2461
-
Lysandus #140 Egész áron ne vegyél hozzá semmit! :-)
Akciósan viszont az alapjáték 70-75-80 százalékos leárazáson van, a legújabb DLC-k (Kozákok, Mare Nostrum) max 25 százalék kedvezménnyel vehetők meg. Úgy már bőven drágább a DLC, mint az alapjáték. :-) (Nemrég vettem meg akciósan - bár jóval régebben játszom vele :-D - majdnem 18k-t hagytam ott akcióban egy kb. három éves játékért. Úgyhogy tudom mit beszélek. És nem vettem meg minden DLC-t, csak a lényegeseket.) Szóval árképzésben nagyon agresszív, nagyon tud a Paradox, igaz az EU sorozat meg is éri a pénzt. Remélem ez a játék is ilyen lesz.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.05.12. 13:28:39 -
#139 Azzal is szoktam játszani, de annak a játéknak a DLC-i sem kerülnek annyiba mint a játék maga. Ha pl most akarnám megvenni, az alap játékot, akkor az 37 euró. A legdrágább DLC meg 15. -
sata75 #138 A játékra és a megjelenő DLC-kre:)
A soundtrack, az art book, egy ikon a fórumra meg ilyenek nem érdekelnek. Főleg, hogy a játék megjelenése után 14,6 mp-el már a tört verzió is letölthető volt, akkor nyílván ezek a digitális tartalmak is.
Azért érdekelt, mert nem mindegy, hogy 40 vagy 70 eurt adok érte, úgy, hogy gyakorlatilag az ezután megjelenő tartalmakat is ugyanúgy meg kell vennem. Azt hittem itt is úgy van mint a manapság divatos Season Passok esetében. Megveszed aztán örülhetsz mert mindent megkapsz most és mindörökké.
Na de ezután inkább, konkrétan a játékról beszéljünk, ami jó lett na...:) -
#137 Hát ha nem próbálod ki a DLC-ket, elvagy nélkülük, de ha kipróbálod akkor már simán játszhatatlan lesz a játék az újítások miatt. Végig játszottam az EU4-gyel a dlc-k során, tudom miről beszélek. :D
ők az a cég, akik ugyan drágán adják a dlc-ket, viszont tényleg rendes tartalmat hoz. -
Lysandus #136 Ez nem következik abból, amit mondtam.
Nézd meg melyikben mi van, és ebből neked mire van szükséged.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.05.12. 11:57:41 -
Lysandus #135 CK2-öt nem ismerem. Az EU sorozatot viszont igen. Ott ez nem ritkán fordul elő. :-) Persze attól is függ, hogy éppen milyen akciók vannak. -
#134 Ez nem igaz. Légyszíves mutass nekem pl egy CK2 DLC-t ami ugyanannyiba került mint az alap játék. -
sata75 #133 Akkor, ha jól értem nem veszítek semmit ha az alapot veszem meg nem az akármilyen editiont.
Ty. -
Lysandus #132 Sziasztok!
A Paradox üzletpolitikáját ismerve a jövőbeli dlc-k egyáltalán nincsenek benne az árban. Egy-egy nagyobb dlc annyiba kerül náluk, mint maga az alapjáték. És lényeges játékmenetbeli változtatások vannak bennük.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.05.12. 11:14:52 -
naburus #131 Szerintem felesleges dlc re számítani, amíg nincs dlc. -
andriska97 #130 Isteni ez az játék, már csak 1 processzor kéne hozzá:( -
sata75 #129 Ty.
Ezt a steamen is le van írva. Azért kérdeztem mert csodálkozom, hogy igazából csak némi "semmit érő" digitális tartalom a különbség.
Azt gondoltam, hogy itt is úgy van mint más játékoknál, hogy a jövőben megjelenő DLC-k már be vannak építve az árba. Vagy rohadtul nem veszem észre a szövegben? Vagy azokat egyesével kell megvenni majd? Esetleg ingyenesek lesznek?
Igazából ez érdekelne.
