2461
-
#260 Annyi meg, hogy van empire modosito is evadere, volt, hogy +20%ot szedtrm ossze meg minden elott a hajokra. ;) -
#259 A fegyvereknel az accuracy a csaszar, szorosan mogotte a dps-el. Accuracyt tudod novelni spaceport modulokkal, admiralissal. Innentol hiaba a torpedok 100 accja, a vgjatekban a lezerfegyverek a nagyobb dps es armor pen miatt rajuk vernek, meg ugy is, hogy elotte a shieldet le kell bontanod kinetikus fegyo dps-evel.
Viszont ha nem 100% az acc, akkor bejon a evade is a szamitasba. A hajok az ellenseggel tortrno harcok soran meatshieldnek hasznaljak a kisebb hajokat, azaz elobb corvettek hullanak a destroyerekkel, majd a nagyobb hajok. Igy celszeru evadere es 100accra, meg point defense (pd)re konfigolt corvetteket es destroyereket tartani, az elejen missilekkal, kesobb meg laser meg kin fegyokkal. A nagyobb hajoknak is hasonlo a felallas, annyi, hogy a nagyobb fegyok tavolabbra lonek, ez passziv vedelem, viszont a nagyobb fegyok nehezebben is talaljak el az aprobb celpontokat. Vadasz-korvett-rombolo-cirkalo-bb sorrendben pl egy large weapon eseteben nivekedik a talalati arany. En emiatt nem rakok mediumnal nagyobb fegyokat, ha nem muszaj, a hajokra.
Es ezek miatt en kb 1:2:5:9 aranyt igyekszem tartani a flottaban, bar nem szokott sikerulni. Es ebbol a 9bol mondjuk 6 laser corvette, 2 kin+pd, 1 meg full torp a vegere. Dest is hasonlo, cruisernel laser van, meg fighter strike craft(sc) van kinnel, meg bomber sc+pd, bbnel meg bejon a command hajo, ami az ellnt hindereli kemenyen, hogy ne menekuljon el, plusz ide jonnek a bomber sc, es persze laser bb,
Es ezeket mind egyesevel kell upgradelni. ;) -
phylemon #258 Az utólagos terraformálással vigyázni kell mert azonnal nullára esik a morál és nekilátnak migrálni a popok. -
lammaer #257 A reddit népe szerint a corvettek azért jobbak a nagy hajóknál mert magas az evasionjük. Szóval elméletileg vegyes flottákat érdemes építeni, még akkor is amikor már van battleshiped. Erre persze volt ellen hozzászólás is, volt aki írta hogy ő battleship only flottákkal gyalulgatta a gépet.
Mit mond az SG népe? Amikor már elérhetőek a nagyobb hajók érdemes még a kicsikkel foglalkozni? -
sata75 #256 Khm... pedig van tapasztalom... de télleg...:)) -
#255 A régi stratégiai módszer... Ctrl+0-9, és bal alul látni fogod, ha kirakja. :)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.17. 07:00:23 -
sata75 #254 "Szektor: Fontos, hogy a szektorba rakott bolygók űrkikötőit berakd gyorsgombokra, különben frusztráló lesz mindig kikeresgélni őket. :)"
Ezt, hogy? Vannak gyorsgombok? Bocs a láma kérdésért de én még nem találtam meg...:(
Mellesleg többször írhatnál ilyan wall of texteket, mindíg tanul belőle az ember, vagy valami más faj...:)
-
sata75 #253 "Corvettes are too good" ?? Ezt azért annyira nem tapasztaltam. Lehet, hogy a végjátékban már full kifejlesztve túl erősek lettek? -
#252 Vegyesen válaszolva:
Nyersanyagból a mineral a legfontosabb az elején, de úgy, hogy közben ne nagyon legyél negatívban energiából (Energy Credit, EC) sem. Mire megnyílnak a tile kiszedő cuccok, addigra viszont kelleni fog az energia is, de +10-20nál több nem nagyon fog kelleni... Eddigre én már +50-es minerallal szoktam menni.
