2461
  • kalif
    szektorokkal pontosan hogyan lehet terjeszkedni ? ez új info nekem is
  • Forolto
    köszi,gondolom annak se három a maximum értéke. :)
  • Maala
    Szektorokkal.
  • Forolto
    Sziasztok,

Csak egy gyors kérdés:Hogyan lehet terjeszkedni frontier outpost nélkül ami zabálja az influence pontot?
  • LeWyTy
    Köszi. Hát vidik alapján remélem az mi-t is okosítják kicsit. :D
  • ACi000
    Szerintem még ráérsz vele, hamarosan jön több nagy patch és teljesen átvariálnak egy csomó dolgot, ami eddig gyenge volt( a játékosok visszajelzései alapján)
    Pl: Béke kötések, flotta formációk
  • LeWyTy
    Sziasztok.
    Nagyon érdekelne a játék, de most sajna nem engedhetem meg.
    Hol a legolcsóbb ? Várható leárazás steamen vagy valahol?
  • dunee
    Erikának nagyon szép hangja van, csak így robotosítva egy kicsit tényleg ijesztő
  • Maala
    Innen

Lassan elülnek nálam a hullámok, és kaptok pár early techet.
  • Daermon
    Letölthető magyarítás?
  • sata75
    Feltettem a magyarítást a játékhoz. Egészen pofás látszik, hogy haladnak vele a fiúk lányok. Elvileg 10.88% de nagyon sok már a magyar szöveg benne. Éééééés, majdnem betojtam az ijedségtől mikor a hölgy megszólalt magyarul, hogy: " A helyzetjelentésbe új bejegyzés került!"
    No nem mintha rossz hangja lenne csak megijesztett...:))
  • wednes
    Köszi, most már így világos.
  • Maala
    A vazalussá tételnek is van egyfajta bája. Meg előnyei, veszélyei.
  • jozzy
    kösz a segítséget.Melyiket érdemesebb a bolygóit követelni vagy a vassalize?
  • juhaszvik
    Azt jelenti, hogy nyertél. kérdés, hogy milyen követelést fogalmaztál meg (war goals). ha kivonulnak a hajóid, és nem kaptál egy rendszert sem, akkor valami liberate (planet/empire) lehet.
    vagy pedig alliance-ben háborúztál, és nem te kaptad a "díjat".
  • Daermon
    Mert nyertél. Vége a háborúnak.
  • jozzy
    Sziasztok. Egy kérdésem lenne ., megtámadok egy birodalmat a flottáját legyőzőm és amikor a bolygóját támadom mindig ezt írja :

our assumentions abaut fasyom weakness may have benn nasty.
    as a token of our new experience , we accept your demands.

erre ezt tudom nyomni

the best possible outcome

ezután a hadseregem visszavonul és nem történik semmi.
  • Maala
    100%-os shield penetrationnél a shield érintetlenül marad. 100%-os armor penetrationnél meg az armor %-át nem vonja le a sebzésből.

Ha nincs 100% shield penetration, előbb a shieldet le kell bontani, hogy a hajótest teljes dmg-et kapjon. Ebből levonja az - hacsak nincs armor penetration - az armor %-os értékét.

És még a shieldes dmg/penetration előtt van az evade, ami levonódik az accuracyból. Már, ha alapból nem 100% (missilek, torpedók). Ennél a kettőnél csak kivételes esetekben számol evadet (ha a torpedó accuracyja nem 100%, asszem a photon torpedo ilyen)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.23. 17:02:00
  • wednes
    Ha másképp nem megy megnézek egy csatát exra lassítva és pause-álva, hogy a bevitt damage hogyan oszlik meg a különböző felületeken. :) DE könnyen lehet, hogy az van, amit mondasz. Logikusabb. Mert, amit én mondok az össz 150 sebzés a 100-as lövésen.

Ugye amiket ír a csata tábláján.

A torpedónál azt mondtam, hogy semmit nem sebez pajzson, mintha ott se lenne, nem tettük volna fel (csak a torpedó szempontjából).
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.23. 16:26:29
  • juhaszvik
    én azt annyiban gondolom másképp, hogy ha 100-at sebez a fegyver, és 50% a shield penetration, akkor 50-et sebződik a pajzs, és a maradék damage jut az armorra/hullra, tehát a pajzs nem kap 100 pont sebzést, hanem csak 50-et. de a torpedónál már te is ezt mondod.
  • wednes
    Végül is te is azt írod, hogy átjut a sebzés. :)

Én így képzelem: Lézerrel lövöd a páncélos hajót 100-at sebez. 100 pont sebzést kap a pajzs és 50 pontos sebzést kap a hajótest is egy 50% átütésnél. 100% a penetrationnál, mint kés a vajon, mindkettő megkapja a 100-at.

