2461
-
Party Hard #460 Na egyre jobban megy a modolás.
Ha valakinek van kedve indíthatnánk egy fórumot a témában. Illetve az élő TS nélnincsen jobb -
dunee #459 Party Hard, találtam neked egy galaxis generátort. Bár nem ezt kérted, azért még hasznodra lehet: http://imgur.com/a/IZpAP
-
#458 Miért szívás? Kivettem, kiválasztottam amit akartam és visszatettem. Nem vettem észre semmi szívást kivéve a 25 pont infet. -
juhaszvik #457 Jó ötlet. Mondjuk elég elszállt, gondolom a javításokkal majd finomítják.
Erről a végjátékról mesélhetnél. Teljes egyeduralom lehetséges?
Azért érdekel, mert a többi grand strategy esetében van egy vége dátum, itt meg fogalmam sincs, hogy mi a vége...
Amúgy ez nem tudom mennyire tűnt fel másoknak, de végre van load a játék közbeni menüben :) (paradoxnál eddig nem volt szokás...) -
#456 Energy-t próbálj meg havi mineralra cserélni. 10-15öt már 1500-2000 energy-re is tudsz cserélni.
A végjáték felé nagy flottákkal már az egyetlen normális opció egyébként is. :)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.26. 09:57:20 -
juhaszvik #455 na egy kis helyzetjelentés a research-re fókuszált játékomról. még csak negyven évet haladtam (hétköznap kevés időm van), de eddig sikerült elérnem, hogy a kutatások túlnyomó része max 15-20 hónap alatt elkészülnek, de nem ritka a 8-10 hónapos projekt. Az előző játékomban, ami a navalra volt kihegyezve, ott kb 160-170 év alatt jutottam el oda, hogy minden research erőforrásom havi 200+ körül termelődött, és nagyjából a kutatási kártyák 90%-át már kifejlesztettem.
most a nép és a goverment is K+F-re van kihegyezve, edictek, research assist, diplomacy és minden, ami előreviszi. ami a gyengéje a történetnek, az az energia és a hadsereg.
az első lehet, hogy csak azért mert pechem van, és a környezetemben kevés a "villámos nyersanyag", de gyakran vannak problémáim, és kénytelen voltam visszabontani néhány ásványkitermelőt. a megoldás eddig az volt, hogy találnom kellett egy olyan mineral/hó szintet, ami elég a folyamatos építkezésre, de a lehető legkevesebb energyt viszi.
a hadsereg már más tészta: sokat energyt fogyaszt, akkor még többet, ha használom is őket (jó tanács: akkor fogyaszt a legkevesebbet a hajó, ha saját bolygókörüli pályán van, míg ha csak simán parkol a semmiben az többet). van egy akkora flottám, amivel kis áldozatok árán el tudom takarítani a terjeszkedés útjából a random enemyt, de empire ellen nem sokat érne. eddig a diplomacyt főleg arra fókuszáltam, hogy akinél van rá esély, ott tradeljem a kutatásokat, de most már feltűnt egy fanatic spiritualist empire (szemben az én fanatic materialistommal), akikkel lehet gond majd a jövőben.
a célom (nem tudom mennyire reális), hogy 120 év környékére kilegyenek maxolva a kutatások, és kialakítani egy erős federációt. de aztán onnan hogyan tovább, arra még ötletem sincs. -
#454 Akkor a 25 influence pont lesz a feledékenységed ára. :) -
sata75 #453 ööö... nem:)
De rendszeresen úgy járok, hogy csak akkor rakom le mikor már szektroban van a bolygó:) -
#452 Miért, te szoktad állandóan állítgatni az obs.-ot? :) Egyszer beálítod passzívra vagy aktívra, és kész, nem? -
sata75 #451 Sajnos igen. Ment is hiszti miatta fórumon. Kiveszed szektorból és kész. A gond akkor van ha lakott bolygód is van a naprendszerben akkor szívás:( -
#450 Most ez komoly hogy szektorban lévő rendszerben ha obszervatóriumot építek egy primitive bolygó köré akkor nem választhatok ki semmit?? -
#449 Elvileg itt is, ezért érdemes Vazallussá tétel előtt liberatelni a kiválasztott bolygókat, méghozzá (ha szöviben vagy) a saját birodalmad alá rakva őket. (Mert akkor téged fognak kedvelni. :P Amíg meg nem támadod őket) -
#448 Van olyan mod Steam-en ami végtelen trait-et enged betenni (Traits Unlimited), és van ami rengeteg új fajtát ad hozzá (Additional Traits).