A játék közepe felé próbálom tartani az EC-t, a mineralt meg feltolni 100-200 környékére, ez a szektorokkal elég nehéz. :)
A játék vége fele, amikor már 150-200+-os hajóanyagod van, addigra meg úgyis negatívban lesz mindig az EC. Használd okosan veled NEM ellenkező beállítottságú fajokon a 3 embassydat, és cserélj havi 5-15 mineralt 1000-2000 EC-re, azzal ki fogsz tartani. Ha elfogy, és nincs a kedvenc beszerzési pontodon (azaz népednél), akkor rotáld őket. Külön öröm, ha ez a faj jó hajóanyaggal rendelkezik (100-150-es naval értéknél Equivalensek vagytok, én legalábbis ezután szoktam hirtelen felduzzadni 250-re. :)), mert akkor mehet is vele a szövi, ehhez olyan +140 opinion kell.
Ha megvan az Alliance (de van, akivel anélkül is, meg kell nézni a Trade ablak -+-os részén felugró szöveget mindig), akkor mehet a Research Aggrement, és minden szép és jó lesz a játék végi krízisig (amiből 3 féle van perpill).
Innentől már csak imádkozni kell, hogy ne a kib.szott zerg horda jöjjön, mert az bugos, és nem lehet tőlük visszafoglalni a bolygókat perpillanat. Így a játékot sem nagyon lehet befejezni. Kis tanácsként 20-25k körüli saját +10-15k körüli szövi flottával simán legyűrhető mindenki, legyen szó ősi fajról (akik egyébként nem gyártanak, tehát a flottáik fogyócikkek), vagy krízis ellenfélről. (Mert egyesével küldik a flottáikat)
A szárazföldi harc nagyon egyszerű, van 2 fajta alapegységed, ehhez gyárthatsz még vagy 4-5 félét research után, mindegyiknek más a támadóértéke. Legyártod a bolygódon, embarkolod, odamész, landing, és vagy nyersz, vagy vesztesz. Célszerű előtte a bolygó fortificationjét Orbital Bombardmenttel levinni 0-ra, és akkor gyengébbek a bent lévő csapatok.
Influence: Bolygón lévő Edictekből nincsen érdekes, ráadásul drágák is. Amire érdemes elkölteni, az a The Grand Fleet, ami elég borsos, de +30%-al növeli a flottád méretét. Nálam végjátékban mindig aktív. Volt, hogy bedobott mellé egy +30%-os uralkodót is, nagyon baba volt. :) Az elején érdemes a Social Research-et adót bekapcsolni, és gyorsabban készen lesz a Colony Ship. Egyébként Leaderek, Outpostok (bár ezek egy idő után inkább stratégiai komponensek megszerzéséhez kellenek majd).
Food: A bolygón úgy rakd le a főépületet, hogy ~18 lakosig 2, felett 3 farm fog kelleni, hogy kimaxold a bolygó lakosságát. Mivel a főépület ad szomszéd bónuszt a farmokra, ezért kell a farmokat mellé rakni. Ez sokkal nagyobb bónusz lesz, mint a +1 - +2 bónusz a "terepen", szóval nem kell arra figyelni (max az első 5 lakos erejéig érdemes ilyennel szórakozni. Én úgy szoktam, hogy főépület mellé 2 farm, plusz 1 valahová a mezőkre egy foodos bónuszra, majd a foodosat lebontom, amikor már csak 2-3 lakos kell. Addigra beépítem az egész bolygót, és mehet szektorba is akár.
