2461
  • Maala
    Nekem volt olyan, hogy megadta magát, de a 3 bolygóból még csak 2-t foglaltam el, és a 3. nála maradt a "békeszerződés" értelmében.

Szerintem nincs vele semmi baj. Az új faj integrációjára lesz egy pár opció, a bolygók fül alatt.

#219: Ne aggódj, amint kihúzod onnan a támadó seregeidet védekező seregek építése nélkül, fellázadnak és újraalakul a birodalmuk. :P
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.16. 10:24:14
  • Renegade
    jajam ez a rész még bugos, az én első ellenfelem megadás után eltűnt a galaxisból :)
  • inkvisitor
    Valami nem stimmel a diplomácia modullal.
    Első AI háború, három bolygót megszálltam a 4-ből, a főbolygó és a főflotta sértetlen. Erre megadja magát és átadja a követelt bolygókat, köztük a főbolygót és csak egy fejlesztés alatt levőt hagy meg magának. És bemenekül egy erősebb szövetség alá.
    Az elfoglalt bolygók boldogtalanság módosítója meddig tart?
  • lammaer

Ha valaki még nem szánta el magát a vásárlásra de szeretné modokkal is kipróbálni a játékot....
    http://stellaris.smods.ru/

A telepités mikéntje itt található http://stellaris.smods.ru/how-to-install
  • Maala
    Lényeg, hogy AI ellen Torpedó a legjobb, némi point defense-l megspékelve, mivel az AI nem használ point defenset, de használhat torpedókat. Aztán a végén a dps miatt lancere váltani még mellé.

Mivel a harcban a hajók a corvett-destroyer-cruiser-battleship sorrendben támadják a hajókat, célszerű mindenből tartani, kb a naval capacitynak megfelelő arányokban. (pl. 8:4:2:1)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.15. 14:41:40
  • Malarki
    Na ez elég hazsnos volt, köszi.
  • TokraFan
    Ne bombázz negatív hullámokkal korán reggel..
  • Maala
    Persze csak akkor, ha a szomszédod nem Collectivist, míg te Individualist vagy... :D
  • TokraFan
    Egyrészt mar az elején érdemes megnézni, merre tudsz terjeszkedni es ugy tervezni az outpostok helyet, hogy te is le tudj zárni területet magadnak. Ha mar lezártak vagy korbevettek, akkor először diplomáciai úton biztosithatod az átjárást (nyitott határok egyezmény), így távolabb, a szomszéd mögött is létrehozhatsz kolóniákat. Ha jó a viszony a szomszéddal, akkor közlekedhetsz szabadon.
  • sata75
    Ja hát ez a támadás sem jött össze elsőre:))
    azt hittem meglesz a bolygó, ledobtam az inváziós sereget és elvertek mint a lovat... Aztán megint megpróbáltam akkor már bombáztam is...
    de egyszer csak abbahagyták és maradt a bolygó a csápfejűnél. Ráadásul 10 évig nem támadhatom meg:(
    Lehet meg kellene tanulnom rendesen angolul, gugli sokszor hülyeségeket fordít:)
  • Maala
    Cserébe viszont megvan, hogy kit fogsz támadni először, vagy kivel leszel szövetségben. :)

Warp: lassítják még a nebulák is.
    Hyperspace: szinte instant mozgás a pályák mentén.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.15. 11:35:46
  • sata75
    Hi
    Ha jól értem/látom akkor a Warp travel és a Hyperspace travel között csak annyi a különbség, hogy a Hyperspace szívatva van azzal, hogy kötött pályán mozoghat csak? Meg valamivel gyorsabb? Mert Hyperspaceval kezdtem a 2. birodalmamat (az első 20 óra tanuló idő volt:) )
    és jól bezártak a környező birodalmak. Ráadásul úgy hogy háromba vágták a területet:( Ilyenkor mit lehet tenni?
    Szívás ez a hyperspace travel:(
  • Maala
    Olvasd el a témában az első 2 hsz-t, és kb. képben leszel, hogy mit hogy érdemes csinálni az űrharcban.

Egyébként nagyon hasonlít a MoO2-höz a rendszer. :)
  • Maala
    A korvetteknél az Evadere kell rámenni az elején, ezzel tudod növelni az élettartamukat, meg persze egy pajzs sem árt rögtön az elején.

Ellenfele válogatja, hogy mit érdemes. Akin páncél van, oda 50/100% Shield penetration cuccokat érdemes rakni (ezek a lézerek), akin nincs shield, oda 50/100% armor penetration fegyvereket (ezek a kinetikus fegyverek). Akinek nincsen point defense fegyvere, az ellen meg rakétákat.

Szóval a leghatékonyabb módszer az, ha tudod, kivel harcolsz, beáldozol egy-két hajót a háború elején, hogy megtudd, mi van az ellennél, aztán refiteled a flottádat ennek megfelelően.

