7248
Egosoft X4
-
Jóózsf István #6607 Ez ugyan mai, de semmi extrát nem látok benne! -
#6606 És erről a gyönyörűségről nem érkezett semmi értesítés pedig már jó egy órája fenn van.
A hangulat ismét adott lesz. -
#6605 Én nem emlékszem, hogy ilyen gondom lett volna. Sőt, amikor kitessékeltem a munkában lévő hajó kapitányát a székből, akkor megállt a hajó.
Ami inkább gond volt nálam mindig, ha a saját hajómat valahova odarendeltem azzal a paranccsal, hogy repülj ide és várj.
Aztán átvettem az irányítást, járkáltam jobbra-balra, leszálltam egy állomáson, kiszálltam, a hajó meg felszállt és elindult a korábban megadott helyre. Szóval mindig ügyelnem kell, hogy a zászlóshajómnak ne legyen parancsa, ha én vezetem. A parancsot törölni meg asszem csak úgy tudtam, ha nem én ültem a székben. -
Jóózsf István #6604 Igen, de nálam ez volt az első eset. Nagyon-nagyon rég ültem olyan hajóba, amit akkor épp vezetett valaki. Így nem szembesültem ezzel az eljárással SOHA!!! (Furcsa ezt így leírni a demencia fényében! :-) Szóval a váratlan pofon kicsit rosszul esett. Másodszor - harmadszor már automatikusan nyúltam a kombóra, ha nem arra ment a bicaj, amerre szerettem volna! -
kisiku #6603 Szélvédő tükröződés... :D minek? De ha már raknak be ilyet, akkor legyen párásodás is, sőt ablaktörlő lapát is legyen! Fűtött elülső szélvédő? :D
Egyébként már most is van valami hasonló tükröződés, engem is rohadtul idegesít.
Autopilot rendszerint akkor van, ha van valami feladata a hajónak. Defend, patrol,stb, nálam is mindig ezt csinálja, ilyenkor Shift+A és már suhanhatsz is.
-
#6602 Ez nagyon ************************************************************ (Ide most egy olyat kell elképzelni, amikor a számítógép játék közben kifagy és nagyon érdekes hangokat ad ki, amíg meg nem nyomod a rezet gombot. De vajon hol a rezet gombom?) -
Jóózsf István #6601 Nekem kettő mod is volt arra, hogy ne zajongjon az "M"-es ladik, amikor stráfolok. Mindkettőt kivettem. Nem gőzösök voltak, törölni kellett (Illetve áthelyezni. Hátha szükség lesz még rájuk!)
Az "M"-es hanggal nincs is baj. Én nem is hallom őket, de a gőzös "L"-es halkítót visszateszem!!! (tettem)
És akkor most feltenném a költői kérdést:
Ki volt az az állat, aki ezt a tükröződést kitalálta? Ekkora fa..ágot még életemben nem láttam! És vajon miért hatástalan a csúszkája?
Azt meg sem merem kérdezni, hogy nektek ez tetszik-e, mert azonnal ezren jelentkeznétek rá!
Hála istennek, hogy eleve nem használok fülke nézetet és mellesleg mod is van rá. Na azt szintén vissza fogom tenni, mert ha véletlenül erre a nézetre váltanék, azonnal szétcseszne az ideg!
Akár szavazhatunk is.
Legszívesebben teleírtam volna válogatott káromkodással ezt az oldalt és az ego fórumot is.
A másik: Nem volt egyszerű rájönnöm, hogy amikor átveszem egy másik hajó irányítását, akkor vajon miért nem tudom vezetni! Azt is kérdezhetném, hogy azt ki találta ki, hogy ilyenkor váltson automatikusan AUTOPILÓTÁRA?!?!??!?
Mikor robban már ki a harmadik világháború? Szeretnék ott lenni a frontvonalban!
-
#6600 Ha csinálsz egy-két szép modellt, akkor lehet, hogy még ki is nyomtatom.
Nemezis, sárkány, csörgő. Csak, hogy pár kedvenc hajónkat megemlítsük.
Kiadják ahogy lesz, aztán majd foltozzák, mint mindig.
Amíg nem jön ki, addig jó nekem, nyűvöm az SR-t.
Nagyon gondolkodom, hogy a Boron-ok jövetelével újrakezdem a játékot.
Megint pár 100 óra.
És amikor leigázom a verzumot, akkor biztos, hogy nem fog megjelenni egy újabb faj. Csak én leszek és a tuti FPS. Na jó, meg a lilák, ha bányászok.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.03.22. 20:54:40 -
Jóózsf István #6599 Rajta vagyok, de még mindig a 3D szerkesztéssel szívatom magam! :-)
Hogy lesz-e még béta? Szerintem béta 100 is lesz, vagy 1000. Ugyan nem mondta ki senki, de én úgy vettem ki Bernd szavaiból, hogy ebből csak MAJD EGYSZER lesz valami! De, ne legyen igazam!
