggfejek, még tudnak lépni jót.
  • lwb
    Nem nehéz, válaszd az Anthemet. A BF5-höz képest még ez is jobb vétel.
  • lwb
    A Forsaken szerintem siker volt a D2-höz. Kb az mentette meg az egész játékot. Én nem húznék ilyen éles határvonalat: egy jó kieg, dlc akár single akár multi játékhoz nagyon sokat tud dobni az élményen és az ilyenért én nem sajnálom a pénzt. Lényegében semmiért nem sajnálom a pénzt, ami olyasmit ad, ami megéri. Nem vagyok fillérbaszó, aki vagy ami megérdemli, arra nagyon sokat hajlandó vagyok költeni, de nem szeretem, ha átvágnak és lenyúlnak. És egy nyomorult reskin vagy mint a FO76-ban a kékszínű festék a power armorra 18 dollárért, az nekem átbaszás.
  • PiszkosFred
    Varj fele es nezd meg Access keretein belul mindkettot, aztan donts. Annyit meger az a ket pizza ara. :)
  • TBTPumpa
    Én is azt választottam, remélhetőleg nem fogom megbánni. A VIP demó egyelőre több kérdést tett fel, mint amennyit megválaszolt. :)
  • Daermon
    Hát kinek :D Egyértelmű, hogy Anthem :D
  • TBTPumpa
    Nehéz a döntés...
  • Zarache87
    Monjuk en ev vege fele egy Year Pass bejelntesnek orulnek ha kihuzza addig a game. A Year Pass elobb nyitna fol a jovo evi Javelineket es kozmetikai cuccokat is tartalmazna. Esetleg lenne valami exkluziv is kozte mint a For Honor Year Passnal. Persze a Javelinek ingyen is feloldhatoak lennenek csak 1 vagy 2 hettel kesobb. Ezzel megint nem oszlana meg a player base es korrekt penzforras is lenne ha a kezdo ara 30€-40€ kozott lenne az egesz eves csomagra. Persze ehhez kene egy roadmap es egy stream ami bemutatja a dolgokat es a Javelinekrol megjelenes elott lennenek gameplay leleplezesek.
  • Evoluti0N
    Sok multis játék már bebizonyította, hogy a fizetős DLC-k nem működnek, vagy megölik a játékot. Destiny erre jó példa, de ott vannak a Battlefieldek vagy a Battlefront is, ahol a DLC mapokra alig lehet játékosokat találni és az ember az eredeti mapokon reked, ha nem akar félig üres meccseken részt venni. Más játékok, mint az Overwatch, pedig tökéletes példái annak, hogy milyen jól működik az, ha kizárólag kozmetikai dolgokat lehet igazi pénzért venni és minden érdemleges újítás (mapok, karakterek, játékmódok, stb.) ingyenes frissítésként érkeznek a kozmetikai cuccok által befolyt nyereségnek köszönhetően.

Az Anthem esetében is mindenki akkor jár legjobban, ha kizárólag kozmetikai dolgokat lehet venni igazi pénzért, a fontosabb DLC-k pedig ingyenesen érkeznek. Ha ezek a kozmetikai cuccok sima játék során is megszerezhetőek, az még inkább nagy plusz.

Single játékok DLC-it pedig pont pont az első bekezdésben felsorolt dolgok miatt butaság egy multira kihegyezett játék DLC-ivel összehasonlítani.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2019.01.30. 16:44:14