Lézerrel lövöd a pajzsos hajót. Találat estén 100-at sebez a pajzson (ha nincs még +módosító, nem tudom) és nullát a hajótesten. Tehát a sebzés addig nem éri a hajót, még a pazsjot le nem bontottuk teljesen. Ez nyújta a külső védelmet megfelelő fegyverek ellen.

Ezen kívül lehet olyan is, mint a torpedó, hogy figyelmen kívül hagyja a pajzsot, semmit nem sebez rajta (nem csökken), de instant beviszi a sebzést a hajótestre.

szerk: De az is lehet, hogy ugyan arról beszélünk, más megfogalmazásban. Csak nem veszem észre mert fáradt vagyok.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.23. 15:41:18
  • Daermon
    Lehet neked van igazad, nem tudom :D
    Én úgy értettem, hogy pl. A lövés sebez 100-at. Az ellen páncélja ezt 60%-al csökkenti. De, ha van 50% penetration, akkor csak 30%-al csökken a sebzés.
    Amúgy ha már páncél: találtam egy kurva jó rare kutatást. minden méretű slotba rakható és mp-nkénti páncél regenerálódást ad. Egész jól bevált.
  • kalif
    Tapasztaltátok már azt, hogy míg a játék fut, addig más nem tudja használni a netet csak nagyon nehezen. 240 mbites netem van,tehát van sávszél, mégis ez a probléma.Amikor kilépek a játékból minden rendben van.Aztán ha online vagy Lanon játszok, akkor más számára teljesen meghalt a net. Másnál is előfordult ez ? Nem tudom mi lehet a gond.Elméletileg a feladatkezelőben megnéztem a hálózati forgalmat, nem találtam erre magyarázatot.
  • wednes
    Ezt, hogy érted?

Kevesebbet számítana az értéke, jobban bontatá? Szeintem nem így van (de, ha félreértettelek szólj).

Penetration az elvileg átütés. Átmegy a sebzés a védelmi rendszeren (shield/armor) és már elkezdi bontatni a hajótestet. Gondolom miközbe bontja magát a védelmet is(de ebbe nem vagyok biztos). Mert pl a torpedó meg figyelmen kívül hagyja a pajzsot, kárt nem okoz benne, egyből betalál a hajótestbe.

Lehet ér valamit a páncél azért egy csupasz hajóhoz képest, hiába sorozzák lézerrel, de nem olyan effektív (kivéve aminek 100%-os az átütése) és könnyen sérül. De ennek tényleg utána kell nézni.
  • Daermon
    Kb az, hogy: Amikor a sebzés számolódik, akkor az armor/shield értéke 50%-al kevesebbet számít.
  • juhaszvik
    közben van egy fogalom, amit nem biztos, hogy jól értelmezek, ez pedig a penetration (armor/shield).
    mit jelent például az, hogy +50% shield penetration? a sebzés fele átmegy a pajzson?
  • juhaszvik
    Én is hasonlókon töröm a fejem, de majd a puding próbája...
    lehet, hogy tényleg az lesz a járható út, hogy
    egy erős alliance (-2 IP), egy gyenge rivális (<+1 IP)
    védekező háború - (felszabadítás -) vazallus - integrálás
  • wednes
    A terjeszkedés biztos szívás, de védekezni lehet jobban tud, a hadigazdaságot még nem néztem meg rendesen.

De az is lehet, hogy az agresszívok rádtámadnak, de levered őket, és felszabadítasz területeket. Vagy nem tudom lehet -e védekezésből vazallizálni és akkor utána beolvasztani. HA igen, nincs más dolgod, mint inzultálni a szomszédokat, hogy háborút provokálj. :)
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.23. 09:32:43
  • Daermon
    Militarista a beállítottság. Egyenlőre 8 bolygóm van, bár az újak még lázadoznak, azokat szektorba raktam, mert 8/5 lenne akkor... De akkor az FO visszabontás jó gondolat. Meg nézek riválist :)
  • juhaszvik
    pacifistának mindenképp szívás a háború. mindent meg kell tenni, hogy elkerülje. kérdés persze, hogy akkor hogyan terjeszkedik. erre pár nap múlva válaszolnék... :)

az evasion szerintem az accuracyt csökkenti...
  • wednes
    Más. Az evasion csökkenti az ellenfél fegyvereinek accuracy értékét vagy valami mást?