Eleve nagyon nagy fába vágták a fejszéjüket azzal, hogy nagy mértékben változtattak a játékon. Az meg, hogy a mi van közben a Boronokkal?!?!? -
#6598 Sokminden már nem jött.
Lesz még béta?
A hangot nézd meg. Jó lenne, ha egy moddal kevesebb lenne :)) -
Jóózsf István #6597 Version: 6.00 Beta 7
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[Beta 7] Added option to cancel multiple construction orders at once.
[Beta 7] Added low and medium settings for Reflection Probes (new feature in 6.00).
[Beta 7] Added random object selection to Live Stream view (new feature in 6.00).
[Beta 7] Added race-specific command consoles.
[Beta 7] Improved The Fate of the Yaki mission by spawning reward lockboxes in safer location.
[Beta 7] Improved lighting in reflections from stationary objects (new feature in 6.00).
[Beta 7] Improved thruster sound volume to be less obtrusive while maneuvering.
[Beta 7] Fixed False Sense Of Security signal leak mission not providing boarding target.
[Beta 7] Fixed guild missions not being offered if one was accepted from another guild.
[Beta 7] Fixed Collect Drops retaining ownership of abandoned cargo containers on order cancellation if one cargo container had earlier already been collected.
[Beta 7] Fixed escape pods sitting in space if there are no nearby stations to flee to.
[Beta 7] Fixed Explore and Update Trade Offers commands refusing to go through gates when directed at gate (problem introduced in 6.00).
[Beta 7] Fixed licence requirements for Habitat Modules to fit relation progression.
[Beta 7] Fixed collisions against stations not working after using highway (problem introduced in 6.00).
[Beta 7] Fixed some dock requests persisting indefinitely.
[Beta 7] Fixed construction vessels not honoring blacklists.
[Beta 7] Fixed some station entries in the encyclopedia not marked as read when using "Mark all as read" option (new feature in 6.00).
[Beta 7] Fixed gamestart description texts being cut-off under certain circumstances.
[Beta 7] Fixed being unable to select objects when sitting in pilot chair of Ides.
[Beta 7] Fixed fog sometimes disappearing briefly after loading.
[Beta 7] Fixed radar visuals with low quality FSR and small resolutions.
[Beta 7] Fixed muffled signal leak sounds (problem introduced in 6.00).
[Beta 7] Fixed several causes of crashes.
" Javítottuk a tolóerő hangerejét, hogy kevésbé legyen zavaró manőverezés közben."
Akkor leszedhetem az emiatt felrakott modot? :-)
Lehet, hogy teszek egy próbát. -
#6596 Akkor ennyit a fejlesztett AI-ról és az új grafikai motorról... -
Jóózsf István #6595 Igen az is igaz. A védelmi platformon rámentem (egy életem, egy halálom) és nagyon meglepődtem, hogy nagyon gyorsan és könnyen lőttem le azokat a lövegeket, amik úgy elbántak az "L"-es hajókkal!
A csata inkább nyögvenyelős vot, ráadásul a világ legsötétebb rendszerében. Így nincs értelme feltolni. -
#6594 Minden DLC márciusban jött. Az utóbbiak rendre 31-én.
A fene, hogy én meg megvettem az 5-öset. Nyugodtan várhattam volna vele.
Szép csata lehetett. Szerintem nem baj, hogy a gépek kicsit erősebbek. Megfelelő mennyiségű nagyvaddal és megfelelő parancsokkal eltörölhetőek. De az állomások L-es ágyúit simán le lehet szedni egy M-es hajóval. -
Jóózsf István #6593 Az az "információ" honnan származik? És melyik 31.-én?
A boron dlc-nek még ára sincs!
Amúgy csúnya nagy leárazások vannak X4 fronton a gőzön!
De nem ezért jöttem.
Tegnap észrevettem, hogy egy Terrán flotta bemegy a rezervátumomba. Na mondom, ebben részt veszünk, mint megfigyelő. Imitt-amott be is segítettünk, (Én meg a támogató hajóm) csak, hogy gyorsabban haladjanak a céljuk felé, ami nem derült ki!
Szóval aprították a gépeket rendesen. Azok meg nem sajnálták a vasat úgy szépen folyamatosan jöttek. Jobbára vadászokkal és "P"-kel.
Pár érdes dolgot megfigyeltem.:
Hiába a folyamatos vadász és P támadás, egyetlen Osaka-t tudtak leszedni. Ja igen. Nem tisztán Terrán flotta volt, mert volt velük két TRI Odüsszeusz is. Meg ne kérdezzétek, hogy mire ez az összefogás. Nagyjából együtt mozogtak, de az lehetett véletlen is. Mert maga a támadás nem volt összehangolt. Az a végkifejletből kiderül.