Itt jegyzem meg, hogy nem nagyon érdemes a bolygókat vegyíteni, vagy dedikált EC, vagy dedikált mineral bolygók szoktak nálam lenni. Az első pár bolygónál még a research helyeket is ki szoktam hagyni, az elején úgyis inkább máshonnan jön a nagyobb %-ban a research (fekete lyuk 90 mineralért 4-6 physics research, valaki? :))
Happy: Nem volt nekem sem gondom vele, a maximumát a Hability határozza meg, de ez kitolható ezzel-azzal, meg elvileg van terraformálás is. Még sosem használtam. :)
Szektor: Fontos, hogy a szektorba rakott bolygók űrkikötőit berakd gyorsgombokra, különben frusztráló lesz mindig kikeresgélni őket. :)
Mindenhol kell építeni amúgy űrkikötőt, mert ez növeli a naval capacityt. Meg a fejlesztések. Meg a vezetői képességek.
Kutatás: Érdemes az elején rámenni egyfajta fegyverre, és azt húzni. Mivel az űrszörnyeknek nincsen pajzsa, én mindig a rakétákra megyek rá (pontosabban annak a 2. tierjére, a torpedőkra, amik skippelik a pajzsot :D), elfogadható dps a pontossághoz képest (100%, a lézereknek-kinetikusoknak csak 82%, szóval dps-ben még mindig a többi fegyver előtt leszel. Aztán majd Cruiserek megjelenésével el lehet menni a lézerfegyverek (Tier 2), meg a 2. tierű kinetikus fegyverek, és a point defense fegyverek irányába. Űrcsatában nézni kell elvileg, hogy az ellen milyen fegyverekkel visz be sok dmg-et, és fel lehet készülni ellene. Gyakorlatilag ha jól mixeled a flottádat, felesleges, mert töredék dmg-et visz be az ellen hozzád képest. Előbb volt 25k (én) vs 20k (swarm) flotta ellen, 17k-val élte túl az én flottám, a swarm meg megpurcant.
Kinetikus fegyver: gyorsan bontja a pajzsot; lézer: skippeli az armort; point defense: véd a rakétáktól; rakéták: skippelik a pajzsot, kis hp-jú hajók ellen jó, mert dps-ben nem az igazi már a végén.
Limitek: Ha nincs elég EC-d, akkor büntetést kapsz a mineral termelésre. Colony limit átlépésénél szintén büntit kapsz mindenre, 10%/kolónia arányban kb.
A alien pethez majd jön egy alien zoo, amibe berakhatod őket +15% happyért. De célszerűbb eltradelni más fajokkal, 10 évi tradera kapsz olyan 8-900 EC-t is akár.
Nagyjából ennyi. Bocsi, a kérdések közben elkalandoztam, nem mindenhol lett konzisztens. :D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.17. 01:29:00 -
#251 Azt a 3-5 évet muszáj megvárni az elején a colony shipre, egyébként is. Meg az elején nem érdemes, csak a szörnyeket kikutatni, majd a másik civ megcsinálja neked, te meg addig is surveyeled a rendszereket. :)
A Titán az a 6 db lény lenne a bolygókon, elszórva a galaxisban? :) -
#250 Na, egy bug.
A játék LEGelején, amikor felfedezéskor elkezdi bedobálni az alfa-béta-gamma űrlényeket, a Situ log-ból ugye lehet őket kutatni. Ez valahogy úgy hivatott működni, hogy bár a Soc. Research ekkor áll, de a pontok eltárolódnak, és az űrlény kikutatása után - felhasználva a tárolt pontokat - előreugrik és folytatódik a rendes kutatás, ami először a Colony Ship szokott lenni.
Viszont... 1 hónap tárolás után a tárolt Social Research pontok látszólag elvesznek, ergo csak egy havi pontot kapsz vissza. És ez, ha kikutatod az összes hirtelen felfedezett űrlényt, akár évekkel lelassítja a kolonizálás kifejlesztését (vagy bármi is az első Soc fejlesztésed).
