2461
  • TKutya
    Szimplán csak p*cs vagyok... nem volt a hajóépítő menüben transport ship és ezért tűntek el... fura azért
  • TKutya
    A legújabb ami így 240 év lepörgetése után jött elő... amikor a földi seregeket embarkolom megjelennek mint hadihajó és azonnal el is tűnnek, se a bolygón nincsenek, se a listában, de meg sem jelennek mint hajók)mm hiába megyek a bolygó mellé nem parkolnak ott)... ha most emiatt újra kell kezdenem, lehet inkább feladom a játékot... :D
  • sata75
    Vagy ha már eleve szektorban van és ott indítasz egy gyártást. Érdekes módon a harci egységek megjelennek de a civilek nem.
  • Maala
    Nekem ilyen proplémám sosem volt. :-o

Szóval azt mondod, hogy akkor történik ilyesmi, ha elindítasz egy civil hajó "képzést", és utána rakod be a rendszert a szpécporttal együtt egy szektorba?
  • sata75
    Ha kolonizácoiós hajót építesz az sem látsziik a menüben...
    Egyszer keményen beleálltam, mire rájöttem, hogy 1. miért nics meg a kolonista hajó? 2. miért vagyok deficitben?
    Kis keresgélés után találtam 5 kolonizációs hajót...
  • Maala
    Ah, értem, ott tényleg csak a valóban irányított "dolgok" vannak. :)

Volt, hogy egy szektor épített egy Construction Ship-et, és az sem volt ott. :( De manuálisan tudtam neki parancsot adni, szóval "it's something"! :)

(Vagy lehet, én adtam nekik véletlenül, a fene sem tudja, a lényeg, hogy kék volt, az én birodalmam nevével és címerével)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.20. 11:32:30
  • lammaer
    De :)
  • sata75
    nem az a jobb oldali menü ahol a bolygók , seregek stb van felsorolva?
  • Maala
    Mi az az outliner? Láttam a patch notesban is, de fogalmam sincs, mi az. :D
  • TKutya
    Kösz rájöttem, hogy valószínűleg a szektorok miatt nem látszik a primitív fajok listája. (gondolom azokat sem tudod kezelni ha benne vannak a szektorban)
  • phylemon
    Az outlinert lehet görgetni lefele default. Nálam legalábbis.
  • TKutya
    Sziasztok megint :D

Újabb 2 kérdés .

Találkozott e valaki olyan hibával hogy az outlineren csak 4 ablak látszik a többi nem akar. (marha zavaró hogy nem látom a vizsgált fajokat pl, ofc próbáltam ki be kapcsolni optionsbe)

Próbálok csatlakozni egy bagázs szövetségéhez de hiába próbálok mindenféle jókat tenni velük csak nem akar sikerülni. (kaptak non-agressziv izét, independent cuccot és egy halom tradet ingyé, eleinte lenyomtam a negativot -8 ig, de mikor a tradek lejértak bér mit csinálok fixen -20 marad. Ha valaki keni ezt a diplóst részt segítsen pls. (vagy ha tud valaki egy normális leíréshoz linket azt is megköszönöm.)

ty
    Utoljára szerkesztette: TKutya, 2016.05.19. 20:59:16
  • TokraFan
  • Maala
    Persze, ha valaki a szöviből hadat üzen a másik szövi tagjának, akkor mindenki mindenkit gangbangel és bukkakkezik. Ez így törvényszerű, ez a Stellaris Swinger Club. SSC a rövidítése. :)
  • TokraFan
    De, legalább 4faj volt tagja a szövetségnek, de nem közülük támadtak meg. Akkor ezek szerint, egy kisebb fajt támadhatott be az alliance-ból valaki, így már engem is támadhatott külön hadüzenet nélkül? Jobban kell figyelnem erre, azt hiszem. :-)
    Viszont jól vizsgáztak a military platformok! Nem volt ugyan esélyük, de feltartották az ellent amíg odaküldtem a flottát.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.19. 17:51:15
  • Maala
    Nem voltál véletlenül Alliance-ben valakivel? Mert úgy simán beleugrathattak egy háborúba... Én ezért nem szeretek a saját flottámnál gyengébbekkel szöviben lenni, mert az úgy elég szopó tud lenni...
  • Maala
    "10 évig szabad áthaladás a hajóinknak a rendszerein, Spaceportjait használhatjuk, kutathatunk a területükön stb."