Nagy nehezen eljutottak egy Xenon hajógyár közelébe. Először a két Odüsszeusz. Illetve egy, majd még egy. Ezekkel játszi könnyedséggel végzett az állomás. Aztán az Osaka. Az is kuka. És végül odaért az Asgard is, ami szintén támadta a hajógyárat és az összeszerelő "csarnokot" le is lőtte róla, de aztán ennyiben maradtak. Továbbment.
Mindeközben jött két "K" a sleppjével. Abban segítettem picit. Épp csak nem akartam, hogy nagyon beleszóljon a népirtásba. Az elsőt közös erővel taccsra tettük. A másodikat szinte én egyedül kezdtem el abajgatni, a kísérő Leopárdommal, de nem mentünk vele semmire. Az az: Megállítottam, lefegyvereztem és ott megállt a tudomány, mert hiába lőttük ketten, hiába koncentráltam a pajzsára alig tudtuk meggyengíteni. Talán, ha háromnegyedig bírtuk letornászni. Én a Yaki-féle nemezissel voltam (Kukurikú) A kísérőm egy moddolt Buffalo. Jóval erősebb pajzzsal, jobb motorral és több TUNINGOLT fegyverrel.
Mit akaor ezzel mondani? Szép nagy lépcsők lettek az osztályok között! A sok lúd ugyan győzhet disznót, de annak csúnya nagy ára van. És ha az állomáson valamire való és megfelelő mennyiségű fegyver van, akkor ugyanez igaz egy lépcsővel feljebb is.
Ki-ki döntse el, hogy ez jó, vagy sem.
Az ABLAK TISZTÍTÓS KAPCSOLÓT (Béta 6 ficsőr) Nem sikerült beazonosítanom a menüben. Kizárásos alapon talán igen. De miért nem lehet egyértelmű a meghatározása? -
#6592 Még a végén tényleg jön 31-én. -
Jóózsf István #6591 Version: 6.00 Beta 6 (340 MB)
[Beta 6] Added Civilian and Military channels to Live Stream view (new feature in 6.00).
[Beta 6] Added support for PageUp/PageDown in menu dropdowns.
[Beta 6] Added search functionality to Controls menu.
[Beta 6] Added Cockpit Glass Reflections setting (new feature in 6.00). Most töltöttem le egy dörti glassz eltávolító modot!
[Beta 6] Added news banner to Start Menu.
[Beta 6] Removed weapon group HUD indicators if ship has no weapon slots.
[Beta 6] Improved Argon Federation and Godrealm starting relations with player in The Untested Explorer and The Accomplished Scientist starts.
[Beta 6] Improved Terran Cadet transition into Defenders of Sol mission.
[Beta 6] Improved ships fleeing Tide when far from any neutral station.
[Beta 6] Improved readability of stars for NPC skills.
[Beta 6] Improved sound occlusion in interiors.
[Beta 6] Fixed missing relation settings for Xenon and Kha'ak in creative Custom Game Starts (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed Custom Gamestart satellite coverage option resulting in excessively distant satellites (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed Terran Cadet gamestart getting Defenders of Sol mission without having completed intro mission.
[Beta 6] Fixed signal leak scan activity in Terran Pests mission (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed case of Trade Obstruction mission not starting in Avarice story.
[Beta 6] Fixed case of Assemble Fleet mission getting stuck.
[Beta 6] Fixed player-controlled Builder Ships being shown as available for assignment to construction sites.
[Beta 6] Fixed ships with minimal storage capacity failing to pick up all containers when ordered to collect many full containers of wares.
[Beta 6] Fixed ships assigned to Mimic commander with default behavior set to Protect Position failing to do so (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed subordinates of subordinates who are docked at commander repeatedly trying to dock when they cannot do so.
[Beta 6] Fixed subordinate groups assigned to Position Defence not responding to group commands after loading savegame (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed incorrect station storage capacity predictions from ware reservations.
[Beta 6] Fixed ships sometimes getting stuck at 50m/s (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed progress bars of repeatable terraforming projects not working after first time.
[Beta 6] Fixed Ship Information menu not being usable with keyboard or controller under certain circumstances.
[Beta 6] Fixed ship cockpit reflection probes sometimes showing docking bay features after undocking (new feature in 6.00).
[Beta 6] Fixed several capital ships being unable to launch subordinates out of launch tubes (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed collision issues in Argon/Terran Wharf (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed Erlking not having collisions on main weapon (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed Elephant bridge clipping into geometry (new feature in 6.00).
[Beta 6] Fixed several issues with surface elements of Albatross (new feature in 6.00).
[Beta 6] Fixed visual glitch in Albatross bridge (new feature in 6.00).
[Beta 6] Fixed Manorina (Gas) paint mod not being applied correctly.