Nem lesz nehéz közben egy helyben tartani a gépet, átugrasz a rendszerébe, és elkezd követni téged, nálad otthon meg nyugi lesz addig is. :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.14. 22:31:29
  • PetruZ
    A szektorok nem fognak semmit sem csinálni, ha nincs miből csinálniuk. A kormányzók is a saját készleteikből dolgoznak, de ha nem hagysz nekik semmit, nem tudnak semmit sem építeni. Nem kell mindent bevonni a szektorok alá, csak a bolygókat (és az esetleges összekötő rendszereket), az elvonást meg 75%-ra kell belőni. Ezzel kevés növekedésük lesz, de amikor van felesleg, vissza kell pótolni nekik (minerals-ból 500-as szinten érdemes tartani). Ma játszottam egy 9 órás menetet, ezzel a módszerrel rengeteg pluszom maradt és a szektor bolygók is folyamatosan épültek, a főépületeket is húzták felfelé azonnal, amint lehetett. Első körben azokat az épületeket emelték, amelyekre fókusz volt, de minden mást is építettek, ahogy kellett.
    Egyébként a szektor alá bevont outpost-ok már nem vonnak le influence-t sem...
  • Malarki
    A különböző fegyvertípusokat megéri variálni egymással? Tehát pl. egyszerre rakéta és lézer is van a hajón, jó ez így?
    Illetve rögtön az elején kaptam egy kalózbázist az egyik rendszerembe, ez ellen mi a leghatékonyabb módszer? Próbáltam kilőni de még csak corvetjeim vannak, azok nem sokat értek, a rombolók most fejlődnek.
  • Renegade
    óóóó én csak simán hülye voltam ahhoz a játékhoz :)
  • TokraFan
    En is próbáltam, sajnos a szokásos HD-ben olvashatatlan GUI miatt abba kellett hagynom. :(
  • lammaer
    Nyamm... el tudnák képzelni egy ilyen Stellaris engine alapokon futó DW-t :D
  • Renegade
    paradox játéktól már az nagy szó, hogy a 10. patch előtt játszható :)

én imádnám, ha egyszer újra neki mernék futni a DW-nek, de rohadt komplex, ettől függetlenül sokat olvastam róla, szóval biztosan emlékszel, ott is kellett pár kieg. mire parádés lett (ok, nem felejtem el, hogy azt egy ember csinálta, és mi zseniális lett a végeredmény) :)
  • lammaer
    "Szerintem van azért abban logika, hogy előbb felhúzod a bolygókat, majd berakod szektorba, és mindig csak az újakkal foglalkozol."

Na de ha felhúztál egy bolygót akkor már kész van, nem kell vele csinálnod semmit, tehát az hogy szektorba rakod semmi esetre se segítség :)
  • lammaer
    Akkor tudnám ezt elfogadni, ha valóban levenné az ember válláról a szektor a munkát. De itt én úgy látom csak annyi történik hogy kiveszi a kezedből a bolygókat, de nem csinál velük semmit vagy ha csinál is akkor az nagyon szuboptimális. Szóval igy csak "büntetés", nem segítség.
    Ha vkit valóban túlterhel a bolygómenedzsment akkor OK, adja át az AInak, de amikor mesterségesen büntetnek hogy igy kényszeritsenek rá egy béna AI használatára az sztem nem frankó.
    Hála az égnek hogyvan rá mod, de ez alapvetően sztem designhiba.

Utalnék itt pl a Distant Worldsre, ahol valóban rá lehetett bízni az AIra a birodalommanagement aspektusait, de ez nem jelentette azt hogy menet közben a birodalom császára ne szólhasson bele hogy mi történjen valamelyik bolygóján - attól még lehetett építkezésre utasitásokat adni mert az AI kezében volt a bolygó.
  • Tuvok #198
    Ha nem viccnek szánja, senki sem fog megsértődni. :D

Amúgy a rabszolgaság a legjobb poén a játékban, imádom, csak a szektorok totálisan rosszul kezelik őket még sajnos.
  • lammaer
    Galcivet nem szerettem, túlságosan grand strategy volt kevés űrtaktikai lehetőséggel (konkrétan a harcrendszere emlékeim szerint szánalmas volt :) ), én afféle "űr Rizikónak" tekintem a mai napig... igaz, csak a 2. részt próbáltam, a harmadikra végül rá se néztem.

Hát, igazából a mai napot a Stellarissal töltöttem, de asszem ennyi elég is volt belőle. Számomra vhogy nem jött át sem a nagysága, sem a komplexitása, és van benne pár idegesítő dolog, már a UI/kezelés tekintetében is, összességében egy jó iparosmunka egetverő újítássok nélkül (legalábbis számomra). Leginkább a taktikai rész hiányzik számomra - az űrcsata sztem nagyon gyerekcipős lett, a stratégiai részben meg vhogy átlagos. Jól összevan rakva, de ugyanazok a klisék vannak itt is amik eddig is megvoltak... ami végülis önmagában sem rosz, mert eddig az összes frisseb 4x elvérzettt az alapoknál... itt legalább az jól megvan.