Tapasztalta ezt valaki ? -
phylemon #249 Hát gép az kell hozzá valóban. Hiába a 16 giga ram meg hogy ssd-re telepítettem, így 200 év elteltével már erősen belassult (a processzorom viszont elég régi). A galaxisom 1000 csillagból áll, fel van már fedezve a 70%-a. Van vagy 30 bolygóm szektorokban és van egy csomó kisebb nagyobb birodalom a térképen. Eddig full békés mindenki, én aláztam egy kis birodalmat a strategic resources miatt. Gondolom ha lezárul a terjeszkedés akkor jönne majd a gyilok. Tér viszont van még a terjeszkedésre. De mire ez elfogy addigra játszhatatlanra fog lassulni sajnos... :(
Az alien pet segítségével tudsz építeni egy olyan épületet a bolygón ami megdobja a happinesst. Ha jól emlékszem. -
juhaszvik #248 az egyik kolonizált bolygómon vannak titánok, de még nem researchöltem őket. kevés a social pontom, és mindig találok valami hasznosat, amit fejleszteni kell... -
#247 Dev Diary 33
Eszerint lesz egy kisebb kozmetikai, AI és bugfix patch május végén "Clarke" fedőnéven, majd június végén "Asimov" fedőnéven egy komolyabb fejlesztés, illetve "Heinlein" kódnéven néhány jövőbeni esetleges terv, amik nem ígéretek, így időhöz sem kötik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Clarke - május vége
- Fixes to the Ethic Divergence and Convergence issues. Currently, Pops tend to get more and more neutral (they lose Ethics, but rarely gain new ones.)
- The End of Combat Summary. This screen looks bad and also doesn’t tell you what you need to know in order to revise your ship designs, etc.
- Sector Management GUI: There are many issues with this, and we will try to get most of them fixed.
- Diplomacy GUI issues. This includes the Diplomatic Pop-Ups when other empires contact you, but also more and better looking Notifications, and more informative tooltips on wars, etc.
- AI improvements: Notably the Sector AI, but also plenty of other things. This kind of work is never "finished"...
- Myriads of bug fixes and smaller GUI improvements.
- Late game crises bugs. There were some nasty bugs in there, blocking certain subplots and various surprising developments.
- EDIT: Remaining Performance Issues. We know about them; they might even be hotfixed before Clarke.
- EDIT: Corvettes are too good.
Asimov - június vége
- Border Access Revision: Borders are now open to your ships by default, although empires can choose to Close their borders for another empire (lowering your relations, of course.)
- Tributaries: New diplomatic status and corresponding war goals.
- Joint Declarations of War: You can ask other empires to join you for a temporary alliance in a war against a specific target.
- Defensive Pacts.
- Harder to form and maintain proper Alliances.
- More war goals: Humiliate, Open Borders, Make Tributary, etc.
- Emancipation Faction. We had to cut this one at the last minute. Needs redesign.
- Diplomatic Map Mode. Much requested!
- Diplomatic Incidents: This is a whole class of new scripted events that causes more interaction with the other empires.
Heinlein - tervek
- Sector and Faction Politics: We are working on a design for this. I always wanted to make Factions more closely tied to Sectors, for example...
- Federation and Alliance Politics: As a player, you need more ways of interacting with the other members, push your will through, and get elected, etc.
- Giving Directions to Allies and Subject States.
- Strategic Resource Overhaul: You should need these and search for them far and wide. They should be extremely important.
- Battleship Class Weapons. Some Battleship front sections will be repurposed for an XL size weapon slot. There are currently four ship sizes but only three sizes to weapons, creating an imbalance. Also, Battleships should have fewer small weapon slots and have to rely on screens of smaller ships.
- Fleet Combat Mechanics: Formations and/or more complex ship behavior is needed.
- Mid-game scripted content: Guarded “treasures”, mid-game crises, colony events, etc.