[Beta 6] Fixed flickering in Turquoise Sea with open comms.
[Beta 6] Fixed Betty and other voice lines sounding muffled (problem introduced in 6.00).
[Beta 6] Fixed several causes of crashes.
-
kisiku #6590 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Odakint Afrikában sok mindent megtanul az ember, de a buddhista nyugalmat csak akkor tudod, ha kikapcsolod az agyadból a hazádat, a körülményeket és ott élsz a mindennapokban.
A környezetvédelemmel egyetértünk, de sajnos az is a pénzről szól. Abból is látszik, hogy senki nem a megoldást erőlteti, eltörölték az üvegvisszaváltást, üzletet csináltak a hulladék szelektálásból, a PET palack nem fog eltűnni, lehetne kimosható-újratölthető üvegbe is rakni, amely ha nem is bomlik le, felhasználható sok másra is. Jönnek a "lebomló műanyaggal", mindenki "zöldül", ami annyit jelent, hogy mostantól minden szart is kifizettetnek veled. A lebomló, nem 1500 hanem csak 500 év alatt bomlik le. De lenne alternatíva, csak azon nem lehet keresni.
De nem igazán a modern világ szennyez, hanem az elmaradottak, akiknél nem az a fontos, hogy hányféle módon szelektáljanak, hanem hogy egyáltalán elvigyék, amit kiraknak a ház elé.
Ahol nem töltenek az autókba semmilyen káros anyag elleni cuccot (Blue...stb), nem az itthon is elérhetetlenül drága "környezetbarát" elektromos autók mennek. Kenyában, habár szépen fejlődik, általában van egy főút és a többi földút. A forgalom nem szabályozott, a légszennyezettség, a szennyezés,stb nem szabályozott, nincs olyan csatornahálózat, mint itthon, max a nagyvárosaikban. Szóval leszarják nagy ívben, mert amíg itthon az a baja egy gyereknek, hogy nem legújabb Iphone-nal vagy Ipad-del megy iskolába, addig ott annak is örül ha van egy színes ceruza készlete...és örül neki. És rajzol, ír, olvas. Itthon vonyít, ordít, követel, erőszakoskodik, anyját apját (már ahol még annak nevezhetik) a picsába elküldi, a szülők meg félnek, hogy a gyerek felnyomja őket a gyámügynél, rendőrségnél, mert a kis szarosok azt már megtanuilják idejekorán, hogy milyen jogaik vannak. A kötelezettségekről persze semmit nem tudnak.
Azért szeretnék elköltözni később, mert elegem van ebből az aberrációból, ami itt megy, amit itt ránk erőltetnek. Ott legalább még börtönnel, agyonveréssel büntetik az ilyen elmebetegeket, ott a pedofiloknak esélyük sincs. Elegem van a lehajtott fejű, beletörődő, egymáson átnéző emberekből. A mindenszarizmusos magyarokkal is tele a tököm. Ha esik az a baj, ha süt a nap az a baj, ha ingyen van az a baj, ha fizetek az a baj...
Erőltetik ránk azt a világot, amit a legtöbb sci-fiben elrettentésként mutatnak be. De a totál kontroll a lényeg. Minden elektronikus legyen, az életed is az legyen, totálisan megfigyelhető, irányítható legyél, ez a lényeg.
Ezek az "okos eszközök" is erre valók. Minden adatot gyűjt, elemez, stb. Persze jól hangzik, tök jó, automata, mobilomról bekapcsolom a klímát, a kazánt, a fűnyírót,stb,még a frigómat is...de minden adatot gyűjt.
Én azt érzem, hogy a - normálisabb fele - az európaiaknak/amerikaiaknak menekülne a régi megszokott hagyományos világba és értékekbe, az újkori aberrációt csak egy kisebbség próbálja erőltetni.
Mindig mondom a feleségemnek, hogy te ebbe a világba akarsz mindig eljönni, én meg hozzátok akarok menekülni. Aztán meglátja a valóságot, ami korántsem olyan durva nálunk, mint egy-két országgal odébb a "műveltnyugaton"
Most ennyi. :) További szép napot, vissza a játékra...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2023.03.14. 09:19:38 -
#6589 Egyrészt nem csak csatahajó van, ott vannak a szállítók, bányászok, építők.
Másrészt ott vannak a gyárak is.
A játék nem szimulálja a luxuscikkek fogyasztását, ahogy igazán a munkásokat sem. Ezért is hívom őket csak rabszolgáknak. Elég, ha van kaja, meg drog és tudnak hol lakni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt hittem, hogy te odakint valami buddhista szerű nyugalmat, meg szeretetet szedtél össze.
Erre most olvasom ezt.
Egy komplett ukrán család jött a melóhelyre. Nincs velük semmi gond. Dolgoznak, ahogy tudnak. Normálisak, köszönnek.