<ezután írtam egy hosszú listát hogy mi nem tetszik, de aztán kitöröltem, mert rájöttem hogy sok értelme nincs "lehúzni" a játékot, hiszen akinek tetszik annak tetszik azt kész :D >
  • Renegade
    most képzeld el, h az alap liberális emberi fajt választod, akik attól is megsértődnek, hogy mondasz egy viccet (tök mindegy miet), na ennek a fajnak a megválasztott vezetője azt ígéri az ötéves tervében, hogy visszaállítja a rabszolgaságot :D
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.05.14. 19:23:50
  • TokraFan
    Mi bajod a rabszolgasaggal? :)
    Lehet Isaurat játszani, es jóságos módon felszabadítani őket. Persze csak módjával! :D
  • Renegade
    illetve, hogy jól láttam a közvetlen demokrácia (pl Svájc) 7-et enged kontrollálni, ami elég nagy előnynek tűnik.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.05.14. 19:09:21
  • TokraFan
    Azert tették bele, mert ez egy grand stratégia es ha mondjuk az 1000 csillagrendszeres verziót játszod, akkor idővel elvesznél a bolygó mikro management-ben. A szektorokkal ezen lehet segíteni.
  • TokraFan
    Azt tippelem, hogy te is a GalCiv tipusú rendszerhez vagy szokva, ezért nem működnek az ott bevált stratégiák. A Stellaris mas megközelítést alkalmaz, de ezzel nem lesz rosszabb csak mas, sőt, éppen ebben (is) rejlik a mélysége. Ad ha nagyon zavarnak a limitek, akkor nézz rá steam workshopra, mert van mar mod az 5-nel több bolygó kolonizalasara es az ún limitek influence-ér is.
  • Renegade
    kis csalás:

addig töltsd vissza a start gamet amíg olyan perket kap a miniszter ami tényleg hasznos (vagy amint lehet választass meg egy olyat), aki a választási ígéretében teszem azt bányász állomásokat ígér a népnek, nem pedig valami retardáltat, aki a rabszolgaságot akarja visszahozni :)

ez 5 évente ad ugye kb 100 influencet
  • Maala
    Nekem általában csak háborúkban fogy el az influence, addig mindig 1000 környékén járok, sőt, fogyasztani kell, hogy ne csorduljon túl...

Rakétákkal nem is gond, hogy közel mennek, mert a point defense védelem legalább nem szedi le őket idő előtt.

Szedj le modot, amivel növeled a Core bolygók számát, sokat ezt teszik. :)

Szerintem van azért abban logika, hogy előbb felhúzod a bolygókat, majd berakod szektorba, és mindig csak az újakkal foglalkozol.

A gond az, hogy 100 influence-be kerül a szektor alapítása is. :P
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.14. 18:17:01
  • lammaer
    Ezt a szektorozást nem értem miért tették kötelezővé - nekem is cseszik bármit is csinálni az automatika a bolygókkal... meg hát azért 5 bolygót nehogy már ne tudjon egy játékos elkezelgetni....
  • lammaer
    Fegyvereknél a rangenek van értelme? Első blikkre azt vártam volna hogy a hajóim mondjuk kihasználják azt hogy hosszútávú rakétákkal vannak felszerelve, és akkor szépen lesnipeolják a short range fegyverekkel felszerelt célpontokat de nem: szépen berepülnek a szájukba :(
  • lammaer
    Hát, első menetre ez az influence NAGYON limitálja a birodalmamat. Emberekkel tolom, összesen +3 van, ez semmire se elég. Leaderek természetes pusztulása feleszi az egészet, kéne a terjeszkedéshez is (ej, de rühellem ezt a "csak a határaimon belül terjeszkedhetek" koncepciót...)
    Edictekre nem is nézek, nincs esély bekapcsolni őket, bár nem is látok semmi éerdekeset...
  • TokraFan
    Nekem abszolúte materialista, intelligens, tudományos vezetőkkel az élen, a legtöbb amit el tudtam érni, az 5 volt. De ehhez hozzátartozik, hogy ezt a részét meg nem igazán tapasztaltam ki a játéknak.
  • Maala
    Vagy Monarchy-val indítasz, aztán még fejlettebb Monarchyra váltasz, aztán ha még bemákolsz egy -%-os edict díjas uralkodót, akkor 22 influence pont lesz egy Edict a végén, ami még testvérek közt is nagyon baráti. :)

Kár, hogy a gép elpicsázott mellette, jó állás volt. :D
  • Maala
    Ott vannak, maximum ki vannak kapcsolva az ablak felső része tájékán a kapcsolókkal.

A kontaktolható fajok között lesznek, csak épp a fajnév szürkével, és nem fehérrel van írva.
  • TokraFan
    Edict-eknel figyelni kell a magas influence szükségletre. Nagyon lassan termelődik, különösen, ha pl. outpost építéssel mar csökkent a havi többlet "bevétel".
  • lammaer
    Biztos hogy a megfigyelhető, kőkorszaki "fajok" is ott vannak?
  • hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=hG4o6qfOWVA
    ebből is sok mindent meglehet tudni