- Living Solar Systems: Little civilian ships moving around, etc.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.05.16. 23:06:22 -
juhaszvik #246 remek game, a paradox megint csinált valami jó dolgot, aminek én személy szerint nem tudok maradéktalanul örülni. ugyanaz a bajom, mint a ck2-vel, nevezetesen gyenge a proci a gépemben, és kb. 12 óra játék alatt haladtam 40 évet. ha van valakinek valamilyen ötlete, hogy mit lehetne csinálni, azt szívesen meghallgatnám. a nyilvánvaló (gépcsere) karácsonyra van betervezve.
ebből is következik, hogy csak a játék elejével kapcsolatban vannak tapasztalataim, és kérdéseim.
nyersanyag gazdálkodás: azt logikáztam ki, hogy az energyből nem érdemes nagyon pozitív mérlegre törekedni, mivel nem projektek (egyszeri kiadások) használják, hanem folyamatosan fogyasztják. ezzel szemben a mineralsból megéri minél hamarabb minél többet túltermelni, én harminc év alatt odajutottam, hogy +50-es mérleggel mindig megtudtam építeni, amit akartam (2 construction ship, 5 colony).
influence: én eddig javarészt arra használtam, hogy leadereket vegyek, edictek hasznosságát még nem tapasztaltam ki. ami sokat visz, azok a frontier outpostok, de a terjeszkedéshez kiválóak. ha talál valami jó kis csillaghalmazt az ember, akkor érdemes megfontolni. a másik költséges biznisz az alliance. eddig sok előnyét nem láttam. jelen pillanatban épp a szövetségesem megtámadott egy másik empire-t, én meg belementem, és most ott tartunk, hogy a két gyengécske flottámat ő kísérgetni, mert folyamatosan engem zaklat az ellenség (a flottám csak hozzájuk képest gyenge, amúgy kimaxoltam, amit a naval capacity és a technológia engedett).
food: 5 kolóniám van, eddig nem volt gond az etetéssel, egy esetet kivéve, amikor uplifteltem az egyik bolygó őslakos növénylényeit. hirtelen sok szájat kellett etetnem és kitört az éhezés.
happy: eddig nem volt gondom vele, gyanítom ez ott lehet probléma, ahol alacsony a habitabilty a bolygón. vagy a slavery miatt? azzal sem volt még dolgom.
research erőforrások: itt gondolom az a fontos, hogy minél hamarabb minél többet termeljünk.
R+D: nem sok tapasztalatom van. van egy kártya, amin valamilyen alien pet-eket lehet fejleszteni, de még nem próbáltam ki. ellenben robotokat már igen, de még nem találtam meg az opciót, amivel gyártani is tudnám őket, így ez még homályos. a rear kártyák nekem nem mindig tűntek hasznosnak, ellenben a spéci nyersanyagok annál inkább.
űrharc: eddig főként monstereket csapkodtam le, illetve voltak renegátok, akiket küldetésláncban kellett lenyomni, de háborúba még csak most keveredtem, és eddig nem tetszik :) az ellenfelet mindig úgy választom, hogy a military power meghaladja az ellent, de gondolom technológiafüggő, hogy mennyire van erre szükség.
szárazföldi harc: zéró tapasztalat. remélem jó móka lesz.
terjeszkedés: a tutorial feldobta, hogy csináljak szektort, de még nem vitt rá a lélek, hogy kipróbáljam, illetve már láttam egy olyan kártyát, amivel majd federationt lehet alapítani, arra is kíváncsi leszek.
leaderek: nálam a fontossági sorrend "kutató > katona > kormányzó", így a leader limit miatt nem minden bolygóra jut főnök. dilemma is nálam, hogy mi a fontosabb: a kiépített bolygónak legyen jó kormányzója, vagy amelyik igényli a fejlődést.
ami bosszant, amikor elnökválasztás (igen az alap emberi fajjal játszom) során a sokcsillagos kutatómból lesz a boss, és rakhatok a helyére egy kétcsillagos senkit.
na és akkor a kérdések:
1. eddigiekkel kapcsolatban észrevétel?
2. van dátum limit? (nem mintha mostanában érném el)
3. naval capacity csak fejlesztéssel növelhető?
4. van javaslatotok (tapasztalatotok), hogy milyen fajt érdemes választani, ha full békésen, vagy épp fordítva, vérengzősen akar játszani az ember?