Ha saját ilyen mod-t szeretnél, szerintem a legegyszerűbb, ha feliratkozol és megnézed a mod fájljait hogyan vannak megoldva. -
Party Hard #447 Ismét modolással kapcsolatban:
Valaki nem tudja véletlen, hogy hogyan tudom megcsinálni, hogy több faajta traitot tudjak berakni???? Az alap ugyebár 4. Én szeretnék egymástól nagyon eltérő fajokat csinálni szóval nem ártana, ha tudnék bepakolni egy csomó negativ és pozitív tuljdonságot -
wednes #446 EUIV-ben ha jól tudom még az eltérő kultúra, vallás és népcsoport is lassította és drágította az integrálást (bár erre mérget nem vennék, a méret az meghatározó volt az tuti).
Lehet itt is van ilyesmi nem tudom. Mert logikus lenne, hogy egy olyan faj, amivel megyezik az etikátok (pl mindkettő militarista), könnyebb legyen integrálni.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.25. 09:05:53 -
ACi000 #445 A vazal integrálásának ideje elvileg a méretétől függ, legalább is az eu-ban így volt
-
Jaqen #444 Hé, nekem is spiritiszta fajom van. :D Am olvastátok Trunkello véleményét? A Spore-hoz hasonlítja a játékot, és lehúzza. Szerinte a Spore-ban minden megvan ami ebben. Nem tudott szövetséget kötni három végigjátszás alatt. No comment... -
sata75 #443 Nekem most 220 hónapot írt. De mi jóban voltunk +7x-ban állt. -
ACi000 #442 Onnan spiritiszta fajokkal játszanak -
dunee #441 IP címből nézik, szóval nem túl pontos, a múltkor Vatikánvárost is láttam a listában... -
#440 És lehet kolonizálni is őket. :) Találhatsz olyan népet is, akik kifejezetten Gaia worldnek tartják. :) -
Party Hard #439 Olyan lehetőség érdekelne, hogy amikor kiválasztod a faj beállításoknál, hogy melyik típusú rendszerben kezdek( solar illetve deneb system vagy random) lehessen saját rendszerem ahol beállíthatom milyen fix bolygók legyenek.
Illetve még mindig érdekelne hogyan lehet az alap nyersanyagokat gyakoribbá tenni( ne legyenek teljesen üres illetve 1 2 őt adó rendszerek) Valamint Magyar billentyűzettel hogyan lehet behoznia consolt???
-
Globuska #438 Maala! Nagyon hasznos dolgokat írtál flotta építéssel kapcsolatban. Köszönöm. Nincs kedved egy "wall of textbe" még egyszer összeírni és esetleg a fórum topicjába kiemelten berakni? -
Renegade #437 wow, most vettem csak észre, hogy vannak olyan bolygók is (tomb world), ahol a civilizáció elpusztította magát egy nukleáris háborúban o0 -
kalif #436 Igen kb. annyi.de több is lehet jóval.Nem tudom mitől függ pontosan.Talán a birodalom nagyságától ? Vagy hogy milyen viszonyban vagyunk velük ? Passz.Gyorsításról sem tudok nyilatkozni.Majd vki okosabb biztos megmondja :) -
phylemon #435 30 év alatt integrálódik a birodalomba a vazallus. Legalábbis nálam. De biztos van olyan tech ami gyorsítja ezt. -
#434 Az vajon honnan nézik, hogy ki hol vásárol/játszik ?
A profilomban szerintem nincs megadva Mo, szóval max a számlázási adatokból vagy ip címből derülhet ki. -
dunee #433 A Steamspy (http://steamspy.com/app/281990) szerint tegnapig 360 ezer darabot adtak el a Stellarisból (+/- 25 ezer), és végre felkerültünk a Top30-as listára, Afganisztán előtt (wtf), nagyjából 1080 Steam játékossal. -
dunee #432 A Steam\steamapps\common\Stellaris\common\solar_system_initializers\ mappában találod a különféle naprendszerek definícióit, ezen belül a prescripted_species_systems.txt eleje tartalmazza konkrétan a mi naprendszerünket.