De úgy látszik, rossz példát hoztam fel.
Beszélhetünk a világháborúról is. Vagy akármelyik másokról. Hol volt az jó az embereknek? Kajajegy. Sorban állás a húsért. Meg még mit tudom én mi. Ebből én kimaradtam. De mostanában tapasztalom, hogy nincs ez, meg az a polcokon. Eltűnnek termékek. Alap élelmiszer ára megy a duplájára.
Egy rohadt vírus és a tetű média miatt nem lehetett klotyópapírt kapni egy darabig. Ha meg volt, akkor is korlátozva. Nem is olyan rég akartam egy karton 10kg cukrot venni. Csak 5 kg-ot vehettem. Ja és ketten voltunk. Ez mi? 2023. Civilizáció, mi?
A műanyag palack, amiből az italt töltöd, sosem tudhatod, hogy mennyire káros. Ezek nem bírják a napfényt. Sérülés esetén (az UV-től is sérül már) belekerül a piába, aztán meg a szervezetedbe. És simán kint hagyják a szabad ég alatt, ha úgy adódik, hogy nincs hely a raktárban.
Tolják itt a nagy EU-ban a környezetvédelmi nyavaját, de azért kell évente új csúcstelefon. Meg az új luxusautók. Nagy TV, játékgép. Regélnek a szelektív hulladékgyűjtésről, de kinek van 10 kukára való helye? Miért csomagolják nem környezetbarát anyagba a kaját? Drágább lenne más anyagba és az emberek nem vennék? Jaaa, a környezetvédelem csak addig számít, amíg jó hasznot hoz? Munkahelyteremtés: a szemét szétválogatása elég sok embert foglalkoztatna.
Na mindegy, elkalandoztam.
Azt azért vágjátok, hogy egy rahedli műholddal teleszórják a fejünket anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna?
Simán átverik a fejedet a nyílt hazugságokkal. M$ azt ígérte, hogy a W10 az utolsó. Erre itt a 11. Bárki utánament, hogy hazudtak? Dehogy. Ez várható is volt. Veszel egy játékot. Egy teljes értékű játékot, teljes áron és mit kapsz? Nézd csak meg az X-eket. Bárki komolyan veszi a dolgot? Dehogy. A nagy stúdiók is simán megjátszák. Ott a Cyberpunk sztori.
És akkor már a kocsik is frissítéseket kapnak. A telefonos cucc is nagyon gáz. Mi az, hogy 5 évig kell biztosítani a frissítéseket? Hülyére vesz még az EU is. Olyat kell kiadni, amit nem kell frissíteni, max, ha új tartalom érkezik, de nem azért, mert hibás! A chrome is vagy hetente dob ki új frissítést. Persze ez nem zavaró, ha az ember bezárja, meg leállítja a gépet. De nálam éjjel-nappal megy a gép és a chrome sincs túl gyakran bezárva a megnyitott lapok miatt. Innen tudom, hogy túl gyakran érkezik a frissítés.
Na tényleg befejezem. -
kisiku #6588 Én is egy jó ideje mindent magam gyártok, nincs is problémám semmivel. Megkívánok egy hajót vagy egy flottát és elkezdem legyártani, tegnap is elkezdtem egyet, mert unatkoztam.
De most hogy megvagyok mindennel, azt hiszem az egyetlen modot amit valaha használtam, felrakom, azzal tudok ugyanis craftolni különböző Advanced és Exceptional tuningokat. Crafted mod components
Edzés után alig tudok gépelni...jesszusom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!OFF: Az ukránokat inkább nem hoznám ide, megvan a magam véleménye róluk...csak anynit hogy egy hálátlan, féreg nép, szar vezetőkkel. Gyűlölik azokat, akik befogadják őket (Magyarok), kioktatják és megkülönböztetik a többieket egy olyan országban, ahová befogadták őket (Németország) és gyávák, állat módjára viselkednek.
Nekünk a háború max annyiban nem jó, hogy itt vannak a szomszédban. Ha nem lennénk szomszédok, mi is kioktathatnánk a világot a befogadásról, együttérzésról,stb hazugságokról egy kontinenssel odébbról. De sajnos itt vannak mellettünk, a tőlünk elcsatolt és ezeknek ingyen odaadott területeinken élősködnek és áldoznak be mindenkit...
ON: Itt a játékban is mindent a háború és a hajógyártás mozgat, mint minden eddigi részében. A végtermék az űrhajó, űrhajó akkor kell, ha fogy. Mikor fogy? Ha lelövik...mi kell hogy lelőjék? Háború. -
#6587 A gazdaság egyes résztvevőinek biztos jó, de azoknak a szerencsétleneknek, akik épp azon a hajón vannak, amit lőnek, egyáltalán nem jó.