5. mi van, ha átlépem a limiteket? a navalt már megtettem, és mintha valami fogyasztás növekedésről sírt volna. mi van ha a colony limitet lépem át?
+1. de tényleg, mik azok az alien petek?
-
#245 Egyébként ki találkozott már a titánokkal és a "virágcseréppel" (ceramic pot)? :) -
#244 Én találtam már két olyat is, amelyek pre-space age-ben voltak (saját kezdetleges űrbázissal). Az egyik a mai játékomban fejlődött ki a birodalmam szélén, már lehet velük beszélgetni és rendes népként jelenik meg a listában is. Továbbmenni nem tudnak, mert mindenütt én vagyok körülöttük, még a rendszerük egy másik bolygóján is. -
dunee #243 Tudomásom szerint a billentyűzet kiosztást nem lehet megváltoztatni. A szövegfájlokba a konkrét betűk vannak beírva (pl. E vagy M a térképhez), nem pedig változók. Ha lenne lehetőség ezek átütésére, a program akkor is a szövegfájlok szerinti billetyűt írja ki a képernyőre, mert az van a szövegbe beírva. -
ACi000 #242 Social kutatásnál van olyan hogy elkérheted a határnövelő outpostjait( ennek csak akkor van értelme ha az adja a befolyási övezetet a kérdéses rendszerekre, nem a lakott bolygói) -
wednes #241 Wargoalnak csak az ellenség által lakott rendszereket lehet beadni (most a vazallon meg a felszabadításon kívül)?
Vagy valami határ nem jó nálam?
Kell a fenének a sivár bolygóik a sivár lakosaikkal, én a határ mentén fekvő (lakatlan) csillagrendszereket akarom elszedni, hogy ott is kitermelést folytassak majd. De erre a mögöttük lévő lakott világokra vannak wargoalok.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.16. 19:31:33 -
sata75 #240 Még egy kérdés az 1000-ből:)
a billentyűzetkiosztást nem lehet változtatni valahogy? Mit tudom én, mondjuk iniből vagy erőszakosabban csavarhúzóval? -
#239 :)
Klikk -
#238 Fú, de mákker vagy, én még nem találtam industrial age-nél jobban álló fajt civ-et. :) -
silverchain #237 Nana, az obserevation post 3 bio research-ot ad, szóval elég jó, ha erőszakos megfigyelést választod, akkor 6-ot:) Én most elkezdtem a beszivárgásat egy atomtehcnikát meghaladott fajhoz, túljutottam az első fázion, a nemzeteik vezetőit már kicseréltem az én fajom alakváltóira, most kezdődik a népesség lassú átalakítása:D -
#236 Ha az a típus, akkor igen. Gondolom nem bombázókról van szó. :) -
Marinecorps #235 A nagyon primitív lényeket nem lehet observation postról tanulmányozni, logikusan nem sok mindent lehet tőlük tanulni. Ha kolonizálod a bolygót akkor választhatsz: 1. békén hagyod őket, és az általuk lakott részekre nem építhetsz, 2. rezervátumokba zárod őket és akkor kevesebb kockát fognak elfoglalni a bolygón, 3. rabszolgát csinálsz belőlük.
Nekem is lenne egy kérdésem (észrevételem?): a nagyobb hajókra tettem vadészgépeket akik a hajó körül keringve az ellenség torpedóit is lelőtték. Most akkor helyettesítik a point defense-t? -
sata75 #234 Nem lehet observation postot építenem oda. Sereg is van abolygón de nem változott semmi.
Ez olyan mint ami blokkolja az építkezést csak nem tudom még eltakarítani. De 40 év alatt nem adta fel a lehetőséget, hogy kikutassam:( -
#233 Vannak komplett naprendszerek is, ahol semmit sem találsz, van ez így. :) Később, ha valamelyik special resource-ot felfedezed, esetleg lehet esélye, hogy valamelyik ilyen rendszerben felbukkan, de nem sok. A komplett naprendszerek számítanak egyben inkább, nem az egyes bolygók.