Célszerű ezeket a fájlokat külön mod könyvtárba másolni, és ott változtatni rajtuk. A Stellaris modok a C:\Users\(Windows felhasználóneved)\Documents\Paradox Interactive\Stellaris\mod mappában laknak, és a Stellaris főkönyvtárának struktúrájat követik, azaz a mod mappába még létre kell hoznod egy common, az alá pedig egy solar_system_initializers nevű mappát, és oda rakni a módosított txt-ket
-
kalif #431 Igen azt jelenti: háborúban támogat, és idővel tudod integrálni, amivel teljesen megkapod a birodalmat. -
sata75 #430 Nem nagyon értem ezt a vazallusi rendszert. Ez pontosan miért is lesz jó nekem? Mert azon kívül, hogy átmehetek rajta mit tudok vele kezdeni? Háborúban támogat majd? Illetve írtátok páran, hogy integráltátok a birodalomba. Ez azt jeleni, hogy idővel olyan lesz mintha elfoglaltam volna?
Bocs a láma kérdésekért de még nem "vazallizáltam" senkit :) -
Party Hard #429 Módolással foglalkozó résztvevőktől kérdezném, hogy előre meghatározott rendszereknek a készítéséhez(pl sol vagy a Deneb system ) ért e valaki illetve van e információja vagy hasznos linkel tud e szolgálni.
Előre is köszönöm
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2016.05.24. 16:14:20 -
wednes #428 Naná, hogy gyorsabb lesz. Amennyi az értéke, annyi pontot dolgoznak le havonta egy kutatásból. Ha nem gyűjtenéd, hamar veszteséglistára kerülnél. Sok idő lenne egy 6 ezer pontos kutatást havi 5 pontonként ledolgozni. -
Jaqen #427 Fent a research-öknek mi értelme van? Society, physics engineering? Gyorsabb lesz tőle a kutatás? Vagy a ráknak gyűjtsem? -
wednes #426 Főleg nem egy Grand Strategy fajtájuból. -
#425 A játék indulásakor 200 ezer darabot adtak el belőle (írták a fórumon). Azért ez egy stratégiai játéktól nem rossz teljesítmény :) -
Daermon #424 IGN.hu Steam 20. heti eladások cikkből:
"Harmadik helyig jutott – és ezzel megkapta a bronzérmet – a Stellaris, amely az Imperium Galactica nyomvonalán haladva (lelkiekben mindenképpen) ötvözi a 4X stratégiák komplexitását a valós idejű RTS-ek szórakoztató játékmenetével – igen komoly sikerrel."
Ez jó :) -
#423 Dev Diary 34 - Clarke Patch
Elvileg a bétateszt kezdődik a hét vége felé.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.05.24. 13:25:02 -
lammaer #422 Sztem csak arra utal, hogy a szektorokkal elkerülheted a növekedéssel járó büntetéseket (5+ kolónia), igy lehetőséged nyilik új koloniákat létrehozni és terjeszkedni.
Önmagában a szektorokkal nem tudsz területeket szerezni a térképemn - arra tudtommal csak a kolóniák és az outpostok alkalmasak. -
wednes #421 Először is kolónia alapításokkal terjeszkedtek. A legjobb kolónia az talán, ami nem a szomszédban van, hanem távolabb (bár ekkor magasabb az ethics divergence). Mert ilyenkor a határok, ahogy kitolódnak, idővel kitöltik az üres tereket és nem egy tömbből növekszünk. Gondoljatok úgy rá mint egy fertőzésre, hogy, ahogy a pacák szépen nőnek. :)
Amint betelik az álatalunk irányítható kolóniák száma jönnek a szektorok. Ahol a kolóniáinkat kiosztjuk a gépnek.
Frontier outposttal meg ideiglenesen kell megszerezni értékesebb területeket, amiket tudjuk, hogy idővel bekebelezünk és akkor bontható az outpost.