Gondolj csak az ukránokra. Vagy a menekültekre. De előbbi esetén ez a háború még nekünk sem tett jót. Nézd meg az árakat. Meg a gazdaságot az anyag és alkatrészhiánnyal.
Persze vannak akik így is sokat profitálnak, mindenki más kárán.
Ahogy mi is ezt tesszük a játékban, mint iparmágnás.
Ellenben nagy komplex nélkül, mikor várnod kell a hajód legyártására ki tudja meddig, mert nem tudni, hogy mikor érkezik a pajzs komponens, már kevésbé tetszetős. Voltam így én is. Vagy veszem pajzs nélkül vagy szállítok magam neki.
Ha nem én gyártok minden alkatrészt, akkor megint csak gondban lennék. -
kisiku #6586 Tegnap, hosszú munka után, de meg lett a +20-as repu a VIG-gel...így megvan az összes jelenleg elérhető hajó (nincsenek sem modok, sem cheat,semmi) és minden modul.
Huhh, sokat kellett érte küzdenem, főleg, hogy -15-ről indultam...
Ellentétben egyesekkel (enyhe célzás Istvánra ) nekem nincs saját Xenon K-m és I-m, valamint nálam nem olyan aktívak Litany of Fury-ban a Xenonok, én ugyanis odacsaptam nekik.
Én a magam részéről beléptető űrállomásokat építettem a kritikus pontokra, így azóta béke honol a galaxisomban. Kivéve, hogy néhány faj nagyon ellenszenves a másikkal és folyamatosan ölik egymást, de ez engem nem zavar, ettől működik a gazdaság. -
Jóózsf István #6585 Azt tudom, hogy hol írtad, mert annyira még nem vagyok demens! Csak félig.
Olvasó szemüveg régóta kell, de az nem segít az egy méterre levő monitor bámulásakor. És nincs is rá szükség. Ellenben a figyelmetlenségemre jó lenne valami dzsudzsu! :-)
Ezennel bemutatom a határőrségem a rezervátumomnál. Tudom, hogy nem illik kérkedni olyan dolgokkal, amik nem teljesen tisztán vannak a játékban (Ez egy hiba volt valamikor. Már kijavították.) De akkor is: Nekem vannak Xenon hajóim, nektek meg nincsenek! MUUUUUUUHAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAH -
#6584 Lehet, hogy akartam már az előző képednél is kérdezni, hogy nem látod a pöttyöket?
De vagy elfelejtettem vagy azt hittem, hogy te látod, de másra gondolsz.
Az SR-nél írtam, hogy vak vagy :)))
Ezek szerint szemüveg kell már. -
Jóózsf István #6583 Albatrosz (1:32)
és Kyushu (02:07)
Amúgy a mentés 18 másodperc (Most. Nálam. 132 MB, 21.5 HUSZONEGY és FÉL millió sor! :-D) Emlékszem arra, amikor még csak kettő, meg négy volt! Nem is olyan rég.
A betöltés valahol 1:40 és 1:50 között van. -
Jóózsf István #6582 Titkon reméltem, de nem mertem hinni benne, hogy Van animáció is! (02:05-től)
Majd megnézem a többit is!
Jocó!
Ugye erre a 16 kockára gondoltál, amikor abban bíztunk, hogy nem megy 20 alá??? :-) (Mire a hsz.-t elküldtem már csak 13 volt!)
Persze ez a legnagyobb komplexem, amihez épp további 30 elemet készülök hozzáépíteni. Ugyanis ez a hulladék feldolgozás nélkül sem tudja ellátni EC-vel saját magát...
Ha nem csinálnak valamit ezzel az EC rátával, akkor az fogja letérdeltetni a játékot, hogy minden gyárra egy valag napelem kell!
Ez egy bemutató az autópilóta képességeiről (Collision Avoidance OFF) és az aszteroidák meglepetésszerű megjelenéséről. Jó persze így talán nem annyira meglepő, de amikor én először tapasztaltam, akkor sírva fakadtam!
És a Heraklész animáció (01:32)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.03.11. 16:15:16 -
Jóózsf István #6581 Megvannak a színek!
A kis pöttyök a szövegkonténerek végénél vagy sárgák, kékek, vagy narancssárgák, attól függően, hogy ömlesztett, vagy darabáru, esetleg gáznemű anyag mozog azon a vonalon. CSODÁLATOS!
És már az előző képen is voltak kék pöttyök, de mint Jocó felhívta rá valahol máshol a figyelmem! VAK (is) VAGYOK!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.03.11. 15:06:28 -
Jóózsf István #6580 Megírtam a hozzászólást tegnap este és nem küldtem el! :-)
Szóval a xenon cucc. Az egy EC-t termelő gyáregység. Benne van a listában. Semmit sem tettem érte. Vagy hiba, vagy valóban használhatjuk majd.