-
#128 Bug az is, hogy a szövetségesed wormhole-ját akarja használni a kedves flottád, csak éppen nem mozdulnak sehová... -
naburus #127 Ezt a foglalást nem teljesen értem, csináltam egy szövetséget, indítottam egy háborút, az elején kijelöltem milyen bolygókra tartok igényt. A háborúnak vége lett erre nem én kaptam a bolygókat. Hanem létrejött egy új faj azon a területen. Ez a terület foglalás hogy megy pontosan? -
Renegade #126 na találtam egy bugot:
volt egy két rendszerrel rendelkező faj, hadat üzentem neki, hogy megszerezzem a határomhoz közeli rendszerét, miután elkezdtem bombázni és már úton voltak a szárazföldi csapatok átadta a bolygót és szőrén-szálán eltűntek, anyabolygó pop-ostúl, flottástul, csak a lerohant bolygón maradtak meg. o0 -
#125 Skacok van valami community tőlünk? Valami brigádot kéne csinálni. :) Jó volna egy SG galaxy gamet összelőni és nyomni. -
wednes #124 Talán nem totál nyírja ki, csak hozzá kell igazítani mindig. Jó az is macera eléggé. Tény, hogy hátrány a sok patch meg DLC.
Szerintem ésszerűbb lenne ezeknél a játékoknál (EU4, Hoi4, Stellaris stb) inkább egy magyar wiki félét csinálni, ahol a játékmenet és egyéb dolgok le vannak írva. -
hitman1028 #123 https://www.paradoxplaza.com/stellaris-nova-edition
https://www.paradoxplaza.com/stellaris-galaxy-edition -
Renegade #122 wow, azt néztétek, hogy a szárazföldi erőkhöz is kehet különböző "brigádokat" csatolni mint a HOI-nál? o0 -
sata75 #121 Üdv
Megvenném a játékot csak nem tudom mi a különbség a Nove edition és a Galaxy edition között? -
TokraFan #120 2-3 ember viszonylag hamar lefordíthatná szerintem. Csak pont ebben a műfajban ez valahogy nem szokott összejönni, szinte egyikhez sincs magyarítás, kivéve a SinS of Solart, a GalCiv2 alapjátékot, meg talán az ősrégi MoO2-t.
Ez a játék mondjuk tényleg megérdemelné, a gond inkább az -én ezért sem kezdenék bele-, hogy jön még egymillió DLC, és ezekkel szépen át szokták variálni a szövegfájlokat, ami sok esetben kinyírja még az eredeti fordítást is, hacsak nem updateli valaki állandóan.
Talán majd 4év múlva ha lesz egy kész, all DLC-s Complete/Gold verzió a végleges szöveggel.. -
TokraFan #119 "Ez a játék hatalmas, teljesen elveszíti az ember az időérzékét"
Ja, tegnap reggel 6-ig toltam, észre se vettem, hogy már világos van.
"nem irányíthatod teljesen a birodalmadat, egy idő után szét kell szabdalnod szektorokra"
MOD! Lásd: előző hsz.-em!
-
TokraFan #118 Jönnek, jönnek!
Van már mod, amivel 30-ra -sőt, akár 999-re- emelhető a kolonizálható és közvetlenül irányítható bolygók száma. Akinek netán erre lenne szüksége. Meg sok más is pedig még csak most jött ki a game. -
#117 Teljesen rendben van, 3 év nem sok idő. Esetleg nézz szét, hogy van-e a recruitolható tudósok között +10% researchet adó, azzal csökkentheted picit az időt.
Gyorsítani a Social, Engineer, vagy Physics pontok növelésével tudsz. Vagy a bolygókon lévő Tile-ok/Mezők dolgoztatásával, rájuk építésével, vagy különböző lakatlan bolygók, stb. mellé telepített Research Stationökkel.
Illetve vannak még Edictek, az elején érdemes bekapcsolni, ami+30%-ot ad Social-re, minden másra pedig -10%-ot.
De a legfontosabb, hogy amíg nem találtál neked megfelelő bolygót, addig tök felesleges kifejleszteni a kolonizáló hajót, csak 3 évre lefoglalod a Social fejlesztésedet. :) Persze ha meg épp felfedezel egy alkalmas bolygót, és nem dobja fel a játék a következő random 3-asban a tech-et, akkor meg szopó.
De ettől szép az élet a játékban, hazárdírozol, és nagyot nyersz, vagy biztosra mész, és lassan gyarapodsz.
---
A Surface tabon a kéken növekvő csík lesz az új populáció, az ott lévő emberke áttetsző. Meg tudod fogni, és átrakni máshová, még mielőtt "megszületik", így egyből ott fog dolgozni, ahol szeretnéd.