Ez lenne a Vassal, részben. :P
  • TokraFan
    Nem emlékszem, hogy kaptam volna hadüzenetet ebben az egy esetben pont emiatt volt furcsa. De azért nem zárom ki a lehetőségét, hogy csak én nem vettem észre valamit...
  • wednes
    Van hadüzenet nélküli támadás?
  • TokraFan
    Na ezzel én is találkoztam már. Egy nevenincs apró faj szép csendben felfejlődött, nem is figyeltem rá mert nem volt tényező. Volt nagykövetségünk és relatíve jó viszonyban álltunk, aztán egyszercsak fogta magát, és minden előzetes hadüzenet nélkül megtámadta a boreder menti outpostomat, egy 12k-s flottával, amit így hirtelen nem is tudom honnan szedett össze...
  • wednes
    Oyanok bekavarhatnak, hogy be- és kilépnek frankcióból tagok és olyanokkal hadba kerülsz, akivel előtte harcoltál. De eddig a részig nem jutottam el. :)

Ez a wargoalos rendszer annyira nem jön be, remélem bővítik majd. Hogy csak elkel érni egy adot pontot és puff győzelem/vereség és béke.
    Jobban bejön az EUIV-es egyezkedéses felállás, mikor a háború állása szerint mehet az alkudozás a követelésekről. Lehet nem is az eredeti követeléseidet kényszeríted ki, hanem mást (akár többet is). Lehetne sokmindenről alkudozni vagy kikényszeríteni. Jóvátétel, nyersanyagok, techek megszerzése (modjuk ezt korlátozva), 10 évig szabad áthaladás a hajóinknak a rendszerein, Spaceportjait használhatjuk, kutathatunk a területükön stb.
  • kalif
    Kösz a választ, így már tiszta.Egyébként ha jól láttam, felrúgni sem lehet a békét. Viszont azt nem értem, hogy más hogy tudott megtámadni, ha nem declarált háborút előtte ? Érdekes vagy véletlen, hogy akit én támadtam frakciót és akivel 10 évig meg nem támadási szerződésünk volt egy másik majdnem ugyanolyan névvel, de talán valamilyen alfrakcióval támadott engem.Ez hogy lehet ?
  • wednes
    A békeszerződés tartalmaz 10 év megnemtámadási garanciát. Összes paradox játékban így van. Ne zabáld fel olyan könnyen a világot. Itt pontosan nem tudom, hogy működik a mechanikája. De itt még viszonylag fapados a béke és követelés rendszer (csak területeket követelhetsz, vagy vazallussá tétel, vagy felszabadítás). Legalábbis úgy tűnik. Semmiféle egyéb jóvátétel és feltétel kikényszerítése.

Más játékokba (EUIV stb) is megvan ez a rendszer. Attól még ott támadhatsz 10 éven belül, de egy "breaking a truce" bűntetést, ami miatt garantáltan nem éri meg ezt csinálni.

El tudom képzelni, hogy később bővíti a paradox ezt a részét is a játéknak. De a béke megszegése valúszínű akkor sem lesz kifizetődő.

Az is megszabott, hogy egyszerre mennyi területet kebelezhetsz be. 100 fölé nem mehetsz. Az a taktika, hogy addig falazotol másból. Ha túl nagy területet nyelsz le az lehet úgyis megfeküdné a birodalmad gyomrát, mert folyamazos lázadások törnének ki.

szerk: EUIV-be mondjuk úgy szoktam kijátszani a békét, hogy olyat támadok meg, akivel szövetségben van az adott ország. És ha belép a háborúba, akkor őket támadom, mert ez nem számít a béke megszegésének, mert nem ők voltak az eredeti célpontok.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.19. 11:11:41
  • Renegade
    ez paradox sztenderd, meg kell szokni :)
  • TKutya
    Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne szektorokkal kapcsolatban, ha egy szektoromat beállítottam kutatásra akkor miért csak az engeeneringet tolják mint a gép, mikor már mind a három fejleszthető lenne bőven 2-3 szintre? (nekem is az a megoldás maradt, hogy egy bolygó kivesz átoperál fizikára aztán visszarak szektorba). 2380körül járok és 260az engim de csak 140 a mási kettő.
  • sata75
    Oké, hogy így van, de ha nekem van kapoacitásom legyakni a fél világűrt akkor miért ne tehessem meg?
    Vagy, oké legyen 10 év de akkor meg nehogy már csak 100 warscore pontig tudjak
    válogatni a bolygók között, ami gyakorlatilag 3-4 bolygó.
    Vagy ez a 100 pont ez késöbb kitolható? Nagy csatákat még nem vívtam...