Ha bármennyit is emelkedett a kocka szám, az nem lépi át a lélektani határt. Tehát NULLA.
És valóban. Nekem is szimpatikusak az új CV-k!!! -
#6579 Email-ban is kaptuk, akik fel vagyunk iratkozva rá.
De jó volt így látni is.
Na, erre azt mondom, hogy ez egy látványos és jó frissítés lesz.
Az új grafikai engine-ből nekem nem tűnt fel semmi látványosabb.
Viszont az FPS-ed nem ment 20 alá a nagy állomásodnál. Az nem tudom, hogy mennyire jó. Ha dokkolásnál és utána is tartja, akkor javulás is lehet. Nálam simán 15, de arra nem emlékszem, hogy ilyen távolról, vagy csak már dokkoláshoz közelítve.
És ahogy nézem, nálad pont úgy harcolnak, mint nálam.
Az a Xenon erősítő mit csinál ott amúgy? -
#6578 A javítást nem is láttam, de jó, hogy írod.
Így már fel merem rakni. Persze így is lop, de legalább nem a villanyt. -
Jóózsf István #6577 Procit?
Jah. Gyorsan elolvastam a cikket. Igen az amelyik lop! a 18-as. De a prohardver oldalán az a cikk is kinn van, amiben van link a javításra. Én meg leszarom. -
#6576 Melyik driver van fenn neked?
A legújabbra még nem frissítettem, mert azt írják, hogy játékból kilépés után szereti pörgetni a procit az adatlopás miatt. -
Jóózsf István #6575 Én hülye meg töröm itt magam! -
Jóózsf István #6574 Csigázzalak benneteket? Egy az egyben átvedlettek a régi CV-im. Próbáltam őket összeterelni a bemutatóhoz, de az egyikük épp melózott. Az mekkora már, hogy az okos ekszpíriensz szüneteltette addig a felvételt, amíg a mentés zajlott és így olyan, mintha egy másodpercig mentene a játék! :-DDDD
Amúgy valahol 20 és 30 másodperc között lehet. De mivel azt gondoltam, hogy "A felvételen úgyis látszani fog!" Így nem mértem le!
Itt minek is van más színe?
Merthogy: "[Beta 5] Improved storage type colours in Logical Station Overview to match module design better." -
#6573 Új kinézetű építőhajók. Nagyon király! -
Jóózsf István #6572 Nnnna. Már el tudtam érni, hogy az előző bétát ki sem próbáltam. Ez már haladás! De mi felé?
A teljes közöny felé.
Version: 6.00 Beta 5
New Feature: [Beta 5] New Construction Vessel designs for Paranid, Teladi, Split and Terran factions. (hmmmm. Ezt meglesem!)
[Beta 5] Added Custom Gamestart Editor story states for Tides of Avarice stories.
[Beta 5] Added ship size information to encyclopedia.
[Beta 5] Added station construction menu help information when expanding HQ for storage relevant to research.
[Beta 5] Removed wares required for terraforming from missing resource section in Ship Configuration menu.
[Beta 5] Improved behavior of missile-armed fighters attacking stations or capital ships.
[Beta 5] Improved cohesion of travelling fleets in low attention.
[Beta 5] Improved storage type colours in Logical Station Overview to match module design better.
[Beta 5] Improved impact and muzzle sounds for various weapons.
[Beta 5] Improved reflections on cockpit glass. (..... MINT EGY FALAT KENYÉR!!!! Mondjuk én nem használok fülkét, de ezentúl meg végképp. Nekem nem kell a hülyegyerek ficsőr.)
[Beta 5] Fixed game not loading when selecting Yaki Characters in Custom Gamestart Editor (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed ships missing signal that Tide has changed to calm phase.
[Beta 5] Fixed excessive numbers of ships wanting to restock equipment at gamestart.
[Beta 5] Fixed basic connection modules having incorrect production costs.
[Beta 5] Fixed ships that cannot collect lockboxes repeatedly attempting to do so.
[Beta 5] Fixed ships refusing to attack disguised ships that were hostile when attack order was given.
[Beta 5] Fixed Revisit Known Stations not updating Space if Position changed such that it is no longer in Space.
[Beta 5] Fixed player being blamed for environmental damage in player-owned sectors.
[Beta 5] Fixed mining nodes on smaller asteroids hovering above surface (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed miners not using non-turret weapons against certain asteroids (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed subordinates assigned to Position Defence sometimes not resuming previous duties when assignment changes (new feature in 6.00).
[Beta 5] Fixed sometimes running into invisible wall briefly, immediately after teleporting to new ship.
[Beta 5] Fixed issues entering spacesuit from ship that is in relative movement to capital ship.
[Beta 5] Fixed sticky bullets continually adding impulse to hit object.
[Beta 5] Fixed incorrect direction of impulse added by bullet hits.