Arra gondolok, hogy pl: a lézer fegyverek 100% pontosságuak. Ha erre van 10% kitérés, akkor akkor az 90% esély vagy nem ezt csökketi, hanem sebzést?
  • wednes
    Úgy tudom a rivális influence termelés a militaristáknak van, a pacifistáknak a minél több nagykövetség adja a +influence-t. A többinél nem tudom, hogy van, de lehet nem pontosan tudom. :)

Na, ha már pacifista vagy, akkor a hadigazdaságot fogod piszkálni, ha mégis háborúba keveredsz? Ha védekezel akkor ad +30-45% haditerlemést, de cserébe a warscore pontszámítás is változik. Más az offenve és más a defensive hadviselésnél (ellentétes előjelek), de pontosan nem tudom melyik melyik. A militaristák ezt nem állíthatták.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.23. 09:08:43
  • juhaszvik
    "Ami idegesít ez az influence, alig termelődik."

Két dolog jut eszembe, persze ez függ a lehetőségeidtől.
    1. rivalizálj. nézz ki valami gyenge szomszédot (minél messzebb van, annál kevesebb influencet ad). három rivalryd lehet egyszerre (bár azt hiszem van olyan goverment, ami még többet is enged)
    2. ha már elég nagy vagy, akkor bontsd vissza a frontier outpostokat. szerintem a játék előrehaladtával már csak stratégiai jelentőségük van (a területén kinyert nyersanyag nem számít annyit, mint az az IP, amit elvisz), így a régieket el lehet hagyni (pláne ha idővel növelted a border range-t).
  • Maala
    Érdemes magadnak összerakni.

1-2nél többet nem érdemes egy hajóra rakni, az 5-ből (point defense a 4., strike craft az 5.). És mindnek megvan a maga feladata. :) Kinetic pajzsbontás DPS-ből, beam utána az armor ellen jó, missile ignorelja pajzsot, de cserébe kicsi dps, strike craft későn érhető el, pd meg csak missile ellen jó. Néha kihagyható, ha az ellen nem használ, de ha használ, meg nagyon jól jön.

A dps-t úgy nézd, hogy ha egy hajó valamire ellövi magát, akkor az összes fegyverével arra céloz, és nem tud a következő újratöltésig új célpontot választani. Ezért van az, hogy a kisebb időközönként lövő kinetikus fegyver jobb dps-el rendelkezik (több dmg-et tud kitolni, mert mindig használva van), mint adott esetben a missile. Abból ellősz egy sortüzet 40-es rangeről, de 10 sec az újratöltés, és hiába érsz be a 30as laser range-be, nem fogsz újra löni, amíg le nem telik a 10 sec. Ezért érdemes pd-t is a kinetikcez párosítani.
  • Daermon
    Én magam tervezem :) Korvettből és Rombolóból 2 fajtám van. Csinálok egy nekem megfelelő alapot és egy opcionálisat (pl nagyobb fegyver ami ugye lassabb), stb. aztán olyan 3:1 arányba gyártom. Eddig bevállt.
    De még nagyobb hajóm nincs. Viszont igy + néma taktikai gerillázással nagyobb birodalommal szemben nyertem háborút.

Ami idegesít ez az influence, alig termelődik. Pedig illene passzivan legalább havi 1.
  • juhaszvik
    én magam tervezem a hajókat, bár sosem néztem, hogy ebben mennyire jó az AI. szimplán szeretem ezt a részét a játéknak.

"A háromféle támadásmód közül melyik a legjobb?"
    Erre egy jó válasz van: amelyik a legkönnyebben leveri az aktuális ellent. Én szoktam keverni a fegyver típusokat, de nem biztos, hogy ez a legjobb taktika.
  • juhaszvik
    na most belekezdtem egy új játékba, ahol pont nem az agresszióra megyek rá, hanem a K+F-re, kíváncsi vagyok, hogy így mit tudok kihozni belőle. Házilag raktam össze, az empire neve "Human Technocracy" (gép generálta, de ide illik), ami egy science directorate (40-50 évenként új vezér, +1 res. alternatíva, +1 leader capacity), továbbá fanatical materialist (+10% minden res. erőforrásra) és pacifist a népség, így minden adott egy békés fejlődésre.
  • Fenrir
    Ti a hajókat magatok gervezitek vagy az auto-design-t használjátok? A háromféle támadásmód közül melyik a legjobb? Érdemes keverten feltenni a hajókra?

Az űrállomások nálam nem húzzák sokáig, érdemes egyáltalán rájuk több harci modult rakni?
  • juhaszvik
    pont, hogy nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, kivéve a research pontokat. a "megy a levesbe" azt hittem egyértelműen kifejezi ezt :)
    a főépület bónuszai pedig nem megy szembe semmiféle taktikával sem, jó az mindenkinek...
  • Maala
    Túl nagy jelentőséget adsz a területeken lévő bónuszoknak. A főépület adjacency bónuszai sokkal többet számítanak ezeknél a plusz 1-2.knél.