Utoljára szerkesztette: sata75, 2016.05.19. 10:12:31
  • Maala
    Teljesítettétek a háború feltételeit, ez van. 10 év múlva majd újra megtámadhatod. Ez minden hasonló játékban így van.
  • Maala
    De a P.A. csak 50 influ, a 350 az a mineral költség. :)

Azért a játék vége felé nem nehéz 6 influt is hozni havonta, persze Grand Fleet nélkül.
  • kalif
    na deklaráltam háborút , követeltem tőle területeket is, amennyit tudtam, lezajlott az űrcsata, nyertem, kaptam területeket, de tovább már nem tudom támadni 10 évig.Miért ? Hogy lehet megoldani, hogy ne várjak 10 évet ?
  • LSSAHPAUL
    1 bolygó kivétele a szektorból -25 indluence point.. szerintem a játék legértékesebb "nyersanyaga" az influence.. lassan jön viszont kritikusan fontos, nekem pl amiatt nem fejlődnek gyorsabban a kolóniáim mert lassan jön össze a 350 I.P. a Planetary Administration-ökre..
  • TokraFan
    Moddal is kitolható...Ez itt 10-re növeli, ez meg 995-re.
  • PetruZ
    Arra is, meg alatta a másik opció, amit elvileg ki kellene kapcsolni ilyenkor (respect tile, vagy micsoda). Mondjuk én mindkettőt bekapcsolva hagyom, és ha kell, inkább megoldom kézzel, a szektor ideiglenes átszervezésével (addig kiveszem belőle a bolygót). De ez nagyon ritka.
  • PetruZ
    De ez szektoron kívül is teljesen igaz, szóval nem a szektor "hibája".
  • Tuvok #307
    Akkor nem fogja a szektor odaadni a Strategic Resource-t, ha nincs saját energiája fenntartani a bányászállomást, merthogy az az övé lesz, de amit ad az nem. És ez igaz a Research pontokra/bányákra is.
  • sata75
    Az allow redevelopment-re gondolsz? Mert azt mindig bekapcsolom.
  • Party Hard
    Módolással kapcsolatban. Valaki ismer olyan mod ot ami megerősíti legalább a kezdőterületem alap kitermelhetőségét? Egyszerűen zavaró, hogy bedob körém teljesen üres területeket a kezdő területemből is alig 2-3 ez az szivárog majd nagy nehezen felfejlődöm és látom hogy más fajok cúgig tele rendszerekkel kezdenek... :(
  • PetruZ
    Sosem fognak food tile-ról váltani, ha a szektornak nincs megengedve a tile-ok felülbírálása... Default ez tiltva van, de kikapcsolható szektoronként. Ekkor annyit hagy meg, amennyi még elég a kolóniának, utána elkezdi átváltani a food-os (és más) tile-okat energiatermelésre.
  • PetruZ
    Ez nem igaz. Most ellenőriztem le egy betöltött mentéssel, a special resources-ek teljesen jól számolódnak, akár szektorban vannak, akár nem. Direkt kivettem és visszatettem az egyetlen alien pet-es forrásomat, semmi nem változott, mindkét esetben látszott a felső sorban.
  • Maala
    Administrative Efficiency a neve, és tényleg ismétlődő techno. :)

Megjegyzem, hogy Xeno Pet-eket a Xenophile (és Fan. Xenophile) fajok nem tudják hasznosítani, mert nekik sosem fogja a Xeno Zoo-t feldobni a gép. De cserélni még mindig jók! :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.18. 20:02:39
  • phylemon
    A +1 core planet ismétlődő tech ha jól emlékszem. Nekem már vagy 3szor beadta szóval 7 bolygónál tartok most.