[Beta 5] Fixed laser towers sometimes slowly drifting away.
[Beta 5] Fixed pushing effect of anomalies being incorrect when approaching from certain angles.
[Beta 5] Fixed ships sometimes taking much longer to align when player not present due to rotating wrong way.
[Beta 5] Fixed ware exchange with player's personal ship failing if more than one item queued for exchange.
[Beta 5] Fixed ships exiting accelerators too far forward then turning around before continuing on path (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed player position after getting up from chair (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed landing gear opening and closing continuously inside dock areas (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed ships sometimes getting stuck with 50m/s speed limit (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed signal leaks generated by EMP bombs being unreliably placed (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed duplicate entries in Custom Gamestart Editor blueprint selection.
[Beta 5] Fixed hire and work somewhere else menus being available for spacesuits.
[Beta 5] Fixed mission targets being repeatedly highlighted under certain circumstances.
[Beta 5] Fixed missing consumables from details of currently edited ship in Ship Configuration menu under certain circumstances.
[Beta 5] Fixed minor issues with target monitor relation display (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed stretched checkbox in Ship Configuration menu settings (new feature in 6.00).
[Beta 5] Fixed sun shining through certain station modules (problem introduced in 6.00).
[Beta 5] Fixed Chthonios E (Mineral) ship ID not being shown correctly on hull.
[Beta 5] Fixed several causes of crashes.
-
#6570 Izé. Nem akartam írni igazán semmit.
Csak a telóról elküldött hsz-emet nem láttam a gépen.
Most meg nem engedi törölni ezt a hsz-t 10 perces időtúllépés miatt.
Volt vagy 10s a megjelenéstől a törlésig...
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.02.28. 21:09:12 -
#6570 Hogy ti mennyi mindent össze tudtok képzelegni!
Irigyellek benneteket! -
kisiku #6569 Én pont ezért hagytam meg a Xenonokat. Hagytam és adtam nekik plusz szektorokat, de be vannak zárva, mint egy rezervátumban. Egy helyen hagytam nyitva nekik a világot, ott lehet szórakozni. Tegnap is jött egy Ilonka, de megállította a beléptető :D
Egyébként tényleg tisztességesen kijavítják mindig a hibákat. Nem lehet hibamentesen dolgozni, még úgy sem, hogy rengeteg tesztelőjük lehet, akik minden apró hibára felhívják a figyelmüket. De ez a tisztességes hozzáállás, nem az egymásra mutogatás, nem az "elrontott tervezés" a "gyártási hiba" ,stb.
Csak azért itt egy olyan csapatról van szó, akiket azért folyamatosan fizetni kell és van egyetlen játékuk, amiből jön a bevétel. Már pedig nem két fillérért dolgoznak a fejlesztők. Nekik ugye nincs multiplayer, előfizetéses, stb rendszerük, így kénytelenek erre támaszkodni. Ez jó is, meg nem is.
Sok fejlesztőcég (meg a világon sok vállalat/brand) fejébe száll a dicsőség, amint elkezd a pénz jönni. Amikor ma egy Mercedes rozsdásodik...Mi van?! Ott azért fizetünk sokat mert nem kéne hogy olyan megtörténjen...de már régi, bevezetett világmárka, le lehet szarni a vevőket, úgyis lesz aki megveszi.
És itt az a jó, hogy tényleg van benne lélek is belerakva, nem csak látványos CGI és hypeolás. Ez érződik a zenén, hangulaton, összhatáson. -
mindero #6568 Olyan szimpatikus ez a Bernd. Lehet hogy tele van hibával a játék kiadáskor, de a szívük-lelkük benne van, és előbb-utóbb tökéletesre csiszolják.
Örülök hogy sikeres lett ez a játékuk. Minden "hibája" ellenére rendkívül tartalmas és (jelenleg) egyedülálló dolgot raktak össze. Tényleg sok ötletem nincs, hogy miket lehetne tovább fejleszteni az x5-ben. A grafika tökéletes (lesz), jó a térkép, a hajók, a felszerelések, a moddolási lehetőségek, lenyűgözőek a méretek (ahogy sétálsz a hajógyáradban és épülnek a hajók körülötted)- a jó történet meg csak engem érdekel úgy látszik, az sose lesz. A bolygóra szállás nekem egyáltalán nem hiányzik, tök bénán szokott általában elsülni. Szóval a finomhangoláson túl tényleg nincs ötletem. Remélem még sokáig csiszolgatják ezt az x4-et.
Már csak egy dolgot bánok, hogy mire kijön ez a 6.0 nem marad faj akivel lehetne háborúzni. Xenonok nálam eltűntek, egyedül antigonéval állok hadban, de már ők se nagyon pattognak (ki akarták lőni a szemetek a yakikat, így kénytelen voltam háborúba kezdeni velük). De max újrakezdem vro-val.