---
Ha az űrharc nem tetszik, akkor várd ki, amíg a földi harchoz érsz. :D
Mindemellett szerintem az űrharc elég jó lett, még ha nem is irányítható közvetlenül. Talán ebben az egyben lesz hátrányban a MoO-hoz képest, de ez ugye nem 4X játék, hanem GS/4X hibrid.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.11. 18:14:07 -
Renegade #116 igen a tech fejlesztés eleinte nagyon lassú
az áttetsző pop kék csíkkal aki növekszik, de egy füllel balra (ahol a kormányzó képe van) megnézheti, hogy hány %-al fejlődik a popot, várhatóan mennyi idő múlva lesz belőle teljes értékű.
ja, a combat egyelőre elég egyszerű, kockadobás + a hajó paraméterei. ami nem csak a tűzerő, hiába csak azt látod, mert pl ha már van deflectorod, de a másik félnek nincsen, vagy úgy manővereznek a hajóid mint egy isten, akkor a kétszer akkor tűzerővel rendelkezőt is le tudod győzni. -
nomiss #115 sziasztok !
Most kezdtem el , van 1-2 kérdésem. Az elsö techet a colony shipre rakom , de 3 év mire kifejlesztem .. ez teljesen rendben van játék időben ? Hogy lehet egy tech treen belül gyorsitani a kutatásokat.
hol látom mikor lesz ujabb populáciom egy planetan ?
Combat az tényleg ennyi hogy lövik egymást damage számok nélkül ? végén egy egyszerü összegzés ?
köszi -
silverchain #114 Ez a játék hatalmas, teljesen elveszíti az ember az időérzékét. Az egyetlen fájó pont számomra, hogy nem irányíthatod teljesen a birodalmadat, egy idő után szét kell szabdalnod szektorokra, amit már nem irányíthatsz 100 %-ban. De ettől eltekintve a jelenlegi legjobb űrstratégia. -
#113 Sziasztok,
Magyar billentyűzeten, hogy az istenbe nyitom le a konzolt? o.O -
#112 Én is belenéztem a fájlokban és valóban van benne anyag, de azért közel sem annyi, mint egy szerepjátékban.
Néhány technikai információ:
- Sima Notepad++ programmal szerkeszthetőek a lokalizációs fájlok
- 24 fájlban tárolja a szövegeket, amik együttvéve 1,62 Mb-ot nyomnak
- Az 1,62 Mb-ot nem tiszta szövegmennyiségként kell értelmezni, mert rengeteg helyet elvesznek a szövegekhez tartozó ID-k nevei, meg egyéb szövegeken belül található hivatkozások (akár egy számbeli értékre, akár egy technológiára)
- A karakterekről pedig: nem szereti a hosszú ő-t és ű-t, ezek helyeire kérdőjelet rak, de a hullámos társaikat meg tudja jeleníteni, így azok használhatóak helyettük
Néhány kép a beállítások menüről tesztképpen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Remélem lesz olyan jó a játék, mint amilyen Victoria 2 lett.
Előre szólok, hogy nem fordítom le, legalább is az elkövetkezendő 1 évben nem. :D
Utoljára szerkesztette: Prttp, 2016.05.11. 16:34:15 -
hitman1028 #111 https://www.youtube.com/watch?v=eRDPPbJPIGs -
TokraFan #110 Thanks!
Renegade
-
Renegade #109
-
#108 Ha szeretnéd, akkor erőszakosan vizsgálhatod őket, de akár a mentoruk is lehetsz, és figyelheted a fejlődésüket... -
Renegade #107 nálam német a kancellár, szóval ja :) -
TokraFan #106 Ti engeditek a migrációt? :-D -
TokraFan #105
Belefutottam egy bronz-korban járó fajba, szegények még nagyon primitívek. Nem bántom őket (lehet egyáltalán?), de rajtuk tartom a szemem. :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.10. 22:07:25 -
TokraFan #104 Akkor a szuper tech-emnek nincs sok értelme. :-)
Beszarás ez a game...Mióta várunk egy ilyen játékra, nem is tudom. Egyszerűen lerakhatatlan.
Belegondolni is merész, mi lesz ha jönnek a minőségi modok (Star Trek, StarGate stb.). Ereszthetjük össze őket.:-)
-
Renegade #103 én idáig nem mertem őket választani, nesze neked "előítélet", mármint SOTS/ME :) -
naburus #102 Ez egy nagyon jó játék lett. -
#101 A teljes tech tree-t nem adják ki, és fajonként, FTL módonként különböző lesz, így a féregjáratok által felvázolt határok védelme is "értelmetlen", hiszen a féregjáratokon való utazás, csak egy a háromból.
Lehet több kolóniád is mint 5, sőt. Viszont ha többet akarsz irányítani, akkor bűntetés jár érte (kevesebb nyersanyagot termelnek, ha jól emlékszem), de ezt úgy tudod orvosolni, hogy szektorokat hozol létre, amik majd megoldják a saját dolgaikat. De a szektorhoz bármikor adhatsz hozzá bolygót, vagy ki is léptethetsz belőle...