#230: Idővel lesznek különféle event-ek rájuk, pl. összébb húzódni (csökken a hasznos tile-ok száma) és figyelni őket (social research-öt ad), vagy rezervátumokba telepíteni, stb.. Az Uplift tech után lesz lehetőség bizonyos esetekben fejleszteni rajtuk. -
phylemon #232 Az is lehetőség hogy elzavarod őket vagy kiirtod, de ahhoz stimmelnie kell a politikai rendszerednek. -
phylemon #231 Építesz köré egy observation postot és ott kiválasztod az enlighten opciót és jó hosszú idő mulva civilizált népként fog megjelenni mint a vazallusod. Én kipróbáltam hogy mi van akkor ha lepakolok pár katonai egységet. Leesett a moráljuk durván, azt írta hogy a nép stellar shock-ot szenvedett el... :) Viszont a bolygó az enyém lett. -
sata75 #230 Tesztelés céljából rátelepültem egy bolygóra amin már élt egy kőkorban lévő nép. Azt hittem majd jól integrálom őket vagy csak simán elzavarom a francba de nem találok egyikre sem opciót? Van ilyen? Vagy ki kell fejleszteni valamit?
kép
Utoljára szerkesztette: sata75, 2016.05.16. 13:34:05 -
kalif #229 Sziasztok ! Ma találtam erre a játékra, ezért lenne pár kérdésem a multival kapcsolatban. Pontosan hogyan kell a multit elképzelni , ha ketten játszanánk egymás ellen ? Ha jól sejtem egy játék eltart egy ideig.Vannak-e módozatok ? Köszönöm.
-
Party Hard #228 Na belekezdünk ebbe az univerzumban is. Van 1000 nyi kérdésem de kezdjük talán ezzel.
Fedezem fel a világegyetemet. Vannak bolygók amin semmit sem találok. Ez normális? Mármint egy egész bolygón semmit sem talál?
Később a fejlődés során azért ez változik? Vagy ha nem Ismerek valami modot vagy beállítás amivel minden bolygó használható valamire? -
#227 Húúú, kb 2 óra játékba tellett megtalálni (most, meg hozzáadva az eddigieket), hogy hol tudom a háború kezdése UTÁN megnézni a wargoalokat. De megvan! :D:D:D
Azért kérdezem, mert van olyan wargoal, hogy "Abandon planet"... Ebben az esetben megszűnik a kolónia az adott bolygón az adott fajnak. És van a Cede planet, amely esetén ugye tiéd lesz az adott bolygó. Nem mindegy! :D
Most épp egy olyan ősi civvel harcolok, ami abandon planeteket akar... Csak baszik elfoglalni a bolygóimat. :P -
silverchain #226 Nincs negatív hatása, de vigyázz, hogy ne költözzön a két határvonal közé senki, mert később lesz belőle bonyodalmad, ha nem szövetséges:) Idővel és jó influence-el összenőnek a határaid. -
sata75 #225 tudtommal nincs, a para ott kezdődik ha elvágják a 2 kolóniát egymástól, "beköltözik" oda valaki és nem tudsz közötte közlekedni. de a nyersanyagtermelésed akkor is megmarad -
Malarki #224 Annak van valami negatív hatása ha két területem nincs összeköttetésben egymással? Vagyis pl olyan bolygót kolonizálok ami kívül van a hatótávomon és a két vörös paca nem ér össze. Remélem érthető :D -
Renegade #223 a birodalom is eltűnt :)
egy bolygóért ment a játék, miután elfogadta, eltűnt a birodalom, összesen 3 pop maradt az adott fajból, akik már hozzám tartoztak. -
#222 Jaaa, azt hittem, hogy a birodalom tűnt el, nem a lakói. :) És mik voltak a War Goalok?
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.16. 11:26:00 -
Renegade #221 na de miért követett el öngyilkosságot a faj?
a szülőbolygójukról is eltűntek (flották, popok, épületek, űrbányák, minden) :)